Poza tym pamiętaj, że kwiatki nie lubią przestawiania no i storczyk musi mieć podpórki.
Nasze roślinki
Napisano 10 maja 2011 - 15:20
Poza tym pamiętaj, że kwiatki nie lubią przestawiania no i storczyk musi mieć podpórki.
Napisano 10 maja 2011 - 17:39
A miała któraś z was np. niebieskiego storczyka? To prawda, że one z czasem robią się białe?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 10 maja 2011 - 18:52
wiec nie jestem pewna ale ostatnio widzialam w ssklepiej wysyp tych niebieskich orchideii i wygladaja mi na oszukane wiec jesst prawdopodobienstwo ze po kilku kwitnieniach zrobi sie spowrotem bialy
z reszta szlyszalam rowniez swoja droga o zamieraniu pigmentu u orchideii moja znaajoma ma juz bardzo dlugo jedna ktora jest biala a kieddys ponoc byla jasno-rozowa
ja jestem fanka orchideii mam ich w tej chwili 7 bo jedna sobie sama zalatwilam
w tej chwili kwitna mi 3
u mnie czas przestoju to najmniej ok 5 miesiecy inne ddluzej nie kwitna niestety nie wiem od czego to zalezy bo podlewam wszystkie rowno odzywka a jednee kwitna inne nie
[ Dodano: 2011-05-10, 19:52 ]
Mirabelka__22, przepiekny okaz gratulacje
Napisano 23 czerwca 2011 - 12:27
Napisano 23 czerwca 2011 - 17:47
Napisano 23 czerwca 2011 - 18:03
nie wiem co z niej ma "powstać"że tak powiem... czy ona będzie ciągle taka sama czy jakieś kwiaty wypuszcza...
ze zdjęcia wynika że coś tam wypuszcza ..jakieś małe listki
patrzyłam na googlu w grafice to w ogóle takie kwiatka nie ma..same jakieś liściate ..chyba że ma tak później wyglądać
Napisano 23 czerwca 2011 - 18:36
Przy okazji wrzucę wam zdjęcia mojego nieszczęśnika (chciałam go ostatnio zasuszyć, ale skubaniec mi się nie dał
P.s. Olenka, a Twój w końcu przeżył?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 23 czerwca 2011 - 18:36
tylko że na tych zdjęciach to cudo składa się z kilku/kilkunastu takich Lucky Bamboodobrze pielęgnowana można wyrosnąć na cudo
"cudo" z ostatniego zdjęcia można było jakiś czas temu nabyć w Biedronce
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 23 czerwca 2011 - 18:39
koło 15 zł jeżeli dobrze pamiętam kosztowało i właśnie moje stamtąd się wzięłoz tego co kojarzę to drogie nie było
Te pojedyncze mają fajne łodygi, ale jak już wypuszczą liście, to trochę uroku wg mnie tracą, chyba, że postawi się ich kilka koło siebie.
Napisano 23 czerwca 2011 - 18:43
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 czerwca 2011 - 19:15
Napisano 23 czerwca 2011 - 20:45
[ Dodano: 2011-06-23, 21:45 ]
masz rację, dzięki za poprawienietylko że na tych zdjęciach to cudo składa się z kilku/kilkunastu takich Lucky Bamboo
[ Dodano: 2011-06-23, 21:46 ]
Tilia, ale wielgachny
Tylko mam pytanie ile kupić bambusków 1 czy od razu więcej ?
Napisano 23 czerwca 2011 - 20:49
EDIT: dobra a chcesz kupić takiego zwijającego się czy piramidkę. W zależności co ci się bardziej podoba, czy pojedynczy, czy właśnie takie w kupie, w sumie nie mam pojęcia jak taką piramidkę samemu zrobić, ale na pewno się jakoś da
Napisano 23 czerwca 2011 - 20:51
z Mama ustaliłyśmy,że maksymalnie ma on 4 lata i ja tego kupiłam w sklepie CarrefourTilia, ale wielgachny
![]()
![]()
ile lat Ty go chodowałaś ? kurcze super wasze babuski, któregoś razu przejdę sięBidry i też sobie sprawię
Według mnie lepiej kupić taki zestaw:Tylko mam pytanie ile kupić bambusków 1 czy od razu więcej ?

Chyba,że chcesz mieć ozdobę do wazoniku to kup pojedynczy
Napisano 23 czerwca 2011 - 21:01
Mam takiego samego storczyka - jakiś miesiąc temu odleciały mu wszystkie kwiaty, ale wypuścił już 3 nowehttp://babskiswiat.net/moje-malenstwa-vt205,450.htm#485804
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”