Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sauna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy tolerujesz koedukację i nagość w saunie? (19 użytkowników oddało głos)

Czy tolerujesz koedukację i nagość w saunie?

1. Tak, to jedyne właściwe rozwiązanie, sama korzystam z sauny nago (3 głosów [15.00%])

Procent z głosów: 15.00%

2. Tak, ale wolę pozostawać szczelnie ukryta pod ręcznikiem (14 głosów [70.00%])

Procent z głosów: 70.00%

3. Nie, zupełnie tego nie rozumiem (2 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

4. Nie, to wymysł chorych ludzi, nigdy się do tego nie przekonam! (1 głosów [5.00%])

Procent z głosów: 5.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 października 2008 - 17:27

Mi chodzilo bardziej czy potrafila bys sie wladowac tam w bikini, lekcewazac wszystkie zasady higieny saunowej.

no własnie dla zasad higieny nie władowałabym sie w bikini - co jest prawie równoznaczne z tym że długo mnie tam nie zobaczą ... jeżeli w ogóle tam trafie ;)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#22 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 18 października 2008 - 17:51

Zdarza Ci sie bywac?

nie
ale skoro tak się do niej chodzi, to ja nie mam przecież nic przeciwko
Ludzie którzy do niej idą mogą się rozebrać jak chcą mogą sie zakryć ręcznikiem ;-)
zależy jak leży :P

zawsze moglismy wyjsc.

tyle, że wejść już nie :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#23 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 19 października 2008 - 17:46

mogą się rozebrać, jak chcą mogą sie zakryć ręcznikiem

Swietne wyluzowane podejscie :) Czemu sama nigdy nie sprobowalas? Pomijajac caly temat rozmowy korzystanie z sauny daje niesamowite odczucie nawet jeszcze kilka godzin po samej "terapii" ;)

długo mnie tam nie zobaczą

...a skad takie wrogie nastawienie? Przeciez mozna bez problemu skorzystac z sauny pokazujac mniej niz na typowym basenie :) No chyba ze to nie o to chodzi?
Carpe diem

#24 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:04

...a skad takie wrogie nastawienie?

to nie wrogie nastawienie tylko wrodzona skromność ;) nie kręci mnie to ... <bezradny></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#25 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:10

Rozumiem, ale to nie tak jak by mowic ze "nienawidze chinszczyzny" nigdy jej nie probujac. I nie rozumiem co do sauny ma skromnosc :shock: Ona ma sluzyc naszemu cialu noi duszyprzy okazji... nalezy sie tak samo skromnym jak i zuchwalym bo nie widze zwiazku :P
Carpe diem

#26 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:17

Ona ma sluzyc naszemu cialu noi duszyprzy okazji...

no to dlaczego nie może być podziału na męskie i damskie?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#27 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:26

I nie rozumiem co do sauny ma skromnosc

jaby to ująć <hmm></span> ... to nie było serio ... :roll: :roll:

#28 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:35

dlaczego nie może być podziału na męskie i damskie?

Hmmm.... bo nigdy jeszcze w zadnym kraju ani zadnej kulturze sauna nie byla rozdzielnopluciowa. Taka jest jej istota... Nikomu z korzystajacych to nie przeszkadza po prostu. To tak jakby pozniej zabronic koedukacji na basenach tworzac oddzielne dla mezczyzn i kobiet (jak z reszta chcialo kiedys LPR :D ) Czemu my Polacy jako pierwsi mieli bysmy to zmieniac... wydaje sie nieco bez sensu.. chociaz nie ukrywam ze Polak zazwyczaj z natury lubi miec wszedzie swoje zdanie :)
Carpe diem

#29 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:40

To tak jakby pozniej zabronic koedukacji na basenach tworzac oddzielne dla mezczyzn i kobiet

różnica polega na tym że na basene jestem w stroju

Nikomu z korzystajacych to nie przeszkadza po prostu.

skoro korzystają to najwyraźniej nie ;-) ale jest wiele osób (np. ja) które chętnie by poszły ale nie pójda, właśnie ze względu na tą "przymusową" nagość
Dołączona grafika

#30 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:45

chętnie by poszły ale nie pójda, właśnie ze względu na tą "przymusową" nagość

Ale kurcze..nie rozumiem. Mozna isc i korzystac... od poczatku do konca zostajac w reczniku. To nie przymusowa nagosc... a jedynie zasda nie posiadania na sobie fatalaszkow. Jezeli ktos poczuje sie pewniej moze na chwile uwolnic sie z pod recznika i skorzystac z dodatkowych atrakcji.. nikt tam jednak do tego nie zmusza.Z tego co widzialam to wiekszosc kobiet na poczatku wchodzi i nie wychyla kawaleczka cialka z pod recznika. Bez wzgledu na pruderyjnosc, po pewnym czasie jednak czesc z nich sie przywyczaja, widzac ze nagosc w saunie nie jest niczym zlym.
Carpe diem

#31 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:53

Mozna isc i korzystac... od poczatku do konca zostajac w reczniku.

ja w ręczniku a dookoła faceci nago, to też mi nie odpowiada. a co mam im powiedzieć "prosze przykryć się ręcznikiem"?
Dołączona grafika

#32 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 19 października 2008 - 21:00

dookoła faceci nago

Tak samo kobiety jak i faceci... tak samo czesc w recznikach czesc na recznikach.
Nie moge wskoczyc na twoj sposob rozumowania.. Tzn miala bys tam jakos sie rozgladac ktory pokazal cos a ktory nie? Mogla bys mi mniej wiecej nakreslic co jest takiego co Cie tak przeraza ? Mysle ze wyobrazasz sobie to w jakis dziwnie straszny sposob.... Dlaczego chciala bys ich przykrywac ?? :D:D:D
Carpe diem

#33 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 20 października 2008 - 08:08

Nati, dla Ciebie normalne, dla innych nie...
Rozumiem, że chcesz pokazać swoje racje, ale wybacz, trochę namolnie ;-)

Ja nie czuję potrzeby świecić gołym pupskiem w saunie w obecności obcych osób...
Jesteśmy wychowani w takiej kulturze a nie innej, to raz.
Po drugie nie widzę potrzeby eksponowania swojego ciała, bo uważam, że są jakieś granice intymności...
Po trzecie jeśli jak piszesz mogę cały czas być zawinięta ręcznikiem, to równie dobrze mogę być w stroju...jaka to różnica? Dla mnie żadna.

Od wielu lat są sauny w Polsce, od wielu lat ludzie chodzą do nich i mają na sobie strój kąpielowy i nikomu to nie przeszkadza...
Ja nadal będę korzystać z publicznych saun w stroju bo można.
Jak będę w swojej saunie, to mogę siedzieć nago...
Dlatego, że nie chcę ciała wystawiać na widok publiczny i żeby było jasne nie ma to związku z jego wyglądem...

Ty masz zupełnie inne zdanie i absolutnie je szanuję, natomiast te wszystkie pytania: ale dlaczego, skoro nie spróbowałyście, skąd możecie wiedzieć, co was tak przeraża....mnie osobiście irytują.
Skoro ktoś akceptuje to, że Tobie się to podoba, to Ty zaakceptuj to, że ktoś inny sobie tego nie wyobraża.
Nie zawsze trzeba wskoczyć do ognia żeby wiedzieć, że można się poparzyć... ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#34 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 20 października 2008 - 09:40

trochę namolnie

No wlasnie :( Taki wlasnie jest czasem moj charakterek... nawet nie wiem kiedy przekraaczam te plynna granice. Ale kurcze... tak bardzo chciala bym sie podzielic czyms naprawde wspanialym.... a wszyscy robia tu z tego jedna wielka demoralizacje :( Nie chce nikogo namawiac do nagosci ale zeby skorzystac z dobrodziejstw prawdziwego saunarium trzeba sie rozebrac. Oczywiscie sa pseudo sauny gdzie mozna siedziec jak sie chce, ale to zazwyczaj male obiekty, gdzie jedyna atrakcja jest sama sauna, a to jak polizac wielkie pyszne jablko... zero smaku. A ja tego smaku chcialam Wam troche przekazac, a wszyscy tylko o golych pupach, jak by to bylo najwazniejsze. Oczywiscie rozumiem ze moze takie byc, ale daje glowe ze czesc z Was zmienila by zdanie po pierwszej wizycie i kropka :P

Calkiem nie zgodze sie tylko z jednym:

równie dobrze mogę być w stroju...jaka to różnica? Dla mnie żadna.

Roznica jest taka za pod kostiumem trujesz swoje cialo... i to po kilkunastu minutach juz calkiem znacznie. Jak niemowlak sie posika i siedzi w tej pieluszce nie konczy sie to dla niego najlepiej... Rozumiem ze mozesz miec swoje zdanie... moze trudno w to uwierzyc, ale powaznie. Prosze jednak nie pisz tak bo bagatelizujac to narazasz inne nieswiadome dziewczyny na podobne tortury.
Wiem ze wiekszosc z Was uwaza mnie juz za niezla jedze... :( Nie zawsze jestem taka...
Przepraszam... ale jak juz zaczelam tema, bede go bronic, bo to w koncu nasze zdrowie
Carpe diem

#35 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 20 października 2008 - 09:44

dla mnie w ogole bez sensu, nagabujesz tu wszystkich do rozbierania sie do sauny jakbys wlasicielem "byl" :D
Jedni ida tak inni inaczej, jeszcze inni nie chodza w ogole i nie maja dylematu.

Uwazam, ze to tak jak z plaza nudystow.
Sa miejsca gdzie lezy sie plackiem nago i kto chce tam jedzie i sa miejsca gdzie sie opala w bikini. Zalezne od ludzi i co tu sie rozwodzic :roll:
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#36 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 20 października 2008 - 09:50

jeszcze inni nie chodza w ogole i nie maja dylematu.

czyli tak jak ja <hoho2></span> ale gdybym chodziła to nie rozebrałabym sie zupełnie do naga
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#37 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 20 października 2008 - 10:13

:-/
Nic juz nie napisze bo mam wrazenie ze i tak nikt nie zwraca uwagi co pisze, widzac swoje..
Wlascicielka sauny... super
Carpe diem

#38 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 20 października 2008 - 12:39

Nati jesteś młoda - przezyłaś coś co Ci się spodobało ...byłaś w saunie nago - Ok...szanujemy Twoje wypowiedzi ;-)

ale nie każdy z Nas już poleci do sauny rozbierze sie i będzie tu pisał "o jak super było idzcie spróbojcie bo rewelacja" :roll:

jeżeli była by możliwość pójść do sauny tak jak do solarium, że się wchodzi pojedyńczo - poszłabym...ale siedzieć wśród obcych ludzi nago jakoś nie chce ;-)

ale z drugiej strony jak tak ludzie siedzą nago koło siebie, pocą się, wdychają to gorące powietrze... (a pod wpływem ciepła rozwijają się bakterie) to, to jest dobre dla naszego zdrowia jak wdychanie czyjegoś potu? :roll:
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#39 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 20 października 2008 - 23:47

Nie sądzę bym weszła do sauny rozberana. Po pierwsze nie tak mnie wychowano, po drugie mam pewne kompleksy i akurat teksty typu "wszyscy są tam nago" by mnie nie przekonały. Nie krytykuje - jak ktoś ma ochotę, jest odważny i ma w pompie całą resztę to proszę bardzo. Ja się nie pisze na takie rzeczy. Moje ciało oglądam tylko ja i K., a reszta wio ;) Chodzi of koz o całość :]

#40 asiolcza

asiolcza
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 26 października 2008 - 08:30

Nie mam nic przeciwko nagości w tego typu miejscach, ale ja raczej bym się nie rozebrała. W ręczniku mogę tam siedzieć ile wlezie. Nago, to by mnie strasznie stresowało, a nie o to chodzi w saunie :-|