Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Czy po pigułkach macie mniejsza ochote na seks?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
105 odpowiedzi w tym temacie

#1 mamusia22

mamusia22
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 02 lipca 2007 - 13:10

Od kiedy biore pigułki zaopserwowałam, ze mam mniejsza ochote na seks, czytałam tez gdzies o tym. Jak jest z wami?
Filipek

#2 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 02 lipca 2007 - 13:15

Tak, wszędzie można wyczytać, że tabletki antykoncepcyjne zmniejszają libido. Po części może się z tym zgodzę. W pewnym momencie brania tabletek (ale co dziwne, dopiero po kilku miesiącach) zauważyłam, że mam zdecydowanie mniejszą ochotę na seks. Był i taki czas, że przez kilka tygodni w ogóle mi się nie chciało <bezradny></span> Być może tabletki miały w tym swój udział, ale na pewno dołożył się też stres, zmęczenie. Teraz wszystko się unormowało, a nawet jest lepiej niż kiedykolwiek, najchętniej z łóżka bym nie wychodziła :oops: a tabletki przyjmuję cały czas.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#3 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 13 lipca 2007 - 22:17

wszędzie można wyczytać, że tabletki antykoncepcyjne zmniejszają libido

nie, że zmniejszają, lecz, że mogą zmniejszyć. Ja w zasadzie nie wiem... Bo u mnie zawsze seks łączył się z tabletkami. Tzn najpierw zaczęłam brać tabletki i dopiero później zaczęłam się kochać , więc nie wiem czy to wpłynęło na moje libido, ale jakoś nie narzekam na nie :D

#4 kasia69

kasia69
  • Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 15:04

Mnie sie tez to przydarzylo.Na poczatku brania tabletek jestes chetna,bo mozesz sie kochac bez obaw o ciaze,ale po kilku miesiacach zupelnie ozieblam <bezradny></span>

#5 myszka20

myszka20
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 21:15

Ja również stosuje pigułki antykoncepcyjne ale szczerze mówiąc nigdy nie miałąm problemów z ochotą na seks.Myślę ,ze nie można każda kobieta inaczej reaguje na hormony, aczkolwiek kiedy moja przyjaciółka miała źle dobrane tabletki już na samym początku stosowania miała problemy ze swoim libido i dopiero przy trzeciej zmianie pigułek wszystko wróciło do normy ;-)

#6 mirra-streetcom

mirra-streetcom
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 06 września 2007 - 20:21

Też mi nic nie zmniejszyło. U mnie czasami jest taka zabawna sytuacja, że to Mój musi się ode mnie odpędzać, bo mogłabym mogła :-P

#7 Emiliana

Emiliana
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 07 września 2007 - 07:13

jeśli chodzi o mnie, to także nie odczuwam, zeby tabletki zmniejszały moje libido.

#8 Moniika

Moniika
  • Użytkownik
  • 2 534 postów

Napisano 07 września 2007 - 21:46

W moim przypadku tabletki nie maja zadnego wplywu na libido. Na pewno go nie zmniejszaja :lol:

#9 psychophazuś:*

psychophazuś:*
  • Użytkownik
  • 335 postów

Napisano 08 września 2007 - 08:55

Oj w moim ani troche =) Było takie jak zawsze :> Tzn, jestem napalona :D :D na swojego faceta 24/7 :]
"W tej chwili, jest 6, 470, 818, 671 ludzi na świecie. Sześć miliardów ludzi na świecie. Sześć miliardów dusz. A czasami... ...wszystkiego czego potrzebujesz jest jedna."

#10 oOmikuniaOo

oOmikuniaOo
  • Użytkownik
  • 430 postów

Napisano 05 października 2007 - 14:39

też własnie czytałam że zmniejsza się cohota na sex!! Jednak sama nigdy nie stosowałam pigułek więc nie wiem...
Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...

#11 Kasiula

Kasiula
  • Użytkownik
  • 538 postów

Napisano 05 października 2007 - 20:29

Mówią, że może się zmniejszyć ochota na sex, ale u mnie to się akurat nie sprawdziło.

#12 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 15 października 2007 - 17:12

heh moja ginekolog zawsze sie pyta o moje libido podczas wizyty ale u mnie poki co wszystko ok nnie moge narzekac aczkolwiek moja kolezanka totalnie stracila ochote na seks jak wziela pigulki wiec mysle ze problem jest bardzo realny tylko czesc osob glupio sie przyznac do tego :-(

#13 Moniika

Moniika
  • Użytkownik
  • 2 534 postów

Napisano 15 października 2007 - 22:02

Dużo dziewczyn ma problem ze spadkiem libido po tabletkach, ale są też takie które mają po pigułkach dużo większą ochotę na seks :-D Każdy inaczej na nie reaguje....

#14 Agulllka

Agulllka
  • Użytkownik
  • 198 postów

Napisano 16 października 2007 - 06:49

Ja biore pigulki jakis rok i rzeczywiscie mialam taki okres, ze przez kilka tygodni w ogole nie mialam ochoty nawet myslec o seksie.. Ale teraz to co innego. Tez to wszystko czytalam i moze naprawde warto spróbowac zmienic tabletki :)Mm jeszcze pytanie troche z innej beczki.. Najwiekszą ochote na sex mam rano.. a moj facet wieczorem .. Co moge zrobic zeby przekonac go ze rano jest fajniej ? :D o ile mozna oczywiscie :) nie wiem co z nim zrobic.. :D

#15 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 16 października 2007 - 07:56

Myślę, że nie przekonasz go, bo dla niego wieczorem jest fajniej ;-)
Rzecz w tym, żebyście umieli się dogadać i pójść na kompromis, a na pewno nie będzie problemu.

#16 Agulllka

Agulllka
  • Użytkownik
  • 198 postów

Napisano 16 października 2007 - 08:58

Hehe, kompromi da sie znalezc, tylko szkoda ze nie wszystko moze byc tak jak chcemy, zycie ciagle zmusza do tych kompromisow.. :D

#17 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 16 października 2007 - 10:04

ja osobiscie mam zmniejszone libido, ale to jest jeden ze skutkow ubocznych. I trzeba sie z tym liczyc, w czasie 7dniowej przerwy moje libido drastycznie wzrasta... strasznie sie wtedy meczymy:(

#18 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 14:51

Zależy które pigulki:)
Jeśli tak jest to może lepiej zmienić środki?:):)

Stediril 30 w wielu wypadkach wręcz zwieksza ochote na seks :mrgreen:
tak mi mówiła moja pani ginekolog;)
Już nie panna a żona :*

#19 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 22:02

Tak, ja też zauważyłam ,że po pigułkach mam mniejszą ochotę na seks........;/

#20 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 12:16

ja mam duużo większą :mrgreen: ale jak brałam inne tabletki to tak nie było.trzeba trafic w tabsy i wtedy jest ok...ale to czasami nawet z 2 lata zajmuje,chociaż przyznaje że warto :-P
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!