Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wybielanie zębów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
308 odpowiedzi w tym temacie

#241 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 16:49

ununięcie kamienia nazębnego to jedno, a wybielenie to co innego

Ja wiem że to co innego :roll:
Ale pisałam o tym wcześniej i danka chciała bym napisała czy coś znalazłam :roll:

Co nie zmienia faktu, że jest to darmowe i usuwając kamień i stosując po tym pastę wybielającą na pewno jest lepszy i szybszy efekt aniżeli po samej paście :roll:
A miałam już kamień usuwany i jest różnica w kolorze szkliwa a sam zabieg jest bezbolesny.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#242 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 17:00

ununięcie kamienia nazębnego to jedno, a wybielenie to co innego

Ja wiem że to co innego :roll:

może to ja się mylę ..ale ja wiem co mi mój lekarz powiedział, bo chciałam kamień usunąć i powiedział mi że nie mam go, a wybiele co swoją drogą - co innego jest
Dołączona grafika

#243 Minimka

Minimka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17 września 2011 - 09:32

Jasne, że usuwanie kamienia i wybielanie to nie to samo. Jednak w wielu wypadkach usunięcie kamienia daje świetne efekty i wiele osób nie decyduje się już dalej na wybielanie. Ja kamienia nie mam (w zasadzie to raz na 1,5 - 2 lat chodzę ściągać kamień, ale prywatnie), mam natomiast problem bo bardzo łatwo moje zęby żółkną od kawy i herbaty. Pasty mi tego nie domywają. Pomogła - jak już pisałam - Biała Perła. Preparaty tego typu mają za zadanie usunąć zażółcenia i rozjaśnić barwę zębów. Usuwanie kamienia po prostu doczyści zęby z osadów, złogów, kamienia pozostawiając ich naturalną biel. Jeśli się jest szczęściarzem i ma się z natury białe zęby to zabieg usuwania kamienia wystarczy :)

#244 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 06 października 2011 - 06:46

Witam pod dłuższym czasie. Od wielu miesięcy korzystam po prostu z pasty Ajona. Żadnego wybielania... Nie palę, nie piję kawy. Zęby myję trzy razy dziennie i wyglądają super. Najpierw eliminujcie złe przyzwyczajenia, a dopiero później zabierajcie się za wybielanie zębów. W przeciwnym wypadku będzie to walka z wiatrakami.

#245 Lutka333

Lutka333
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 07 października 2011 - 23:35

Ja od jakiegoś czasu używan Denivit i mam wrażenie, że zęby są trochę jaśniejsze. A tak jak pisze adonis - nie palę, nie piję kawy. Więc pasta jak dla mnie skuteczna.

#246 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 18 października 2011 - 11:25

Nie wiem, stosuję pasty ale nie widzę aby moje zęby były bielsze. I nawet nie wierzę by "zwykła" pasta ząb mogła wybielić.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#247 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 21 października 2011 - 07:01

Czy korzystasz z tej pasty co ja? Ajony?
Być może właśnie w tym tkwi problem.
Zmiana pasty powinna przynieść oczekiwany efekt.

#248 pannacotta

pannacotta
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 21 października 2011 - 16:43

Nie wiem, stosuję pasty ale nie widzę aby moje zęby były bielsze. I nawet nie wierzę by "zwykła" pasta ząb mogła wybielić.

Ja też nie wierzę w te niby super wybielające pasty :-/

#249 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 25 października 2011 - 06:44

A to spory błąd z Twojej strony bo te pasty działają, tylko trzeba z nich odpowiednio korzystać. Chyba nie oczekujesz, że pasta sama zdziała cuda bez Twojego wsparcia. Musisz dbać o zęby, myć je systematycznie, prowadzić dobrą dietę... Wtedy efekt nadejdzie.

#250 meta84

meta84
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 10 listopada 2011 - 16:04

Coś nie wierzę w te cudowne specyfiki. Słyszy się nie raz o osobach, które stosują takie pasty i nie widzą żadnych efektów.

#251 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 19:09

meta84, po pierwsze dlatego, że zwykła, a nie specjalistyczna pasta nic na pewno nie zdziała, więc jak ktoś kupuje Colodent czy Colgate "Super biel" itd., to to skutku nie da <bezradny></span> może ewentualnie na jakieś przebarwienia tworzące sie od kawy czy papierosów. I tu dochodzę do drugiego problemu. Takie przebarwienia łatwiej "usunąć", więc trzeba najpierw wiedzieć z czym "walczymy".

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#252 Minimka

Minimka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 18:26

Codzienna higiena jamy ustnej to podstawa zdrowego i białego uśmiechu i tu chyba nikt nie ma wątpliwości. Ja jednak nie widzę nic złego w zastosowaniu jakiegoś preparatu wybielającego powiedzmy raz na pół roku - jeśli komuś jest to potrzebne. Mi biała perła rozjaśniła bardzo ładnie zęby i czuję się z tym świetnie.

#253 czika

czika
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 12:12

żeby w ogóle przymierzać się do wybielania zebów, wszyskie co do jednego muszą być zdrowe i nie mogą być wrażliwe, bo to moze pogorszyć sprawę.

#254 Minimka

Minimka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 13:17

czika ma rację, jeśli się zabieramy za wybielanie to zęby i dziąsła powinny być zdrowe. Dostępne preparaty nie wybielą też martwego zęba - tu potrzebny jest dentysta. Jeśli z twoimi zębami jest wszystko ok i po prostu nie jesteś zadowolony z ich koloru, a pasty z tym sobie nie mogą poradzić, warto wypróbować jakieś żele lub paski. Osobiście wypróbowałam Biała Perłę i dlatego ją polecam.

#255 apc-Cosmetics

apc-Cosmetics
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 16:53

Nowelizacja regulująca zasady dopuszczenia do sprzedaży produktów wybielających zęby w pełni realizuje zalecenia zawarte w opinii Komitetu Naukowego ds. Produktów Konsumenckich (SCCP), jak i stanowisko CED w sprawie stosowania nadtlenku wodoru w tych produktach. Po decyzji Rady UE produkty do wybielania zębów zawierające do 0,1 proc. nadtlenku wodoru nadal będą dostępne na rynku dla konsumentów. W przypadku produktów zawierających od 0,1 do 6 proc. nadtlenku wodoru konieczne będzie przeprowadzenie badania klinicznego i ewentualne leczenie przez lekarza dentystę w celu zapewnienia braku czynników ryzyka lub patologii jamy ustnej. Później pacjent będzie mógł kontynuować wybielanie samodzielnie. Korzystanie z tych produktów przez osoby w wieku poniżej 18 lat nie jest zalecane.

#256 pollyana

pollyana
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 10:50

Ja kupiłam na All paski wybielające i jestem zadowolona.

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-07-30, 16:48 ]
może coś więcej na ten temat???

#257 marella

marella
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 09 sierpnia 2012 - 16:24

Paski podobno zdrowe nie są, podobnie jak chorobliwe wybielanie zębów. Chyba kupię BlanX cz jakoś tak jak będzie w promocji. Stosowałam białą perłę - dobra!
Dołączona grafika

#258 pollyana

pollyana
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 11:41

Tak więc, moje paski nazywały się jakoś Crest White coś tam :P Kupiłam je na Allegro za ok 80zł. Nakladałam 2 razy dziennie na pół godziny przez tydzień.
Piję dużo kawy i herbaty, więc efekt utrzymał się kilka miesięcy, ale u mojego chłopaka, który pija głównie wodę, efekt był trwalszy.
Jedyny minus to taki, że paski uwrażliwiają zeby. Ja na szczęście obroniłam się przed tym, zakupując miękką szczoteczkę i pastę do wrażliwych zębów jeszcze przed stosowaniem paseczków. Ogólnie polecam tę metodę, jednak jak moje zęby jeszcze trochę się zażółcą, zakupię Białą Perłę, bo czytam o niej dobre opinie. Może tez spróbuje tańszych pasków Blendamed.

#259 ali

ali
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 12:03

Ja wybielałam zęby Białą Perłą w żelu z nakładkami i jestem zadowolona. Zęby są rzeczywiście białe, na początku trochę miałam podrażnione zęby i dziąsła, ale po paru dniach wszystko przeszło.

#260 alalis

alalis
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 26 września 2012 - 22:26

Jako stomatolog nie polecam. Tostrasznie niszczy szkliwo!