Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasze nicki i imiona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
187 odpowiedzi w tym temacie

#161 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 20:31

O! znalazłam:)
U mnie banalna historia powstania nicka :-) Studiuję farmację, robiłam sprawozdanie na zajęcia, na których oznaczaliśmy skład różnych preparatów farmaceutycznych i naszło mnie, żeby się zarejestrować. Więc zaczęłam myśleć nad nickiem, pytam Pawła, z czym mu się kojarzę. A on na to, że z aniołkiem. Myślę" niee to nie to" i wtedy mój wzrok padł na słowo "aspiryna" w skrypcie :mrgreen: I oto jestem: Aspirynka :mrgreen:

#162 Tithiel

Tithiel
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 20:34

Mój nick, Tithiel, to w sindarinie bodajże, jednym z wymyslonych języków przez Tolkiena, oznacza moje imie - Paulina :)

Jako ze jestem namietna fanką Tolkiena, to bardzo dużo rzeczy w moim życiu się z nim wiąże. Uzywam jeszcze dwóch nicków tolkienowskich - Nienor i Nibeneth, ale Tithiel jest mi najbliższy :)

#163 motown25

motown25
  • Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 17 kwietnia 2011 - 00:00

O swoim nicku pewnie nie muszę dużo pisać, bo większość się domyśla :) Jako wielki fan MJ dużą wagę przywiązuję do wydarzenia z 1983 roku, gdzie świat pierwszy raz zobaczył legendarny moonwalk :) Z reguły używam innego nicka na innych forach, ale tutaj chciałem być 'inny' :)

#164 Bromba

Bromba
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06 maja 2011 - 19:23

Jestem studentką kulturoznawstwa i piszę pracę semestralną na temat loginów. Stąd moja prośba do Was - napiszcie coś o nich :).

"Coś" to znaczy - dlaczego takie, a nie inne? Czy korzystacie z nich tylko na forum? A może są to po prostu przezwiska lub zdrobnienia, których używacie też poza siecią?

Po co w ogóle są nam loginy? Wyrażają naszą osobowość? Światopogląd? A może po prostu sprawia nam frajdę ich wymyślanie?

Skąd pochodzą Wasze loginy? Są to nazwiska znanych osób, książkowych lub filmowych postaci? Znaczą coś w obcym języku? Wiążą się z jakimś dobrym wspomnieniem?

Bardzo Was proszę, żebyście pisały wszystko, co przyjdzie Wam na ten temat do głowy. Będzie to dla mnie niezwykle cenne źródło, poza tym myślę, że może się wywiązać ciekawa dyskusja :)

Pozdrawiam

#165 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 07 maja 2011 - 19:50

Madź - od imienia :) może mało oryginalnie, ale mi się podoba :)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#166 Jolene

Jolene
  • Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 09 maja 2011 - 19:35

Jolene-od piosenki Dolly Parton,którą bardzo lubię ;) często mi gra w głowie ta piosenka... :roll: Na innym forum używam już innego nicka,na tym chciałam mieć inny :)

#167 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 27 maja 2011 - 21:53

Inqaa tak jak Inka, czyli skrót od Malinka :) Miałam taką ksywkę w szkole i tak zostało. ;-) A nazywam się Kamila :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#168 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 20:38

Mój nick jest od nazwy jogurtu. Na innym forum, gdzie również się udzielam mam inną nazwę, ale tutaj dla odmiany chciałam inną. :) A moje imię to Kasia.

#169 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 11:40

u mnie to akurat problemu nie ma :-D Chciałam Nati, albo mysza, bo tak na mnie od ho ho ho lat mówią, ale były zajęte.

#170 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 czerwca 2012 - 16:42

Studiuje historię a znajomi zawsze celowo przekrecają- nie mówią historyczka tylko histeryczka.Zresztą to pewnie tez jest prawda, dlatego podpisałam się Histeria. Na imię mam Martyna.

#171 magnoona

magnoona
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 21 lipca 2012 - 21:28

Magnoona to po arabsku wariatka ;)

#172 diablica91

diablica91
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 20 sierpnia 2012 - 21:46

do mnie nick diablica przylepił się jakieś 5 lat temu. Bo jako nastolatka byłam bardzo bardzo buntownicza:) i dawałam po palić;) (wiadomo okres buntu) mój trener na trenigu tańca kiedyś powiedział, że ze mnie to taka diablica która męczy,dręczy i wkurza;) i tak zostało. Teraz troszkę grzeczniejsza jestem ale są Pewne sytuacje kiedy rogi pokazuje:). Może i jestem diabełkiem ale o anielskim sercu:)

#173 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 12:28

U mnie banalnie nick od mojego imienia malwitka - Malwina :-D

#174 Issa

Issa
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 08:43

Mój nick też pochodzi od imienia - Iza :) ale to moje drugie imię.

#175 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 19:50

Kala - Karolina. Znajomi rzadko używają tego skrótu. Rodzice od dziecka do mnie tak mówią :P
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#176 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 20:32

Janina, po prostu podoba mi się to imię. Chciałam tak kiedyś nazwać córkę, ale małż jest kategorycznie przeciw, więc tu się tak nazwałam. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#177 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 20:34

Janina, a jak masz w rzeczywistości na imie ?:)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#178 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 20:35

Aha, zapomniałam napisać. :) Sandra. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#179 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 11:08

Mój nick to moje ulubione imię fińskie. Ja mam na imię Aneta, więc nie ma nic z nim wspólnego.

Każdy z nas urodził się ateistą

#180 Desire

Desire
  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 20:20

Desire - czyli z angielskiego "pragnienie". Myślę, że pasuje do mnie, bo cały mam jakieś pragnienia, czy to większe, czy mniejsze, pragnę wielu rzeczy i do nich dążę. Imię Irmina, podoba mi się czasem mniej, czasem więcej, czasem w ogóle, zależy od dnia, bo wydaje mi się dziwne i mało spotykane. Podobają mi się imiona żeńskie z "r", brzmią inaczej... np. Estera, Arleta, Urszula, Rebeka, Berenika, Weronika, jedynie nie podoba mi się Irena, bo źle mi się kojarzy, ale większość tak :D.
22.01.2012 ;*