Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

pierwszy okres

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#1 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 października 2008 - 13:36

Tak mnie jakoś naszło na takie pytanie. Nie widziałam takiego, a pod temat miesiączka nie chciałam go podpinać.
Kiedy dostałyście pierwszy okres, czy byłyście przygotowane,jak sie zachowywałyście, komu pierwszemu powiedziałyście?
Ja dostałam mając 12 lat , to były wakacje ( 9 sierpień). śmiałam sie, że to spóźniony prezent urodzinowy. Wszystko teoretycznie wiedziałam co i jak, ale miałam wrazenie że sie ze mnie leje i leje i ze podpaski tego nie wytrzymają.
A u was jak było? :-)

#2 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 01 października 2008 - 13:54

Ja dostałam okres 14 maja bodajże i również miałam 12 lat ;) Było to dość niefajne przeżycie, bo dzień wcześniej mama kupiła mi przepiękne zielone bokserki, których żal mi do dziś i wiadomo plama do końca nie zeszła. Pierwszą osobą, której to powiedziałam, była mam i nie chciała mi uwierzyć, że to JUŻ :P Standardowo cała rodzina happy, że byłam już kobietką hehe, a kazałam jej nikomu tego nie mówić. Te mamusie...

#3 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 01 października 2008 - 14:04

Ja dostałam w wieku 15 lat. Pewnego wieczora poczułam jak boli mnie brzuch i poszłam do łazienki, a tam wiadomo: czerwona plama. Powiedziałam o tym mamie i poprosiłam, by nikomu tego nie powtórzyła. A na drugi dzień wiedziała już cała rodzina :/

#4 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 01 października 2008 - 14:11

Ja miałam....10 lat...
Szybko mi się zaczął, moja mama zresztą miała też w tym wieku i teraz czekamy na Karo.
Ma 11 lat, a ostatnio brzuch ją pobolewał, myślałam, że to już, ale nie...
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#5 Kicuś

Kicuś
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 01 października 2008 - 14:19

Ja dostałam jak mialałam 12 lat w lutym chyba 9. byłam szczęśliwa że już a moja siostra-bliżiaczka była wsciekła i zazdrosna ze ja perwsza. ale ona dostała 2 mies. później, mAMA tez nie mogła uwierzyć ze to juz i kazała pokazać a potem rozgadała całej rodzinie , chociaz miała siedziec cicho

#6 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 01 października 2008 - 14:25

ja mialam 11 lat i stalo sie to 1 listopada, dobrze to pamietam, bo jechalismy akurat na cmentarz w swieto Wszystkich Swietych do Poznania wiec nie dosyc, ze daleka podrow to jeszcze to, a mama na szczescie nikomu nie wygadala :-D

#7 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 01 października 2008 - 15:46

ja bylam chyba w osmej klasie podstawowki, w szkole mnie zalalo! wstydzilam sie strasznie, wtedy kolezanka dala mi chusteczki. bardzo nie pomoglo wiec zwialam z lekcji i poszlam do domu ;-) pamietam, ze to dlugo trwalo, i kilka razy zrywalam sie wczesniej do domu :oops:
Mamie wstydzilam sie powiedziec i pamietam, ze kombinowalam cos z braku podpasek :-/ pozniej sie domyslila i podpaski lezaly w szafeczce w lazience.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#8 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 października 2008 - 16:01

ja byłam w 6 klasie podstawówki.. to ile miałam? nie chce mi się liczyć :P
i się popłakałam :P
hahaha
bo tak z jednej strony bardzo chciałam dostać, żeby być taką fajną dojrzałą dziewczyną :P
a z drugiej, nie bardzo wiedziałam co mam robić :P
tzn wiedziałam, podpaska i wsio :P
ale tak dziwnie się z tym czułam :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#9 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 01 października 2008 - 16:09

hm... ja mialam bodajze 11 lat... to byl 28 maja.. pamietam dokladnie bo akurat imieniny babci byly... juz wczesnie mama powiedziala mi wszystko.. nawet pokazala co i jak... wiec przygotowana bylam.... pierwsza osoba ktora sie dowiedziala byla oczywiscie mama... miala nikomu nie mowic ale dlugo nie wytrzymala haha :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#10 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 01 października 2008 - 16:13

ja pamiętam ze byłam w drugiej gimnazjum na samym początku października dostałam
i od razu powiedziałam mamie
a ona mnie uspokoiła i kupiła podpaski
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#11 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 01 października 2008 - 16:24

Ja dostałam dokładnie 7.09.1999r. (miałam 13 lat) szczerze to się nie spodziewałam, przyszedł rano, w domu na szczęscie, krótko przed wyjsciem do szkoły, tak nagle i bez objawowo tz. nic mnie nie bolało, nic nie czułam. Płakać mi się chciało jak zobaczyłam małą plamkę krwi, mamie nie powiedziałam, sama się domyśliła i wieczorkiem wparowała do mojego pokoju, powiedziała tak: wiem co się stało, dostałaś okres, ja powiedziałam że TAK i się rozpłakałam. Potem ze mnią pogadała i było oki.Koleżanką nie powiedziałm bo byłam pierwsza, poczekałam aż jakaś dostanie. :-)

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#12 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 01 października 2008 - 19:07

hehe ja pamietam ze pierwszy okres dostałam jak byłam u koleżanki w domu nic nie czułam i dopiero w domu po długiej jeździe AUTOBUSEM w cienkich spodniach sie zorientowałam a byłam zalana juz fest :P 12 lat miałam :P

#13 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 01 października 2008 - 20:47

ja dostałam jak szłam z 8 klasy podczas wakacji dostała okresu w pierwszy dzień pobytu na kolanach podpaskę miałam jedną bo wtedy miewałam dość mocne upławy i miałam ją jakby znowu mnie to napadło .... pożyczałam jeszcze od koleżanki tak ze mnie leciało ze w jedne dzień zużyłam podpasek od pół grupy dziewczyn a nie przyznałam sie opiekunce (choć nic mnie nie bolało) potem juz kupiłam sobie poddawałam .... po przyjeździe mama znalazła podpaski zapytałam dostałeś okres a ja jej ze tak i na tym polegała cal rozmowa :-)

#14 WiOlLuŚś

WiOlLuŚś
  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 01 października 2008 - 21:51

Ja byłam w 5 klasie podstatwowki :) To było w zime... pamietam jak wrociłam do domu a tu psikus... czerwono sie zrobiło :))
Mama razem z moja starsza siostra zamkneły sie ze mna w łazience i zaczeły rozmawiać .. dostałam podpaski i wskazowki jak ja załozyc ;))
Oczywiscie jak tata worcił z pracy tez był poinformowany i przez kolejny tydzien mowił do mnie "KOBIETO"
hehe

#15 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 października 2008 - 21:56

widze ze tu wszystkie bezboleśnie to przeszły... no ale ja musze być inna ... :roll: no bo jak ... nie pamietam kiedy to było, ale wiem że tak źle sie czułam, że wychowawczyni sama zwolniła mnie do domu z lekcji, oczywiście wróciłam pod opieką koleżanki. no i moja mamcia właściwie przeczuła ze to ten czas gdy sie przepoczwaze w kobitkę ;P więc uniknęłam czerwonych niespodzianek na bieliźnie ;P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#16 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 01 października 2008 - 23:10

Ja podobnie jak Kahela miałam 10 lat. Stało się to w sierpniu 17 chyba, byłam wtedy na wczasach nad jeziorem, byłam przerażona bo nie wiedziałam co mi się stało :-P Więc poleciałam do mamy przerażona jak nigdy powiedziałam, że coś mi się stało bo mam czerwone majtki, ja byłam wystraszona jak cholera a moja mama oznaki radości .. Powiedziała wszystkim, wkurzyło mnie to strasznie :-/ I bardzo źle znosiłam przez sporo lat ;-) bo jakby nie patrzeć już 7 lat minęło i dopiero do niedawna jakoś normalniej to przeżywam.

#17 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 02 października 2008 - 06:51

a ja.... mialam rowniez 13 lat kiedy mnie dorwalo ;)
w szkole na niemieckim byla to ostatnia lekcja i pamietam ze byl to wtorek i naszczescie mieszkalam na drugiej stronie ulicy :D
baaardzo bolal mnie brzuch a mami zrobila mi niespodzianke i kupila duzo pysznosci z tej okazji bardzo fajnie sie czulam bo sam fakt bolacego brzucha i krwi bardzo mnie przerazil :mrgreen:

#18 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 02 października 2008 - 09:39

ja mialam chyba 13 lat,ale niemilo to wspominam,sama @ nie byla taka straszna bo bylo to bardziej plamienie niz krwawienie,doskonale zdawalam sobie sprawe co sie dzieje,ale mialam problem bo moja mama byla akurat w senatorium a ja wstydzilam sie powiedziec tacie co sie stalo i mialam problem jak tu skombinowac na podpaski,wiec musialm cos nasciemniac :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#19 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 02 października 2008 - 12:38

ja mialam 13 lat, pamietam ze bylo to 11 grudnia. Wiem, ze wrocilam od babci do domu i poszlam do toalety i zaczelo sie od planienia, wiedzialam, ze to okres, w sumie sie ucieszylam, bo wyczekiwalam go, bo prawie wszystkie kolezanki z klasy juz mialy ;-) Oczywiscie pierwsza osoba, ktora sie o tym dowiedziala, to byla mama, od razu jej powiedzialam, jeszcze z toalety :-)
Dołączona grafika

#20 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 02 października 2008 - 23:44

mialam problem jak tu skombinowac na podpaski,wiec musialm cos nasciemniac

ty to jestes dobra :mrgreen:
ciekawe jakby twoj tata zareagowal :-P