Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Mama - debiutantka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
317 odpowiedzi w tym temacie

#121 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 16:17

Prześliczny ten koszyczek , pierwszy raz takie cos widze , wózki wiklinowe widziałam ale takiego kosza nie :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#122 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 16:47

Mnie bardzo się koszyczek podoba, szkoda tylko, że przydaję się przez tak krótki czas...

Tak się zastanawiam (może nie mam zmysłu technicznego :-P ), ale ten koszyczek wygląda jak buda z wózka, może gdyby udało się gdzieś dostac samą tą "podstawkę" i ta góra byłaby wkładana taniej można by było to nabyc <co></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#123 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 16:52

może gdyby udało się gdzieś dostac samą tą "podstawkę" i ta góra byłaby wkładana taniej można by było to nabyc <co></span>

nie wiem czy dobrze cie zrozumialam,ale ta podstawke (czyli najczesciej plozy) mozna kupic odzdzielnie,a koszyk odzdzielnie i podstawka wiele nie kosztuje,ale koszyki u nas startuja od 30 funtow,nie wiem jak w Polsce.
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#124 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 16:55

tak chodziło mi o te plozy, tylko, że ja sobie pomyślałam, że może zamiast koszyczka (choc nie ukrywam jest bardzo uroczy!) można by włożyc budę z wózka wielofunkcyjnego... Na pewno wyglądałoby troszkę gorzej, ale z pewnością taniej.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#125 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 17:00

kashira, pewnie mozna,jesli rozmiarami sie dopasuje jedno do drugiego.

Pytanko:
ile przescieradel bede potrzebowala?
napoczatek zamierzam kupic trzy,myslicie ze wystarczy?
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#126 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 18:50

jezeli bedzie cały czas na "nieprzemakalnych" pieluszkach to mysle ze wystarczy :-)

#127 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 10 kwietnia 2009 - 13:24

napoczatek zamierzam kupic trzy,myslicie ze wystarczy?

w zupełności. na pampersach dziecko rzadka aż tak wszystko przesika, żeby zmokło i prześcieradło.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#128 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 09 lipca 2010 - 14:59

Mam pytanie do doświadczonych mam :-)

Jak prałyście ciuszki dla Waszych maleństw?

Zakupiłam Persil Sensitive, no i na razie trochę tetry wrzuciłam, oczywiście pamiętając o podwójnym płukaniu ;-) Ale wyczytałam, ze teoretycznie, do zmiękczania, można używać płynów z serii Sensitive- w których i tak płuczę nasze dorosłe ubrania ;-) Jak to było u Was? Zmiękczałyście, czy na początku używałyście samego proszku?

#129 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 09 lipca 2010 - 15:51

Nie jestem doświadczoną mamą, ale napisze jak ja to zrobiłam,
kupiłam hipoalergiczną Lovelle do białego i do kolorów, nigdy nie wiadomo czy dziecko nie dostanie jakiejś alergii więc pierwsze ciuszki lepiej wyprać w proszku hipo... poza tym zapach proszku i płynów nie może być jak dla dorosłych intensywny, najlepiej by byly na początek bezzapachowe- nie wymyśliłam tego wszystkiego sama- wyczytałam gdzieś,
lovella wogóle nie pachnie i dobrze zmiękcza i wypłukuje się,
nie stosowałam podwójnego płukania, nie widziałam takiej potrzeby i nie używałam żadnego ddatkowego zmiękczacza (choć może powinno się) wyprasowałam wszystko i jest miękkie i czeka na dzidzie ;-)

#130 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 09 lipca 2010 - 21:23

Wyprane w proszku dziecięcym
podwojne plukanie
bez plynu do plukania
wyprasowane
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#131 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 09 lipca 2010 - 22:25

U mnie było podobnie jak u calineczki, z tym, że odpuściłam sobie podwójne płukanie.

wyczytałam, ze teoretycznie, do zmiękczania, można używać płynów z serii Sensitive- w których i tak płuczę nasze dorosłe ubrania ;-)

Teoretycznie można, podobnie ja proszki do prania, ale ja jednak na początku stosowałam te przeznaczone specjalnie dla niemowląt- tak na wszelki wypadek. Po "dorosłe" sięgnęłam po raz pierwszy kiedy Mała miała 3 miesiące, a że nic złego się nie działo i nie było żadnej reakcji alergicznej to przy nich zostałam ;-) Co do prasowania... hmmmm... nie pałamy z żelazkiem zbytnią sympatią do siebie, więc dość szybko zrezygnowałam z prasowania wszystkiego jak leci :lol: odpuściłam np takie rzeczy jak pieluchy tetrowe, które służyły nam zresztą tylko do wycierania buzi po jedzeniu czy kiedy się Miśce ulało
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#132 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 21:34

Mam mały problemos :mrgreen:
i liczę na mamuśki z większym stażem ;)

Od niedawna uczymy małej korzystania z nocnika, niestety z marnym skutkiem - mianowicie służy on do wszystkiego poza tym do czego został stworzony :-|
Posiedzi na nim chwilę i jej się nudzi. Nie pomaga zabawianie jej książeczkami czy czymkolwiek na czym zazwyczaj chociaż na chwilę zwraca uwagę. Wstanie, książkę do nocnika wsadzi i heja banana już jej nie ma.
Karmić jej na nocniku chyba nie będę :?:
Nie mam pomysłów już <bezradny></span>

Chyba, że to jeszcze nie jej czas. Jak załatwi się do pampersa to nie marudzi, nie zaczepia, żeby ją przebrać, zero jakiegokolwiek sygnału. Wołać, że chce jej się siku też nie woła. Nawet po minie tego nie da się wyczuć <bezradny></span>
Puściliśmy ją bez pampersa, bo myślałam, że jak poczuje, że ma mokro i po nóżkach jej cieknie to zrozumie, że coś jest nie halo, ale gdzie tam. Miałam tylko niemiłą niespodziewajke do sprzątania z podłóg :shock:

Robi się ciepło, więc chciałam to wykorzystać na naukę tegoż super-wyczynu,
ale kompletnie nam to nie idzie :-(

Aha, Zuzu ma rok i 5 miesięcy.

Pomożecie coś?
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#133 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 14:31

Madź, ja moją Wikę próbowałam zacząć uczyć korzystania z nocnika, gdy była mniej więcej w wieku Twojej córeczko obecnie i ..... za chiny nie chciała załapać :lol: Chyba dla niej było ciut za wcześnie. W sumie ponowiłyśmy próbę, gdy Miśka skończyła 2 latka, no trochę więcej miała niż dwa, bo ona z końca roku a do nocnikowania wróciłyśmy jakoś na wiosnę, gdy zrobiło się cieplej. I właśnie robiłam tak jak Ty w obu podejściach- Wika ganiała po domu bez pampersa, w samych spodenkach ;-) Na początku chyba nie do końca rozumiała co się dzieje, ale w pewnym momencie zaskoczyła, szczególnie, że mokre portki bardzo jej przeszkadzały (choć wcześniej nic sobie z tego nie robiła) :-P Oczywiście w międzyczasie sadzałam ją na nocnik, tłumaczyłam i kiedy wreszcie udało jej się "trafić" została nagrodzona gromkimi brawami :mrgreen: Jeszcze tylko na dwór próbowałam jej pampersy zakładać, bo mój dzieć poza domem nie wołał, że chce siusiu, ale Wika się szybko zbuntowała i jak widziała pieluchę to dostawała histerii, więc nie pozostawało mi nic innego jak krążyć z nią w pobliżu toalet co pewien czas :lol:

Może dla Zuzu to za wcześnie? A może potrzebuje więcej czasu by załapać? Popróbuj jeszcze trochę może akurat skojarzy o co chodzi. Powodzenia :-D

#134 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 15:53

, gdy Miśka skończyła 2 latka, no trochę więcej miała niż dwa

tak zaczeła moja przyjaciołka , mama mojego chrzesniaka. Ma 2 latka i pare miesiecy, sika do nocnika tylko czesto jeszcze popuszcza ;) , ale mimo to nie daja mu pieluchy .

kiedy wreszcie udało jej się "trafić" została nagrodzona gromkimi brawami

i tak sie powinno robic, a nie jak nie raz widze jak matka krzyczy że dziecko nie zrobiło siku do nocnika tylko sie zsikało w majty.Trzeba je motywowac , pochwalic.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#135 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 16:11

Mój bratanek z nocnikiem zaprzyjaźnił się też po 2 roku życia, choć próby zostały podjęte jakieś pół roku wcześniej. Co wy żadnej aprobaty dla nocnika, wolał latać z mokrą pupą niż dać się przekonać, więc rodzice skapitulowali i dali małemu jeszcze trochę czasu i tak w zasadzie sam zaczął się domagać, kłócić z pieluchą i wyszło samo...
Pewnie z każdym dzieckiem inaczej ale może faktycznie Zuzia też ma jeszcze czas :-D

i tak sie powinno robic, a nie jak nie raz widze jak matka krzyczy że dziecko nie zrobiło siku do nocnika tylko sie zsikało w majty.Trzeba je motywowac , pochwalic.

Dokładnie krzyk nic nie da... w ogóle bezsensem jest wyładowywanie frustracji rodziców na dzieciach, bo co bo muszą je przebrać... taka już ich rola. ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#136 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 23:01

Dzięki za rady - próbowałam jeszcze, ale ona dalej nie kuma totalnie, że musi mi coś jakoś zakomunikować. Poczekamy, zobaczymy. Tym bardziej, że wszyscy piszecie o czasie gdy dziecko ma ok 2 lat. Spróbuję na sucho jeszcze tłumaczyć, a za miesiąc wrócimy do praktykowania nocnika. Jak nie to znowu zrobię przerwę. Ale po ukończeniu 2giego roku życia nie będzie zmiłuj się :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#137 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 21:31

moj chrzesnik oraz moj bratanek maja ponad dwa latka i oboje w pieluchach , co prawda bratanek kupke czasem zrobi do nocnika , ale zdarza mu sie to baaardzo malo kiedy. :) jest jeszcze czas :)

#138 vermilla

vermilla
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 12:29

Witam, jestem szczęśliwą mamą. mój syn Bartek ma 6 miesięcy skończone :) są jakieś laski co mają dzieci w podobnym wieku ?

[ Dodano: 2011-08-09, 13:32 ]

Mam pytanie do doświadczonych mam :-)

Jak prałyście ciuszki dla Waszych maleństw?

Zakupiłam Persil Sensitive, no i na razie trochę tetry wrzuciłam, oczywiście pamiętając o podwójnym płukaniu ;-) Ale wyczytałam, ze teoretycznie, do zmiękczania, można używać płynów z serii Sensitive- w których i tak płuczę nasze dorosłe ubrania ;-) Jak to było u Was? Zmiękczałyście, czy na początku używałyście samego proszku?

hej, ja od niedawna piorę ubranka mojego synka w normalnym proszku a płuczę w płynach sensitive i nie ma żadnych problemów skórnych. po prostu przyzwyczaił się już:)

#139 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 16:19

Mamuski powiedzcie mi prosze czym rozni sie pielucha tetrowa od flanelowej? Tylko materialem, czy zastosowaniem?
I jakie kupic? Ktorych wiecej?

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#140 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 18:31

nikus a w jakim celu chcesz tych pieluch używać?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych