Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zaręczyny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1043 odpowiedzi w tym temacie

#581 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 09 września 2010 - 21:30

Sajuri, fajny i romantyczny pomysl ;-)
kiedys sie zastanawialam jakby to bylo gdyby moj T. byl taki pomyslowy ale teraz juz wiem ze wlasnie swoja prostota rozwala mnie na lopatki i za to go kocham :mrgreen:

#582 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 17 września 2010 - 10:57

A ja czekam aż mój Misiek się odważy i oświadczy... Jesteśmy razem dopiero rok ale ja czuje, że to na pewno jest TEN.
Jestem w maturalnej klasie, często rozmawiamy o tym, że chcemy być razem na zawsze. M. jest ode mnie 8 lat starszy, wiem że chce wziąć ślub, ja tez. Nie mieszkamy na razie razem, może jak skończe szkołe to coś postanowimy:)

Ale chciałabym żeby już się oświadczył... i zazdroszcze wszystkim dziewczyną które są już zaręczone

#583 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 17 września 2010 - 13:54

Jesteśmy razem dopiero rok ale ja czuje, że to na pewno jest TEN.

po roku znajomosci wiesz ze to ten facet. Nie za szybko aby wysuwac takie wnioski. Faceta trzeba najpierw dobrze poznac z kazdej strony i tej pozytywnej i tej negatywnej. A dopiero pozniej wysuwac wnioski ze to ten na cale zycie.

201407101662.png

#584 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 września 2010 - 14:29

po roku znajomosci wiesz ze to ten facet

a co ma piernik do wiatraka ??
myśle że kwestia czasu nie wiele tu ma do mówienia.
My po roku znajomosci sie zareczylismy
a wczesniej chodziałam z innym facetem 5 lat i... myslałam że go znam. A jednak.

Co jedynie to może majac 18 lat-19 lat nie myslałabym jeszcze o ślubie...
trzeba sie też wyszaleć :) ??
ale zareczyć sie zawsze mozecie jesli tego bardzo Oboje chcecie
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#585 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 17 września 2010 - 14:39

Monia66
Jak się kogoś kocha to się to po prostu wie.
Znamy się dłużej, jesteśmy razem rok. Czy to coś złego? Myślę, że Twoja uwaga nie była miła

#586 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 września 2010 - 00:25

ja uważam że jestem za młoda na zaręczyny...

Faceta trzeba najpierw dobrze poznac z kazdej strony i tej pozytywnej i tej negatywnej

ludzie poznają się całe życie :) nigdy do końca nigdy nikogo nie poznasz :)
Kingusia,
jestem rok starsza od ciebie i ja uważam że w ogóle bycie w związku długim i stałym w tym wieku to głupota :) trzeba szalec bawic sie!! korzystac z życia póki jest się młodym :) ja nie zamierzam jeszcze długo tkwic w żadnym związku na poważnie :) bo potem będę żałowała że straciłam na to młodośc :) najlepiej poczekaj z tymi oświadczynami :) jesteście razem , kochajcie się a zaręczyny i śluby to dodatki :)

Baw się dziewczyno a nie o zaręczynach myślisz :) jeszcze zdążysz byc żoną i matką :)

#587 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 18 września 2010 - 10:50

Ja nigdy nie byłam imprezowiczką i taki styl życia mi nie odpowiada. W domu też nie mam lekko. Kocham mojego chłopaka i czuję się przy nim bezpieczna, czego nigdy nie miałam w domu. Jesteśmy szczęśliwi, czy to mało? :P

#588 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 września 2010 - 11:51

Kingusia, więc jeśli Twój chłopak stwierdzi,że już czas się oświadczyć i chce z Tobą spędzić resztę życia to na pewno to zrobi :-) pozostaje Ci tylko cierpliwie czekać :-)
A skoro to temat o naszych wymarzonych zaręczynach to napiszesz nam jak Ty sobie to wyobrażasz? :-)

jestem rok starsza od ciebie i ja uważam że w ogóle bycie w związku długim i stałym w tym wieku to głupota :) trzeba szalec bawic sie!! korzystac z życia póki jest się młodym :) ja nie zamierzam jeszcze długo tkwic w żadnym związku na poważnie :) bo potem będę żałowała że straciłam na to młodośc :)

Ja tak nie uważam. Można być w stałym związku i można się bawić i wyszaleć. Co kto lubi ;-)

A jeśli ktoś chce podyskutować na temat ślubu w młodym wieku to zapraszam do
:arrow: http://babskiswiat.n...ieku-vt2928.htm
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#589 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 18 września 2010 - 15:25

Tilia dzięki za poparcie:)

A jak sobie to wyobrażam? Sama nie wiem, chyba oprawa nie jest najważniejsza:) Chociaż oświadczyny w Krakowie którym jestem zauroczona byłyby czymś czarującym:) Ale mimo wszystko nie oczekuje tego, najważniejszy jest sam fakt:)

#590 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 września 2010 - 13:33

a uważam że jestem za młoda na zaręczyny...

no ja też uważam że jestes za młoda.
To jest taki wiek według mnie że trzeba sie wyszaleć.
Mam znajoma zarczeła sie maja 18 lat, za maż wyszła majac 19, dziecko urodziła majac 20.
Teraz ma 32. :) i znudziło sie jej. Bycie mama, żona. Ona chce szaleć ...bo nigdy tego nie robiła.
Ale sa osoby owszem ktore sa w tym wieku dojrzale, i jesli tak naprawde czuja , chca - to czemu sie nie zareczac.

Ja nigdy nie byłam imprezowiczką i taki styl życia mi nie odpowiada. W domu też nie mam lekko. Kocham mojego chłopaka i czuję się przy nim bezpieczna, czego nigdy nie miałam w domu. Jesteśmy szczęśliwi, czy to mało?

a czy to nie jest u Ciebie ucieczka ( poza uczuciem oczywisicie) od domu?? bo piszesz że nie masz w nim lekko.

Ale tak jak ktoś napisał...to zalezy od osoby...
możłiwe że jesteś na tyle juz dojarzała i gotowa że chcesz zareczyn:)

#591 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 września 2010 - 14:13

Ja tak nie uważam. Można być w stałym związku i można się bawić i wyszaleć. Co kto lubi

będąc w stałym związku nie można szalec bez ogarniczeń i robic to na co ma sie ochote nie martwiąc się ze kogoś zranisz :) to jest ta różnica....

#592 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 września 2010 - 14:22

będąc w stałym związku nie można szalec bez ogarniczeń i robic to na co ma sie ochote nie martwiąc się ze kogoś zranisz to jest ta różnica....

no własnie
tu chyba mamy na mysli inny rodzaj szalenstwa
gdy sie jest w zwiazku to jest jakas odpowdzialnosc za ten zwiazek, siebie

[ Dodano: 2010-09-19, 15:22 ]
p.s. ale chyba zeszlismy z tematu zareczyn
sory

#593 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2010 - 15:21

krowka17, Sajuri, zapraszam tutaj :arrow: http://babskiswiat.n...i-vt146,120.htm (chyba ten temat lepiej pasuje na takie dyskusje)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#594 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 19 września 2010 - 17:49

Sajuri nie nazwałabym ucieczką chęć zamieszkania z osobą ktorą strasznie kocham :)

#595 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 września 2010 - 18:07

Tilia, ale tam jest o plusach bycia samemu lub i minusach
a tu mowimy o zareczynach ...
wiec juz lepiej ten temat co dałas wczesniej
czyli tu
sl...ieku-vt2928.htm
Kingusia, i tam CI odpowiem...:)

#596 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2010 - 18:21

Sajuri, ja doskonale wiem,że to temat o zaręczynach. Ale zaczęła się dyskusja na temat szaleństw kiedy się jest w związku i kiedy się jest samemu. Zresztą sama dodałaś potem,że zeszliśmy z tematu zaręczyn ;-)

Odnośnie ślubu w młodym wieku oczywiście piszemy w odpowiednim temacie.

JkIEp1.png

#597 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 września 2010 - 15:35

sajuri bardzo fajne zareczyny, i fajnie ze w ostatecznosci to on wybral pierscionek , zawsze byla niespodzianka jak bedzie ten pierscionek wygladał.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#598 ReNka

ReNka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 17 października 2010 - 14:17

No to i ja się podzielę, tym jak wyglądały moje zaręczyny :)

Więc miał być to prezent urodzinowy, ale wyjechaliśmy ok. tydzień wcześniej do mojej siostry nad morze. Mój Luby wieczorem zabrał mnie na spacer po plaży, przy pięknym zachodzie słońca, i tam też mi się oświadczył :)
Mimo, że sam pobyt tam nie należał do najbardziej udanych, to ostatni wieczór nadrobił wszystko :)

#599 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 października 2010 - 17:24

zabrał mnie na spacer po plaży, przy pięknym zachodzie słońca, i tam też mi się oświadczył

jak romantycznie , fajnie , a nawet bardzo fajnie :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#600 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 17 października 2010 - 18:13

ReNka, romantycznie <dreams></span>

Sajuri, moje "pierwsze" oświadczyny też były w Krakowie ;-)

Tak czytam i aż się rozmarzyłam :lol:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych