Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Obrączki dla par

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#21 asiunia

asiunia
  • Użytkownik
  • 238 postów

Napisano 06 grudnia 2008 - 14:13

moj chlopak nosi srebrna obraczke a ja zloty pierscionek

#22 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 12 grudnia 2008 - 09:09

wlasnie zastanawialam sie nad takim prezentem dla mojego narzeczonego, ja pierścionek mam i moze fajnie by było gdyby on taki drobiazg nosił :-) Widziałam u znajomych i mi sie spodobało,po slubie naturalnie wymieni sie na złotą :-0 jeszcze sie zastanowię :lol:

[ Dodano: 2008-12-12, 09:11 ]
asiunia no u nas tez tak by było ,bo ja tylko złoto noszę i mi ta srebrna troszke by nie pasowała... :-/
Dołączona grafika

#23 MaGe

MaGe
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 18 marca 2009 - 23:05

ja znam ladny zwyczaj z kraju Ukochanego ;)

w momencie kiedy para decyduje sie na slub (jakis rok przed ceremonia) chlopak kupuje zlote obraczki i na przyjeciu zareczynowym wklada pannie na PRAWA reke, na ceremonii slubnej natomiast zamieniaja; z prawej na lewa reke ;)
I follow the winds that bring the cold I light a fire in your soul The lightest touch of feathers falling My love may be invisible But I inspire the dreams that guide you...

#24 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 31 marca 2009 - 02:41

Ja i K. nosimy takie obrączki...
i nie widzę w tym nic dziwnego :)
to jest taki symbol wyłącznie dla nas, tak mi się podoba. jak przyjdzie czas to zmienię na złotą.

oprócz tego na łańcuszku na szyi nosze obrączkę na szczęście która dostałam od K>

Załączone miniatury

• product_thumb.php.jpeg

#25 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 08:07

My też takie sobie sprawiliśmy na walentynki... Nie widzę w tym nic złego, bo tak jak napisała Torii:

to jest taki symbol wyłącznie dla nas

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#26 Sandy

Sandy
  • Użytkownik
  • 199 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 13:24

A co to zabawa w małżeństwo?
kiedyś na zajęciach jeden dr spytał czy mamy w grupie jakiegoś żonatego mężczyznę, nikt sie nie zgłosił,ale zauwazył że jeden chłopak ma srebrną obrączkę.Spytał go czy pan jest żonaty a kolega na to "to taka próbna.." Cała sala wybuchnęła śmiechem,dr również.
Mi się to z dziecinada kojarzy a nawet z wiejską dyskoteką,bo jak w dzieciństwie w wakacje jeździlismy na wieś to tam to dyskotekowe towarzystwo takie miało.
Nie ujmując wsi bo tu nie ma to nic do rzeczy,raczej podejście.
Chodzi o to,że jak jeszcze kobieta nosi obrączki czy pierścionki to ok ale facet? to porażka ale takie prawdziwe to jest dopiero coś ;-)

#27 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 16:05

ktoś tu napisał, ze to bez sensu, dlaczego? jeśli dla kogos ma to coś znaczyć to dlaczego bez sensu?

niech sobie ludzie noszą, co chcą ;-)

A co to zabawa w małżeństwo?

dlaczego zabawa?

Mi się to z dziecinada kojarzy a nawet z wiejską dyskoteką,bo jak w dzieciństwie w wakacje jeździlismy na wieś to tam to dyskotekowe towarzystwo takie miało

<dumb1></span> a ja znam pare doktorantów z takimi obrączkami ..

a jednak jakos obraźliwie to zabrzmiało ;-)

Chodzi o to,że jak jeszcze kobieta nosi obrączki czy pierścionki to ok ale facet? to porażka

:?: :?:
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#28 Sandy

Sandy
  • Użytkownik
  • 199 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 16:12

Albo prawdziwe albo wcale,ale to tylko moje zdanie.
Do wsi nic nie mam bo sama mam dom na wsi,chodzi mi o mentalność.
Ładnie jak dziewczyna nosi pierścionek od chłopaka,tez taki mam z bursztynkami,ostatnio nawet go uszkodziłam niechcąco ale facet i sztuczne obrączki? Dziwne trochę...
To dlaczego nie prawdziwe?

#29 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 16:16

ale facet i sztuczne obrączki? Dziwne trochę...

ja jestem za równouprawnieniem .. ;-)

pewnie na prawdziwe przyjdzie jeszcze czas, każdy ma inny powód, by włożyć taką niby obrączkę.
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#30 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 07:53

Mi się to z dziecinada kojarzy a nawet z wiejską dyskoteką,bo jak w dzieciństwie w wakacje jeździlismy na wieś to tam to dyskotekowe towarzystwo takie miało.

:shock: :shock: <umieraam></span> <umieraam></span> <farmer1></span> <farmer1></span>

sztuczne obrączki

a kto powiedziała ze dla wszystkich musi to akurat to oznaczać... ???

bo na prawdziwe przyjdzie czas....

każdy ma inny powód, by włożyć taką niby obrączkę.

<ookk></span> <ookk></span>

#31 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 14:55

Sandy, tak gardzisz tymi 'sztucznymi' obrączkami, a gdyby Twój facet zaproponował byście takie sobie zakupili, na pewno byłabyś w siódmym niebie, bo to oznacza, że nie wstydzi się on Waszego związku i chce by ludzie widzieli, że nie jest sam...
Ja nosząc srebrną obrączkę jakoś nie czuję się wsiokiem, mój facet też nie, bo obrączkę nosi na małym palcu i nie sądzę, aby srebrna obrączka świadczyła o mojej infantylności, to raczej Twoje podejście na to wskazuje, bo przecież każdy lubi coś innego i ma prawo nosic co jemu się podoba <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#32 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 18:46

Fajny pomysł jest z tymi obrączkami.
Nie widzę w tym nic złego.Mój D.nosi pierścionek,ma on oznaczac to,że jest zajęty.
Ostatnio babka się go w pracy zapytała czy on już jest po ślubie haha :mrgreen:

#33 Black_Angel

Black_Angel
  • Użytkownik
  • 804 postów

Napisano 17 kwietnia 2009 - 09:57

mi jak najbardziej sie pomysl podoba... tym bardziej ze osobiscie nie lubie zlota... <bezradny></span>
chociaz ja mam bardziej radykalne pomysly...
jesli juz sie zdecyduje na pozostanie z kims do konca zycia to sobie wytatuujemy obraczki :mrgreen:

#34 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 16:56

wytatuujemy obraczki

wow :shock: dosc niekonwencjonalne wyjście :-D ale fakt, na całe życie :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#35 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 19:50

Black_Angel, fajny pomysł, też mi się to podoba, tylko ja lubię błyskotki, a obrączki podobają mi się tak bardzo, że w tej materii porzucę oryginalność :-D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#36 Black_Angel

Black_Angel
  • Użytkownik
  • 804 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 09:02

na całe życie :-)

nio, usuwanie moze byc troche meczace hehehe ;)

ja lubię błyskotki,

niunia :) ja na kazdym palcu pierscionek nosze najlepiej z wielkim blyszczacym kamyczkiem :mrgreen: wszytko cacy byle nie zlote ;)

przyznam ze wczoraj znalazlam piekne obraczki z bialego zlota , damska z krysztalkami.. nie mam zadnej fotki niestety <bezradny></span> ale byly takie piekne ze nie wiem czy bym sie nie dala przekupic ;) ale cena powalila mnie na kolana - kilka tys juro :shock:

#37 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 26 kwietnia 2009 - 21:32

Super pomysł i ja mam zamiar zrealizować go z mym lubym na 3 rocznicę czyli już za 3 miesiące :)

#38 salsa208

salsa208
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 12 maja 2009 - 12:00

Uważam że takie obrączki to fajny pomysł, ale są różne gusty i podejścia do takich spraw.
My takie obrączki nosimy. Kupiliśmy je sobie na 2 rocznicę związku a teraz jesteśmy już prawie 4 lata razem i nadal mamy te obrączki. Choć ja już bym chciała mieć ślubną, taką "prawdziwą" :-P

#39 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 12 maja 2009 - 12:47

a my nie nosimy :P M. twierdzi że czułby się trochę głupio bo by chciał ale już takie prawdziwe :) no ale podobno do ślubu czas szybciutko mija :P
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#40 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 12 maja 2009 - 13:19

Mi się pomysł podoba. Jak ktoś chce mieć taki widoczny symbol bycie z kimś to czemu nie.
Ja jakoś nie mam ochoty