Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dieta kopenhaska

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
102 odpowiedzi w tym temacie

#81 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 06 lipca 2010 - 04:02

ale każda dieta to eksperymentowanie...nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na mniejszą ilość kalorii
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#82 brunecia89

brunecia89
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 27 lipca 2010 - 21:46

Stosowałam kopenhaską 2 latat temu, wytrzymałam jakoś tydzień (gupia Brunecia poszła na rolki i prawie zemdlała...) ale schudłam ok5 kg. A z racji, że we wrześniu mam wesele to nie mam innej opcji. A żeby nie było jojacza to myślę, żeby po skończeniu kopenhaskiej wypróbować diety kapuścianej też jest niskokaloryczna a przynajmniej można się najeść warzyw z zupy hihi :-) co o tym myślicie?
"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie." P.Coelho

#83 PAMP

PAMP
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 07:57

Moja koleżanka też stosowała tą dietę i tak jak i ja po trzech dniach zasłabła. Od wielu osób słyszałam o takich efektach, więc mocno się zastanówcie zanim zaczniecie ja odradzam.
Jest wiele innych diet skutecznych i bez utraty smacznego jedzenia, ale tutaj na ich temat mi pisać nie wolno[img]http://http://babskiswiat.net/images/smiles/icon_wink.gif[/img]

#84 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 listopada 2012 - 13:07

A ja mam wegańską wersję tej diety, i zamierzam dobrnąć do końcca, może nie umrę. Zwłaszcza, że ostatnio naprawdę dużo syfu jadłam, typu żarcie z barów mlecznych i pizzy i innych takich, no i piwsko.

Jak ktoś zaintresowany to wkleję ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#85 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 29 października 2013 - 11:18

Ja 'trwam' już drugi dzień i już mam dosyć... Marzę o jutrzejszej kawie z cukrem :P Czuje się jak pijana :P A wczorajszy szpinak z jajkiem mało co oddałam - ochyda  :roll: Przeraża mnie tylko ten befsztyk bez przypraw... Jest okropny, twardy, nie potrafię go przyrządzić... 

#86 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 29 października 2013 - 13:24

@malwitka

Jesteś pewna, że dobrze robisz stosując tą dietę? Wiesz, że nie pozbywasz się na niej tłuszczu tylko mięśni oraz wody. To dlatego po tych 2 tygodniach możesz przytyć jeszcze więcej gdyż tkanka tłuszczowa się nie skurcza.

Poza tym im mniej jesz w sensie że prawie nic jak na tej diecie to nieodwracalnie zwalniasz swój metabolizm. Im więcej diet tym gorzej i w końcu okazuje się, że naprawdę jest ciężko zrzucić kilogramy bo po małym śniadaniu organizm tyje.

Ja wiem, że takie pisanie pewnie wkurza, ale naprawdę nie warto marnować zdrowia w taki sposób.

Każdy z nas urodził się ateistą

#87 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:09

naprawdę nie warto marnować zdrowia w taki sposób.

Dokładnie! Chyba już gdzieś kiedyś wypowiadałam swoją opinię na temat tej "diety" i zdania nie zmieniłam. Dla mnie to jeden z najgorszych sposobów na odchudzanie i kompletnie nie rozumiem osób, które świadomie chcą się tak wyniszczać :roll: Przecież przez ćwiczenia i zdrową, mądrą dietę można uzyska świetne efekty i to bez strachu o to, że kilogramów wróci więcej, niż ubyło. Tylko cudów nie ma i na wszystko trzeba poczekać.

#88 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:30

Zobaczę jak będę czuja się jutro... W 3 dniu będzie trochę więcej składników... Jak nadal będzie mi słabo i będzie mnie mdliło to zrezygnuję  :roll:

Ja wiem, że takie pisanie pewnie wkurza, ale naprawdę nie warto marnować zdrowia w taki sposób.

Wcześniej nie słyszałam o tej diecie... Chciałabym mimo wszystko wytrwać, zobaczyć efekty... Ciężko jest się przestawić na mniejsze ilości jedzenia, gdy wsysało się za dwoje... Ale mam ogromną nadzieję, że później nie będę musiała w siebie tyle ładować, alby się najeść... Jak będę jadła tyle co do tej pory to guzik z mojego biegania i ćwiczeń <bezradny>

#89 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:52

W 3 dniu będzie trochę więcej składników

@malwitka, skoro do tej pory jadłaś "za dwoje", sądzisz, że teraz najesz się tym?:

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa
Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g

źródło: kopenhaska.pl

A dzień 7, kiedy w menu znajduje się tylko herbata bez cukru i kawałek chudego grillowanego mięsa to już w ogóle masakra.

guzik z mojego biegania i ćwiczeń

Na czas diety rezygnujesz z ćwiczeń?

#90 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 października 2013 - 15:06

@malwitka a nie lepiej ograniczyc slodkie, tluste, smazone i ruch?

jesc zdrowo ?

pomysl o tym

Ja jestem przeciwniczka wszelkich diet, chyba ze ta MZ - to mozna;)

Użytkownik Sajuri edytował ten post 29 października 2013 - 15:07

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#91 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 29 października 2013 - 22:56

Na czas diety rezygnujesz z ćwiczeń?

Niestety tak bo nie mam siły by ćwiczyć... :-/

a nie lepiej ograniczyc slodkie, tluste, smazone i ruch?

jesc zdrowo ?

Właśnie chodzi o to, że nie jem świństw typu fast food, pizzy ect. Jeśli już to może raz w miesiącu. Słodycze to tylko przed okresem w postaci 4 kostek czekolady, z tym że ogólnie jem bardzooo dużo, solidne porcje, jak chłopu w pole <umieraam>  Biegam rano i wieczorem od iluś lat i teraz ćwiczę, a moja waga stoi w miejscu  :cry: Był moment, że zrzuciłam 8kg, ale to jeszcze za mało... <bezradny>

Po obiedzie i kolacji czuję się o niebo lepeij, najgorzej jest do obiadu :-/ Ale myślę, że jeszcze z dwa dni i nie będzie najgorzej. Dzisiaj pobiłam rekord picia wody, już 6 litrów pochłonełam, nie wspominając, że siusiam co pół godziny <umieraam>

#92 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 30 października 2013 - 04:26

@malwitka, skoro chcesz sobie szkodzić, Twoja sprawa.

#93 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 października 2013 - 10:17

Dzisiaj pobiłam rekord picia wody, już 6 litrów pochłonełam, nie wspominając, że siusiam co pół godziny

picie wody powyżej 3 litrów bardzo szkodzi dla organizmu i nerek- poczytaj o tym, bo sobie naprawdę zaszkodzisz... :-/

a głodówka którą jest ta dieta nie przynosi nic dobrego, jak ją skończysz i wrócisz do normalnego jedzenia sama się przekonasz

#94 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 30 października 2013 - 12:36

@mloda, o to chodzi, że nie wrócę do normalnego jedzenia... Nie po to stosuję tę dietę, żeby później to zaprzepaścić... Będzie dobrze  <ookk> Musi być  :!:  Dzisiaj czuję się o niebo lepiej, niedługo obiadek  :-D

Ale dziękuję dziewczyny za doradztwo ;* Przyjmuję każdą krytykę  :-P

#95 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 30 października 2013 - 12:46

@malwitka Powiem Ci, że byłam kiedyś na tej dieci.... i schudłam z 6 kg a do końca nie trzymałam się jej. Wiem, że nie jadłam szpinaku tylko brokuła albo kalafiora, i jadłam kromke z szynka zawsze na sniadanie i słodziłam herbate i kawe. Nie czułam się na niej głodna czy coś. Brakowało mi najbardziej słodyczy. Potem nie miałam efektu jojo. Przybył mi 1 kg może jak ją skończyłam. W każdym razie nie jest to zdrowa dieta. Pamiętam, że nie miałam czasu wtedy na jakiekolwiek ćwiczenia i jadłam dużo słodyczy i musiałam to zrzucić. Teraz chyba by, jej nie zastosowała... Chociaż czasami mnie korci bo naprawdę ten efekt był wtedy olbrzymi. Wszyscy w koło się dziwili jak ja to zrobiłam w tak szybkim tempie. Ja się w sumie nie przyznawałam do tej diety bo wiedziałam że dostanę ochrzan.. :P Jeśli chodzi o omdelania czy osłabienia to nie miałam czegoś takiego.

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#96 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 30 października 2013 - 13:29

Moja koleżanka też ją stosowała. Pracowałam z nią wtedy w pubie. I owszem ona też schudła myślę coś koło 8 kg. Ale niestety przytyła chyba z 12. Bo o ile się ze słodyczami pilnowała i smażonymi lub późnym jedzeniem to po prostu zaczęła znów jeść chleb, wędlinę, zupy czy normalne obiady. Jadła mniej niż przed dietą. Ale wróciła do wagi i to z prezentem.

I niestety właśnie to jest jej minus, jak i każdej diety. Po zakończeniu człowiek wcale nie musi znów się objadać tylko jeść normalnie, a dla osłabionego organizmu jest to zbyt dużo.

@malwitka

Życzę abyś jeśli naprawdę chcesz wytrzymała i aby zgubione kilogramy nie wróciły. Ale przede wszystkim aby to się nie odbiło na zdrowiu. I więcej takich diet nie stosuj. <nenene1>

Każdy z nas urodził się ateistą

#97 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 14:18

Dzisiaj 6 dzień, a mnie już 8 kg mniej... :P Już się przyzwyczaiłam do mniejszych ilości jedzenia, piję też herbatę zieloną bez cukru bo ta woda zimna heh  <umieraam>

@Riia, dzięki za słowa wsparcia ;* Dam radę  :!:  <ookk> Już wiele wytrzymałam jak na mnie, dumna jestem z siebie. A od przyszłej niedzieli przestawiam się na tryb witamin, by móc poćwiczyć po diecie  :mrgreen:

#98 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 22:41

Efekty są. Przy samej diecie zrzuciłam 10 kg plus te które ostatnio giną same ze stresu 3 kg, ogólem -13 kg. Nie jem tyle co wcześniej bo się zwyczajnie nie da. Najdam się małymi, rozsądnymi porcjami. I o to walczyłam :mrgreen: Wytrzymałam - było warto :lol: Ciężkooo naprawdę ciężko, ale wytrwałam <ookk>

#99 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 14 grudnia 2013 - 08:02

@malwitka gratuluję wytrwałości i znakomitych efektów ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#100 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 14 grudnia 2013 - 11:36

@malwitka gratuluję :) może i ja się jakoś zmobilizuję w konću :P
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."