i w 85% taki właśnie zrobię, chyba, że olśni mnie u fryzjera to na blond się zdecydujedobra, ten pierwszy kolor (ciemniejszy) boski!
![]()
Farbowanie wlosow :)
Napisano 22 czerwca 2011 - 10:11
Ja jestem naturalną blondynką z naturalnymi pasemkami. Cieszę sie, że nie muszę farbować
Napisano 09 lipca 2011 - 13:08
Napisano 10 lipca 2011 - 08:39
A możesz sie pochwalić rezultatem?Bardzo jestem ciekawa,bo ten odcień na zdjęciu jest rewelacyjny.wyszedł bardziej cieplejszy odcien niż na tym zdj.
Napisano 10 lipca 2011 - 10:28
chętnie bym się pochwaliła ale mam tylko aprat z telefon 5 pix ale i tak jest kiepski i wychodzi całkowicie inny przez światło itpA możesz sie pochwalić rezultatem?Bardzo jestem ciekawa,bo ten odcień na zdjęciu jest rewelacyjny.wyszedł bardziej cieplejszy odcien niż na tym zdj.
Napisano 20 lipca 2011 - 20:45
W zasadzie jedynymi plusami tej pianki są fajne, silikonowe rękawiczki (a nie te byle jakie foliowe, które są w niemal każdej farbie
Z minusów to
-konsystencja- jest o wiele rzadsza niż pianka Schwarzkopfa i rozlewa się a co za tym idzie gorzej się ją aplikuje
-zapach może nie był taki straszny, ale jednak nieco przeszkadzał
-no i przede wszystkim jak wspomniałam kolor daleko odbiega od prezentowanego na pudełku. Mimo, że trzymałam ja na głowie połowę krócej niż napisano w ulotce, bo 20 a nie 40 min to i tak kolor wyszedł ciemny
- a i jeszcze strasznie brudzi- domyć się po tym nie mogłam
Stosowała któraś z Was tą farbę? Obiło Wam się coś o uszy o tym produkcie? A może któraś planuje ją wypróbować w najbliższym czasie? Zbieram materiał do raportów na jej temat, więc baby pomóżcie i czekam na opinie
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 21 lipca 2011 - 09:19
Mi fryzjer powiedział, że nigdy nie można się sugerować kolorem z opakowania tylko należy brać 'TE KSIĄŻKI' gdzie jest próbka włosów, tam jest rzeczywisty kolor.-no i przede wszystkim jak wspomniałam kolor daleko odbiega od prezentowanego na pudełku. Mimo, że trzymałam ja na głowie połowę krócej niż napisano w ulotce, bo 20 a nie 40 min to i tak kolor wyszedł ciemny
U mnie zawsze tak się sprawdzało a miałam rózne już farby.
Także pamiętajcie nigdy nie patrze na opakownie tylko do tej książki
Napisano 21 lipca 2011 - 13:04
może i tak,ale jednak wiele zależy od wyjściowego koloru włosówpróbka włosów, tam jest rzeczywisty kolor.
Na próbkach jednak są odcienie farb na wyjściowych włosach naturalnych.
Napisano 21 lipca 2011 - 14:15
Ja tam zawsze polegam na opakowaniu, bo nie zawsze próbki są dostępne. Biorę tylko pod uwagę fakt, że kolor i tak wyjdzie mi nieco ciemniejszynigdy nie można się sugerować kolorem z opakowania
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 21 lipca 2011 - 17:50
o tym fakcie zapomniałąm wspomniećNa próbkach jednak są odcienie farb na wyjściowych włosach naturalnych.
ale trzeba przy kupowaniu farby trzeba także pamiętać o tym, żę z ciemnych włosów nigdy nie zrobimy jasny (mają ciemną czekoladę nigdy nie pofarbuje nam na blond) chyba, że przy użyciu rozjaśniacza - przyjamniej mi tak się nigdy nie udało
Napisano 21 lipca 2011 - 20:22
mi równieżz ciemnych włosów nigdy nie zrobimy jasny (mają ciemną czekoladę nigdy nie pofarbuje nam na blond) chyba, że przy użyciu rozjaśniacza - przyjamniej mi tak się nigdy nie udało
chciałam uzyskać dość jasny brąz z blondu garnierowego, ale złapało mi tylko włosy u nasady, a na końcówkach został stary kolor :->
Chce iść do fryzjera pofarbować, postanowiłam sobie raz odżałować i co- nie mam kiedy, a fryzjerka z innego miasta, która przyjmuje wieczorami ma wolny termin dopiero 5 sierpnia
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 22 lipca 2011 - 05:29
Takie rzeczy to tylko u fryzjera bądz poprzez dekoloryzajcę (jeżeli chcemy z ciemnego jasny uzyskać kolor)chciałam uzyskać dość jasny brąz z blondu garnierowego, ale złapało mi tylko włosy u nasady, a na końcówkach został stary kolor :->
postanowiłam sobie raz odżałować
Na dobrego fryzjera nie ma co żałować, lepiej wydać raz i mieć porządny kolor, niż niszczyć sobie włosy x razy malując samemu.
Dobry i taki termin, dobrze, że nie na 5 sierpnia przyszłego rokuma wolny termin dopiero 5 sierpnia
Chciałabyś jakiś odcień jasnego brązu ? hmm..ale dokładniej odcień ciepły wpadający w kolor siana czy odcien zimny wpadający w popielSzkoda tylko, że jeszcze nie mam wizji co do koloru
Napisano 22 lipca 2011 - 06:50
czy w domu czy u fryzjera włosy i tak ucierpią, tylko kwestia tego, że sama nie uzyskam dobrego efektu mając taki bałagan z koloramiNa dobrego fryzjera nie ma co żałować, lepiej wydać raz i mieć porządny kolor, niż niszczyć sobie włosy x razy malując samemu.
ja już sama nie wiemChciałabyś jakiś odcień jasnego brązu ? hmm..ale dokładniej odcień ciepły wpadający w kolor siana czy odcien zimny wpadający w popiel
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 22 lipca 2011 - 08:02
Napisano 22 lipca 2011 - 08:50
ja nie lubię takich decyzji bo jak dla mnie są zbyt pochopne, lubię sama w domu przegrzebać milion zdj. popytać się lubi i wybraćdecyzja zapewne zapadnie na fotelu fryzjerskim
brązowy to Twój naturalny ?Wiec zostane juz przy brazach
Ja małam wszystkie kolory na głowie, mega jansny blond (ale pasemka), różne odcienie brązów, rudy, rudny wpadający w czerwony, prawie czarne , i czarne, różne odcienie blondów , obecnie mam blond wpadający w kolor sianaAni blondy, ani czerwienie nie sa dla mnie.
Wszystkie mi pasowały oprócz czarnego , za ostro , staro i tak chamsko wyglądałam
Napisano 19 sierpnia 2011 - 13:38
No rzeczywiście... zmiany za bardzo nie widać.a mój blond nadal przebija.
Ciekawa jestem jak będzie po tym nugacie, ale to chyba mało prawdopodobne, że złapie tak jak na opakowaniu
Daj znać
Napisano 19 sierpnia 2011 - 18:03
Jestem po dwukrotnym farbowaniu włosów kolorem "cappuccino"
To Twój naturalny kolor Torii? Ten na zdjęciu
Skąd taka zmiana na ciemniejszy?
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!