Dieta kopenhaska
Napisano 27 lipca 2010 - 21:46
Napisano 05 sierpnia 2010 - 07:57
Jest wiele innych diet skutecznych i bez utraty smacznego jedzenia, ale tutaj na ich temat mi pisać nie wolno[img]http://http://babskiswiat.net/images/smiles/icon_wink.gif[/img]
Napisano 27 listopada 2012 - 13:07
Jak ktoś zaintresowany to wkleję
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 29 października 2013 - 11:18
Ja 'trwam' już drugi dzień i już mam dosyć... Marzę o jutrzejszej kawie z cukrem
Czuje się jak pijana
A wczorajszy szpinak z jajkiem mało co oddałam - ochyda
Przeraża mnie tylko ten befsztyk bez przypraw... Jest okropny, twardy, nie potrafię go przyrządzić...
Napisano 29 października 2013 - 13:24
Jesteś pewna, że dobrze robisz stosując tą dietę? Wiesz, że nie pozbywasz się na niej tłuszczu tylko mięśni oraz wody. To dlatego po tych 2 tygodniach możesz przytyć jeszcze więcej gdyż tkanka tłuszczowa się nie skurcza.
Poza tym im mniej jesz w sensie że prawie nic jak na tej diecie to nieodwracalnie zwalniasz swój metabolizm. Im więcej diet tym gorzej i w końcu okazuje się, że naprawdę jest ciężko zrzucić kilogramy bo po małym śniadaniu organizm tyje.
Ja wiem, że takie pisanie pewnie wkurza, ale naprawdę nie warto marnować zdrowia w taki sposób.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 29 października 2013 - 14:09
naprawdę nie warto marnować zdrowia w taki sposób.
Dokładnie! Chyba już gdzieś kiedyś wypowiadałam swoją opinię na temat tej "diety" i zdania nie zmieniłam. Dla mnie to jeden z najgorszych sposobów na odchudzanie i kompletnie nie rozumiem osób, które świadomie chcą się tak wyniszczać
Przecież przez ćwiczenia i zdrową, mądrą dietę można uzyska świetne efekty i to bez strachu o to, że kilogramów wróci więcej, niż ubyło. Tylko cudów nie ma i na wszystko trzeba poczekać.
Napisano 29 października 2013 - 14:30
Zobaczę jak będę czuja się jutro... W 3 dniu będzie trochę więcej składników... Jak nadal będzie mi słabo i będzie mnie mdliło to zrezygnuję ![]()
Ja wiem, że takie pisanie pewnie wkurza, ale naprawdę nie warto marnować zdrowia w taki sposób.
Wcześniej nie słyszałam o tej diecie... Chciałabym mimo wszystko wytrwać, zobaczyć efekty... Ciężko jest się przestawić na mniejsze ilości jedzenia, gdy wsysało się za dwoje... Ale mam ogromną nadzieję, że później nie będę musiała w siebie tyle ładować, alby się najeść... Jak będę jadła tyle co do tej pory to guzik z mojego biegania i ćwiczeń ![]()
Napisano 29 października 2013 - 14:52
W 3 dniu będzie trochę więcej składników
@malwitka, skoro do tej pory jadłaś "za dwoje", sądzisz, że teraz najesz się tym?:
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa
Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g
źródło: kopenhaska.pl
A dzień 7, kiedy w menu znajduje się tylko herbata bez cukru i kawałek chudego grillowanego mięsa to już w ogóle masakra.
guzik z mojego biegania i ćwiczeń
Na czas diety rezygnujesz z ćwiczeń?
Napisano 29 października 2013 - 15:06
@malwitka a nie lepiej ograniczyc slodkie, tluste, smazone i ruch?
jesc zdrowo ?
pomysl o tym
Ja jestem przeciwniczka wszelkich diet, chyba ze ta MZ - to mozna;)
Użytkownik Sajuri edytował ten post 29 października 2013 - 15:07
Napisano 29 października 2013 - 22:56
Na czas diety rezygnujesz z ćwiczeń?
Niestety tak bo nie mam siły by ćwiczyć... ![]()
a nie lepiej ograniczyc slodkie, tluste, smazone i ruch?
jesc zdrowo ?
Właśnie chodzi o to, że nie jem świństw typu fast food, pizzy ect. Jeśli już to może raz w miesiącu. Słodycze to tylko przed okresem w postaci 4 kostek czekolady, z tym że ogólnie jem bardzooo dużo, solidne porcje, jak chłopu w pole
Biegam rano i wieczorem od iluś lat i teraz ćwiczę, a moja waga stoi w miejscu
Był moment, że zrzuciłam 8kg, ale to jeszcze za mało... ![]()
Po obiedzie i kolacji czuję się o niebo lepeij, najgorzej jest do obiadu
Ale myślę, że jeszcze z dwa dni i nie będzie najgorzej. Dzisiaj pobiłam rekord picia wody, już 6 litrów pochłonełam, nie wspominając, że siusiam co pół godziny ![]()
Napisano 30 października 2013 - 10:17
Dzisiaj pobiłam rekord picia wody, już 6 litrów pochłonełam, nie wspominając, że siusiam co pół godziny
picie wody powyżej 3 litrów bardzo szkodzi dla organizmu i nerek- poczytaj o tym, bo sobie naprawdę zaszkodzisz... ![]()
a głodówka którą jest ta dieta nie przynosi nic dobrego, jak ją skończysz i wrócisz do normalnego jedzenia sama się przekonasz
Napisano 30 października 2013 - 12:46
@malwitka Powiem Ci, że byłam kiedyś na tej dieci.... i schudłam z 6 kg a do końca nie trzymałam się jej. Wiem, że nie jadłam szpinaku tylko brokuła albo kalafiora, i jadłam kromke z szynka zawsze na sniadanie i słodziłam herbate i kawe. Nie czułam się na niej głodna czy coś. Brakowało mi najbardziej słodyczy. Potem nie miałam efektu jojo. Przybył mi 1 kg może jak ją skończyłam. W każdym razie nie jest to zdrowa dieta. Pamiętam, że nie miałam czasu wtedy na jakiekolwiek ćwiczenia i jadłam dużo słodyczy i musiałam to zrzucić. Teraz chyba by, jej nie zastosowała... Chociaż czasami mnie korci bo naprawdę ten efekt był wtedy olbrzymi. Wszyscy w koło się dziwili jak ja to zrobiłam w tak szybkim tempie. Ja się w sumie nie przyznawałam do tej diety bo wiedziałam że dostanę ochrzan..
Jeśli chodzi o omdelania czy osłabienia to nie miałam czegoś takiego.
Napisano 30 października 2013 - 13:29
Moja koleżanka też ją stosowała. Pracowałam z nią wtedy w pubie. I owszem ona też schudła myślę coś koło 8 kg. Ale niestety przytyła chyba z 12. Bo o ile się ze słodyczami pilnowała i smażonymi lub późnym jedzeniem to po prostu zaczęła znów jeść chleb, wędlinę, zupy czy normalne obiady. Jadła mniej niż przed dietą. Ale wróciła do wagi i to z prezentem.
I niestety właśnie to jest jej minus, jak i każdej diety. Po zakończeniu człowiek wcale nie musi znów się objadać tylko jeść normalnie, a dla osłabionego organizmu jest to zbyt dużo.
Życzę abyś jeśli naprawdę chcesz wytrzymała i aby zgubione kilogramy nie wróciły. Ale przede wszystkim aby to się nie odbiło na zdrowiu. I więcej takich diet nie stosuj. ![]()
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 02 listopada 2013 - 14:18
Dzisiaj 6 dzień, a mnie już 8 kg mniej...
Już się przyzwyczaiłam do mniejszych ilości jedzenia, piję też herbatę zieloną bez cukru bo ta woda zimna heh ![]()
@Riia, dzięki za słowa wsparcia
Dam radę
Już wiele wytrzymałam jak na mnie, dumna jestem z siebie. A od przyszłej niedzieli przestawiam się na tryb witamin, by móc poćwiczyć po diecie ![]()
Napisano 13 grudnia 2013 - 22:41
Efekty są. Przy samej diecie zrzuciłam 10 kg plus te które ostatnio giną same ze stresu 3 kg, ogólem -13 kg. Nie jem tyle co wcześniej bo się zwyczajnie nie da. Najdam się małymi, rozsądnymi porcjami. I o to walczyłam
Wytrzymałam - było warto
Ciężkooo naprawdę ciężko, ale wytrwałam ![]()