Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zaręczyny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1043 odpowiedzi w tym temacie

#701 cartOOnNetweRk

cartOOnNetweRk
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 22 września 2011 - 22:32

A ja wiedziałam z dwóch źródeł... Hmm, może z źródła jednego(bo od narzeczonego) ale z dwóch powodów.
Po 1, to troche tak... dziwnie to zrobił ;D bo poprosił mnie o jakiś mój pierscionek :) nie musialam sie pytac po co mu.... Bo odrazu wiedzialam :) A jakis czas przed, czesto mówil ze chce zebym juz jego byla :-D
I się spodziewałam... A oswiadczyl sie w dzien Wigilii :)
_____________________ Jestem wielbicielką Jego łobuzerskiego uśmiechu i cudownych czekoladowych oczu ;***

#702 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 23 września 2011 - 14:02

Przynajmniej nie byłaś tak zszokowana jak ja :D
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#703 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 września 2011 - 18:11

cartOOnNetweRk spodziewalas sie, ale wiedzialas kiedy sie to odbedzie ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#704 cartOOnNetweRk

cartOOnNetweRk
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 23 września 2011 - 19:48

cartOOnNetweRk spodziewalas sie, ale wiedzialas kiedy sie to odbedzie ???

Tak :) Bo o pierscionek poprosil w wigilię rano ;-) czulam ze to wlasnie dzis sie odbedzie. Chcialam zeby to troszke inaczej wygladalo, inaczej marzylam... Niestety :) Ale cieszy mnie to jak mówił i co mówił. Nie powiedział zwyklego "wyjdź za mnie". Tylko powiedział że chce żebym już na zawsze była jego :-) Tak cudnie to wyglądało... A on jest troszke nieśmiały, i tak fajnie się zachowywał :D Bo sie stresował ;P widzialam to po nim.... bo takie byle co zaczal gadac :D
_____________________ Jestem wielbicielką Jego łobuzerskiego uśmiechu i cudownych czekoladowych oczu ;***

#705 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 października 2011 - 12:44

Cutie Odpisuje tutaj :
Dziewczynki, troszkę mnie źle zrozumiałyście. Muszę się poprawić. Na prawdę nie ma dla mnie znaczenia czy pierścionek jest wart 500 czy 2000. To czysta bzdura, uczepiłyście się tego pierścionka a żadna z Was nie doczytała o okolicznościach w jakich go otrzymałam, co uraziło mnie najbardziej. Prawda, że porównałam swój do pierścionka byłej, to był błąd, bo tylko zaprzątałam sobie głowę pierdołą. Tu chodzi o samą okoliczność zaręczyn. Wcześniej wspomniałam tylko raz, że mieliśmy małą wpadkę i boję się że mogę być w ciąży. Już wcześniej wiedziałam że on się chce oświadczyć, dużo na ten temat rozmawialiśmy. Nie mamy przed sobą żadnych tajemnic. Tu chodzi o to że wiem że planował to zrobić później. I miał wszystko zaplanowane. Sposób w jaki to zrobił, na szybko, bez planowania i to w dzień kiedy miałam wizytę u lekarza (w obawie przed ciążą), odczułam że zrobił to bo spodziewał się że przyjdę z pozytywnym wynikiem (tak na marginesie jeszcze za wcześnie żeby wykryć). I tu na prawdę, pierścionek który mi dał nie ma znaczenia. Znaczenie ma jak mi go dał i co nim pokierowało. Nie jestem księżniczką z bajki, nie potrzebuję złota i brylantów! Być może takie zdanie o mnie macie ale jesteście w błędzie.....A teraz posłuchajcie. Wczoraj poszłam do domu. Oczywiście nie wspominałam narzeczonemu o moich przemyśleniach. Powiedział że chce ze mną poważnie porozmawiać. Otóż sam oświadczył, że nie tak planował się oświadczyć i że nie poszło to tak jak miało być ale myślał że jak okaże się że będziemy mieć dziecko a on da mi pierścionek to jakoś będzie mi lżej. Sam stwierdził, że nie tak chciał mi się oświadczyć. Powiedziałam mu że domyślałam się że zrobił to ze względu na dziecko i nie chcę żeby to nim kierowało. Zaproponował żebym przełożyła pierścionek na inny palec bo...sam uważa że był wybrany w pośpiechu i nie taki mi chciał dać. Chce wszystko naprawić i zrobić to jeszcze raz. Powiedziałam mu że pierścionek zostaje na palcu a oświadczyny możemy zrobić sobie sami w odpowiednim czasie. W milszej atmosferze. Także moje przeczucia się potwierdziły. Jak każda kobieta chcę zachować tą chwilę w sercu i wiedzieć że oświadczył mi się bo mnie kocha a nie bo być może wpadliśmy.

no ja chyba zrozumialam dobrze, jak widac nie tylko ja zreszta tak odebrałam Twojego posta. Pisałas wyraznie ze sprawdzałas cene pierscionka. Dl amnie samo to juz jakies dziwne. I pisanie ze pokazywałas mu kiedys za 2tys. A on dał Ci za 500zł. I ze czemu jestes tylko tyle warta dla niego
i nie wazne juz czy piszesz o pierscionku czy o formie zareczyn. Po co sie porownywac.Czy nie liczy sie to ze facet CHCE spedzic z Toba całe zycie?
jak dla mnie szukasz dziury w całym
Teraz zrobcie zareczyny takie jak chcecie. Co by nie było kiedys wypominania
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#706 cutie

cutie
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 05 października 2011 - 14:13

Tak prawda napisałam że oglądałam pierścionek z czystej ciekawości, to fakt (i wierzę że nie jestem jedyną kobietą która to zrobiła). Ale jeśli chodzi o to że napisałam czy tyle jestem dla niego warta, nie chodziło w tym o cenę pierścionka ale o to jak zorganizował oświadczyny, na szybko bez jakichkolwiek starań. Każda kobieta chce poczuć się wyjątkowo w tej chwili a akurat sprzyjające okoliczności nie dały mi tego odczuć. A co do pierścionka, fakt, że jest to tylko symbol. Ale jeśli kupujesz komuś prezent, wybierasz taki aby się spodobał osobie otrzymującej prezent, czyż nie? Tym bardziej że nie jest to koszula którą powiesisz w szafie tylko pierścionek noszony na palcu, więc miło byłoby wiedzieć że mężczyzna dla którego tyle znaczysz uwzględnij Twój gust (czytaj GUST a nie PREFERENCJE FINANSOWE, żeby znowu nie było niedomówień). :)
"Perfection is an illusion, imperfection is beautiful..."

#707 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 października 2011 - 14:28

A co do pierścionka, fakt, że jest to tylko symbol. Ale jeśli kupujesz komuś prezent, wybierasz taki aby się spodobał osobie otrzymującej prezent, czyż nie?

no ale moze on był pewien ze sie spodoba Tobie...

J aCi powiem jedno...pierwszy raz spotykam sie z akcja ze dziewczyna jest niezadowolona. Moja kolezanke facet poprosil na schodach. I ona była w siodmym niebie. Moze nie kazdy jest pomysłowy?romatyczny? moze tym razem on chciał inaczej? a nawet jesli podejrzewał ze jeste s w ciazy i zrobil to na szybko to co ? czy nie liczy sie to ze chce byc z Toba? czy to az tak strasznie wazne JAK sie oswiadcza? moze na odwal sa one tylko w Twoim mniemaniu > a innej by sie podobało?
to powiedz mu ze zareczyny było beznadziejne, pierscionek tez nie wysniony i tyly.
Moze dobrze ustalac pares praw wczesniej ? np. co do zareczyn to wiesz co chce miec ful wypas, pierscionek lepszy itp. I nie byłoby akcji.

#708 cutie

cutie
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 05 października 2011 - 14:41

Chodzi o to że wcześniej rozmawialiśmy na ten temat i chciał zobaczyć jakie pierścionki mi się podobają a kupiony ani troszkę nie był zbliżony do tych co mi się podobały. Stąd było moje rozczarowanie a co za tym poszło sposób w jaki to zrobił. Jeszcze raz powtórzę, co napisałam we wcześniejszym poście. Pierścionek zostaje na moim palcu bo główna kwestia jaka była poruszona to w jakich okolicznościach go dostałam a nie ile jest warty.

#709 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 05 października 2011 - 14:41

a żadna z Was nie doczytała o okolicznościach w jakich go otrzymałam, co uraziło mnie najbardziej.

bo pisałaś głównie o pierścionku. :roll:

Sposób w jaki to zrobił, na szybko, bez planowania i to w dzień kiedy miałam wizytę u lekarza (w obawie przed ciążą)

w takiej sytuacji mówi się facetowi, aby przyszedł wtedy, gdy będzie miał inny powód niż ewentualna ciąża.
Dlaczego nie wyjaśniłaś sprawy od razu i nie powiedziałaś jak odbierasz te zaręczyny/

I pisanie ze pokazywałas mu kiedys za 2tys. A on dał Ci za 500zł. I ze czemu jestes tylko tyle warta dla niego

Dokładnie tak było.
Dodałaś jeszcze, że pierścionek jego bylej byl duzo droższy, ładniejszy i miał diament.
A Twój tylko cyrkonie.

:roll: Jakby nie było ten pierścionek będę miała na palcu już do końca życia i kiedy tylko na niego nie spojrzę będę miała porównanie z jego byłej pierścionkiem. Wiem że miłości nie ocenia się po jakimś głupim pierścionku ale, dziewczyny jakieś znaczenie to ma. Czy tylko tyle jestem dla niego warta? A wiem że stać go na więcej. Załamana. : Twoje słowa.

Na temat formy zaręczyn było tylko tyle:
Dał mi pierścionek, być może nie tak jak sobie wyobrażałam i nie taki jaki chciałam ale jest ładny (ponoć planował to troszkę później ale napadł go spontan i poszedł do aparta). Byłam szczęśliwa. Dzisiaj (nie wiem po co) weszłam na internet i wyszukałam mój pierścionek. No i bardzo się zaskoczyłam.

więc miło byłoby wiedzieć że mężczyzna dla którego tyle znaczysz uwzględnij Twój gust (czytaj GUST a nie PREFERENCJE FINANSOWE, żeby znowu nie było niedomówień). :)

skoro tak bardzo liczy się dla Ciebie gust a nie cena to mogłaś znaleźć tańszy pierścionek w swoim guście.
Ewentualnie wyszukać kilka w różnych cenach i pozwolić aby facet wybrał jeden z nich.
A Ty wybrałaś taki za 2000 i szczęśliwa.
Skoro nie bylo go stac na taki za 2000 to musiał się zdać ja swój gust.
Skąd miał wiedzieć, który Ci się spodoba skoro pokazałaś tylko jeden?

#710 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 października 2011 - 15:02

Chodzi o to że wcześniej rozmawialiśmy na ten temat i chciał zobaczyć jakie pierścionki mi się podobają a kupiony ani troszkę nie był zbliżony do tych co mi się podobały

no , napewno Ci zrobił na złosc.

a nie ile jest warty.

sory z pierwszego posta zrozumiałam co innego. Pisałas tylko o pierscionku.

Dodałaś jeszcze, że pierścionek jego bylej byl duzo droższy, ładniejszy i miał diament.
A Twój tylko cyrkonie.

no własnie, apozniej sie dziwisz ze tak odbieramy Twego posta. To nie złosliwosc z naszej strony. Poprostu dla mnie to ...dziecinne.

Nie trafił w Twoj to moze mu to powiedz ? bo ten pierscionek bedziesz nosic do konca zycia.A widze ze temat Cie meczy.

#711 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 05 października 2011 - 15:08

No właśnie z tego co pisałaś wczoraj wynika, ze zaręczyny co prawda nie były jakieś ekstra, ale to bez znaczenia i jesteś szczęśliwa. Pierścionek ładny, ale tani i gorszy od pierścionka jaki podarował swojej byłej.
W związku z tym prawdopodobnie mało dla niego znaczysz.

Dzisiaj z kolei się okazało, że forma zaręczyn Cię zawiodła a cena pierścionka nie ma znaczenia. Ważne, aby pierścionek był ładny i w Twoim guście.
Wczoraj pisałaś, że jest ładny więc w czym problem z tym gustem?

Ja już się pogubiłam szczerze mówiąc.

#712 cutie

cutie
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 05 października 2011 - 16:18

Sajuri, fakt pisałam w pierwszym poscie ze spojrzałam na cenę z ciekawości, a i porównywalam z jego byłej pierscionkiem. ale w nastepnym poście napisałam "Prawda, że porównałam swój do pierścionka byłej, to był błąd, bo tylko zaprzątałam sobie głowę pierdołą. Tu chodzi o samą okoliczność zaręczyn", więc przyznałam ze bylo to moim błędem i sama się po prostu niepotrzebnie pogrązyłam. Tego sie nie wypieram. Ale zwróć uwage w nastepnych postach główną kwestią był fakt okoliczności w jakich mi go dał.
Jsminka, dzisiaj zagadnęłam na temat wyboru pierscionka, bo chciałam ogółem zaznaczyc że w jakiś sposób jest miło kobiecie kiedy wie ze facet przy wyborze kieruje się gustem kobiety. Dla mnie kwestia pierścionka jest juz zamknięta. Narzeczony sam przyznał ze mógł wszystko rozegrać inaczej i w innym czasie, więc nie był to tylko mój wymysł. A temat drążę ponieważ spotykam się tu tylko z cytowanymi wypowiedziami i próbuje nadaremnie wytłumaczyć o co chodziło (wnioskuje że niektórzy nie przeczytali wszystkich postów które napisałam). Póki co wszystkich pozdrawiam.

#713 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 października 2011 - 17:13

Narzeczony sam przyznał ze mógł wszystko rozegrać inaczej i w innym czasie, więc nie był to tylko mój wymysł.

moze powiedzial tak by byloby Ci miło..

Póki co wszystkich pozdrawiam.

póki co tez pozdrawiam.
I nadal nie rozumiem.

#714 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 października 2011 - 13:04

Kolejny fajny pomysł na zaręczyny :-D

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#715 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 06 października 2011 - 17:55

Tilia, widziałam już to wcześniej i jestem zachwycona tym filmikiem i tymi zaręczynami :mrgreen: No prawie się popłakałam - chłopak miał niezły pomysł, a dziewczyna niemal padła z wrażenia - nie dziwię się. Genialne!

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#716 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 06 października 2011 - 20:02

Genialne!

Malo powiedziane :mrgreen: Jak zawsze byłam zwolenniczką oświadczyn bez udziału osób trzecich tak po obejrzeniu tego filmiku chętnie bym się zamieniła miejscami z dziewczyną. Jestem zachwycona pomysłem i wykonaniem :-D
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#717 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 06 października 2011 - 20:16

Tilia także zdarzyło mi się wcześniej ten filmik zobaczyć :) Świetny pomysł miał chłopak, zaręczyny idealne :-D
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#718 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 06 października 2011 - 20:31

fajowe :mrgreen: mój nie był aż tak pomysłowy ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#719 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 06 października 2011 - 22:03

boskie!!!!
oglądam i się śmieje i wzruszam :)
genialny pomysł :)

#720 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 06 października 2011 - 22:11

No prawie się popłakałam

A ja chyba oszalałam ostatnimi czasy, bo normalnie się poryczałam jak zobaczyłam ten filmik :P
Na końcu kiedy się całują, widać po twarzy tego chłopaka, że niesamowicie bardzo ją kocha :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych