Ciągłe zmęczenie..
Napisano 29 października 2008 - 16:33
Bo ciagle cos trzeba na zajecia itd. Nie jem sniadan, to pewnie moj blad..i nie jem normalnie.
Chodzę zmęczona całe dnie, nawet jak się wyśpię..nie wiem juz co z tym zrobic.
Napisano 29 października 2008 - 16:45
Napisano 29 października 2008 - 17:21
po 1 - jedz śniadanie
po 2 - owoce, warzywa jak najbardziej wskazane
po 3 - codziennie postaraj się wyjść choć na 15 minut spaceru
po 4 - staraj się kłaść się spać o stałych porach
po 5 - może zapytaj w aptece o jakiś kompleks witaminowy
powinno choć troszkę pomóc
Napisano 29 października 2008 - 18:50
i to bardzo źleNie jem sniadan
śniadanie najważniejszy posiłek w ciągu dnia - to podstawa...jeżeli sie nie zje coś rano to szybko głowa boli...czuje sie szybko to zmeczenie, znużenie...osłabienie...
od porannego posiłku zależy nasza energia w ciągu dnia...a przede wszystkim do południa...
rano przed wyjściem możesz wziąść prysznic z pachnącym żelem proponuje jakiś orzeźwiający z pomarańczy czy z owoców cytrysowych...lawendowe czy miodowe nie!
jeżeli nie masz czasu jeść owoców czy warzyw w ciągu dnia - możesz pić soki (teraz na jesienno-zimowy czas lepsze będą zagęszczane - najlepsza będzie multiwitamina)
preparaty witamionowe tak jak Madzia81 napisała też są dobre - ale są takie specjalne na zmęczenie np. preparat z żeńszenia
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 29 października 2008 - 18:55
doszło nawet do tego, że latałam do okulisty będąc pewną, że mam wadę wzroku a tu się okazało, ze tak bardzo źle widzę, bo jestem zmeczona (teraz już mam wadę, ale wcześniej przez lat kilka nie miałam, a widziałam niedobrze.. )
O rozstrojeniu organizmu nie wspomnę
Oczy mi się zamykają, źle się czuję, teraz jeszcze te posiłki nieregularne o ile w ogóle są .
Jak zjem coś normalnego ciepłego > obiad (dziś zjadłam pierwszy raz od nie pamiętam kiedy... ) to dostaję wypieków > jakbym W KOŃCU porządną ilość dobrych kalorii dostała...
nic na to nie poradzę, same witaminki mi nie pomogą
Napisano 29 października 2008 - 19:36
Napisano 29 października 2008 - 22:52
*przede wszystkim nie ziewam tak czesto jak wczesniej
*daje rade ciagnac te dwie prace na jednej kawie dziennie (wczesniej byly 3) badz tez bez kawy od czasu do czasu
*glowa mnie nie boli
*mam mniejsza ochote na slodkosci i przestalam sie nimi opychac :->
Mirabelkomysle,ze zmiany powinnas zaczac wlasnie od tego,zacznij jesc sniadania,nie musi byc wielkiej uczty,
banan i jablko na poczatek wystarcza,mozna je zjesc w biegu wiec mysle,ze sa swietnym rozwiazaniem dla tych ktorzy ciagle gdzies gonia
Napisano 29 października 2008 - 23:49
Dziekuje za rady. Postaram sie je wcielic w zycie, bo ciezko mi tak ciagnac. Tym bardziej ze do tego malo spie, tzn pozno zasypiam.. A wiec zaczne probowac z tymi sniadaniami. Choc ciezko bedzie..
Napisano 30 października 2008 - 10:49
Napisano 30 października 2008 - 12:52
nie próbować tylko jeść normalnieA wiec zaczne probowac z tymi sniadaniami.
tak jak napisała angik1683 banan i jabłko można zjeść rano albo zmiksować i wypić sok pożywny dodać też inne owoce i sporo witaminek już masz
kanapki czy tosty rano też dużo czasu nie zajmują
albo wypić jogurt taki do picia...
ja też po sobie widze, ze jak nie zjem rano to jestem słaba w ciągu dnia...
unikam to i zawsze jem..
okres studiów wspominam, ze opychałam sie słodkim, batonami jak szlam na cały dzien na zajecia...ale jak zjadłam coś pozywniejszego (kanapki, owoc lub wypilam plusz z witaminkami) to duzo lepiej sie czułam...
słodkie czy kawa dodają energii...ale jak sie je to cały czas to już to tak nie działa - organizm sie przyzwyczaja do kofeiny
Napisano 30 października 2008 - 13:06
Napisano 30 października 2008 - 19:21
Napisano 03 listopada 2008 - 16:59
No i nie wiem czy wiecie ze zaspalam w piatek na autobus
Napisano 03 listopada 2008 - 17:02
albo kup sobie jakiś preparat z żeń szenia na przemęczenie
Napisano 03 listopada 2008 - 17:02
Napisano 03 listopada 2008 - 17:05
Przestawilam budzik tak ze juz nie zadzwonil..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych