Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dieta kopenhaska

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
102 odpowiedzi w tym temacie

#41 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 12:47

ja bylam tej diecie.
minął już ponad rok od czasu gdy ja skończyłam.
schudłam wtedy sporo, w ciągu tego roku przytyłam polowe tego co wtedy schudłam.
czyli chyba nie jest tak złe, bo nadal jestem szczuplejsza niż przed rozpoczęciem tej diety.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#42 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 15:46

no to super że nei miałaś takiego dużego efektu jo-jo w końcu każda z nas jest inna ale ta dieta nie była zbyt derastyczna jak to odczułaś chodzi mi np. o podporządkowanie godzin i posiłków do planu dnia
Dołączona grafika

http://14luty.com/ko...53/?src01=6f6a4
życzenia dla wszystkich babeczek :)

#43 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 19:12

koniczynka, nie było ciężko sie dopasować.
specjalnie zdecydowałam sie na nią w trakcie 2-tygodniowej sesji.
nie chodziłam juz na zajęcia, cały czas byłam w domu (bo musialam sie uczyc).
takze mialam czas na to, aby rozplanować sobie posiłki.
glodu nie czulam czego powodem byl silny stres w tym czasie z powodu w/w egzaminow.
nie odczulam jej drastycznie, bo praktycznie w ogóle jej nie odczulam, poza spadkiem wagi.
co do efektu jo-jo to jedynym skutecznym sposobem jest nie rzucać sie na jedzenie po zakończeniu diety.
trzeba zmienić swoje nawyki żywieniowe.
ja całkiem długo utrzymywałam ta wagę, dopiero gdy zaczęłam brać pigułki antyk. zaczęłam znowu tyc :cry:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#44 asiunia

asiunia
  • Użytkownik
  • 238 postów

Napisano 07 marca 2009 - 11:34

kurcze i nie wiem czy zaczynac ta diete???a nie wystarczy po prostu jak nie bede jesc wogle ziemniakow i kolacji.sniadanie to ja musze zjesc.no lipka.chcialabym schudnac ale ta dieta mnie troche przeraza.masakra.boje sie ze zemdleje jak nie zjem sniadania.ja tak mam :(

#45 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 marca 2009 - 11:38

Faktycznie, na tę dietę trzeba się odpowiednio psychicznie przygotować. Nie wystarczy powiedzieć "a sru, zaczynam od dziś". Prędzej czy później wpadniemy w szał, pożremy wszystko, co w lodówce się znajduje. A przecież nie o to nam chodzi... Sama wielokrotnie odżywiałam się w ten sposób i mimo, że faktycznie efekty były widoczne, to po jakimś czasie polegałam. Teraz zmniejszam porcje, nie piję alkoholu, ograniczam słodkie i powinno być okej. Na taką dietę się już chyba nie zdecyduję ;)

#46 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 12 maja 2009 - 12:53

kurcze i nie wiem czy zaczynac ta diete???a nie wystarczy po prostu jak nie bede jesc wogle ziemniakow i kolacji.sniadanie to ja musze zjesc.no lipka.chcialabym schudnac ale ta dieta mnie troche przeraza.masakra.boje sie ze zemdleje jak nie zjem sniadania.ja tak mam :(

Ja mdlałam przy tej diecie. Muszę rano zjeść śniadanie, potem do wieczora jestem w stanie funkcjonować już bez problemów. Ale bez śniadania ani rusz :)

#47 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 12 maja 2009 - 12:59

asiunia naprawdę nie ma sensu się aż tak katować, wszystko fajnie owszem chudnie się ale organizm potem nadrabia, po drugie ta dieta po prostu wycieńcza i powoduje że cały czas się czujesz zmęczona a po trzecie właśnie po niej zaczęły się moje problemy np. z rozdwajaniem paznokci, osłabieniem włosów itd. a mówiąc krótko nie polecam i ja drugi raz się na nią nie zdecyduję ,a gdybym wcześniej wiedziała to co wiem teraz to nawet pierwszy raz bym nie próbowała ;-)
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#48 misiaczek

misiaczek
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 19 maja 2009 - 07:34

Próbowałam zastosować tą dietę już kilka razy, ale dochodziłam do 3 dni i koniec. I już nie próbuję. Wyniszcza i męczy, są przyjemniejsze metody diety ;)

#49 songofthemoon

songofthemoon
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 31 maja 2009 - 08:13

trzymajcie kciuki bo mam drui dzien tej diety. zobaczymy jak bedzie dalej
wszytsko jest fikcja ja rowniez

#50 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 31 maja 2009 - 08:26

moja kumpela wytrzymała i udało jej się schudnąc... ale niestety szybko wrocila do wagi... efekt jo-jo :-/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#51 songofthemoon

songofthemoon
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 31 maja 2009 - 08:55

hmm lubie ta diete bo szybko sie hudnie ale gdy sie wraca do "normlanego" odzywiania trzeba wyrzec sie np pieczywa i tluszczow. to jest niezbedne do tego by dieta zadzialala

#52 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 15:10

A ja mam pytanie o ta kawe.Jaka jest najlepsza ? bezkofeinowa , niskodrazniaca ?

#53 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 00:10

moja kumpela wytrzymała i udało jej się schudnąc... ale niestety szybko wrocila do wagi... efekt jo-jo :-/

A podobno ta dieta nie powinna powodować efektu jo jo :/

#54 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 06:49

A podobno ta dieta nie powinna powodować efektu jo jo

to chyba kwestia bardzo indywidualna... ja ktos przez diete je mniej, wytrzymuje, a potem wraca do 'normalnego' odzywiania ten efekt na pewno sie pojawi :->
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#55 songofthemoon

songofthemoon
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 16:05

szczerze mowiac przy kazdej diecie trzeba wprowadzic zmiany zywieniowe...

#56 krochmalinka

krochmalinka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 20:13

dla mnie kopenhaska to porażka. no i ta kawa czarna o poranku, bleee...
nie mówiąc o tym, że ciągle miałam mroczki przed oczami. no i waga wcale jakoś rewelacyjnie nie spadła :/
osobiście preferuję tradycyjną nżt ;)

#57 izunia7722

izunia7722
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 21:46

witam wszystkich:) ja od dwóch dni jestem na tej diecie i jak na razie bez większych problemów mi to idzie ale nie jestem pewna czy dobrze robie...jakoś mam dużo obaw co do efektów obocznych :-|

#58 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 22:57

izunia7722, efekty uboczne są i to duże... szczególnie że np. mój organizm przez pół roku nie mógł do siebie dojść - wyniki badań były po prostu masakryczne :/

[ Dodano: 2009-07-15, 23:57 ]
a dodam że przeszłam całą tą dietę schudłam 5kg a potem przytyłam 9 :/
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#59 Jagódka

Jagódka
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 18:43

Ja wytrzymalam przez 6 dni. Meczylam sie strasznie, ale efekty zauwazylam bardzo szybko. Polecam, ale tylko tym wytrzymalym.

#60 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 20:32

dieta jest niezła - dobre efekty ale ja bym nie dała rady chyba- skoro piszą że można fiknąc , ja tam jestem wrażliwa na takie rzeczy :-/