Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kogo wybieramy na męża/żonę???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#1 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 13:07

Jak to jest,że faceci kochają umawiać się z super laskami,zgrabnymi,wymalowanymi,o długich nogach,w mini i wysokich szpilkach...a jednak kiedy przychodzi czas,że warto by było się ustabilizować i założyc rodzinę,owi faceci na żonę wybierają często zwykłą,przeciętna i skromna dziewczynę?
Działa to też na odwrót,podobnie postepuja kobiety...

Jak myślicie,z czego to wynika?
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#2 agatka_H

agatka_H
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 13:43

z checi posiadania poczucia bezpieczenstwa! spokojny i mily facet (wiecie jaki typ mam na mysli) teoretycznie nie jest sklonny do zdrady, jest opiekunczy i taki typ potrafi teoretycznie sie zaopiekowac rodzinna! tak samo jest z mezczyznami: szukaja oni stabiilizacji- nie panienki, o ktora trzeba byc zazdrosnym i kupowac jej drogie prezenty, ale takiej, ktora potrafilaby zajac sie domem i dziecmi, cos na wzor swojej mamy

#3 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 13:57

mi też sie wydaje,że przychodzi na każdego taki wiek,że przestaje patrzeć na płeć przeciwną kategoriami powierzchownymi i wizualnymi,a zaczyna doceniać kto jakim człowiekiem jest w środku. I właśnie z kimś takim planuje się resztę życia.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#4 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 14:58

Najczęściej Ci mężczyźni nie potrafią utrzymać takiej lepszej sztuki przy sobie, dlatego wybierają "gorszą" ale bezpieczniejszą wersję. Bo kto powiedział że superlaska nie może być dobrą panią domu? Po prostu ludzie mierzą siły na zamiary, dobierają sobie takie partnerki bo nie wierzą że mogliby przy sobie taką najlepszą na dłużej utrzymać. Brak pewności siebie.

nie panienki, o ktora trzeba byc zazdrosnym i kupowac jej drogie prezenty

Ludzie którzy nie mają nic do zaproponowania swoją osobą, nawet tym gorszym muszą kupować prezenty żeby to zatuszować.

Uważam, że przez takie wybory wielu ludzi jest nieszczęśliwych i może to prowadzić do zdrady. Bo co to za związek jeżeli nie ma pożądania? Co z tego że ona będzie mogła wychować dzieci, zająć się domem jak mnie nie pociąga?
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#5 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:03

Uważam, że przez takie wybory wielu ludzi jest nieszczęśliwych i może to prowadzić do zdrady.

a ja bym się tutaj z Tobą nie zgodziła,bo mi się raczej wydaje,że taka zaje...fajna sztuka jest swietna do zaimponowania kolegom,bo taka laska,ładna,zadbana,umalowana i krótko mówiąć odszczelona na maxa...

Ale na dłuższą mete,podejmując decyzję o ustatkowaniu się szukają sobie panny wcale nie mówię ze brzydkiej tylko skromnej,bardziej ustabilizowanej itd... A nie takiej której utrzymanie będzie kosztowało więcej niż miesięczna pensja.... <bezradny></span>

#6 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:10

A nie takiej której utrzymanie będzie kosztowało więcej niż miesięczna pensja....

popadasz w stereotypy. Facet, który zna swoją wartość nigdy nie dopuści do sytuacji żeby musiał sponsorować kobietę. Bo tak naprawdę czym to się różni od prostytucji? Jeżeli kobieta jest z kimś tylko dla kasy?Tylko tym że ma stałego klienta. Tak naprawdę większość kobiet da się "wychować" i te lansiarskie, wymalowane, które chcą żeby im wszystko kupować też.
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#7 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:16

Tak naprawdę większość kobiet da się "wychować" i te lansiarskie, wymalowane, które chcą żeby im wszystko kupować też.

kobieta nie jest zwierzęciem żeby ją wychowywać :-/

który zna swoją wartość nigdy nie dopuści do sytuacji żeby musiał sponsorować kobietę

tu nie chodzi o sponsoring tylko o małżeństwo... Bo chyba źle mnie zrozumiałeś. Mam wrażenie,że faceci nie traktują poważnie takich plastikowych lalek. Bo zbyt czesto jest tak jak to opisałam w temacie,i poprostu zastanawiam się z czego to wynika <bezradny></span>

#8 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:18

Bo kto powiedział że superlaska nie może być dobrą panią domu?

Moze niektore sa dobre. Ale ja znam glownie takie superlaski ktore faktycznie umieja dbac tylko o wyglad, a np nie umieja gotowac...

Czemu tak sie wybiera? Bo chcesz kochac sie z super ciachem, chwalic sie nim..itd
A od meza oczekujesz szacunku, wiernosci, czulosci. A takie super ciacho zadko Ci to zapewni. Z prostej przyczyny, duzo dba o siebie nie o Ciebie, chce sie bawic, jest wieksza szansa ze szybko zakreci sie za kims innym, bo jest bardziej narazony na zaloty innych kobiet.

Choc szczerze..gustuje w przystojnych facetach, ale takich ktorzy sa jednoczesnie dobrzy w innych rzeczach, typu czulosc itd. Ja potrafie byc z kims tylko dla ducha nie dla ciala. Chyba bym zeswirowala z jakims metro seksualnym facetem. Czasami mi sie podobaja, ale nie tak zebym mogla z jakims byc. <bezradny></span>

#9 agatka_H

agatka_H
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:20

moj kuzyn byl ze swoja ex tylko dlatego, ze to byla jedyna laska, ktora sie nim interesowala! nie uwazal ja za sexowna i pociagajaca, ale chcial spedzic z nia reszte zycia- byc w stabilnym zwiazku, czuc sie bezpiecznie itp...wydawalo mu sie ze ja kocha, robil dla niej wszystko! sexu prawie nie bylo! byl z nia 4 lata! po 4 latach, laska oswiadczyla: dzieki, ze pomogles mi sie wyrwac z rodzinnego domu, bo to byl horror, jestes milym facetem, ale to wszystko!odchodze z Twoim kolega

#10 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:26

agatka_H, :shock:

Jak dla mnie stuknieta..i go wykorzystala..

#11 agatka_H

agatka_H
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:37

Mirabelka__22, widzisz roznie to bywa! rozmawialm z nim i on nawet nie pomyslal o zdradzie przez 4 lata! roznie faceci wybieraja: byla brzydka-jak na moj gust, miala troche nadwagi-mysal: nie zostawi mnie i bedzie dobra pania domu, byla oczszedna: nie wydawala fortuny na kosmetyki- mieli wielkie plany! mieszkali razem: ona placila tylko i to nie zawsze jedzenie a on cala reszte, bo wydawalo mu sie, ze tak powinno byc i ze to jest rola mezczyzny! po rozstaniu panienka kupila nowa fure za swoje oszczednosci! mysle, ze to idealny mezczyzna i taki dobry! niestety dalej jest sam... a panienka jest zareczona z kolesiem, ktoremu nastolatki lody robia na dyskotece! ona o tym wie, ale chce byc z nim, bo jest przystojny!!!!!!!!!

#12 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:40

tanika_aha, wiesz takie piękne laski mogą być też super inteligentne, wiec ładna nie zawsze znaczy tylko i wyłącznie ładna.
Moim zdaniem nie ma prawidłowości takiej jak w pierwszym poście, bo co miałyby zrobić piękne kobiety skoro wszystkie byłyby samotne. Tak samo uto,ze ktoś jest ładny nie znaczy,ze nie jest skromny, albo,ze trzeba wydawać na niego kasę. Dorośli ludzie zarabiają na siebie.
Zgadzam się z lowca_motyli,
Nie wiem dlaczego powstała tu opinia,ze super laska nie może być dobra panią domu, albo rzadko jest, ze więcej czasu poświeca na dbanie o siebie, dla mnie to są śmieszne stereotypy i nijak maja się do rzeczywistości.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#13 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:40

Mirabelka__22, czemu się dziwisz? w niektórych kręgach jest takie powiedzenie : "Nigdy nie zdobędziesz kobiety, dopóki nie będziesz gotowy na to żeby ją stracić". I to jest idealny przykład. Wcale nie jest stuknięta, po prostu tacy kolesie nie są atrakcyjni.

kobieta nie jest zwierzęciem żeby ją wychowywać

troszeczke nie rozumiem Twojego toku myślenia...specjalnie dałem to w cudzysłowie, pozatym czy dzieci są zwierzętami? a można je wychowywać.

tu nie chodzi o sponsoring tylko o małżeństwo...

a nie może być sponsoringu w małżeństwie? Masz błędne przekonanie, że wszyscy kolesie będą chcieli coś takiej lasce kupować. Wyobraź sobie że niektórym facetom to takie laski kupują prezenty ;-)

EDIT : Mirabelka__22 z braku laku? nie trafił się nikt lepszy albo wogóle nikt to sobie wzięła takiego, przecież miała z tego(niemałe) korzyści

#14 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:43

agatka_H, to sie na nim przejedzie, chyba ze pasuje jej taki uklad <bezradny></span> Moze ona nie szuka nikogo "porzadnego".

lowca_motyli, to po co w oglole mu tylek zawracala..

#15 agatka_H

agatka_H
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:44

Mirabelka__22, slub juz za miesiac a on dalej imprezuje sam a ona wylewa lzy w domu, ale tak jest ok, bo to fizycznie jej mezczyzna ze snow i ona moze wystko zniesc

#16 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:46

agatka_H, ale jej sie odmieni jak zobaczy jaki jest naprawde. Wkoncu zacznie jej to przeszkadzac bo watpie ze on sie zmieni.

#17 agatka_H

agatka_H
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:47

to juz trwa 5 lat a ona ma juz 32 lata....

#18 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:50

agatka_H, glupia jest. Ale to jej zycie. Martwi Cie to? Moze kuzyn jednak trafi na normalniejsza..

#19 agatka_H

agatka_H
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:53

mam nadzieje, bo zegar czasu tyka.... 36lat...a chcialabym isc na wesele

#20 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 16:05

wydaje mi sie ze myslenie iz mezczyzni wola umawiac sie z seksbombami a w efekcie zenia sie ujmijmy to mniej atrakcyjnymi kobietami to stereotyp... fakt moze i sie zdarza... ale czy atrakcyjnosc wyklucza inteligencje i to ze mozna dobrze prowadzic dom wychowywac dzieci dawac poczucie bezpieczenstwa itd... nie wydaje mi... moj maz jest atrakcyjnym facetem... zadbany... dobrze ubrany kulturalny a jednoczesnie odpowiedzialny za siebie i za rodzine jaka ze mna tworzy... dajacy poczucie bezpieczenstwa ustatkowany... a przy tym seksowny i pociagajacy... pozatym ja twierdze ze mi tez niczego nie brakuje... lubie dobrze wygladac.. umalowac sie ubrac ulozyc fajnie wlosy .. jestem atrakcyjna przynajmniej w moich oczach i mojeog meza... a przy tym potrafie prowadzic dom... elokwentnie sie wypowiadac... i wizualnosc nie przekresla tego jakim sie jest czlowiekiem..
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”