no własnie dla zasad higieny nie władowałabym sie w bikini - co jest prawie równoznaczne z tym że długo mnie tam nie zobaczą ... jeżeli w ogóle tam trafieMi chodzilo bardziej czy potrafila bys sie wladowac tam w bikini, lekcewazac wszystkie zasady higieny saunowej.
Sauna
Napisano 18 października 2008 - 17:27
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 18 października 2008 - 17:51
nieZdarza Ci sie bywac?
ale skoro tak się do niej chodzi, to ja nie mam przecież nic przeciwko
Ludzie którzy do niej idą mogą się rozebrać jak chcą mogą sie zakryć ręcznikiem
zależy jak leży
tyle, że wejść już niezawsze moglismy wyjsc.
Napisano 19 października 2008 - 17:46
Swietne wyluzowane podejsciemogą się rozebrać, jak chcą mogą sie zakryć ręcznikiem
...a skad takie wrogie nastawienie? Przeciez mozna bez problemu skorzystac z sauny pokazujac mniej niz na typowym baseniedługo mnie tam nie zobaczą
Napisano 19 października 2008 - 20:04
to nie wrogie nastawienie tylko wrodzona skromność...a skad takie wrogie nastawienie?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 19 października 2008 - 20:10
Napisano 19 października 2008 - 20:26
jaby to ująćI nie rozumiem co do sauny ma skromnosc
Napisano 19 października 2008 - 20:35
dlaczego nie może być podziału na męskie i damskie?
Hmmm.... bo nigdy jeszcze w zadnym kraju ani zadnej kulturze sauna nie byla rozdzielnopluciowa. Taka jest jej istota... Nikomu z korzystajacych to nie przeszkadza po prostu. To tak jakby pozniej zabronic koedukacji na basenach tworzac oddzielne dla mezczyzn i kobiet (jak z reszta chcialo kiedys LPR
Napisano 19 października 2008 - 20:40
różnica polega na tym że na basene jestem w strojuTo tak jakby pozniej zabronic koedukacji na basenach tworzac oddzielne dla mezczyzn i kobiet
skoro korzystają to najwyraźniej nieNikomu z korzystajacych to nie przeszkadza po prostu.
Napisano 19 października 2008 - 20:45
chętnie by poszły ale nie pójda, właśnie ze względu na tą "przymusową" nagość
Ale kurcze..nie rozumiem. Mozna isc i korzystac... od poczatku do konca zostajac w reczniku. To nie przymusowa nagosc... a jedynie zasda nie posiadania na sobie fatalaszkow. Jezeli ktos poczuje sie pewniej moze na chwile uwolnic sie z pod recznika i skorzystac z dodatkowych atrakcji.. nikt tam jednak do tego nie zmusza.Z tego co widzialam to wiekszosc kobiet na poczatku wchodzi i nie wychyla kawaleczka cialka z pod recznika. Bez wzgledu na pruderyjnosc, po pewnym czasie jednak czesc z nich sie przywyczaja, widzac ze nagosc w saunie nie jest niczym zlym.
Napisano 19 października 2008 - 21:00
Tak samo kobiety jak i faceci... tak samo czesc w recznikach czesc na recznikach.dookoła faceci nago
Nie moge wskoczyc na twoj sposob rozumowania.. Tzn miala bys tam jakos sie rozgladac ktory pokazal cos a ktory nie? Mogla bys mi mniej wiecej nakreslic co jest takiego co Cie tak przeraza ? Mysle ze wyobrazasz sobie to w jakis dziwnie straszny sposob.... Dlaczego chciala bys ich przykrywac ??
Napisano 20 października 2008 - 08:08
Rozumiem, że chcesz pokazać swoje racje, ale wybacz, trochę namolnie
Ja nie czuję potrzeby świecić gołym pupskiem w saunie w obecności obcych osób...
Jesteśmy wychowani w takiej kulturze a nie innej, to raz.
Po drugie nie widzę potrzeby eksponowania swojego ciała, bo uważam, że są jakieś granice intymności...
Po trzecie jeśli jak piszesz mogę cały czas być zawinięta ręcznikiem, to równie dobrze mogę być w stroju...jaka to różnica? Dla mnie żadna.
Od wielu lat są sauny w Polsce, od wielu lat ludzie chodzą do nich i mają na sobie strój kąpielowy i nikomu to nie przeszkadza...
Ja nadal będę korzystać z publicznych saun w stroju bo można.
Jak będę w swojej saunie, to mogę siedzieć nago...
Dlatego, że nie chcę ciała wystawiać na widok publiczny i żeby było jasne nie ma to związku z jego wyglądem...
Ty masz zupełnie inne zdanie i absolutnie je szanuję, natomiast te wszystkie pytania: ale dlaczego, skoro nie spróbowałyście, skąd możecie wiedzieć, co was tak przeraża....mnie osobiście irytują.
Skoro ktoś akceptuje to, że Tobie się to podoba, to Ty zaakceptuj to, że ktoś inny sobie tego nie wyobraża.
Nie zawsze trzeba wskoczyć do ognia żeby wiedzieć, że można się poparzyć...
Napisano 20 października 2008 - 09:40
trochę namolnie
No wlasnie
Calkiem nie zgodze sie tylko z jednym:
Roznica jest taka za pod kostiumem trujesz swoje cialo... i to po kilkunastu minutach juz calkiem znacznie. Jak niemowlak sie posika i siedzi w tej pieluszce nie konczy sie to dla niego najlepiej... Rozumiem ze mozesz miec swoje zdanie... moze trudno w to uwierzyc, ale powaznie. Prosze jednak nie pisz tak bo bagatelizujac to narazasz inne nieswiadome dziewczyny na podobne tortury.równie dobrze mogę być w stroju...jaka to różnica? Dla mnie żadna.
Wiem ze wiekszosc z Was uwaza mnie juz za niezla jedze...
Przepraszam... ale jak juz zaczelam tema, bede go bronic, bo to w koncu nasze zdrowie
Napisano 20 października 2008 - 09:44
Jedni ida tak inni inaczej, jeszcze inni nie chodza w ogole i nie maja dylematu.
Uwazam, ze to tak jak z plaza nudystow.
Sa miejsca gdzie lezy sie plackiem nago i kto chce tam jedzie i sa miejsca gdzie sie opala w bikini. Zalezne od ludzi i co tu sie rozwodzic
Napisano 20 października 2008 - 10:13
Nic juz nie napisze bo mam wrazenie ze i tak nikt nie zwraca uwagi co pisze, widzac swoje..
Wlascicielka sauny... super
Napisano 20 października 2008 - 12:39
ale nie każdy z Nas już poleci do sauny rozbierze sie i będzie tu pisał "o jak super było idzcie spróbojcie bo rewelacja"
jeżeli była by możliwość pójść do sauny tak jak do solarium, że się wchodzi pojedyńczo - poszłabym...ale siedzieć wśród obcych ludzi nago jakoś nie chce
ale z drugiej strony jak tak ludzie siedzą nago koło siebie, pocą się, wdychają to gorące powietrze... (a pod wpływem ciepła rozwijają się bakterie) to, to jest dobre dla naszego zdrowia jak wdychanie czyjegoś potu?
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 20 października 2008 - 23:47
Napisano 26 października 2008 - 08:30