Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Ciąża i seks

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#1 aneczkamaj

aneczkamaj
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 09:55

Witam
Jestem młodą mężatką w 7 miesiącu ciąży. Od jakiegoś czasu mąż niema ochoty na seks ze mną co nie ukrywam trochę mnie martwi. Ciągle jest albo zmęczony albo musi wcześnie wstać. Ogólnie nie mogę narzekać bo jest cudownym facetem dożo mnie przytula i całuje ale już właściwie nie dotyka intymnie tak jak dawniej :-( . Próbowałam z nim rozmawiać ale on tylko uspokaja że nic się nie dzieje i kocha mnie tak jak dawniej. A ja co gorsza odkryłam niedawno, że przegląda erotyczne strony. To nie tak żebym była o to zła bo jestem raczej tolerancyjna, ale widzę że coś jest nie tak i chciałabym wiedzieć co a on albo nie chce albo boi się o tym rozmawiać. Dlatego szukam tutaj jakieś rady dobrego słowa. Piszcie proszę co myślicie, czy ktoś miał też może taki problem?
Pozdrawiam

#2 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 10:14

aneczkamaj, mam wrażenie, że Twój mąż po prostu obawia się, że mógłby zrobic niechcący krzywdę Tobie lub Waszemu dziecku i dlatego unika seksu, rekompensując sobie jego brak poprzez przeglądanie stron erotycznych. Wydaje mi się, że nie masz się czym martwic, bo wielu facetów zachowuje się w ten sposób- ten typ tak już ma ;-) Może spróbuj zaciągnąc go na kolejna wizytę u ginekologa i niech Twój lekarz przekona go (o ile oczywiście nie ma przeciwskazań), że jego punkt widzenia bardzo mija się z rzeczywistością.
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#3 Dulin

Dulin
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 19:15

To niegroźne i nie zagraża waszemu malżeństwu ani zyciu seksualnemu. My faceci jesteśmy wzrokowcami i oglądanie przez nas takich stron jest jak najbardziej normalne :oops:

#4 MonikaK

MonikaK
  • Użytkownik
  • 933 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 19:35

tigraa84, zgadzam się z tobą ja tez myślę ze porostu boi się o to ze możne zrobić wam krzywdę wiec powinnaś mu wytłumaczyć ze seks nie jest niczym złym w twoim stanie a co do oglądania stron erotycznych to większość facetów je ogląda i jest to rzecz normalna wiec nie martw się i porozmawiaj z nim :->
Dołączona grafika

#5 Anka88

Anka88
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 21:59

Zgadzam się z tigraa84 i MonikaKrównież uważam że on się po prostu boi, oni już tak mają a jeśli bardzo zależy mu na dziecku to będzie unikał całkowicie seksu aby nic się nie stało
Dołączona grafika

#6 aneczkamaj

aneczkamaj
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 08:15

Wiecie też sobie tak to tłumacze tylko czasem pojawiają się takie niefajne myśli ale pewnie macie racje bo faktycznie na dzidzi zależy mu bardzo po prostu już świata poza tym naszym brzuszkiem nie widzi. Rozmawiałam z nim, że seks w ciąży to normalna rzecz a on tylko przytakuje ale i tak swoje. Dzięki wielkie dobrze usłyszeć, że to pewnie nic groźnego:-)

#7 Ekstrawagandzka

Ekstrawagandzka
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 19:21

Moim zdaniem to kwestia strachu. Nie powinniście jednak rezygnować ze zbliżeń. One strasznie wzmacniają związek.

#8 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 10:38

Tez przez to przeszlam.Jak tylko mój brzuszek zaczal byc widoczny,mój maz stracil zainteresowanie sexem.Jednak nie przejmowalam sie tym szczególnie bo domyslalam sie przyczyny.Po urodzeniu dziecka wszystko wrócilo do normy,a nawet bylo lepiej niz wczesniej,bo bylismy stesknieni bliskosci!Wszystko bedzie dobrze,zapewniam Cie!
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#9 Ewelina

Ewelina
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:22

Drogie forumowicz ki!
Piszę tutaj ponieważ potrzebuje rady, wsparcia, pomocy...sama nie wiem gdzie tego szukać. Opiszę Wam moją sytuację i będę czekać z nadzieją, że ktoś może mi coś doradzi.

Mam 25 lat, od 2 miesięcy jestem mężatką...I od dwóch miesięcy mój mąż nie chce się kochać. Przed ślubem nie było z tym problemu, nawet częściej on miał ochotę niż ja, a teraz nic...kompletnie nic. Nawet mnie nie dotyka w taki namiętny sposób. Kocha mnie ja to wiem i on też mi to powtarza, przytula mnie, ale to jest takie przytulanie jak do misia maskotki a nie do kobiety...

Oczywiście pytałam go co się dzieje, ale nie potrafi mi odpowiedzieć, mówi, że sam nie wie, a jak zaczynam dyskutować to się denerwuje.

Jest jeszcze jedno o czym powinnam wspomnieć. Jestem w 7 miesiącu ciąży, co mi wcale nie pomaga w tej sytuacji. Potrzebuje teraz jego miłości dwa razy bardziej,bo nie jest mi łatwo, musiałam zrezygnować z pracy, przeprowadzić się z dużego miasta do Częstochowy, czyli dużej wsi, gdzie nie znam nikogo, siedzę całymi dniami sama a to wszystko zrobiłam po to, żeby być z mężem blisko,ponieważ on ma tutaj prace.
Dodam jeszcze, że ciąża nie zmieniła mnie prawie wcale, przytyłam 6kg, ważę obecnie 62kg, więc nie myślę,że to może być powód jego niechęci...Zwłaszcza, że przed ślubem podobało mu się to, że nabieram kształtów...

Jestem już strasznie zdołowana, a nie mam nawet z kim porozmawiać. Bardzo proszę o Wasze opinie. Będę bardzo wdzięczna, że za każde słowo. :-(

#10 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:26

Ewelina, może ta jego niechęć wynika z podświadomej obawy o dziecko - o jego zdrowie <hmm></span>
czytałam kiedyś o taki przypadkach, że mężczyźni tracili na okres ciąży swojej parterki ochotę na seks, bo podświadomie obawiali się, iż mogą zrobić maleństwu krzywdę <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#11 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:34

Ewelina,być może mąż ma dużo obowiązków i potem nie ma ochoty na igraszki lub troszczy się o Ciebie,bojąc się,że jak będziecie uprawiać sex to coś może stać się twojemu dziecku.

Nawet mnie nie dotyka w taki namiętny sposób. Kocha mnie ja to wiem i on też mi to powtarza, przytula mnie, ale to jest takie przytulanie jak do misia maskotki a nie do kobiety...

Niektórzy faceci tak mają.Inaczej może nie umie okazać milości.My ,kobiety naoglądamy się namiętnych scen filmowych i chcemy tak samo.Twój mąż tak potrafi okazywać uczucia,nie jest zbyt wylewny i nie ma co szukać dziury w całym.
Na pewno kocha cię,ale okazuje to troszkę inaczej.Poprzez uczynki,prace domowe itp.rzeczy.Proponuję porozmawiaj jeszcze raz i powiedz,czego brakuje ci w związku.Tylko delikatnie,bez wyrzutów.

#12 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:37

Jestem w 7 miesiącu ciąży

no. I to moze wystarczyć.
Sa faceci co jak kobieta jest w ciązy nie chca sie z nia kochać.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#13 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:45

Ewelina, skoro z nim rozmawiałaś i on twierdzi, że nadal Cię kocha to problem faktycznie może leżeć w twojej ciąży, nie wszystkich panów to podnieca-bo tak jak pisały poprzedniczki, może mąż się obawia że skrzywdzi ciebie albo maleństwo ;)
spróbuj mu może zaproponować jakieś pieszczoty :P bez penetracji, może to go rozkręci :mrgreen:

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#14 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:48

spróbuj mu może zaproponować jakieś pieszczoty :P bez penetracji, może to go rozkręci :mrgreen:

albo może jakaś sexy bielizna,koszulka,romatyczny wieczór.Zaskocz go czymś.Kobiety w ciąży także ładnie wyglądają w jakiś jedwabnych koszulkach.

#15 Ewelina

Ewelina
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:55

Też mi to przeszło przez myśl i pytałam go o to, ale on właściwie sam nie wie o co mu chodzi. Jeszcze dwa miesiące temu, przed ślubem, nie przeszkadzała mu moja ciąża...
Może macie rację dziewczyny, ale odkąd jest taka sytuacja to czuję jak oddalamy się od siebie, ja mam ciągle myśli, że popełniłam błąd biorąc ślub i zmieniając całe swoje życie dla niego, a do tego nie czuje już tej bliskości co kiedyś i jak pomyśle, że ma to jeszcze potrwać kilka miesięcy aż urodzę i dojdę do siebie to obawiam się, że może nie być już wtedy co ratować w naszym związku.
Nie zrozumcie mnie źle, nie chodzi o to, że dla mnie seks jest najważniejszy, ale jest to moja pierwsza ciąża, jestem nią przerażona ( cieszę się że będę miała dziecko ale jednocześnie boje się strasznie), i nie czuję się najlepiej więc jeśli to ona jest powodem tego, że mój mąż nie chce mnie nawet dotknąć to mam jeszcze większego dołka.

[ Dodano: 2010-09-24, 16:07 ]
Mam jeszcze pytanie: A Wam dziewczyny wydaje się to normalne, że mąż nie chce się kochać z żoną, bo ona jest w ciąży? Jeśli to by dotyczyło Was to potrafiłybyście to zrozumieć , zaakceptować i czekać może jeszcze kilka miesięcy aż to się zmieni? Bo ja chyba nie potrafię....

#16 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 września 2010 - 22:18

A Wam dziewczyny wydaje się to normalne, że mąż nie chce się kochać z żoną, bo ona jest w ciąży?

Nie wiem co masz na myśli pisząc "normalne" :-P Bo jeśli w sensie czy często się z tym spotykam to tak- naprawdę wielu przyszłych tatusiów unika seksu i nie chodzi tutaj o to, że kobieta w ciąży jest dla nich mniej atrakcyjna, ale o podświadome obawy by nie skrzywdzić partnerki czy dziecka. Dla facetów ciąża to stan, który nie do końca potrafią zrozumieć- niby tacy wszechwiedzący a często nie potrafią się odnaleźć ;-)

Jeśli to by dotyczyło Was to potrafiłybyście to zrozumieć , zaakceptować i czekać może jeszcze kilka miesięcy aż to się zmieni?

Myślę, że zacisnęłabym zęby i przeczekała choć pewnie nie było by łatwo...

Bo ja chyba nie potrafię....

Już bliżej jak dalej 8-)

jeśli to ona jest powodem tego, że mój mąż nie chce mnie nawet dotknąć to mam jeszcze większego dołka.

Dodaj do tego hormony, huśtawki nastrojów i to, że kobieta w ciąży naprawdę potrafi niektóre problemy wyolbrzymiać do rozmiarów katastrofy. Możesz mi nie wierzyć, ale gdy urodzisz i wrócisz do formy to zupełnie inaczej będziesz postrzegać pewne rzeczy. Pamiętam jak po drobnej sprzeczce o jakąś pierdołę przepłakałam pół dnia a oczyma wyobraźni już widziałam jak mój P.pakuje się, trzaska drzwiami i znika z mego życia na zawsze :oops: :lol: A on nawet o tej naszej "kłótni" nie pamiętał :-P

odkąd jest taka sytuacja to czuję jak oddalamy się od siebie

Może spróbuj z nim szczerze porozmawiać na ten temat, powiedzieć co czujesz, że potrzebujesz bliskości i czułości
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#17 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 września 2010 - 14:32

Dla facetów ciąża to stan, który nie do końca potrafią zrozumieć- niby tacy wszechwiedzący a często nie potrafią się odnaleźć
Ewelina napisał/a:

<umieraam></span>

Ewelina napisał/a:
Jeśli to by dotyczyło Was to potrafiłybyście to zrozumieć , zaakceptować i czekać może jeszcze kilka miesięcy aż to się zmieni?

Myślę, że zacisnęłabym zęby i przeczekała choć pewnie nie było by łatwo

ja również.
Ale moze zamist sexu niech bede czułosci
pieszczoty ??

Dodaj do tego hormony, huśtawki nastrojów i to, że kobieta w ciąży naprawdę potrafi niektóre problemy wyolbrzymiać do rozmiarów katastrofy

nie tylko w ciązy :)
JAk pisze Tigra...
rozmowa.
Powiedz że potrzebujesz miłości, ciepła, dotyku
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#18 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 10 października 2010 - 19:17

aneczkamaj,a może on po prostu boi sie uprawiac z toba sex,bo boi sie że stanie się cos dziecku?? Mój mąż tez nie chce sie ze mna zbyt częśto kochac bo martwi sie o dzidziusia ( a ja jestem w 5 miesiacu ).mysle ze nie ma powoów do zamartwiania sie ze cos jest nie tak,może wybierz sie z nim do ginekologa i niech lekarz wyjasni mu,ze nie ma zadnych powodów do zaprzestania uprawiania sexu.

#19 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 29 października 2010 - 14:32

Parę dni temu zrobiło mi sie bardzo przykro.
Wysłałam mojemu męzowi "gorące" zdjcie do pracy. Zadzwonil, mówiliśmy, ze wcześniej płożymy synka do łóżka i sami nie będziemy zwlekać z pójściem do niego i małymi pieszczotami. Tymczasm, gdy przyszłam wykąpana i pachnąca do łóżka usłyszałam, że on che obejrzeć film i iść spać, bo wcześnie wstaje (zrobił sobie wcześniej solidna drzemke popołudniu). Nie pozostało mi nic innego, jak uczynić to samo. Jestem w początku 9 m-ca i brzuch mam znaczny. Zrobiło mi się przykro, że jestem aż tak odpychajaca dla niego w obecnym stanie. Nie kochamy się od kilku m-cy, gdyż lekarz zabronił sexu (odklejone łożysko) i naprawde niewiele pieszczot potrzebuję do osiągniecia "O" przy takim poście. Chodzę przybita przez to i czuję się odepchnięta. Nie dość, że gruba, ociężała to jeszcze nie kochana.
lilian

#20 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 29 października 2010 - 15:13

Lily powiedz męzowi, że potrzebujesz pieszczot,porozmawiaj z nim o tym że zrobilo ci sie przykro gdy on oznajmil, że woli iść spac niż pobawic sie z toba.