Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dobre i tanie kosmetyki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#81 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 27 września 2009 - 21:42

używam również tego jedwabiu ale nie codziennie bo mi sie włosy przetłuszczają a on odrobinę obciąza jednak... ale generalnie fajnie wpływa na włosy.
Dołączona grafika

#82 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 września 2009 - 08:53

a on odrobinę obciąza jednak...

jesli uzywasz zgodnie z zaleceniem zaledwie kropelke to nie powinien obciązać, stosuje jedwab-wole go od wszystkich "genialnych" odżywek,

do kupieni w sklepach fryzjerskich

nie tylko, w zwykłej drogerii również :-)

#83 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 28 września 2009 - 11:02

Widziałam ostatnio w Rossmannie, za 8 zł bodajże, muszę w końcu sobie kupić :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#84 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 28 września 2009 - 12:27

to ja jedwab kupuje za 4.80 ;-)

kiedyś miałam taką dobra miodową odżywkę do włosów w tubce, coś z serii 'apteczka babuni' chyba <bezradny></span> nawet dobra, coś koło 5 zł. wyleczyła troche moje włosy po farbowaniu ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#85 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 30 września 2009 - 20:08

cienie firmy ingrid
cztery kolory kosztuja 15 zł
wybrobowane przeze mnie trzymaja bardzo dlugo wygodne w uzyciu

Załączone miniatury

• 30179.jpg

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#86 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 września 2009 - 20:15

calineczka, są sypkie? i czy mają aplikatory? i gdzie je dostać, bo szczerze, to sie jeszcze z nimi nie spotkałam ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#87 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 30 września 2009 - 20:21

są sypkie?

tak sa cztery pojemniczki ( pojedynczo tez sa ale wychodzi drozej ) i sa albo aplikatory z gąbeczki albo taki pędzelek do tego
wyglada to tak
Dołączona grafika
albo tak jak pojedyncze
Dołączona grafika

u nas mozna dostać w dobrej perfumerii
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#88 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 30 września 2009 - 20:32

mam tez taki sypki z aplikatorem tyle ze z innej firmy, ale nie lubie go bo strasznie trudno sie tym pomalowac, sypie mi sie wszystko na twarz
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#89 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 30 września 2009 - 20:34

sypie mi sie wszystko na twarz

na początku tez miałam bo bralam tego za dużo ale trzeba minimalnie to jest ok mnie osobiście odpowiadają bo sa fajne kolorki rozświetlaja długo się trzymaja i tanie
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#90 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 września 2009 - 21:14

kosmetyki firmy Ziaja są tanie i moim zdaniem dobre :) dziś kupiłam odżywke do włosów i za jakiś czas zobaczymy czy będę zadowolona z efektów :) a dałam za nią niecałe 4 zł :D
poza tym produkt który z czystym sumieniem mogę polecić to jedwab z płynie do włosów firmy Loton, pod spodem ma taki napis ProVit :) nie pamiętam ile za niego dałam bo kupiłam go dość dawno ale na pewno mniej niz 10zł, coś mi świta, że ok 7zł :) i jest naprawde dobry. Włosy stały się gładsze, koncówki nie wyglądały jak tzw miotełki, a do tego wg mnie ładnie pachnie :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#91 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 października 2009 - 10:22

nie(d)oceniona ja w kilku drogeriach widziała kospetyki ingrid i chyba w jakims markecie w dziale z kosmetykami ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#92 Lejdi_B

Lejdi_B
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10 października 2009 - 23:22

To ja do zestawu dodam jeszcze masło Shea bio. Płacę za nie niecałe 40 zł w internetowym sklepie a to po prostu genialny kosmetyk o szerokim zastosowaniu - włosy, twarz, pośladki. Używam go już od dłuższego czasu i faktycznie jestem zadowolona, bo świetnie wygładza! Używała któraś z was? A znacie może jakieś dobre i niedrogie kosmetyki do pielęgnacji paznokci? Bo strasznie mi się łamią...

#93 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 12 października 2009 - 14:45

Ja używam wspomnianego wcześniej jedwiabiu na włosy,, a ostatnio kupiłam sobie mleczny puder do kąpieli "Dairy fun " karmelowo-jabłkowy,,, super pachnie i fajna skóra jest po nim,
tak wogóle to znalazłam stronkę gdzie mozna porównać ceny produktów i ten który ja kupiłam za 10 pln jest tu za 6,80

#94 misza25

misza25
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 20 października 2010 - 10:37

Z tanich i dobrych kosmetyków to z pewnością wspomniana już Ziaja. Oprócz tego z polskich marek, bo niektóre faktycznie są bardzo tanie to za 7 zł mozna kupić żel pod prysznic z Mariza, a zapachy są bardzo fajne bo melon, jaśmin, grejfrut - ja miałam melonowy żel i bardzo fajnie sie pienił i był wydajny.
Dołączona grafika

#95 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 23 października 2010 - 12:22

Ziaja wygrywa w konkurencji dobre tanie polskie :) Ich kremy do rąk są najlepsze ;)

#96 zapomniana

zapomniana
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25 października 2010 - 11:35

A moze ktos zna miejsca gdzie mozna kupic dobre kosmetyki tanio ? :)

Nie mysle o allegro, taki sklep internetowy.

Widzialam ze pojawil sie outlet kosmetyczny, maja bardzo niskie ceny, ktoras z Was moze cos o nich slyszala?

Mysle o zamowieniu od nich czegos na probe, zwlaszcza ze maja wiele rzeczy niedostepnych w Polsce.

Czekam na Wasze opinie,

dzieki!

#97 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 25 października 2010 - 20:07

Ja stawiam na Garniera. Soraya też niczego sobie. Nie są one ani tanie ani drogie. U mnie sprawdzają się świetnie.
Jeśli chodzi o Ziaja, to jakoś do mnie nie przemawiają kosmetyki z tej firmy. Miałam kiedyś mleczko po opalaniu z tej firmy i był okropny. Bardzo słabo się wchłaniał i był tłusty. Może innym odpowiada, ale moja skóra nie przepada za tymi kosmetykami.

Ja nie lubię kupować kosmetyków w sklepie internetowym. W ogóle nie lubię tego typu sklepów. Ja muszę wszystko zobaczyć na własne oczy, a najlepiej wszystko jeszcze dokładnie wymacać :mrgreen: nawet różnego rodzaju kremy
Dołączona grafika

#98 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 29 października 2010 - 21:19

Outlet kosmetyczny? To brzmi interesująco, a jakiś bardziej szczegółowe namiary?

#99 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 11:14

ja mogę polecić odżywkę do paznokci i skórek, miss sporty dostępna np w rossmanie za ok 6 zł, przy REGULARNYM używaniu widać poprawę
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#100 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 14:27

ja mogę polecić odżywkę do paznokci

to ja z tej samej kategorii polecę :D
mianowicie odżywkę firmy Barbra Pro - ja mam z kreatyną i stwierdzam, że paznokcie stały się mocniejsze, grubsze, mniej łamliwe i nie rozdwajają się - po około 2-3 miesiącach stosowania <ookk></span>
maluję nią pazurki, następnie nakładam bezbarwny lakier lub inny 'utwardzacz' czy tam 'nabłyszczacz' żeby była jeszcze dodatkowa ochrona przed urazami mechanicznymi i żeby ładnie błyszczały :mrgreen: i tak non stop, tzn jak zaczyna się zdzierać, to zmywam i powtarzam zabieg od nowa - średnio raz na tydzień :)

Dołączona grafika

Edytowane:

amoramor, może dopisz w jakiej mniej więcej cenie jest ten specyfik i czy jest dostępny w każdej drogerii

ups, przepraszam zupełnie o tym zapomniałam <dziekujee></span>

kosztuje około 8zł - przynajmniej w tej aptece, w której ja kupowałam a mianowicie 'Dbam o zdrowie' :D można składać u nich zamówienia przez internet i osobiście odbiera się lek czy kosmetyk we wskazanej wcześniej aptece w mieście - nie płaci się nic za dostawę do apteki ;-) a i ceny zamawianych przez internet rzeczy są tańsze niż jak się wejdzie bezpośrednio do apteki - nie mam pojęcia dlaczego i jak im się to opłaca <bezradny></span> ale sama na początku się na to nacięłam <jezorek11></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>