Mama - debiutantka
Napisano 09 kwietnia 2009 - 16:17
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 kwietnia 2009 - 16:47
Tak się zastanawiam (może nie mam zmysłu technicznego
Napisano 09 kwietnia 2009 - 16:52
nie wiem czy dobrze cie zrozumialam,ale ta podstawke (czyli najczesciej plozy) mozna kupic odzdzielnie,a koszyk odzdzielnie i podstawka wiele nie kosztuje,ale koszyki u nas startuja od 30 funtow,nie wiem jak w Polsce.może gdyby udało się gdzieś dostac samą tą "podstawkę" i ta góra byłaby wkładana taniej można by było to nabyc
Napisano 09 kwietnia 2009 - 18:50
Napisano 09 lipca 2010 - 14:59
Jak prałyście ciuszki dla Waszych maleństw?
Zakupiłam Persil Sensitive, no i na razie trochę tetry wrzuciłam, oczywiście pamiętając o podwójnym płukaniu
Napisano 09 lipca 2010 - 15:51
kupiłam hipoalergiczną Lovelle do białego i do kolorów, nigdy nie wiadomo czy dziecko nie dostanie jakiejś alergii więc pierwsze ciuszki lepiej wyprać w proszku hipo... poza tym zapach proszku i płynów nie może być jak dla dorosłych intensywny, najlepiej by byly na początek bezzapachowe- nie wymyśliłam tego wszystkiego sama- wyczytałam gdzieś,
lovella wogóle nie pachnie i dobrze zmiękcza i wypłukuje się,
nie stosowałam podwójnego płukania, nie widziałam takiej potrzeby i nie używałam żadnego ddatkowego zmiękczacza (choć może powinno się) wyprasowałam wszystko i jest miękkie i czeka na dzidzie
Napisano 09 lipca 2010 - 22:25
Teoretycznie można, podobnie ja proszki do prania, ale ja jednak na początku stosowałam te przeznaczone specjalnie dla niemowląt- tak na wszelki wypadek. Po "dorosłe" sięgnęłam po raz pierwszy kiedy Mała miała 3 miesiące, a że nic złego się nie działo i nie było żadnej reakcji alergicznej to przy nich zostałamwyczytałam, ze teoretycznie, do zmiękczania, można używać płynów z serii Sensitive- w których i tak płuczę nasze dorosłe ubrania
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 02 czerwca 2011 - 21:34
i liczę na mamuśki z większym stażem
Od niedawna uczymy małej korzystania z nocnika, niestety z marnym skutkiem - mianowicie służy on do wszystkiego poza tym do czego został stworzony
Posiedzi na nim chwilę i jej się nudzi. Nie pomaga zabawianie jej książeczkami czy czymkolwiek na czym zazwyczaj chociaż na chwilę zwraca uwagę. Wstanie, książkę do nocnika wsadzi i heja banana już jej nie ma.
Karmić jej na nocniku chyba nie będę
Nie mam pomysłów już
Chyba, że to jeszcze nie jej czas. Jak załatwi się do pampersa to nie marudzi, nie zaczepia, żeby ją przebrać, zero jakiegokolwiek sygnału. Wołać, że chce jej się siku też nie woła. Nawet po minie tego nie da się wyczuć
Puściliśmy ją bez pampersa, bo myślałam, że jak poczuje, że ma mokro i po nóżkach jej cieknie to zrozumie, że coś jest nie halo, ale gdzie tam. Miałam tylko niemiłą niespodziewajke do sprzątania z podłóg
Robi się ciepło, więc chciałam to wykorzystać na naukę tegoż super-wyczynu,
ale kompletnie nam to nie idzie
Aha, Zuzu ma rok i 5 miesięcy.
Pomożecie coś?
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 03 czerwca 2011 - 14:31
Może dla Zuzu to za wcześnie? A może potrzebuje więcej czasu by załapać? Popróbuj jeszcze trochę może akurat skojarzy o co chodzi. Powodzenia
Napisano 03 czerwca 2011 - 15:53
tak zaczeła moja przyjaciołka , mama mojego chrzesniaka. Ma 2 latka i pare miesiecy, sika do nocnika tylko czesto jeszcze popuszcza, gdy Miśka skończyła 2 latka, no trochę więcej miała niż dwa
i tak sie powinno robic, a nie jak nie raz widze jak matka krzyczy że dziecko nie zrobiło siku do nocnika tylko sie zsikało w majty.Trzeba je motywowac , pochwalic.kiedy wreszcie udało jej się "trafić" została nagrodzona gromkimi brawami
Napisano 03 czerwca 2011 - 16:11
Pewnie z każdym dzieckiem inaczej ale może faktycznie Zuzia też ma jeszcze czas
Dokładnie krzyk nic nie da... w ogóle bezsensem jest wyładowywanie frustracji rodziców na dzieciach, bo co bo muszą je przebrać... taka już ich rola.i tak sie powinno robic, a nie jak nie raz widze jak matka krzyczy że dziecko nie zrobiło siku do nocnika tylko sie zsikało w majty.Trzeba je motywowac , pochwalic.

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Napisano 12 czerwca 2011 - 23:01
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 02 sierpnia 2011 - 21:31
Napisano 09 sierpnia 2011 - 12:29
[ Dodano: 2011-08-09, 13:32 ]
Mam pytanie do doświadczonych mam
![]()
Jak prałyście ciuszki dla Waszych maleństw?
Zakupiłam Persil Sensitive, no i na razie trochę tetry wrzuciłam, oczywiście pamiętając o podwójnym płukaniuAle wyczytałam, ze teoretycznie, do zmiękczania, można używać płynów z serii Sensitive- w których i tak płuczę nasze dorosłe ubrania
Jak to było u Was? Zmiękczałyście, czy na początku używałyście samego proszku?
hej, ja od niedawna piorę ubranka mojego synka w normalnym proszku a płuczę w płynach sensitive i nie ma żadnych problemów skórnych. po prostu przyzwyczaił się już
Napisano 31 sierpnia 2011 - 16:19
I jakie kupic? Ktorych wiecej?
Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -
byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
Napisano 31 sierpnia 2011 - 18:31
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych