Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ciągłe zmęczenie..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
190 odpowiedzi w tym temacie

#101 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 24 lipca 2009 - 19:20

Przyczyn moze byc mnostwo. Od zwyklego przemeczenia, az po powazne zmiany neurologiczne. Dlatego wazna jest profilaktyka i zapobieganie rozwojowi takich stanow. Mnie bardzo pomaga preparat immunostymulujacy- Lux Vitale. Oprocz tego popijam calcium 300 i magnez. Uzupełniaj braki witaminowe. Przede wszystkim zycze duzo zdrowia :-)

#102 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 12:35

A dziękuję bardzo, i wzajemnie ,,, zdrówko najważniejsze jest :-) , napewno zapytam i poszukam informacji, mnie natomiast udało się znależć informację o czymś takim jak Memotropil, i o to też napewno popytam i jeszcze poszukam informacji

#103 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 22:05

Zycze powodzenia. Napisz potem, co pomaga.

#104 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 22:27

napewno nie omieszkam :-) a tym czasem polecam różne ćwiczenia relaksacyjne, każdy może sobie jakieś dobrać , a to pomaga, a bynajmniej odstresowuje, poprawia koncentrację i odczuwa się mniejsze zmęczenie ;-)

#105 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 13:22

jak ktoś odczówa ciągłe zmęczenie to warto zrobić sobie badania na nadczynnosć tarczycy,wiem bo tez ciągle czuję się jak na jakimś opium :-D
i lekarka poradziła zrobić sobie takież właśnie badania.
których i tak nie zrobiłam do tej pory <bezradny></span> :-P
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#106 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 20:55

a tak, rożne mogą być przyczyny, dla mnie najbardziej dokuczliwy jest wtedy brak koncentracji i co za tym idzie kłopoty z pamięcią, tu dobre są ćwiczenia relaksacyjne,, no chyba że lekarz jakieś leki przepisze .

#107 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 13 września 2009 - 16:07

mnie taki stan apatyczno-zmeczeniowy dopada zawsze w weekendy, kiedy akurat mam czas zeby odpoczac (o ile nie jestem w pracy) :cry: a po calym roku na zmiane studia/praca/nostwo innych zajec, najchetniej przespalabym cale dwa tygodnie wakacji <bezradny></span> ech...
za to slyszalam ze lecytyna pomaga na koncentracje, pognalam do apteki i od 3 dni sobie dawkuje. na razie postepow nie widze, ale moze niedlugo ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#108 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 13 września 2009 - 19:51

a tak, rożne mogą być przyczyny, dla mnie najbardziej dokuczliwy jest wtedy brak koncentracji i co za tym idzie kłopoty z pamięcią, tu dobre są ćwiczenia relaksacyjne,, no chyba że lekarz jakieś leki przepisze .

Co to za cwiczenia? Napisz cos wiecej.
Ja postanowilam zadbac o wygodny, luxusowy sen- narazie mam tylko poduszke, ale zamierzam kupic caly komplet poscieli "Silk Dreams". Naprawde, sen w jedwabiu znacznie wplywa na jego komfort. Ja jeszcze jestem dodatkowo alergikiem, wiec taka posciel jest dla mnie wskazana. Dbajmy o siebie, kochani, to moze to przemeczenie samo ustapi? Pozdrawiam

#109 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 16 września 2009 - 12:43

Ja dopinguję się suplementami diety ProLady, jak jestem zdenerwowania to wieczorem łykam kapsułki z serii Antystres, oprócz melisy zawierają magnez dzięki temu nie zmulają tak strasznie, natomiast rano z serii Energia i koncentracja. I musze przyznać, że jestem sprawniejsza psychicznie i fizycznie.

#110 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 września 2009 - 15:54

kleopatra, a ten suplement co sobie serwujesz to apteczny jakis? bo ja sie probuje wziac za swoja kondycje psychofizyczna, i kombinuje rozne roznosci, ale o tym jeszcze nie slyszalam:] natomiast a propos cwiczen fizycznych, to polecam tango i chodzenie na milongi, cudne, wspaniale i rewelacyjnie relaksujace :-D

#111 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 17 września 2009 - 09:51

Tak ProLady kupuje się w aptece. Przykładowo 90 kapsułek ProLady antystres kosztuje ok 28zł, są też opakowania 30 kapsułek.
Te antystres można maksymalnie dziennie wziąć 3 kapsułki, a energia i koncetracja 1 kapsułkę dziennie a cena podobna.

#112 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 17 września 2009 - 15:33

brzmi ciekawie, pewnie spróbuje, dzieki :-D
choc zastanawiam sie czy takie zmeczenie nie wynika tez po trosze z faktu, ze jestem wegetarianka i moze mi czego brakowac, jakichs witamin. A dawno badan nie robilam, bo szczerze mowic nie mam czasu na pojscie do lekarza... :-/

#113 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 17 września 2009 - 15:45

A może to brak żelaza. Bo jednak żelaza dużo jest w mięsie.

#114 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 17 września 2009 - 16:07

jesli brak zelaza powoduje taka apatycznosc to najprawdopodobniej to. Kiedys oddawalm krew, ale ostatnimi razy nie chcieli mojej przyjac wlasnie z powodu niedoboru zelaza. Zatem musze jakes zelazo w pigulkach najpierw zaczac brac, a potem sie zastanawiac nad innymi suplementami. Bo wydaje mi sie troche bez sensu tak pakowac w siebie mnostwo tabletek, liczac ze w koncu przejdzie :-? albo wykroje ta chwile na pojscie do lekarza :->

#115 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 17 września 2009 - 16:24

Z tego co wiem, to tabletki z żelazem może przepisać Ci lekarz. Najlepiej jak pójdziesz do lekarza poprosisz o skierowanie na badanie krwi z uwzględnieniem żelaza, potem pójdziesz z wynikami do niego i on Ci dobierze odpowiednie tabletki z żelazem.

#116 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 września 2009 - 16:59

Z tego co wiem, to tabletki z żelazem może przepisać Ci lekarz

w aptece jest bez recepty ascofer , poleciła mi to lekarka , która była w ambulansie do poboru krwi kiedy sie okazało ze mam niska hemoglobine.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#117 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 17 września 2009 - 18:11

zaryzukuje ten ascofer, o ktorym mowisz magdaaaaa, a w miedzyczasie pomysle o wizycie u lekarza, w koncu jak trzeba to trzeba :-> nie mozna sie zaniedbywac ;-)

#118 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 września 2009 - 18:16

zaryzukuje ten ascofer

albo zapytaj o cos w aptece :-)

miedzyczasie pomysle o wizycie u lekarza, w koncu jak trzeba to trzeba

no chyba trzeba , ja tez sie musze zebrac i wybrac :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#119 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 17 września 2009 - 21:41

Slyszalam, ze ciemnieje szkliwo na zebach podczas przyjmowania zelaza... Ale moze to mit... <bezradny></span>

#120 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 18 września 2009 - 08:49

Slyszalam, ze ciemnieje szkliwo na zebach podczas przyjmowania zelaza... Ale moze to mit... <bezradny></span>

zdecydowanie mit, ja często muszę brać żelazo i jeszce nigdy nic mi nie ściemniało :lol:

w aptece jest bez recepty ascofer

zgadzam się, ja biorę właśnie to i zawsze pomaga

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych