Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wybielanie zębów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
308 odpowiedzi w tym temacie

#181 iwonach1

iwonach1
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 07 października 2010 - 20:06

a ja proponowałabym paste , która daje natychmiastowy efekt optycznej bieli. ja ostatnio testuję paste Signal White Now. Niebieski pigment zawarty w pianie pasty Signal redukuje wrażenie żółtego koloru na zębach, zapewniając optyczny efekt bielszego uśmiechu. Regularne stosowanie Signal White Now zapewnia również trwalsze wybielenie zębów i pozwala na stopniowe usuwanie rożnego typu przebarwień i plamek.

#182 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 07 października 2010 - 20:19

ja polecam pastę Blanx. używam jej już bardzoo długo i moje zęby wybielały.jestem zadowolona z jej elektów:)można ją kupić w aptece za ok.22 zł
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#183 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 07 października 2010 - 22:36

iwonach1, i jak? ja nie mogę sobie wybielać, bo mam zbyt wrażliwe zęby, ale moze na taki optyczny efekt bym się skusiła :-/

#184 iwonach1

iwonach1
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08 października 2010 - 12:46

mycha84 jeśli masz problem z nadwrażliwością swoich zębów to wybielanie u dentysty rzeczywiście odpada. Spróbuj mojego sposobu używając pasty wybielającej, która daje efekt optycznej bieli. Ja z efektu jestem zadowolona, więc polecam. Dla zwiększenia efektu polecam wybielający płyn do płukania jamy ustnej z tej serii.

#185 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 09 października 2010 - 16:45

ile kosztuje ta pasta? i w sumie płyn też... moze sobie kupię, skoro chwalisz ;)

#186 iwonach1

iwonach1
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 10 października 2010 - 19:53

oczywiście zalezy gdzie byś kupowała te pastę, ale mysle, ze maks tasz za nia 8 zł, a płyn wybielajacy tak około 16zł, więc tyle co inne pasty do zebów, ale tak daje efekt wybielenia :mrgreen:

#187 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 października 2010 - 12:40

Podobno te paski wybielajace sa silniejsze w działaniu niż pasta..
ja mam słabe szkliwo.. wiec może paski nie dla mnie lecz pasta ?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#188 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 12 października 2010 - 17:59

ja mam tak wrażliwe zęby, że nie odważyłabym się ani na paski ani na pastę :/

#189 iwonach1

iwonach1
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 12 października 2010 - 18:17

Podobno te paski wybielajace sa silniejsze w działaniu niż pasta..
ja mam słabe szkliwo.. wiec może paski nie dla mnie lecz pasta ?

wiesz najlepiej przetestować co jest dla ciebie dobre. Ja tak zawsze robie i źle na tym nie wychodzę ;)

#190 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 22 października 2010 - 13:51

kupiłam sobie ten signal, pastę i płyn i jestem mile zaskoczona, nie spodziewałam się wielkich efektów, ale jednak coś widać :) pasta, nieco droga, ale efekt utrzymuje się u mnie jakieś 2 godziny, całkiem nieźle jak na optyczną sztuczkę ;)
za to płyn rewelacja, gęsty wydajny, spore opakowanie, świetnie odświeża

#191 tersol

tersol
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04 listopada 2010 - 10:33

A stosowałyście takie nakładki na szczękę? Na allegro kiedyś to sprzedawali takie niebieskie i jakiś ultrafiolet tam leciał i wybielało tak pisało na aukcji działa to?

#192 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 11 listopada 2010 - 18:53

Ja boję się pasków bo słyszałam, że zęby są później bardzo wrażliwe :-/ Ale zastanawiam się nad pastą ale co to znaczy, że wybiela optycznie?? Jak działa ta sztuczka?? :-P
szczęście ma smak truskawek :D :D

#193 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 10:41

Ja boję się pasków bo słyszałam, że zęby są później bardzo wrażliwe :-/

to prawda, ja po paskach nawet jabłek nie mogę jeść bo dosłownie zęby mnie tak kują jak by ktoś gwóźdź wbijał.

polecam stosować dobre pasy + mycie zębów nie mniej niż 2 razy dziennie, nici i płyn do płukania, efekt może wolniejszy ale bezpieczniejszy.
Dołączona grafika

#194 emem

emem
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 17 listopada 2010 - 13:41

a moze wystarczy sciagniecie kamienia i uzywanie pasty wybielajacej: co do pasty, to polecam Blend`a`med with pearls jest super i naprawde działa (oczywiscie delikatnie wybiela) pozdrawiam!

#195 Patty

Patty
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 12:42

Długotrwałe stosowanie pasków może być szkodliwe, chociaż efekty są niesamowite.
Też raczej polecam stosowanie lepszej pasty do zębów i płynu do płukania jamy ustnej.
Myć zęby najlepiej po każdym większym posiłku , płukać także regularnie, codziennie.
Widać efekt- zęby są jakby "świeższe".
Wiem coś o tym, bo noszę aparat stały, więc muszę 2x bardziej dbać o zęby niż normalnie :)

#196 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 15:14

Ja używałam tych pasków
Dołączona grafika

Efekty były, ale podobno najlepiej zrobić kurację przez 2 tyg, bo jakoś mi strasznie zębów nie wybieliło (chociaż efekt już po kilku dniach faktycznie był widoczny) i efekt się średnio utrzymuje, albo już do niego przywykłam. :lol:
Na opakowaniu pisze, że powinien się utrzymać pół roku.

Ogólnie byłam zadowolona i gdyby nie cena (jakieś 60-70zł), to bym kupiła kolejne opakowanie. Zęby miałam może leciutko wrażliwe, ale nie tak jak niektórzy piszą.
To nie było uciążliwe. Praktycznie nie miałam tego skutku.

Z tego co czytałam, paski są lepsze, bo od tych z nakładkami na zęby człowiek strasznie się ślini itd i efekty są gorsze.
A tu nawet nie widać,że coś masz na zębach właściwie.

Używałam różnych past wybielających i nie dają one jakichś spektakularnych efektów dla mnie <bezradny></span>

#197 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 15:18

ponoć najlepsze i najtrwalsze efekty daje wybielanie zębów lampą w gabinecie dentystycznym...ale nigdy nie stosowałam więc nie wiem jak to jest ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#198 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 15:20

monik_ka, też to słyszałam, ale zabieg trochę kosztuje i wszystkie ząbki trzeba mieć wyleczone, inaczej w ogóle nie zrobią.

#199 emem

emem
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 22:23

a tutaj jeszcze możesz sobie poczytac o róznorodnym wybielaniu ząbków :) /link usunięty przez moderatora/

Każdy z nas marzy o pięknym i białym uśmiechu . Jednak częste spożywanie kolorowego jedzenia, picie kawy lub herbaty czy palenie papierosów sprawia, że zęby zaczynają ciemnieć. Regularne mycie może usunąć cześć przebarwień, lecz te, które wniknęły głęboko w strukturę zęba trzeba wyczyścić w inny sposób.

Istnieją trzy podstawowe metody wybielania zębów.

Pierwsza z nich nosi nazwę nakładkowej . Jest to wysoce skuteczna i bezpieczna metoda rozjaśniania zębów. Kuracja jest bardzo prosta i postępując zgodnie z zaleceniami stomatologa możemy uzyskać efekt wybielania nawet w ciągu kilku dni. Metoda ta polega na zakładaniu specjalnie wykonanej nakładki, w nakładce umieszcza się specjalny żel i zakłada na zęby w czasie snu. Większość pacjentów potrzebuje na osiągniecie widocznych rezultatów wybielania zaledwie od trzech do ośmiu nocy. Nakładka wykonana jest z cienkiego i miękkiego plastiku, aby zapewnić wygodę podczas snu, do jej wykonania stomatolog pobiera wycisk zębów pacjenta, aby zapewnić dobre dopasowanie nakładki. Efekt wybielenia utrzymuje się nawet do kilku lat. Oczywiście efekty mogą być zróżnicowane w zależności od zębów pacjenta, typów przebarwień.

Drugą metodą jest wybielanie zębów lampą BEYOND . System ten jest o 30% skuteczniejszy od wybielania nakładkowego (nocnego). Zabieg wybielania trwa tylko 45 minut, po których upływie pacjenci od razu widzą efekt wybielania. Lekarz izoluje zęby od dostępu śliny przy pomocy światło utwardzalnych osłonek, którymi pokrywa dziąsła, a następnie nakłada środek wybielający na powierzchnię zębów. Przy użyciu lampy BEYOND materiał wybielający jest aktywowany. Użycie "zimnego światła" powoduje, że zabieg jest jednorazowy i nie ma skutków ubocznych. Podobnie jak przy wcześniejszej metodzie efekty i długotrwałość wybielania jest uzależniona od stanu naszych zębów. Przy obu metodach należy nadmienić, że wypełniania, korony i licówki protetyczne nie wybielają się. Po zabiegu rozjaśniania zębów trzeba wymienić wszelkie wypełnienia na jaśniejsze. Ponadto pacjenci podawani jednej i drugiej kuracji odczuwają zwiększona wrażliwość zębów na zimno. Dolegliwość ustępuje po jednym lub dwu, a najdalej kilku dniach po zakończeniu kuracji.

Trzecia metoda – piaskowanie – jest jednym z najprostszych zabiegów stomatologii estetycznej . Jest całkowicie bezbolesna a także zupełnie nieszkodliwa dla tkanek zęba i dziąseł. Zabieg trwa około 15-20 minut w zależności od ilości osadów na powierzchni zębów. Piaskowanie stosuje się w celu dogłębnego usunięcia osadów nazębnych i niestety nie usuwa głębokich przebarwień tak jak metoda nakładkowa

źrodło: bhclub.pl

#200 rajna666

rajna666
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 23:34

Mi znajoma dentystka odradzała wybielanie zebów w gabinecie.Podobno bardzo się psują i efekt trwa jakis czas a później jak znów nie wybielisz to bedą bardziej żółte niż były dawniej.