Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kogo wybieramy na męża/żonę???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#21 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 16:11

saja, Bardzo ładnie tak trzymaj,
ps. też uważam, że to stereotypy ;-)

<ookk>

#22 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 16:15

saja, Bardzo ładnie tak trzymaj,

a dziekuje dziekuje bede :)

ps. też uważam, że to stereotypy ;-)

mnie tez sie tak wydaje... pozatym najlepsze co mozna zrobic to obalac sterotypy... :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#23 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 16:17

I to nie jest tak, że facet wybiera skromniejszą. Po prostu ta superlaska się orientuje że nie chce za niego wyjść :-P On by może i chciał ale co z tego? To że się z nią umowił raz czy dwa, nie znaczy że będzie ją w stanie przy sobie zatrzymać, że będzie dla niej wystarczająco dobry.
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#24 agatka_H

agatka_H
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 16:18

zgadzam sie, ze to stereotypy, ale ogolnie nie zdajemy sobie sprawy z ilosci takich przypadkow! sa przystojni mezczyzni, ktorzy maja bardzo niska samoocene! sa rowniez fajne laski takie do wszyskiego przyslowiowo to tanca i rozanica, ale sa rowniez mezczyzni, ktorzy boja sie takich kobiet, bo poprostu ich nie znaja i nie chca ich poznac

#25 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 18:20

tanika_aha, wiesz takie piękne laski mogą być też super inteligentne, wiec ładna nie zawsze znaczy tylko i wyłącznie ładna.
Moim zdaniem nie ma prawidłowości takiej jak w pierwszym poście, bo co miałyby zrobić piękne kobiety skoro wszystkie byłyby samotne. Tak samo uto,ze ktoś jest ładny nie znaczy,ze nie jest skromny, albo,ze trzeba wydawać na niego kasę. Dorośli ludzie zarabiają na siebie.
Zgadzam się z lowca_motyli,
Nie wiem dlaczego powstała tu opinia,ze super laska nie może być dobra panią domu, albo rzadko jest, ze więcej czasu poświeca na dbanie o siebie, dla mnie to są śmieszne stereotypy i nijak maja się do rzeczywistości.

może to i jest stereotyp ale już tak wiele razy zaobserwowałam to "zjawisko",że poprostu zaczełam się nad tym zastanawiać. Nie każda panna która jest ładna itd.musi być materialistką i pustą lalą ale mi chodzi właśnie o to,że mężczyźni właśnie z takimi często się zadają. Z pannami które są typowo puste ale za to ładnie się prezentują u boku. I
nie mam też na myśli tego,że na żony wybierają jakieś maszkary tylko dziewczyny bardziej poukładane i przeciętne . Dla mnie to jest dosyć ciekawe...
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#26 Magnes

Magnes
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 08:30

muszę się w tej dyskusji zgodzić z Łowcą motyli ;) Żadna ładna kobieta nie ma gorszych predyspozycji do bycia gorszą/lepszą panią domu. W odpowiedzi na pytanie autorki tematu to chyba przed ślubem wiele osób idzie na łatwiznę bo ładną dziunię można w klubie błyskawicznie poderwać, a że poza atrakcyjnym choć tandetnym wyglądem nic taka sobą nie reprezentuje, to dlatego do ślubu nie dochodzi. Ja nigdy nie uderzałem do dziewczyny, która pociągałaby mnie tylko fizycznie, a nie widziałbym jakichkolwiek szans na długi związek.
Myślę, że dobrze też powiedział (chyba znów Łowca motyli) że przez niską samoocenę zaniżamy standardy poszukując partnera. W każdym razie biorąc pod uwagę liczbę rozwodów i małżeństw z poważnymi kłopotami coś gorzej te wybory są dokonywane ;)

#27 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 11:13

Magnes, Ale Ty chyba nie zrozumiałęś Łowcy Motyli, on powiedział że fajna laska nie zostaje z koleśiem gdyż on nie umie jej utrzymać, więc koleś ów aby mieć dziewczynę zmuiszony jest obniżyć swoje standardy. Ja to przynajmiej tak zroumiałąm. Ale muszę przyznąc Magnes, że podoba mi się Twoja wypowiedź ;-)

<ookk>

#28 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 16:10

A bo to takie pokręcone wszystko jest,nie wiadomo co liczy się bardziej,wygląd czy charakter i usposobienie...
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#29 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 18:55

Mozna sobie dobrac partnera/partnerke ze wzgledu na wyglad, co kto lubi. Ja nie ulegam stereotypom, znam wiele kobie/mezczyzn uznawanych powszechnie za ladnych.pociagajacych etc., sa normalnymi ludzmi. Ale osobom wypowiadajacym sie w sposob, ze ladne do pokazania, a pozniej sie dopiero szuka do malzenstwa - otoz ja widze to tak:
mozna sobie zone wybrac piekna i najlepiej inteligentna. I teraz tak:
ktos powie: fajna laska, pociaga mnie, seks jest fajny etc, biore ja za zone; uroda jednak nie jest wieczna, wiec taki sposob myslenia jest bynajmniej zalosny...
nastepnie pomysli sobie: po co ladna zona, pozniej uroda przemija i co wtedy?lepiej wziasc przecietna nizeli atrakcyja - jezeli jednak nie ma pozadania, zwiazek tez sie rozwali...
poprotu ja wychodze z zalozenia, ze wyglad nie jest najwazniejszy, jednak gra duza role. jak ktos sie spodoba, najpierw chce go poznac i wtedy dokonac wyboru. czasami jest i tak, ze poznajemy kogos bez rzadnych zamiarow, a pozniej sie niespodxziewanie miedzy znajomymi/przyjaciolmi rodzi milosc - i wtedy juz nic z tych rzeczy nie ma znaczenia... skoro dogadywali sie w kolezenstwie, czemu by ie w zwiazku?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#30 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 20:03

z checi posiadania poczucia bezpieczenstwa! spokojny i mily facet (wiecie jaki typ mam na mysli) teoretycznie nie jest sklonny do zdrady, jest opiekunczy i taki typ potrafi teoretycznie sie zaopiekowac rodzinna! tak samo jest z mezczyznami: szukaja oni stabiilizacji- nie panienki, o ktora trzeba byc zazdrosnym i kupowac jej drogie prezenty, ale takiej, ktora potrafilaby zajac sie domem i dziecmi, cos na wzor swojej mamy

W 100 % sie zgadzam
I dodam jeszcze ze czesto sie umawiaja z takimi zeby poprostu pokazac koledze czy cos takiego ze ma laseczke super:)

#31 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 20:29

czesto sie umawiaja z takimi zeby poprostu pokazac koledze czy cos takiego ze ma laseczke super:)

no i właśnie o to zjawisko mi chodzi,że czesto szuka się partnera/partnerki na pokaz :-/

#32 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 01:13

Przykre jest to , ze czasami olewa się uczucia po to żeby zaimponować znajomym.
A.

#33 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 10:53

Przykre jest to , ze czasami olewa się uczucia po to żeby zaimponować znajomym.

Nie tylko znajomym ale również samemu sobie. To bardzo zwiększa pewność siebie, a jak się kocha samego siebie to jest się szczęśliwym :-P
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#34 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 11:37

lowca_motyli, ale na co komu takie szczęście egoistyczne?
A.

#35 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 12:00

Anulka, lepsze egoistyczne szczęście niż nieegoistyczna frustracja

#36 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 12:05

lowca_motyli, a nie można znaleźć sobie kogoś , żeby się nie fustrować ?:P
I być szczęśliwym dlatego , że dajemy komuś szczęście?
A.

#37 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 18:58

i mozna by tu napisać,że skromna żona w domu a sexbomba na kochanicę <bezradny></span>

#38 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 19:00

mozna by tu napisać,że skromna żona w domu a sexbomba na kochanicę

jestes okropna :-) ;-) :lol: :mrgreen:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#39 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 19:08

magdaaaaa, czemu okropna? :-/ to faceci są okropni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#40 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 19:11

żartowałam ;-)

to faceci są okropni

z tym sie zgodze :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko