Cześć. Może ktoś tutaj równiez ma taki problem ? Totalnie straciłam ochotę na seks.... Biorę obecnie tabletki antykoncepcyjne oraz zupełnie nie chce mi się kochać. Byłam u ginekolożki i ta poleciła mi dugie tabletki ale przy nich równiez jest tak samo. Nie mogę sobie na razie pozwolić na malucha tak wiec jest to dla mnie najlepsza metoda antykoncepcji... Co mogę innego robić?Czy tabletki ktore reklamowane są jako wspomagające libido przy antykoncepcji mogą działać?
Czy po pigułkach macie mniejsza ochote na seks?
Napisano 14 stycznia 2016 - 09:52
Napisano 15 stycznia 2016 - 07:48
Wszystko zależy od danej osoby oraz od tego jakie tabletki przyjmujesz. Niektóre lepiej działają a niektóre gorzej. Na przykład na mnie zupełnie nie działały reklamowane tabletki stimea czy też asequrella... No po prostu zerowe działanie. Natomiast zadziałąły tabletki, które poleciła mi moja pani ginekolog a mianowicie Libido therapy.Juz po kilku dniach od brania czułam pewną rożnicę. Obecnie jestem po miesiącu oraz widzę,że znacznie zwiększyły u mnie libido. Byłam do nich bardzo sceptycznie nastawiona ale obecnie widzę,że takie wspomagacze nie są takie złe.
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 18 marca 2016 - 21:48
A na jakiej podstawie lekarka przepisała Ci te tabletki? Zrobiła badania? Bo może one są zwyczajnie niedobrane? Ja biorę Vibin od jakiegoś czasu. Na libido nie narzekam, mąż też nie
Ale zanim dostałam te tabletki, to lekarka przeprowadziła ze mną szczegółowy wywiad i kazała zrobić badania. Mało tego, powtarzam je co jakiś czas. Wiem, że czasem tak jest, że lekarze po prostu wypisują receptę nie wnikając czego komu trzeba. Mam nadzieję, że w Twoim przypadku tak nie było, ale może naprawdę tabletki są źle dobrane?
Użytkownik beata_m edytował ten post 18 marca 2016 - 21:49
Napisano 30 kwietnia 2016 - 20:01
U mnie nie zauważyłam spadku libido. Biorę Vibin mini jestem przy drugim cyklu. Do tej pory nie widzę żadnych zmian. Mój lekarz powiedział, że nie powinno ich być, bo dobierał mi je na podstawie badań.
Napisano 30 maja 2016 - 18:49
A jak u Was z wagą na tabletkach? Bo u mnie na Vibinie ok, powiem nawet, że kilka kg mniej, bo się odchudzam ![]()
Użytkownik beata_m edytował ten post 30 maja 2016 - 18:53
Napisano 24 marca 2022 - 11:00
Spadek libido może być z róznych powodów... czasem stres, czasem psychiczna blokada.