Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wybielanie zębów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
308 odpowiedzi w tym temacie

#141 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 11 maja 2010 - 09:04

Dziewczyny a powiedzcie czy zastanawiałyście się nad tym by zgłosić się na wybielanie do dentysty ?
Ja ostatni przeglądałam kilka ofert i powiem Wam że się nad powąznei zastanawiam, ale chętnie poznałabym opinię kogoś kto korzystał smile

Mam w rodzinie dentyste i chcialam wybielic zeby.Stanowczo mi odradzil.Wybielanie jest bardzo szkodliwe dla szkliwa.Zeby na poczatku ponoc sa ladnie bieluskie,ale wrazliwe na zimne,kwasne,slodkie i do tego po jakims czasie zaczynaja sie nagle psuc.Jest to tez dosyc kosztowny zabieg.Mój dentysta poleca mycie zebów cynamonem i soda.(równe proporcje)Jednak tez nie mozna tego robic czesto,bo tez niszczy szkliwo.Wszystko z umiarem.

[ Dodano: 2010-05-11, 10:06 ]

Adonis, a ta Ajona to co to? Pierwsze słyszę o takiej paście, nigdy nie widziałam reklamy takiej pasty.

Tez jej uzywam.Dla mnie jest super .to koncentrat pasty.Daje sie jej tylko kropelke na szczoteczke.Faktem jest,ze zabija przykry zapach z ust,a co do tych krwawiacych dziasel to nie jestem przekonana.Wydaje mi sie,ze to bardziej zalezy od szczoteczki.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#142 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 12 maja 2010 - 07:37

Xara, ale zaczęłaś korzystać z Ajony z jakiegoś określonego powodu? Lekarz ci ją przepisał? Czy sama po prostu zaczęłaś korzystać?

#143 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 12 maja 2010 - 14:25

adonis, Nawet nie wiem jak zaczelam tej pasty uzywac.Nie zalecal mi jej lekarz,tak jakos sama do niej dotarlam i naprawde jest super.A chodzilo mi chyba wlasnie o niemily zapach z ust.Jestem na tym punkcie strasznie przewrazliwiona i faktem jest,ze pomaga.Dlugo w buzi utrzymuje sie świeżość.Polecam!
Dołączona grafika

#144 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 12 maja 2010 - 14:34

Jeśli chodzi o wybielanie zębów to polecam z czystym sumieniem Białą Perłe, wybielałam nią ząbki rok temu na wakacjach i efekt cały czas sie utrzymuje, zęby wcale mi się nie zniszczyły ani nie zaczęły gwałtownie psuć a efekt widziałam juz po kilku dniach, byłam uparta i spałam w nakładkach więc rano nie mogłam nic zjeść bo podrażniły mi się dziąsła ale dodatkowym plusem było 2 kg mniej na wadze:) i oczywiście miłe komplementy od innych ludzi czasem nawet obcych dotyczących bieli zębów, naprawde polecam, cena nie jest straszna każdy może sobie pozwolić:)

#145 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 13 maja 2010 - 10:14

xara właśnie ze względu na świeżość oddechu zacząłem stosować Ajone. Bardzo dbam o siebie, a pastę polecił mi mój dentysta. Już kilka ładnych miesięcy z niej korzystam i nie zamierzam zmieniać. Ajona spisuje się wyśmienicie.

#146 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 14 maja 2010 - 10:53

Ajona spisuje się wyśmienicie.

Dla mnie tez jest idealna i skuteczna.Kiedys przeplacalam,kupowalam jakies nowosci i nie sprawdzaly sie.Szkoda,ze ta pasta jest tak malo znana.

Białą Perłe

Mój maz kiedys tym wybielal i nie bardzo mu pomoglo,chociaz efekt byl,ale malenki.

zęby wcale mi się nie zniszczyły ani nie zaczęły gwałtownie psuć

Bo to dosc delikatny srodek,ale tez moze wywolac jakies skutki uboczne.
Dołączona grafika

#147 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 14 maja 2010 - 10:56

Mój maz kiedys tym wybielal i nie bardzo mu pomoglo,chociaz efekt byl,ale malenki.

zęby wcale mi się nie zniszczyły ani nie zaczęły gwałtownie psuć

Bo to dosc delikatny srodek,ale tez moze wywolac jakies skutki uboczne.

Mi na prawdę pomogła, ale słyszałam, że nie działa na wszystkich, nie wiem od czego to jest uzależnione, ja chodziłam w tych nakładkach strasznie dużo i długo może dlatego? <bezradny></span>

#148 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 14 maja 2010 - 11:55

Mi na prawdę pomogła, ale słyszałam, że nie działa na wszystkich, nie wiem od czego to jest uzależnione, ja chodziłam w tych nakładkach strasznie dużo i długo może dlatego

Podobno zalezy to od stopnia przebarwienia i jakiego typu sa to przebarwienia.Mój maz duzo palil i chyba tez kiedys zeby zniszczyl przez zelazo,które musial zazywac.Jego kolor samych zebów juz od dziecka byl wiec jakby ciemniejszy,a latwiej zlikwidowac takie nabyte przez napoje czy fajki przebarwienia.Fajnie,ze jestes zadowolona.Teraz dbaj o swoje perelki,zeby znowu nie zazólkly,bo to raz,dwa sie moze stac.
Dołączona grafika

#149 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 14 maja 2010 - 14:33

Masz rację, ja nie miałam żółtych zębów nigdy tylko zaczełam podpalać, dużo kawy pić itp. i troszkę przyżółkły, zaczełąm używać białej perły równocześnie z wybielającą pastą dla palaczy i może to też jakoś wpłynęło, teraz nie pije kawy, nie palę wiadomo- ciaża i ząbki mam bielutkie:)

#150 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 15 maja 2010 - 07:58

Każdy człowiek jest inny i podobnie jak leki nie każdemu pomagają również i pasta nie może w każdym przypadku zadziałać idealnie, prawda?

#151 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 17 maja 2010 - 06:18

Ja od czasu do czasu mieszam cynamon z soda i kropla soku z cytryny i uwazam,ze usUwa wszystkie nabyte przebarwienia.Mam raczej biale zeby,ale chcialabym miec bielsze,jednak wole nie lapac sie chemicznych srodków.Dobrze jest jak jest,a zeby ma sie na cale zycie jedne,wiec wole nie experymentowac.
Dołączona grafika

#152 Marti_84

Marti_84
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 17 maja 2010 - 12:55

o cynamnie z sodą to pierwsze słyszę .. ja podjęłam decyzje o wybielaniu u dentysty .. poleciłam mi koleżanka która jest bardzo zadowolna gabinet na warszawski bemowie .. ceny mają całkiem przystępne i przemiły personel.
Dam znać po trzymajcie kciuki :)

#153 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 18 maja 2010 - 07:39

Mój tesc mial piekne,bielutkie i zdrowe zeby.Twierdzil,ze myl je popiolem z pieca,ale tym takim miekkim.
Dołączona grafika

#154 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 26 maja 2010 - 09:41

Xara może opatentujcie to rozwiązanie, a zostaniecie milionerami :D Pasta w formie popioła z pieca to dopiero pomysł :D

#155 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 maja 2010 - 09:51

Pasta w formie popioła z pieca to dopiero pomysł :D

popiół z pieca przecieżbył powszechnie używany dawniej ... co tu jest do opatentowania? tak samo jak czyszczenie solą czy sokiem z cytryny czy innymi babcinymi sposobami :roll:

i popiołu a nie "popioła"

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#156 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 28 maja 2010 - 09:02

Nie mnie jednak ja wolę myć zęby pastą do zębów :P

#157 Julia

Julia
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 28 maja 2010 - 15:08

Jeżeli chodzi o wybielanie zębów to mogę doradzić paski wybielające z firmy blend- a-med.
Efekt jest bardzo widoczny, ale oczywiście zależy też od stopnia przebarwienia zębów. Niektórym wystarcza użycie jednej paczki, a inni muszą powtórzyć serię, ale to już indywidualnie..Są latwe w użyciu i niedrogie coś koło 70 zł. Niektórym zwiększa się wrazliwość zębów, ale z tego co wiem, to chwilowe. Sama ich nigdy nie używałam, bo akurat nie mam takiego problemu. ;-)
Pozdrawiam.

#158 Babka44

Babka44
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 28 maja 2010 - 21:22

Słyszałam, że można posmarować sobie zęby proszkiem do pieczenia i one się wybielą ;] Moja mama kiedyś tak zrobiła i proszek uszkodził jej dziąsła, więc nie polecam tej metody.

#159 PAMP

PAMP
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 29 maja 2010 - 11:17

Solą, proszkiem do pieczenia...aż mi ciarki przeszły. Szkoda niszczyć szkliwo, a pasty... hmm oczyszczają osad z kawy itp.od kilku lat używam tylko 3D white i kolor się nie zmienia, jeśli ktoś ma żółte zęby to tylko dentysta może je wybielić nie wieżę w jakieś superśrodi do wybielania.

#160 kobitka

kobitka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 08:43

O jeny! Ja bym nie stosowała takich specyfików na moje zęby!!! Polecam najlepsza jak dla mnie dotychczas (a przetestowałam bardzo dużo past) nie pamiętam niestety jakiej firmy (albo signal albo coś podobnego) pastę, bardzo tania bo za 5,60 zł - ona jest w granatowym błyszczącym opakowaniu a w środku tez jest bardzo ciemna niebieska - rewelacja jak dla mnie! ale jak już używacie takich rzeczy do wybielania to proponuje od czasu do czasu zalakować fluorem żeby wszystkie minerały się nie wymywał bo wtedy bolą zęby![/code]