Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kogo wybieramy na męża/żonę???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#61 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 20:20

nie wiem co kieruje facetem, jaka dziewczyne wybiera za zonę, na pewno od razu nie zakłada, że to bedzie ta. chociaż z jedną potrafi być kilka lat i nie moze się zdecydowac, a z drugą chce zakładac rodzine juz po dwóch tygodniach. pewnie duze znaczenie ma wewnetrzne ciepło albo kłótliwośc kobiety, uroda wydaje mi się, że schodzi na drugi plan.

Też mi się tak wydaje.
Myślę, że myśli o ślubie przychodzą z czasem.
I ważne jest to, czy chcę z nią/nim spędzić resztę życia, a nie jak wygląda.
Jestem w Peru...

#62 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 09:24

czyli że pragną mieć kobiete atrakcyjną, dobrą kucharke, świetną matke (dla ich dzieci), oraz dobrą kochanke ;)

jak mawiają: dama w salonie, kucharka w kuchni, dziwka w łóżku :-P
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#63 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 12:20

jak mawiają: dama w salonie, kucharka w kuchni, dziwka w łóżku

Full zestaw,coś w tym pewnie jest ;-) :-P
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#64 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 23:14

jak mawiają: dama w salonie, kucharka w kuchni, dziwka w łóżku

Wbrew pozorom nie tak trudno to pogodzić :-P
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#65 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 18:26

Szczególnie tą damę w salonie z kucharką w kuchni :mrgreen:

#66 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 19:58

Moja mama zawsze mówiła: "Te ciotki J. i B. to w młodości tak przebierały w facetach, z kim one to nie chodziły, z kim się nie umawiały, a teraz obydwie mają biednych i łysych"

Cóż, taka prawda... Facet z którym się tworzy poważny związek, ma być oparciem, ma dawać poczucie bezpieczeństwa, ma być wierny, oddany itd. co nie zawsze idzie w parze z urodą.

Sama mam nieraz wrażenie, że ten mój D. to taka fajtłapa, ale zaraz potem myślę, że on mnie kocha a ponadto ma te wszystkie wyżej wymienione cechy. Czegóż więcej chcieć? :-)

#67 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 10:45

Moim zdaniem mężczyźni wybierają na swoje partnerki życiowe,kobiety mądre,zaradne takie,które będą dla nich wsparciem w każdej sytuacji.Wydaje mi się,ze już wtedy uroda przechodzi na dalszy plan,ale to chyba działa i w drugą stronę.Kobiety także tak postępują. :-D

#68 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 10:58

dama w salonie, kucharka w kuchni, dziwka w łóżku

tez sie z tym zgadzam .

kobiety mądre,zaradne

to tez. Ale i zdrowe. Bo kieruja sie podswiadomie checia posiadania potomstwa :lol: i dlatego tez zwracaja uwage na biodra, piersi.
:-P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#69 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 04:56

kocha sie za to cos co emanuje z czlowieka , a uroda zdrowie spada na dalszy plan . Mowie to z mojego doswiadczenia ale niestety naleze raczej do wyjatkow

#70 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 05:20

mężczyźni wybierają na swoje partnerki życiowe,kobiety mądre,zaradne takie,które będą dla nich wsparciem w każdej sytuacji.

Zgadzam się, dodałbym jeszcze uśmiechnięte, pełne radości z życia... dla mnie to cholernie ważna cecha, gdyż nie chciałbym spędzić życia z kimś kto ciągle ma tysiąc problemów.
Jasne charakter, wnętrze... to jest najważniejsze, zalety wady... tym się kierujemy wybierając partnera, ale myślę, że jakoś tam ta uroda (dopasowana do naszych preferencji) i zdrowie też znajduje swoje małe miejsce. Co będę ściemniał, że piękno nie ma dla mnie znaczenia jak ma. Nie wiem czy to podświadomy instynkt, o którym pisze Sajuri, ale jest kilka elementów w ciele kobiety, które dla mnie zawsze musiały być perfect ;-) Wiem, wiem... miłość jest ślepa, ale ja chyba się tak ślepo nie zakochiwałem, więc do końca nie wiem o czym mowa.
A więc przede wszystkim piękna dusza ale okraszona nutką piękna fizycznego... tak bym to osobiście widział ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#71 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 05:35

ja w mojej bylej zakochalem sie od pierwszej chwili jak zobaczylem i zdrowie nie mialo dla mnie znaczenia . Byla bardzo szczupla nie malowala sie ale miala w sobie to cos a przedewszystkim usmiech na buzi :) milosc to cos najlepszego co moze spotkac czlowieka

#72 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 05:47

ale miala w sobie to cos a przedewszystkim usmiech na buzi :)

Właśnie to coś, co Ciebie fascynowało, co Tobie się podobało... każdemu podoba się coś innego, każdy zwraca uwagę na inne cechy czy to w wyglądzie czy w charakterze i dlatego różnorodność jest fajna ;-)
Co do uśmiechu... fakt faktem, mnie też urzekł w K., uwielbiam jak kobieta się śmieje a kiedy ma piękny uśmiech to już w ogóle.... a więc dziewczyny Marquez wiedział co mówi: "Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu." :mrgreen:
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#73 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 06:00

gdyby kazdy byl jednakowy swiat bylby nudny i nijaki . Wazne jest tylko zeby umiec to uszanowac ale to chyba inny temat wiec juz cicho jestem :)

#74 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 07:35

Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu." :mrgreen:

Ale jak się jest smutnym,to ciężko wydobyć szczery uśmiech,niestety. <bezradny></span>

każdemu podoba się coś innego,

Dobrze,ze tak jest,że każdy zwraca uwagę na inne cechy partnera.Bo co by to było jakby wszyscy patrzyli tylko na piersi,czy pupy. :mrgreen: A tak jeden patrzy na twarz,inny na całą figurę a jeszcze innego pociąga uśmiech i sposób bycia.

#75 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 11:46

A mnie się wydaje, że raczej patrzy się na połączenia cech, niż na takie konkretne wytyczne.
To jest fascynujące, gdy mężczyzna z pozoru nieśmiały i bezbarwny ma ciekawą pasję, jest inteligentny, a dziewczyna, z pozoru niezdarna i cicha potrafi np. świetnie gotować i ma dobry kontakt z dziećmi. ;-)

#76 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 08:11

każdemu podoba się coś innego, każdy zwraca uwagę na inne cechy czy to w wyglądzie czy w charakterze i dlatego różnorodność jest fajna

nom dokładnie. Każdy zakochuje się w czymś innym u drugiej osoby. Mnie urzekło w S. jego podejście do życia. To, że jest optymistą. W każdej sytuacji widzi pozytywy. Jego usmiech, styl bycia. Te cechy sprawiły, że zakochałam się w nim. No i wygląd też swoje zrobił. Ma dobre podejście do drugiego człowieka a to też jest ważne.
Nie potrafie się przy nim długo złościć

201407101662.png

#77 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 19:44

Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

uwielbiam ten cytat , marquez ma duzo takich prawdziwych zyciowych maksym.
ja zazwyczaj tryskam energia, jak mnie cos trapi , to nikt tego nie zauwazy. jak wiem, ze moglabym sie zdradzic to unikam ludzi.
co do drugich polówek , to nie zdarzyło mi sie, aby sie zauroczyła facetem po tym jak wygladał . zazwyczaj fascynuje mnie w drugim czlowieku to jaki on jest , no i poczucie humoru , jak nie ma , .... albo nie rozumie mojego to juz odpada.
oczywiscie wiadomo , wyglad tez ma jakis udział, ale zwyczaj zauroczona bylam zwyklym facetem. Inni mi czasem mowili, ze on jest przystoiny.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko