Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wulgarne piosenki na temat kobiet...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#41 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 06:49

Ogólnie jeśli chodzi o takie hiphopowe wałki obrażające kobiety to PIH jest w tym mistrzem

Niepodważalnym i niezaprzeczalnym... ogólnie nie słucham hip hopu, a takie kawałki są jak dla mnie maksymalnie puste. Zbitka wulgaryzmów tworzących jako tako składnię to jeszcze nie dzieło sztuki. A sama treść, przede wszystkim mało błyskotliwa, dodatkowo stawia kobietę w takim świetle a nie innym... no nic godnego uwagi w jego, czy innych podobnych kawałkach nie ma, przynajmniej ja nie dostrzegam.
Bo do kogo takie utwory trafiają... jasne najłatwiej zrobić z kobiety sukę i już jest hicior każdej wiejskiej dyskoteki... bo gdzie indziej można tego słuchać <bezradny></span>
Ale fakt o gustach się nie dyskutuje, w każdym razie ja jestem na nie ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#42 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 12:27

Kobieta kobiecie nie równa.
Jak już dziewczyny mówiły, panom też nie zostajemy dłużne. Iluż to drani "żałujemy, że znałyśmy"? Mnie tam bardziej takie lamenty denerwują niż Pihu itp.

naprawdę nie "czaję" oburzenia, nie biorę tego do siebie i nie mam z tym problemu.
to czy ja jestem tak postrzegana to zalezy ode mnie, jeśli facet ma takie podejście, to szybko to wyczuwasz i mówisz mu good luck.

A są głosy, które mogą nawijać o seksie w toalecie i będą mnie kręcić...

Grsstuluję histori z "Będę brał cię" :lol:
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#43 mloda90

mloda90
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 06 października 2012 - 20:19

Jeśli nie podoba mi się piosenka, to jej nie słucham. Nie ubolewam jednak tak każdym tekstem, który obraża kobiety, jak i nie fascynuję się tymi, które obrażają facetów

#44 Desire

Desire
  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 11:09

Zastanawiają mnie te wszystkie rozebrane panie w teledyskach. Ja bym się na coś takiego nie odważyła. Niektóre piosenki mają jednoznacznie seksistowskie teksty, przedstawiają kobiety w kategoriach panienki do bzykania. Najczęściej to się pojawia w rapie, nie znoszę tego. Jak słyszę, że jakiś facet w swoim "utworze" mówi do kobiety "suka" to tylko źle o nim świadczy.
22.01.2012 ;*

#45 Alicia

Alicia
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 17:11

Szczerze powiedziawszy mnie te piosenki w ogóle nie ruszają. One nie są o mnie tylko o jakiś łatwych panienkach, które dają temu, kto tylko zechce, mnie to nie dotyczy. Nie biorę tego do siebie.

Desire, co do dziewczyn z teledysków - niektórzy widocznie nie potrzebują szacunku innych. Poza tym nie oszukujmy się, w takich produkcjach występują tylko panie na jedną noc, żadna porządna dziewczyna się na coś takiego nie odważy, i przede wszystkim - nie będzie nawet rozważała takiej opcji. Nie wiem tylko skąd takie się biorą i co one sobie myślą.

#46 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 17:21

Też się czasem zastanawiałam czemu dziewczyny chcą wystapić w teledysku kogoś ktoś spiewa, że kobiety to suczki itp. Ale odpowiedź jest pewnie banalna: kasa i wyobrazenie, że będą sławne. Najważniejsze, że same tego chcą. No i druga sprawa, że gdyby nie byłoby zapotrzebowania na ogladanie takich teledyskow to pewnie by ich nie było. Pewnie mało ktora kobieta to ogląda, ale faceci?

Każdy z nas urodził się ateistą

#47 Desire

Desire
  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 10:33

W takich utworach odnajdują się faceci, którzy doświadczyli zła ze strony puszczalskich dziewczyn, dlatego o tego słuchają i chcą słuchać.. A produkują i tworzą takie utwory również faceci, choć zdarza się, że też kobiety, np WdoWa.
22.01.2012 ;*

#48 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 marca 2013 - 12:07

Też się czasem zastanawiałam czemu dziewczyny chcą wystapić w teledysku kogoś ktoś spiewa, że kobiety to suczki itp

Być może dlatego,iż myslą ,że panowie beda patrzeć na nie z pożadaniem,może podnosi to ich samoocenę.Sama nie wiem,ale jedno na pewno sie zgzdza,ze golizna zawsze miała i bedzie mieć wziecie.Takie jest moje zdanie.

Jak słyszę, że jakiś facet w swoim "utworze" mówi do kobiety "suka" to tylko źle o nim świadczy.

Zapewne sa take kobiety,którym taki zwrot odpowiada i sa z tego bardzo zadowolone.

[ Dodano: 2013-03-02, 12:48 ]

Zastanawiają mnie te wszystkie rozebrane panie w teledyskach. Ja bym się na coś takiego nie odważyła

Ja także,jakoś wstydziłabym się,mimo,że wstyd mialabym przykryty :mrgreen:

#49 adusia

adusia
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 04 marca 2013 - 11:02

Mnie piosenki typu "Suczki" nie ruszają, bo wiem, że nie są o mnie, nie utożsamiam się z nimi ani raczej nie zainteresuje mnie facet tak rapujący. Za to "W aucie" uznaję za dobry dowcip, Sokoła lubię, a Franek Kimono w tym kawałku - mistrzostwo :D

#50 Omenaa

Omenaa
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 07 maja 2013 - 12:05

Są różni panowie,tak jak i różne kobiety,jedni lubią takie wulgarne piosenki,a inni nie,ale najważniejsze jest moim zdaniem to,żeby zakończyło się to na etapie piosenek,a nie było przenoszone do rzeczywistości.