Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#701 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 09:18

dobra, ten pierwszy kolor (ciemniejszy) boski! :mrgreen:

i w 85% taki właśnie zrobię, chyba, że olśni mnie u fryzjera to na blond się zdecyduje
Dołączona grafika

#702 aneczka89

aneczka89
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 10:11

Torii1988, kolor świetny, bardzo mi się podoba :)

Ja jestem naturalną blondynką z naturalnymi pasemkami. Cieszę sie, że nie muszę farbować :)

#703 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 13:08

Dobra,ten pierwszy odcień bardziej mi sie podoba.Wydaje mi się,że jest o niebo cieplejszy niż ten drugi.

#704 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 16:03

Dobra,ten pierwszy odcień bardziej mi sie podoba.Wydaje mi się,że jest o niebo cieplejszy niż ten drugi.

taki zrobiłam, ale wiadomo że nie wyszedł taki samo, gdyż miałam na włosach aż3 kolory , wyszedł bardziej cieplejszy odcien niż na tym zdj.
Dołączona grafika

#705 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 08:39

wyszedł bardziej cieplejszy odcien niż na tym zdj.

A możesz sie pochwalić rezultatem?Bardzo jestem ciekawa,bo ten odcień na zdjęciu jest rewelacyjny.

#706 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 10:28

wyszedł bardziej cieplejszy odcien niż na tym zdj.

A możesz sie pochwalić rezultatem?Bardzo jestem ciekawa,bo ten odcień na zdjęciu jest rewelacyjny.

chętnie bym się pochwaliła ale mam tylko aprat z telefon 5 pix ale i tak jest kiepski i wychodzi całkowicie inny przez światło itp :-/ :-/ chciałam jużdawno to zrobić ale nie mam jak
Dołączona grafika

#707 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 20:45

Właśnie dostałam do wypróbowania piankę koloryzującą Wellaton. Odcień orzechowy blond.... chyba tylko z nazwy, bo na głowie mam teraz brąz :-/ W sumie kolor jest całkiem ładny, ale miałam w najbliższym czasie w planach powoli dojść do blondu a teraz muszę zaczynać od początku :roll: Przyznam szczerze, że jestem rozczarowana efektem co mi się zdarzyło chyba po raz drugi w życiu odkąd zaczęłam farbować kudły

W zasadzie jedynymi plusami tej pianki są fajne, silikonowe rękawiczki (a nie te byle jakie foliowe, które są w niemal każdej farbie :-P ) i serum odżywcze- świetne jest <ookk></span>

Z minusów to
-konsystencja- jest o wiele rzadsza niż pianka Schwarzkopfa i rozlewa się a co za tym idzie gorzej się ją aplikuje
-zapach może nie był taki straszny, ale jednak nieco przeszkadzał
-no i przede wszystkim jak wspomniałam kolor daleko odbiega od prezentowanego na pudełku. Mimo, że trzymałam ja na głowie połowę krócej niż napisano w ulotce, bo 20 a nie 40 min to i tak kolor wyszedł ciemny
- a i jeszcze strasznie brudzi- domyć się po tym nie mogłam :roll: Zobaczymy jak będzie z trwałością na włosach :-P

Stosowała któraś z Was tą farbę? Obiło Wam się coś o uszy o tym produkcie? A może któraś planuje ją wypróbować w najbliższym czasie? Zbieram materiał do raportów na jej temat, więc baby pomóżcie i czekam na opinie ;-)

Załączone miniatury

• thumb8081787.jpg

Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#708 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 06:55

Stosowała któraś z Was tą farbę?

ja użyłam kiedyś pianki koloryzującej ale z L'oreal i w sumie byłam zadowolona ale kolor bardzo szybko się zmył <bezradny></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#709 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 09:19

-no i przede wszystkim jak wspomniałam kolor daleko odbiega od prezentowanego na pudełku. Mimo, że trzymałam ja na głowie połowę krócej niż napisano w ulotce, bo 20 a nie 40 min to i tak kolor wyszedł ciemny

Mi fryzjer powiedział, że nigdy nie można się sugerować kolorem z opakowania tylko należy brać 'TE KSIĄŻKI' gdzie jest próbka włosów, tam jest rzeczywisty kolor.
U mnie zawsze tak się sprawdzało a miałam rózne już farby.

Także pamiętajcie nigdy nie patrze na opakownie tylko do tej książki
Dołączona grafika

#710 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 13:04

próbka włosów, tam jest rzeczywisty kolor.

może i tak,ale jednak wiele zależy od wyjściowego koloru włosów
Na próbkach jednak są odcienie farb na wyjściowych włosach naturalnych.

#711 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 14:15

nigdy nie można się sugerować kolorem z opakowania

Ja tam zawsze polegam na opakowaniu, bo nie zawsze próbki są dostępne. Biorę tylko pod uwagę fakt, że kolor i tak wyjdzie mi nieco ciemniejszy ;-) Tylko, że tu to nie był ton czy dwa, kolor jest diametralnie inny. Moja klientka, która akurat ostatnio używała tej pianki robiła sobie średni blond a ma na głowie prawie czarny :shock:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#712 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 17:50

Na próbkach jednak są odcienie farb na wyjściowych włosach naturalnych.

o tym fakcie zapomniałąm wspomnieć
ale trzeba przy kupowaniu farby trzeba także pamiętać o tym, żę z ciemnych włosów nigdy nie zrobimy jasny (mają ciemną czekoladę nigdy nie pofarbuje nam na blond) chyba, że przy użyciu rozjaśniacza - przyjamniej mi tak się nigdy nie udało
Dołączona grafika

#713 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 20:22

z ciemnych włosów nigdy nie zrobimy jasny (mają ciemną czekoladę nigdy nie pofarbuje nam na blond) chyba, że przy użyciu rozjaśniacza - przyjamniej mi tak się nigdy nie udało

mi również :-/
chciałam uzyskać dość jasny brąz z blondu garnierowego, ale złapało mi tylko włosy u nasady, a na końcówkach został stary kolor :->

Chce iść do fryzjera pofarbować, postanowiłam sobie raz odżałować i co- nie mam kiedy, a fryzjerka z innego miasta, która przyjmuje wieczorami ma wolny termin dopiero 5 sierpnia :-/ Szkoda tylko, że jeszcze nie mam wizji co do koloru :lol:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#714 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 05:29

chciałam uzyskać dość jasny brąz z blondu garnierowego, ale złapało mi tylko włosy u nasady, a na końcówkach został stary kolor :->

Takie rzeczy to tylko u fryzjera bądz poprzez dekoloryzajcę (jeżeli chcemy z ciemnego jasny uzyskać kolor)

postanowiłam sobie raz odżałować

Na dobrego fryzjera nie ma co żałować, lepiej wydać raz i mieć porządny kolor, niż niszczyć sobie włosy x razy malując samemu.

ma wolny termin dopiero 5 sierpnia

Dobry i taki termin, dobrze, że nie na 5 sierpnia przyszłego roku <omg23></span>

Szkoda tylko, że jeszcze nie mam wizji co do koloru

Chciałabyś jakiś odcień jasnego brązu ? hmm..ale dokładniej odcień ciepły wpadający w kolor siana czy odcien zimny wpadający w popiel :?:
Dołączona grafika

#715 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 06:50

Na dobrego fryzjera nie ma co żałować, lepiej wydać raz i mieć porządny kolor, niż niszczyć sobie włosy x razy malując samemu.

czy w domu czy u fryzjera włosy i tak ucierpią, tylko kwestia tego, że sama nie uzyskam dobrego efektu mając taki bałagan z kolorami :lol:

Chciałabyś jakiś odcień jasnego brązu ? hmm..ale dokładniej odcień ciepły wpadający w kolor siana czy odcien zimny wpadający w popiel :?:

ja już sama nie wiem :lol: nie chce nic ciemnego ani zbyt jasnego, decyzja zapewne zapadnie na fotelu fryzjerskim :lol:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#716 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 08:02

A ja znowu wracam do brazu. Ani blondy, ani czerwienie nie sa dla mnie. Wiec zostane juz przy brazach
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#717 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 08:50

decyzja zapewne zapadnie na fotelu fryzjerskim :lol:

ja nie lubię takich decyzji bo jak dla mnie są zbyt pochopne, lubię sama w domu przegrzebać milion zdj. popytać się lubi i wybrać

Wiec zostane juz przy brazach

brązowy to Twój naturalny ?

Ani blondy, ani czerwienie nie sa dla mnie.

Ja małam wszystkie kolory na głowie, mega jansny blond (ale pasemka), różne odcienie brązów, rudy, rudny wpadający w czerwony, prawie czarne , i czarne, różne odcienie blondów , obecnie mam blond wpadający w kolor siana :-P
Wszystkie mi pasowały oprócz czarnego , za ostro , staro i tak chamsko wyglądałam
Dołączona grafika

#718 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 13:08

Jestem po dwukrotnym farbowaniu włosów kolorem "cappuccino" a mój blond nadal przebija.
włosy są nijakie
Dlatego dziś zmiana na maxa :)
Wieczorem będzie "nugat" co z tego wyjdzie zobaczymy.

Załączone miniatury

• blond.JPG
  • 5f22ecf0383482ebb97471d37cb7abaa.jpg

#719 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 13:38

a mój blond nadal przebija.

No rzeczywiście... zmiany za bardzo nie widać.

Ciekawa jestem jak będzie po tym nugacie, ale to chyba mało prawdopodobne, że złapie tak jak na opakowaniu ;-)
Daj znać :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#720 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 18:03

Jestem po dwukrotnym farbowaniu włosów kolorem "cappuccino"

<wow></span> dwukrotnym mówisz? Mówiąc szczerze to gdybyś nie napisała, że używałaś koloru cappuccino to stwierdziłabym, że rozjaśniałaś włosy <bezradny></span>
To Twój naturalny kolor Torii? Ten na zdjęciu <hmm></span>

Skąd taka zmiana na ciemniejszy? :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>