Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wybielanie zębów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
308 odpowiedzi w tym temacie

#261 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 26 września 2012 - 23:49

Po sobie wiem, ze mycie zębów po każdym posiłku plus guma wiele zdziała. W grę wchodzi także odcień kości. Ja używam średniej szczoteczki, jeśli chodzi o pastę to zazwyczaj Colgate, staram się delikatnie czyścić zęby bo niszczy się szkliwo, a efekty są zadowalające.

#262 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 27 września 2012 - 17:31

malwitka, zgadzam się :D
Ja mam pastę wybielającą i chwalę sobie ją :D
Połówek mówi, że działa ona ;)

#263 Sklep.Mikoma

Sklep.Mikoma
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 02 października 2012 - 12:36

ja też słyszałam,że to świetny produkt. I że na prawdę działa. Wiele osób go chwali. Ciekawi mi tylko w jakim stopniu jest w stanie wybielić zęby.

#264 natalinka

natalinka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 grudnia 2012 - 19:14

witam ... mi moja dentystka odradzała bo powiedziała że więcej z tego preparatu jest szkody niż korzyści i nie ma po co płacić tyle pieniędzy. Ja jeśli chodzi o wybielanie zębów to już X-ty raz miałam u mojej dentystki i jest ok. Zabieg trochę bolesny ale trzeba pocierpieć jak się chce być piękną! :)

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2012-12-12, 19:31 ]
reklama jest na forum zabroniona

#265 MeryMacom

MeryMacom
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 17:54

Według mnie jedynym skutecznym sposobem jest wybielaniu u dentysty. Miałam znajomą, która poddała się takiemu zabiegowi, efekt był piorunujący. Olśniewała uśmiechem, aż się chciało na nią patrzeć:)

#266 blumarine

blumarine
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 13 marca 2013 - 09:39

Ja u dentysty miałam piaskowanie i skaling, ale to średnio pomogło. Ja ogólnie mam problem z żółknięciem zębów po kawie. Teraz myślę nad zaczęciem stosowania jakiejś pasty wybielającej albo pasków. Macie coś do polecenia?

#267 kasienka22

kasienka22
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 13 marca 2013 - 19:20

Używałam past wybielających tylko tych z drogerii to nic mi nie dawały, ale płyn do płukania jamy ustnej, chyba Dentix delikatnie rozjaśnił moje zęby. Ale kiedy zapytałam dentystkę w sprawie wybielania zębów powiedziała że jest to ogólnie niezdrowe, ponieważ m. in bardzo uwrażliwia zęby i osłabia szkliwo. Nawet płynu do płukania jamy ustnej wybielającego nie należy długo stosowac

#268 lillianna

lillianna
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 15 marca 2013 - 09:24

Jako stomatolog nie polecam. Tostrasznie niszczy szkliwo!

a co polecasz do wybielania zębów? może jaką konkretną markę pasty wskażesz? ja zastanawiam się nad zakupem pasty Rembrandt, co o niej sądzisz?

#269 blumarine

blumarine
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 15 marca 2013 - 18:03

A ja trochę powertowałam internet i zdecydowałam się kupić ... . Ma dobre opinie też na stronach zagranicznych. Zamówiłam dziś i zobaczymy, jakie efekty da.

#270 bubba

bubba
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 24 marca 2013 - 22:44

Ja stosuję Białą Perłę. Zużyłam póki co 3/4 tubki, ale już wszyscy mnie pytają czy wybielałam zęby, bo podobno widać różnicę (ja aż tak jej nie widzę...). Moja dentystka powiedziała, że mogę stosować ten preparat, byle nie trzymać zbyt długo i będzie o.k.
Przy pierwszej aplikacji myślałam, że nic z tego nie będzie bo cała się obśliniłam :P.

#271 VanityStuff

VanityStuff
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 27 marca 2013 - 18:44

Nie polecam wybielania. Na swoim przykładzie powiem, że bardzo cienka jest granica między chęcią "dobielania" a przeholowaniem. Skutki są takie, że pęka szkliwo co wygląda strasznie, nie wspominając o bólu :/ dodam tylko, że powoduje to nadwrażliwość zębów i straszny ból podczas picia/jedzenia zimnych/ciepłych rzeczy. Ja stosowałam jedynie białą perłę dostępną w aptece, ale znajoma zafundowała sobie wybielanie u dentysty i wyobraźcie sobie, że pokruszyła jej się delikatnie jedynka :/ wyglądało to strasznie, taki chropowaty ząb :DD

#272 kobietka1234

kobietka1234
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 28 marca 2013 - 19:18

polecam pojscie do dentysty

#273 marella

marella
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 10:37

Mnie po białej perle później ząbki pożółkły. Takie mam wrażenie. Teraz znów zacznę ją stosować zobaczymy jaki będzie efekt.
Dołączona grafika

#274 Marienna

Marienna
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 01 maja 2013 - 12:46

Ja przed ślubem ostatnio dwa tygodnie kupiłam pastę wybielająca Denivit. Ząbki ju,z po tygodniu wyglądały dużo lepiej i naprawdę poszły odcieniowo do przodu. Dobra i skuteczna pasta. :) Właśnie mi się skończyła przedwczoraj i kupiłam na promocji BM 3DWhite, ale porównując efekt wybielania tej pasty, a tamtej, to bez dwóch zdań Denivit radzi sobie duzo lepiej :)

#275 kinga56

kinga56
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 10:19

u mnie sprawdza się tylko email diamant, warta kazdej ceny, tutaj info /link/

Użytkownik Olenka edytował ten post 28 kwietnia 2014 - 10:22

#276 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 29 kwietnia 2014 - 20:39

A wiecie jaki jest koszt wybielenia ?

#277 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 02 maja 2014 - 23:11

A jakieś domowe sposoby?

Czytałam, że pocieranie skórką od banana wybiela, ale to pewnie długotrwały proces, a ja nie jestem systematyczna i cierpliwa. :P

Czasem czyszczę zęby sodą oczyszczoną, ale naprawdę raz na rok, bo ta metoda niszczy szkliwo.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#278 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 20 maja 2014 - 13:41

Te domowe sposoby nie działają. Jedynym wyjściem jest udanie się do stomatologa na zabieg, ale zwykle sporo to kosztuje.

#279 anka100

anka100

Anna Maryla

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 11:20

Cześć dziewczyny,

Chciałam się Was poradzić w kwestii wybielania zębów. Jestem straszną miłośniczką kawy oraz herbaty a to niestety odbija się na moich zębach. Na razie nie mogę sobie pozwolić na ich wybielanie u stomatologa ze względu na zbyt wysokie koszty. Koleżanka z pracy zachwyca się pastą white glo ale w żadnej drogerii czy też aptece nie mogę jej dostać (ona kupiła ją za granicą). Znalazłam ją jedynie w sklepie online /link/ ale pomyślałam, że podpowiecie gdzie jeszcze szukać albo czy znjadę gdzieś pastę, że tak powiem zastępczą o równie dobrej skuteczności... A czy któraś z Was stosowała paski wybialające? Działają? Słyszałam, że podrażniają dziąsła. Kurcze już nie wiem na co się zdecydować :-D Doradźcie :-)

Użytkownik Olenka edytował ten post 26 sierpnia 2014 - 11:30

#280 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 11:31

@anka100 połaczyłam z istniejącym już tematem o wybielaniu zębów. Przejrzyj sobie, bo dziewczyny pisały o różnych pastach.

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”