Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ciągłe zmęczenie..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
190 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 29 października 2008 - 16:33

Nie wiem co ze soba zrobic. Ciagle wracam zmeczona, najchetniej bym poszla od razu spac, ale zwykle nie moge..
Bo ciagle cos trzeba na zajecia itd. Nie jem sniadan, to pewnie moj blad..i nie jem normalnie.
Chodzę zmęczona całe dnie, nawet jak się wyśpię..nie wiem juz co z tym zrobic.

#2 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 29 października 2008 - 16:37

Mirabelka__22, ja mam to samo, ale pewnie pamietasz jak rano o tym pisalam. Mnie sie wydaje, ze to przez sposob odzywiania, a poza tym ta pora roku... :-/
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#3 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 29 października 2008 - 16:45

666ilonka777, pewnie trzeba jakies owocki jesc..

#4 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 29 października 2008 - 17:21

Mirabelka__22,
po 1 - jedz śniadanie
po 2 - owoce, warzywa jak najbardziej wskazane
po 3 - codziennie postaraj się wyjść choć na 15 minut spaceru
po 4 - staraj się kłaść się spać o stałych porach
po 5 - może zapytaj w aptece o jakiś kompleks witaminowy

powinno choć troszkę pomóc :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#5 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 października 2008 - 17:36

Ja mam to samo. Już nie daje rady. Zajęcia od rana do wieczora dzień w dzień.Może trochę w wolny weekend odetchnę :-(
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#6 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 29 października 2008 - 18:50

Nie jem sniadan

i to bardzo źle ;-)
śniadanie najważniejszy posiłek w ciągu dnia - to podstawa...jeżeli sie nie zje coś rano to szybko głowa boli...czuje sie szybko to zmeczenie, znużenie...osłabienie...
od porannego posiłku zależy nasza energia w ciągu dnia...a przede wszystkim do południa...
rano przed wyjściem możesz wziąść prysznic z pachnącym żelem proponuje jakiś orzeźwiający z pomarańczy czy z owoców cytrysowych...lawendowe czy miodowe nie!

jeżeli nie masz czasu jeść owoców czy warzyw w ciągu dnia - możesz pić soki (teraz na jesienno-zimowy czas lepsze będą zagęszczane - najlepsza będzie multiwitamina)

preparaty witamionowe tak jak Madzia81 napisała też są dobre - ale są takie specjalne na zmęczenie np. preparat z żeńszenia ;-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#7 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 29 października 2008 - 18:55

ja jestem zmęczona nieustannie
doszło nawet do tego, że latałam do okulisty będąc pewną, że mam wadę wzroku a tu się okazało, ze tak bardzo źle widzę, bo jestem zmeczona (teraz już mam wadę, ale wcześniej przez lat kilka nie miałam, a widziałam niedobrze.. )

O rozstrojeniu organizmu nie wspomnę

Oczy mi się zamykają, źle się czuję, teraz jeszcze te posiłki nieregularne o ile w ogóle są .
Jak zjem coś normalnego ciepłego > obiad (dziś zjadłam pierwszy raz od nie pamiętam kiedy... ) to dostaję wypieków > jakbym W KOŃCU porządną ilość dobrych kalorii dostała...

<bezradny></span>
nic na to nie poradzę, same witaminki mi nie pomogą
nie ma mnie tu i nie będzie.

#8 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 29 października 2008 - 19:36

JA też tak mam:( Wracam ze szkoły najchetniej szlabym zaraz spac ale zawsze trzeba cos sie uczyc albo w domu cos zrobic... Moje jedzenie tez takie srednio zdrowe raz zjem raz nie albo cos na szybko, lubie tez oszukiwac zaladek i gdy jestem glodna zapchac go cukierkiem zeby tylko glodu nie czuc jak akurat nie mam czasu zjesc niczego pozadnego... Jakies sposoby na zmeczenie?? :-/

#9 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 29 października 2008 - 22:52

wiecie,ze ja nigdy nie wierzylam w ta "cudowna moc" sniadania,ale od kilku dni zaczelam rano jesc (wczesniej jakos nigdy mi sie nie chcialo,brak czasu itp itd) i powiem wam,ze juz widze roznice
*przede wszystkim nie ziewam tak czesto jak wczesniej ;-)
*daje rade ciagnac te dwie prace na jednej kawie dziennie (wczesniej byly 3) badz tez bez kawy od czasu do czasu
*glowa mnie nie boli
*mam mniejsza ochote na slodkosci i przestalam sie nimi opychac :->

Mirabelkomysle,ze zmiany powinnas zaczac wlasnie od tego,zacznij jesc sniadania,nie musi byc wielkiej uczty,
banan i jablko na poczatek wystarcza,mozna je zjesc w biegu wiec mysle,ze sa swietnym rozwiazaniem dla tych ktorzy ciagle gdzies gonia :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#10 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 29 października 2008 - 23:49

Widze ze wiele z nas ma problem z energia w ciagu dnia :roll:

Dziekuje za rady. Postaram sie je wcielic w zycie, bo ciezko mi tak ciagnac. Tym bardziej ze do tego malo spie, tzn pozno zasypiam.. A wiec zaczne probowac z tymi sniadaniami. Choc ciezko bedzie..

#11 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 30 października 2008 - 00:20

Mirabelka__22, też tak ostatnio mam i wiem, że spory wpływ na to ma obecna pogoda:/ mi pomaga aktywność fizyczna, wielu moim koleżankom energii dodaje solarium raz na jakiś czas. No i odpowiednia dieta swoje robi.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 30 października 2008 - 07:20

No i odpowiednia dieta swoje robi.

czyli jedzta co chceta, po co się dobijać, na to przyjdzie czas na wiosne :lol: no i odrobina czekolady może zdziałać cuda :mrgreen:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#13 pizmak

pizmak
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 30 października 2008 - 10:49

Też tak czasem mam, że mogłabym w ogóle z łóżka nie wychodzić...jem normalne śniadanie w domu i w pracy, potem obiad, dużo owoców i płynów. Ale u mnie spory czynnik na to jak się czuje ma moja praca, czasem bywa bardzo wyczerpująca - cały dzień przed komputerem :(

#14 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 30 października 2008 - 12:52

A wiec zaczne probowac z tymi sniadaniami.

nie próbować tylko jeść normalnie ;-) starać sie :-)
tak jak napisała angik1683 banan i jabłko można zjeść rano albo zmiksować i wypić sok pożywny dodać też inne owoce i sporo witaminek już masz :-)
kanapki czy tosty rano też dużo czasu nie zajmują
albo wypić jogurt taki do picia...

ja też po sobie widze, ze jak nie zjem rano to jestem słaba w ciągu dnia...
unikam to i zawsze jem..
okres studiów wspominam, ze opychałam sie słodkim, batonami jak szlam na cały dzien na zajecia...ale jak zjadłam coś pozywniejszego (kanapki, owoc lub wypilam plusz z witaminkami) to duzo lepiej sie czułam...
słodkie czy kawa dodają energii...ale jak sie je to cały czas to już to tak nie działa - organizm sie przyzwyczaja do kofeiny

#15 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 30 października 2008 - 13:06

a ja rano po prostu nie mogę jeść. Totalnie nie mam apetytu, jakbym coś zjadł to mógłbym zwymiotować. A energia? jak codziennie rano zrobię 30 pompek i 30 brzuszków to od razu jakoś tak lepiej się przez cały dzień czuję.
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#16 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 30 października 2008 - 19:21

ja stosuje zasadę często jeść i pić dużo i naprawdę pomaga ....o połowę zmniejszyło się moje zmęczenie w ciągu dnia ... teraz staram się przekonać do tego tomka :-)

#17 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 16:59

Przez ten weekend to tylko spalam ciagle.
No i nie wiem czy wiecie ze zaspalam w piatek na autobus :-/ Musze cos z tym zrobic.

#18 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 17:02

Mirabelka__22 może wcześniej chodz spać :-)
albo kup sobie jakiś preparat z żeń szenia na przemęczenie

#19 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 17:02

ja też odczuwam zmęczenie. Szczególnie w poniedziałki. Do 15 czuję się rewelacyjnie,a po zjedzeniu obiadu przychodzi zgon totalny...Ale niestety, muszę lecieć do książek:P

#20 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 17:05

Donn, mialam juz billet do domu..i dzwonie do mamy ze nie przyjade juz :-/
Przestawilam budzik tak ze juz nie zadzwonil..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych