Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

ciąża a problemy zębami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#21 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 20:07

eee ja w to jakoś nie wierze ;-)

jakby tak było to kobiety przestałyby rodzić albo bać się ciąży ;-)

a jak jakaś kobieta ma trójke czy więcej dzieci to co bez zębów jest :-/

dziwne to dla mnie...

systematyczne mycie i dbanie o zęby - to wszystko nic nie może sie stać...ząb nie psuje sie z dnia na dzień jak się myje odpowiednimi pastami i odżywia dobrze ;-)

chyba, że ktoś myje zęby raz w tygodniu :-?
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#22 gwiazdka1980

gwiazdka1980
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 07:42

eee ja w to jakoś nie wierze ;-)

jakby tak było to kobiety przestałyby rodzić albo bać się ciąży ;-)

a jak jakaś kobieta ma trójke czy więcej dzieci to co bez zębów jest :-/

dziwne to dla mnie...

systematyczne mycie i dbanie o zęby - to wszystko nic nie może sie stać...ząb nie psuje sie z dnia na dzień jak się myje odpowiednimi pastami i odżywia dobrze ;-)

chyba, że ktoś myje zęby raz w tygodniu :-?

Dużo wczoraj o tym myslałam , rozmawiałam o tym i doszłam do wniosku że to mogło wyniknąc z jej niedbalstwa a nie z powodu ciązy.
Ale wystraszyłam sie okropnie.

#23 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 08:09

Wydaje mi się, że jeżeli bedziemy dbać o ząbki nie tylko w czasie ciąży to nie bedzie problemu. Ja tam nigdy nie miałam problemów z zębami, byłam w zyciu dwa razy u dentysty :mrgreen:
Quad me nutrit me destruid....

#24 gwiazdka1980

gwiazdka1980
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 04 września 2008 - 13:47

Wydaje mi się, że jeżeli bedziemy dbać o ząbki nie tylko w czasie ciąży to nie bedzie problemu. Ja tam nigdy nie miałam problemów z zębami, byłam w zyciu dwa razy u dentysty :mrgreen:

Ale co mam zrobić jesli mi mimo zadbania wypadną?
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#25 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 04 września 2008 - 14:47

to będziesz się martwić później ;-)
a poważnie: odwiedź dentystę, regularnie kontroluj stan zębów, powiedz o swoich obawach lekarzowi, może przepisze Ci jakieś środek na wzmocnienie szkliwa.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#26 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 05 września 2008 - 10:10

Miałam ten sam problem, bardzo popsuły mi się zęby i nie było na to żadnej rady. Dentysta był bezradny <bezradny></span>
Jestem w Peru...

#27 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 05 września 2008 - 11:47

Moja kuzynka po ciazy tez zaczela miec problemy z zabkami... a dziweczyna dbala o nie od zawsze.. bo miala bzika na tym punkcie...

#28 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 17 września 2008 - 22:09

Sama nie byłam w ciąży, ale moja koleżanka mówiła, że jak się nie zaleczy zębów przed ciążą, to polecą.
Mojej mamie strasznie się popsuły, ponieważ musiała pić żelazo (za słaba krew).

#29 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 października 2008 - 18:46

moją kolezanke bolał ząb i powiedziła ze wytrzyma do rozwiaznia z tym. Ale od trzech dni juz ja strasznie bolał i w koncu jej wmówiłam ze musi iśc do stomatologa. Dzis była ale dentystka powiedziała , ze nic nie zrobi póki ona nie przyniesie zgody swojej ginekolożki na znieczulenie. potem jej wyrwie. Pewnie to nie bedzie jedyny ząb który bedzi musiał być wyrwany bo ona mało dba o zęby a to dopiero 3 miesiąc.Jest tez mało wytrzymała na ból a yabletki przeciwbólowe tez odpadaja. moja bratowa tez leczy zeby ( jest w 6 miesiącu) ale ona ma jakies znieczulenie , które nie wymaga zgody lekarza. :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#30 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 15 października 2008 - 22:55

tez slyszalam,ze zeby sie bardziej psuja podczas ciazy
ile w tym prawdy, nie wiem <bezradny></span>

mam nadzieje,ze nie jest tak zle jak coniektore z was napisaly bo tutaj dentysta kosztuje majatek <stres></span>
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#31 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 15 października 2008 - 23:08

Mi sie wydaje, że coś w tym jest, ale to nie oznacza że każda z nas straci zęby jak tylko coś zacznie w brzuszku kiełkować :-D to kwestia indywidualna, każdy organizm reaguje inaczej i możliwe, że po prostu w czasie ciąży nasilają się kłopoty z zębami tym kobietom, które już przed ciążą takowe kłopoty miały.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#32 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 października 2008 - 00:30

Ja ostatnio miałam właśnie poruszony ten temat na wykładzie i prowadząca powiedziała,że jeśli kobieta przed ciąża jest w dobrej kondycji i nie ma żadnych braków witaminowych to ciąża nie grozi żadnymi powikłaniami z zębami. Jest to po prostu starodawne przekonanie naszych babek,kiedy w ich czasach dentysta nie był popularny a zęby były zaniedbane więc w trakcie ciąży dziecko "wyciągało" resztę witamin a co za tym idzie-traciły zęby. Więc jeśli kobieta współcześnie traci zęby przez ciąże to znaczy,że z jej dotychczasową dietą było coś nie w porządku.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#33 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 16 października 2008 - 11:35

jestem w 7 miesiącu i jak do tej pory nie mam żadnych problemów. o zęby dbam tak samo jak przed ciążą, zawsze zęby miałam w dobrej kondycji i oby tak zostało dalej. tak więc zgadzam się z Tilią:

jeśli kobieta przed ciąża jest w dobrej kondycji i nie ma żadnych braków witaminowych to ciąża nie grozi żadnymi powikłaniami z zębami

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#34 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 października 2008 - 18:48

Moja koleżanka poszła do lekarki po zgode na znieczulenie , ta jej dała i powiedziała ze sie nie zna i to stomatolog powinien wiedzieć jaki typ znieczulenia :-(

#35 Kamyczek

Kamyczek
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 17 października 2008 - 21:14

mi w ciąży strasznie krwawiły dziąsła. dentysta dał mi jakąś specjalną pastę (nie pamietam nzawy), ale niewiele pomogło. polepszyło sie dopiero po porodzie ;)

#36 MonikaK

MonikaK
  • Użytkownik
  • 933 postów

Napisano 17 października 2008 - 22:02

mi jak byłam w ciąży to powypadały mi wszyskie pląby strasznie popsuły mi sie wtedy zęby
Dołączona grafika

#37 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 18 października 2008 - 09:24

strasznie popsuły mi sie wtedy zęby

U mnie było tak samo, mimo że wyniki miałam bardzo dobre.
Więc coś w tym musi być.
Jestem w Peru...

#38 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 października 2008 - 12:27

Moze trzeba duzo wiecej wapnia. jakas rada na to musi być :-( Moja mama po urodzeniu mojego brata zaszła po poł roku w kolejna ciąze i po drugim porodzie juz niewiele jej z zebów zostało :cry:

#39 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 21 października 2008 - 04:47

Moja mama po tym jak urodziła mojego brata, a później mnie nie miała żadnych komplikacji związanych z zębami, nigdy nawet dziś nie miała problemu, więc pewnie wszystko u niej w normie, ja sama nie miałam pojęcia, że podczas ciąży ma się problemy z zębami i szczerze mówiąc zaskoczyło mnie to.

#40 Kamyczek

Kamyczek
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 21 października 2008 - 11:25

ja myślę że to może być brak jakichś witamin czy wapnia. ja dla bezpieczeństwa chodziłam częściej w ciąży do dentysty. z tym że poza krwawieniem nic więcej mi nie było