wybielanie zębów
Napisano 03 lutego 2011 - 13:31
Napisano 03 lutego 2011 - 18:03
O, fajnie, że znalazłam ten wątek bo sama też zastanawiam się nad wybieleniem zębów, choć obawiam się, że są na to zbyt wrażliwe... A słyszałyście coś o wybielaniu zębów w pro-active? Jej, naprawdę chciałabym mieć bielsze zęby ale w takim razie zastosuję jakąś lepszą pastę - z tym, że pewnie wielkich rezultatów w tym przypadku nie będzie...
Zapytaj dentyste o wybielenie zębów czy możesz czy nie. Czyli razem zapytamy dentystę
Nie którzy mówią, ze pro-active, nie jest dobry.
Napisano 04 lutego 2011 - 11:06
No i poznaniakom mogę polecić dr-a Savana, który taki zabieg profesjonalnie i szybko przeprowadza=)
Chyba nie powinnas reklamowac kogos na tym forum
Opinia opinia, ale bez reklam
Dzięki! Mam tendencję do podawania konkretnych namiarów jak jestem zadowolona z czyichś usług;/ już nieraz mnie wywalono z forum za to;]
Napisano 04 lutego 2011 - 11:08
Zapytaj dentyste o wybielenie zębów czy możesz czy nie. Czyli razem zapytamy dentystę
Nie którzy mówią, ze pro-active, nie jest dobry.
Hmm koleżanka mi o nim wspominała w kontekście kursów tam organizowanych i miałam nadzieję, że może na wybielanie zębów się tam razem wybierzemy... W każdym razie najpierw idę do dentysty. Planuję zapisać się na przyszły tydzień, ale od miesiąca mi już niestety tak schodzi... Na razie kupiłam pastę wybielającą.
Napisano 09 lutego 2011 - 08:14
Napisano 09 lutego 2011 - 13:44
Jeśli chodzi o wybielanie to wszystkie mści, nakładki i specyfiki odpadają. Tylko zabieg. Od razu, szybko, sprawnie i skutecznie.
Zależy jak kto woli:)
Idę do dentysty 15, to się zapytam co ona, na to.
Napisano 14 lipca 2011 - 19:06
Napisano 16 lipca 2011 - 07:54
ja nie, ale wiele os. na ... i innych forach to chwali, na jdym nawet dziewczyna pokazywala zęby przed i po i była rózna, ale minu uwrażliwia mega mocno zebya czy któraś z was używała może "biała perła system"?
no właśnie tego uwrażliwienia się boję ale o jakim produkcie wybielającym bym nie czytała to każdy uwrażliwia...
Napisano 16 lipca 2011 - 18:30
u mnie mega mega uwrażliwiło, że nie mogłam jeść żadnych owoców zimnych, nawet i ciepłych np jabłek, o myciu zębów to nic nie wposmne to była katorga i tak się męczyłam z 2 lata , to już sama nie wiem co jest lepsze ..a może pójście do stomatologa ? może on by zrobił to bardziej fachowo i może aż tak by nie uwrażliwiłono właśnie tego uwrażliwienia się boję ale o jakim produkcie wybielającym bym nie czytała to każdy uwrażliwia...
ehh... coś za coś
Napisano 16 lipca 2011 - 21:13
Do tego nie wiem jak to teraz wygląda i czy już tego nie zlikwidowali, ale raz na rok albo raz na dwa lata NFZ refundowało czyszczenie szkliwa z kamienia, który powstaje na wskutek palenia papierosów i picia kawy/herbaty, kiedyś z tego skorzystałam - nie boli nic a nic
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 17 lipca 2011 - 11:47
ząbki wybieliła pięknie, efekt utrzymywał się długo. Osobiście uważam, że jest lepsza niż paski ponieważ żel dociera nawet między zęby. Silikonowe wkładki uformowane są do twojego zgryzu więc wszystko ładnie przylega.
Nie zauważyłam żadnego 'uwrażliwienia' zębów. Nie reagowałam bólem na pokarmy zimne, gorące czy kwaśne. Wszystko było tak samo jak przed wybielaniem.
Może działa nieco wolniej niż paski - na porządne efekty czekałam 2 tygodnie (paski ponoć działają już po tygodniu) ale może to dlatego, że żel nie jest tak agresywny i 'przesycony' środkami wybielającymi
Mam zamiar znowu sobie ją kupić dla odświeżenia efektu
Także ja polecam
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 18 lipca 2011 - 08:15
ja o tym -1szym raz słyszę i wątpie w takie cuda, jak były to może znajomy lekarz - znajomemuDo tego nie wiem jak to teraz wygląda i czy już tego nie zlikwidowali, ale raz na rok albo raz na dwa lata NFZ refundowało czyszczenie szkliwa z kamienia, który powstaje na wskutek palenia papierosów
teżsłyszłam o tym pochlebne opinię, na pewno spróbuję ale najpierw swoje zęby muszę ''zaleczyć'' po użyciu paskówJa używałam 'białej perły' i bardzo sobie ją chwalę
a jak długo ? i ile razy używałas perły ?ząbki wybieliła pięknie, efekt utrzymywał się długo.
z tym się zgodzę, tym bardziej że paski są krótki i co najwyżej do 4-rek docięrająże jest lepsza niż paski ponieważ żel dociera nawet między zęby.
u mnie efekt po paskach był jużpo 1 dniu - z ręka na sercu(paski ponoć działają już po tygodniu)
Napisano 18 lipca 2011 - 08:41
To było refundowane przez NFZ a nie poprzez znajomego dentystę czy nawet znajomego-znajomego, muszę poszukać w necie czy nie ma jakiejś listy zabiegów refundowanych przez NFZ - bo ludzie często nie wiedzą i płacą za coś co mogliby mieć za darmo.ja o tym -1szym raz słyszę i wątpie w takie cuda, jak były to może znajomy lekarz - znajomemu dla zwykłego obywatela myślę że nie ma szans
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 18 lipca 2011 - 19:27
wybielałam je ponad rok temu i szczerze mówiąc pewien efekt jest do dziś. Tzn w ciągu tego czasu co jakiś czas nakładałam żel np przez 2 dni żeby podtrzymać biela jak długo ? i ile razy używałas perły ?
Ile czasu za pierwszym razem stosowałam nie pamiętam, ale są zalecenia na opakowaniu i zapewne do nich się stosowałam
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 26 lipca 2011 - 22:50
Napisano 29 sierpnia 2011 - 13:57
Napisano 29 sierpnia 2011 - 14:49
Stomatologia zajmuje się leczeniem chorób zębów, przyzębia i jamy ustnej. Pacjent, który chce skorzystać z porady dentysty w tym zakresie, ma prawo wyboru dowolnej placówki lub lekarza stomatologa, udzielających świadczeń na podstawie umowy z NFZ na terenie całego kraju. Skierowanie do stomatologa nie jest wymagane.
Pacjentowi zgłaszającemu się z bólem, świadczenia udzielane są w dniu zgłoszenia.
Pacjentom przysługują między innymi:
• badanie lekarskie stomatologiczne z instruktażem higieny jamy ustnej;
• badanie lekarskie kontrolne;
• leczenie próchnicy zębów;
• świadczenia z zakresu leczenia endodontycznego (kanałowego) zębów jednokanałowych;
• usunięcie złogów nazębnych;
• leczenie zmian na błonie śluzowej jamy ustnej;
• usunięcie zęba oraz niektóre zabiegi chirurgiczne;
• zdjęcia rentgenowskie wewnątrzustne w razie potrzeby;
• znieczulenie w razie potrzeby.
Źródło: Narodowy Fundusz Zdrowia. Świadczenia opieki zdrowotnej finansowane ze środków publicznych – Vademecum 2011.
To pogrubione to właśnie usuwanie kamienia nazębnego - i jest refundowane raz w roku