Mama - debiutantka
Napisano 13 marca 2009 - 23:07
[ Dodano: 2009-03-13, 23:12 ]
Przypomniało mi się, jak panie położne nie pozwalały kłaść dziecko na brzuchu. Ostrzegały że może się udusić. Męczyłam biedne dziecko przez miesiąc, kładąc je na boku, lub na wznak - protestowało głośno. W końcu, któregoś dnia, cofnęlo się mleczko i dziecko zaczęło się krztusić. Szlag mnie trafił, bo gdyby leżało tak jak lubi, na brzuszku i z głową na bok, to mleczko by się ulało na pościel, i nie byłoby problemu, a tak, obie najadłyśmy się strachu. Odtąd moje dzieci spały jak im było wygodnie. To taka moja wspominka
Napisano 13 marca 2009 - 23:34
Napisano 14 marca 2009 - 13:06
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 16 marca 2009 - 14:02
Napisano 03 kwietnia 2009 - 11:58
My juz powoli sie rozgladamy za tymi drozymi sprzetami,zeby te wieksze wydatki jakos rozplanowac.
Wlasnie...posciel do lozeczka.
Jak myslicie,kupowac posciel do lozeczka?
Dzidzia urodzi sie na koniec czerwca badz tez na poczatku lipca i wydaje mi sie,ze kolderka nie bedzie nam na poczatku potrzebna.
Mysle raczej nad podusia i kocykiem.
Zreszta nie wiem czy mi sie wogule przyda kolderka do wozka,bo zima dziecko bedzie w kombinezoniku i wydaje mi sie,ze wystarczylby na to grubszy kocyk,tymbardziej ze tutaj zima nie hest taka straszna.
Jakies rady?
Napisano 03 kwietnia 2009 - 12:03
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 03 kwietnia 2009 - 23:34
Na zimę mój synek miał kombinezon + śpiworek polarowy do wózka.
la, laa, laaa...
Napisano 08 kwietnia 2009 - 16:51
widzę, że pościel już i tak kupiłaś. ale powiem Ci, że na początku nie przyda się ani poduszka ani kołderkaJakies rady?
a skoro Wasz maluszek urodzi się latem, to na początku w zupełności do przykrycia wystarczy rożek albo kocyk.
co do wózka zimą - my mamy śpiworek i na to kładłam kocyk. Krzysiu był jeszcze w kombinezonie, tak więc my pościeli do wózka w ogóle nie potrzebowaliśmy.
zaraz puszczam pw odnośnie monitora.
Napisano 08 kwietnia 2009 - 17:42
No ale ja mamą nie jestem.
Napisano 08 kwietnia 2009 - 17:45
niepotrzebny bajer.
moze i nie jest konieczny ale wydaje mi sie ze dla spokoju matki (czy rodzicow ogolnie) jest warto go zakupic ... rozhisteryzowana matka biegajaca ciagle do pokoju dziecka sprawdzajac czy oddycha czy wszystko jest wporzadku nie jest chyba wskazana...
ja nie mam dzieci... ale wczoraj pilnujac Wiki nawet wychodzac do kuchni wkladalam ja sobie do wozka i zabieralam ze soba .. taki mam lek.. wiec wcale nie dziwie sie mama ktora chca takie urzadzenie zakupic
Napisano 08 kwietnia 2009 - 18:34
tak,czytalam o tym ale mimo wszystko posciel juz zakupilismy,bo wszystko przyjdzie do nas jedna przesylka razem z wozkiem,wiec zaoszczedzimy tu na kosztach przesylki z PLwidzę, że pościel już i tak kupiłaś. ale powiem Ci, że na początku nie przyda się ani poduszka ani kołderka
poduszka do ukończenia roku życia nie jest zalecana
Ja mam taka cicha nadzieje,ze dostaniemy w spadku koszyk wiklinowy dla dzidzi taki jak na zdjeciu (jak nasza dzidiza sie urodzi to Lukasza bratanica bedzie juz miala trzy miesiace wiec ten koszyk bedzie dla niej zamaly) i w tym koszyku dzidzia moglaby sobie spac pod kocykiem i bez poduszeczki przez pierwsze trzy miesiace,a pozniej do lozeczka.
Napisano 08 kwietnia 2009 - 18:46
no ale kupowac nowego nie chcemy,bo taki koszyczek jest odpowiedni dla maluszkow tylko do 3 miesiaca chyba i szkoda nam kasiory,ale mam nadzieje,ze dadza w spadku
Napisano 08 kwietnia 2009 - 21:12
śliczny rzeczywiścieangik1683, bardzo fajny jest ten koszyczek.. strasznie mi sie podoba
zgadzam się ... wolałabym wydac te pare zł więcej i potem byc spokojną ....moze i nie jest konieczny ale wydaje mi sie ze dla spokoju matki (czy rodzicow ogolnie)
Napisano 09 kwietnia 2009 - 12:01
Napisano 09 kwietnia 2009 - 12:16
wlasnie mi o to chodzilo z ta wygoda do noszenia. Bo niby maly szkrabik ale dodac ten koszyk i jest czasem ciezko przeniesc dziecko z pokoju do pokoju a mi przynajmniej bylo dosyc ciezko bom mala i chuda:pze jest niewielki i lekki wiec mozna go przenosic z pokoju do pokoju
nie no ale ladny bardzo ladny:) taki sympatyczny moglabym miec lozko plecione:p
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych