Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
716 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 11 września 2008 - 19:47

Stworzyłam temacik dla osób które chciałyby porozmawiać na wszystkie tematy związane z pracą dyplomową.. Mnie za pół roku czeka obrona. Eh, nie będzie łatwo. A jak jest z wami?

Zapraszam wszystkich którzy mają ten sam dylemat. Zarówno piszących, jak również tych którzy mają to przed sobą..

#2 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 11 września 2008 - 19:57

ja mam już za sobą 3 prace

wszystkie sama napisałam :-) pisze też komuś, jeśli mnie ktoś poprosi ;-)

ostatnią pisałam przez 8 miesięcy prace magisterską ale to takiego miałam promotora, że tyle czasu...bo wyznaczał nam daty na spotkania i w tym czasie musiało byc napisane...

nie ma sie czego bać przy pisaniu...jeśli się ma swój ulubiony temat i sie tym interesuje to naprawde sama przyjemność z pisania... ;-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#3 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 11 września 2008 - 20:04

ja zawsze miałam stresa, że np napisze coś podobnie jak w książce i mnie o plagiat posądzą :P
wiem, ze to dziwne, ale jakoś tak zawsze kombinuje nad tymi zdaniami i układem dłużej niż to wszystko warte :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#4 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 11 września 2008 - 20:07

ja jeszcze nie pisalam zadnej takiej pracy oprocz maturalne :P ale to sie nie liczy chyba ;)
a magisterska bede pisala dopiero za 3 lata takze jeszcze troche mi zostalo ;)

ale juz mam stracha
<stres></span>

#5 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 11 września 2008 - 20:18

Ja swojej nie zaczelam.. Dopiero literature mam. Mialam w wakacje siedziec, ale mialam tyle stresow.. Chociaz cos poczytalam o moim temacie, bo inni nawet tego nie zrobili i nie byli u swoich promotorow w ogole, lub raz.. <bezradny></span> A nasz kazal ciagle wpadac.

[ Dodano: 2008-09-11, 21:19 ]
Naprawde ciezko bede miala :roll:

#6 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 12 września 2008 - 11:38

Mirabelka__22 na jaki temat piszesz? :-)
jak czegos nie wiesz - pytaj chętnie pomoge

#7 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 12 września 2008 - 13:19

ja swoją licencjatkę mam już za sobą pisałam ją 4 miesiące bo nie bardzo chciało mi sie pisać (168 stron!) ..... promotorkę miałam super tzn nie doczepiała się do niczego i podejrzewam iż wcale jej nie przeczytała ale jak miałam problem to zawsze mogłam przyjść zapytać i pomogła :-) pisałam na miły temat bo o zabawie dzieci ale akurat zagadnienie którym sie chciałam zając było dość rzadkie i ogólnie średnio moja literatura sięgała 1980 roku a były i pozycje z 1967roku :-) należy wybrac dobrego promotora i nie ma stresów :-)

Chociaż cos poczytalam o moim temacie, bo inni nawet tego nie zrobili i nie byli u swoich promotorow w ogole, lub raz..

moja promotorka była fajna napiszesz masz pytanie to przyjdź a moja koleżanka pisała u takiej co okno otwierała i prace wyrzucała nie mówiąc dlaczego tylko że ma sie domyślić gdzie zrobiła błąd wiec wiele zależy od promotora i od tego jak ty się tym interesujesz .... spokojnie dasz radę :-)

#8 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 12 września 2008 - 16:57

Donn, raczej nie pomozesz, zapewniam :-P

fajna babka, moj promotor jest wymagajacy.. Troche sie go boje przez to, ale sama chcialam zeby mnie mobilizowal, bo bym sie nie zebrala. W rezultacie ja do wakacji mialam juz prawie cala literature, a inni nic.

Choc na moj temat pisze wlasciwie tylko jeden facet w Polsce i to dosc ciezko :roll:

#9 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 12 września 2008 - 17:08

Mirabelka__22 jednak zawsze możesz pytać :-)

to dlaczego taki temat masz, że tylko jedna osoba na ten temat pisze?
podziwiam...

fajna babka aż tyle stronek miałaś na licencjacie - wow bardzo dużo...mgr mają o wiele mniej...

#10 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 12 września 2008 - 17:15

Donn, masz na priw moj temat. Ale i tak bedziesz mogla pomoc, chociazby odnosnie samego wygladu pracy, bo jeszcze zielona jestem.. :oops:

#11 gusia*22

gusia*22
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 12 września 2008 - 20:52

Ja swoją prace licencjacką napisałam w dwa miesiące:) najgorzej było zacząć, a póżniej to już szło bez problemu.

#12 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 12 września 2008 - 21:07

A czy ktos tu pisal prace inzynierska?

#13 gosiaczek-81

gosiaczek-81
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 21 września 2008 - 17:39

Donn, ja musze napisać zakończenie ale normalnie nie wiem jak sie mam do tego zabrać

#14 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 21 września 2008 - 17:43

gosiaczek-81 o czym piszesz? jaka to praca lic. mgr?
Zakończenie to takie krótkie streszczenie całej pracy..wnioski..ok. 2-4 stronki.

#15 gosiaczek-81

gosiaczek-81
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 21 września 2008 - 17:44

lic. pisze o radnych <bezradny></span>

#16 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 21 września 2008 - 18:04

na lic. to wystarczy jakieś 2 stronki ;-) ogólnie napisz takie podsumowanie..takie wnioski z każdego rozdziału..

#17 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 21 września 2008 - 18:18

Hmm... A Ty ta prace to piszesz juz na przyszly rok???

#18 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 września 2008 - 18:56

a ja sie musze zacząć powoli zastanawiać nad tematem ... jako że jeszcze załapałam się najednolite mgr :) praca będzie tylko sztuk raz! włala ;P

chciałabym cośoryginalnego wymyśleć ... żeby siępokrywało z moimi zainteresowaniami i jednocześnie podciągnąć to pod termin "zarządzanie" ... nie ma mowy żebym wybrała temat z listy co to to nie ja ;)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#19 gosiaczek-81

gosiaczek-81
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 21 września 2008 - 20:10

opisać każdy rodział to musiałam napisać na początku a na konieć wniski ale powiem szczerze że to dla mnie trudne nie potrafie przlewać swoich myśli na papier potrzebuje pomocy.

#20 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 21 września 2008 - 21:53

Ja jak na razie napisalam dwie prace, jedna magisterska a jedna podyplomowa. Najgorzej jest zaczac pisac, jak z tym sie czlowiek upora, to pozniej juz latwiej idzie :-D nawet milo wspominam pisanie tych prac, obie napislalam sama i wiele sie podczas ich pisania nauczylam ;-)
Dołączona grafika