Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Obrączki dla par

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#41 madstel

madstel
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 23 maja 2009 - 20:45

My jakoś ze dwa lata przed ślubem zaczęlismy nosic srebrne obrączki.
To była nasza decyzja, nie kierowaliśmy się jakąś modą, czy czyms takim,
nikt ze znajomych nie nosił srebrnych obrączek.
Natomiast po nas kilka par też je sobie zakupiło :-/

Nasze obrączki były zwykłe, najzwyklejsze, gładkie, bez ozdób i grawerki.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#42 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 24 maja 2009 - 06:21

Nie wiem, ja nie uwazam tego za jakas mode. Kazdy nosi, jezeli lubi i raczej dziwne jest stwierdzenie 'bez sensu'... Ja z Tomkiem mamy obraczki, kupilismy je w dniu pierwszego spotkania... nie jest to znak dla innych ;jestem zajety/a;, nosimy je na paluszkach u lewej reki, bo u prawej rezerwacja jest na prawdziwa ;) Generalnie jest to nasz taki maly symbol milosci, nie na pokaz, dla siebie. No i cos, co mamy identycznego :P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#43 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 24 maja 2009 - 19:04

My też nosimy obrączki:) kupiliśmy je na pół roku naszej znajomości:) nosimy je na srodkowym palcu prawej ręki... tak nietypowo:P sa dla nas znakiem hmmm... naszej przynależności do siebie że tak to napiszę. fajny taki "gadżet" moim zdaniem:)
Dołączona grafika

#44 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 25 maja 2009 - 10:24

My też zamiarzamy sobie cos takiego sprawic na pierwsza rocznice. I mysle ze to calkiem fajne :)

Z drugiej strony myslalam ze Misiek bedzie przeciwny takiemu czemus, ale powiedzial ze podoba mu się takie coś ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#45 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 27 maja 2009 - 21:57

Mi ten pomysł się podoba, ALE jeśli obrączka to dla mnie jest to pewne zobowiązanie, tzn. wiadomo, że ją noszę bo z kimś jestem itp, ale jeśli obrączka to wypadałoby ją nosić codziennie a jeśli jest srebrna to mi do złotej biżuterii nie będzie pasować <hmm></span> No i dalej, jeśli ja i mój chłopak mielibyśmy nosić takie obrączki to musiałby być to bardziej poważny związek, a ja czuję się w związkach niekomfortowo( z tego co zauważam), więc o takich obrączkach jeszcze myśleć nie będę, a raczej o nich zapomnę. Nie chcę kupić obrączki, nosić jej, pokazywać, że kogoś mam i po 2 tygodniach zerwać.

#46 natala

natala
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 21:18

Ja równiez jestem za tym pomysłme sama z misiem jestesmy posiadaczami takich obraczek juz od 3 lat . Planujemy zamienic je na złote a te zachowac na pamiatke czasow jeszcze przed małrzenskich. Po slubie natomiast planujemy zrobic sobie tatuazyki z imionami w miejscach intymnych :):) Wiec Jak Kto lubi prawda :D
"To prawdziwa ulga mieć kogoś, przed kim można otowrzyć własne serce, kogo możesz uczynić współuczestnikiem swoich intymności,komu możesz powierzyć swoje tajemnice."

#47 Eve

Eve
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 13 czerwca 2009 - 19:53

Ciekawy pomysl ;) Wczoraj napisalam swojemu Kochanemu o tych obrączkach i stwierdzil, że jest to slodkie i jak tylko wróci to rozejrzymy się za takimi ;) Jest to fajne rozwiązanie, gdy jeszcze do ślubu i zaręczyn trzeba poczekać, a chce się swoją milość jakoś przypieczętować i zaakcentować ;)
powaga zabija powoli

Dołączona grafika

#48 mistusia

mistusia
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 03 lipca 2009 - 13:39

To takie dziecinne

#49 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 08:31

W Japonii zakochani noszą srebrne obrączki po zaręczynach. My nie mamy. Ja noszę złoty pierścionek a obrączki ślubne będziemy mieli niebawem.
Dołączona grafika

#50 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 08:39

annka, hehe nawet nie wiedzialam :) Ja jednak - jak Ty - po zareczynach jedynie pierscionek :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#51 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 11:02

Misiek powiedzial ze obraczke tylko po slubie bo to jest jakis znak ze ma sie slub ze sie slubowalo itd;) i ma racje w sumie moj mezczyzna kochany;)

#52 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 11:09

Ł. zgubił swoją srebrną obrączkę :evil: głuptasek :-P ja teraz przelozylam na drugą rękę, na prawej mam zareczynowy, a na lewej obrączkę ;-)

obraczke tylko po slubie

z takich wzgledow my nie chcielismy nosic obrączek srebrnych na palcu serdecznym... no tam jest miejsce tylko na slubną ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#53 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 17:57

a obrączki ślubne będziemy mieli niebawem.

a czemu jeszcze nie macie? :shock:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#54 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 18:01

bo tam tak jest :P

ślub to formalność i wypełnienie druczku :)

z tego co czytałam jak nam koleżanka opowiadała :)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#55 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 18:10

z tego co czytałam jak nam koleżanka opowiadała

no właśnie doczytałam ;-) ale dla mnie to jakoś tak dziwnie.
właśnie obrączki są dla mnie symbolem małżeństwa, dlatego takie noszenie ich przez "zwykłe" pary jest bezsensowne :roll:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#56 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 17 lipca 2009 - 03:40

a obrączki ślubne będziemy mieli niebawem.

a czemu jeszcze nie macie? :shock:

bo jeszcze nie kupiliśmy <zebol1></span>
Dołączona grafika

#57 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 17 lipca 2009 - 08:08

pary jest bezsensowne

wcale nie jest bezsensowne!!
jeżeli jakaś para ma ochotę pokazać jak bardzo się kocha mimo, że ślubu nie mają to dlaczego nie mieliby nosić sobie takich obrączek??
Nie każdy chce ślubu... a jednak czasem chciało by się pokazać światu w jakiś sposób swoją miłość, przywiązanie. ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#58 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 18 lipca 2009 - 06:08

Miłość nie jest na pokaz ;) To bardzo indywidualna sprawa pomiędzy dwiema osobami.
Dołączona grafika

#59 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 18 lipca 2009 - 07:38

Miłość nie jest na pokaz

eee skoro tak to po co ten suwaczek i w ogole :-o
ja osobiscie nie wyobrazam sobie zawarcia malzenstwa bez obraczek bo to dla mnie symbol... i do srebrnych obraczek tez nic nie mam :-P [bo sama nosze] :-D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#60 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 18 lipca 2009 - 08:11

Miłość nie jest na pokaz

to zalezy od osoby, jedni zachowują miłość tylko dla siebie inni chcą ją pokazać całemu światu i nie widzę w tym nic złego ;-)

eee skoro tak to po co ten suwaczek i w ogole

dokładnie ;-)
jak widac Ty tez chcesz się pochwalić swoim związkiem ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."