Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Makijaż permanentny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#61 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 12:45

ja zrobiłam sobie makijaż brwi, chciałam z ciekawości oraz z lenistwa aby swoich brwi nie musieć malować codziennie ..i po miesiącu doszłam do wniosku, że nie opłaca się I - szkoda kasy, II - lepsze są naturalne
Dołączona grafika

#62 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 września 2013 - 14:25

Na obecną chwilę nie zdecydowałabym sie na taki makijaż,gdyż lubię różnorodność w tej kwestii.I szybko czułabym znudzenie jednym makijażem :-)

#63 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 września 2013 - 07:54

a ja myślę nad brwiami.

sporo koleżanek ma i wygląda to super - o ile dobrze dobierze się kolor itd
bo mega grube, czarne krechy są tragiczne :-/

ja mam bardzo cienkie i jasne brwi.. muszę ja podkreślać jak robię mocniejszy makijaż.
trochę bym je pogrubiła, zrobiła ładniejszy łuk i przyciemniła ale naturalnie.
na razie tylko myślę... ;-)

#64 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 września 2013 - 08:37

ja mam bardzo cienkie i jasne brwi.. muszę ja podkreślać jak robię mocniejszy makijaż

ja mam grube bardzo , cos jak Socha na poczatku swojej kariery :lol: ale wloski sa wyskubane by mialy ciensza linie. Nie sa jednak zbyt geste, i troche musze je podkreslac.
tez mysle o takim makijazu, ponoc ceny sa wysokie
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#65 anitak9

anitak9
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 18 września 2013 - 10:40

Kiedyś bardzo chcialam, dziś bym się nie zdecydowała. za duża ingerancja...

#66 mysłiwiecW

mysłiwiecW

mgr nauczania początkowego

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18 marca 2014 - 11:57

:-D Witam serdecznien na forum babskiswiat :roll: Myślę, ze pobęde tutaj dlużej. Różna tematyka jest tutaj poruszana. Każda z nas wie, że inny makijaż robi się jak idzie sie do pracy, koscioła, a inny jak na randkę lub imprezę typu śłub <ookk>  Coraz wiecej osób decyduje sie na mkiajaż trwały, czyli makiajaż tak na 5 lat. Zyskuje się na pewno dużo czasu i zawsze się świetnie wygląda. Zbaczajać z tematu o urodzie naszej decyduje makijaż, ale i zgrabna sylwetka, jak i piękne , bialłe zęby. Również oczywiście fryzura, paznokciie.... :evil:

#67 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 23 marca 2014 - 20:38

Niezbyt rozumiem ideę tematu, ale domyślam się, że chodzi o makijaż permanentny?

Nie dla mnie. Co jeśli by mi się nagle znudził? Codziennie wyglądać tak samo? O nie.

Idziesz na randkę - taki sam makijaż, idziesz z facetem do łóżka - dalej nienaruszony, budzisz się rano - wygląd jakby się wyszło od kosmetyczki. :D

Zbaczajać z tematu o urodzie naszej decyduje makijaż, ale i zgrabna sylwetka, jak i piękne , bialłe zęby. Również oczywiście fryzura, paznokciie.... :evil:

Odkrywcze. :P

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#68 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 23 marca 2014 - 23:17

Ja widziałam ostatnio brwi u znajomej.... ja bym nie chciała- nie naturalnie to wygląda- odrazu jak ją zobaczyłam to zwróciłam

uwagę na jej brwi i niby ładne, równe, nie za grube, ale na świeżo takie mega ciemne, a z kolei jak widziałam u kogoś takie starsze to wypłowiałe mi się

wydawały <bezradny>

Już wolę raz w miesiącu zrobić sobie henną u znajomej lub sama z braku laku przyciemniam sobie henną.

A cena dla mnie kosmiczna- ona dała 800 zł

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#69 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 marca 2014 - 08:18

Ja kiedyś chciałam sobie brwi zrobić, ale jak zobaczyłam na kilku osobach, to faktycznie może to i ładnie wyglądało, ale widać, że to nie naturalne. Ja sobie sama raz na jakiś czas hennę robię i nie widzę z tym problemu, nałożenie zajmuje mi kilka minut i gotowe. :)

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#70 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 24 marca 2014 - 08:45

Kiedyś rozważałam kwestię i brwi i konturu ust...ale...to przecież taki tatuaż...a wiadomo jaki ja do tatuaży mam stosunek.No i zasadnicza jest kwestia ceny...są to drogie zbiegi a jak się trafi na partacza to potem efekt taki,że klękajcie narody...

Narazie sama wyskubuję włoski i robię kreski kredką, co jakiś czas wędruję do kosmetyczki,aby fachowo linię brwi zrobiła.

Myślę o hennie ale sama nigdy jej nie nakładałam więc musiałabym z tym do kosmetyczki znowu iść.Podziwiam Cię @89kasienka89,jesteś zdolna bestia.No i pomyślałam,że przed urlopem,latem sobie hennę strzelę.

#71 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 marca 2014 - 08:50

@gogi wbrew pozorom nie jest tak trudno zrobić hennę, ja zawsze sobie sama robię, ot po prostu malujesz brwi, tak jak włosy, a w zestawie jest pędzelek malutki, żeby precyzyjniej było :) A co do permamentnego, koleżanka podchodziła do robienia kresek na powiekach, wytrzymała chwilę dosłownie i zrezygnowała, za bardzo ją bolało.

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#72 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 24 marca 2014 - 08:59

Kurczę nie dość,że drogie to jeszcze boli...fuj. :roll:

Użytkownik gogi edytował ten post 24 marca 2014 - 08:59

#73 malinovicka

malinovicka
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30 czerwca 2014 - 14:01

Wydaje mi się że wszystko zależy od 'okoliczności' jeśli ktoś rzeczywiście nie ma brwi a chciałby delikatnie je sobie 'dorysować' to jest to fajny i wygodny pomysł. Trzeba tylko pamiętać żeby nie robić tego staromodnymi metodami przez które brwi wyglądają jak dwie pijawki :-P czyli np. metodą tzw piórkową, która imituje prawdziwe włoski a nie wygląda jak pociągnięcie pędzlem. Również kreski na powiekach jesli są delikatne i ktoś rzezcywiście ma jasna oprawe oczu i zdecydowanie walczy z nia każdego poranka to można to zrobić - ważne żeby w sprawdzonym salonie ...............  Natomiast mi samej osobiście bardzo nei podobają się permanentne usta.

reklama usunięta 

Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 30 czerwca 2014 - 14:17

#74 karolinka5

karolinka5
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04 lipca 2014 - 09:29

ja tez bym sie nie zdecydowała:)

#75 Babolina

Babolina
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 05 lipca 2014 - 13:40

Oj nie... nie zdecydowałabym się na makijaż permanentny. Widziałam dziewczyny z bardzo źle zrobionym, które wyglądały fatalnie. Na pewno, te co mają zrobione prawidłowo wyglądają tak, że nie widać różnicy między codziennym makijażem a tym trwałym. Ale bałabym się, że u mnie wyglądałoby to źle, albo coś poszłoby nie tak :P 

#76 anka100

anka100

Anna Maryla

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 10:43

Osobiście niezbyt podoba mi się makijaż paramentny. Słyszałam też bardzo dużo negatywanych opinii na jego temat. Wolę pozstać przy tych zmywalnych ;)

#77 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 11:56

Ja widziałam ostatnio brwi u znajomej.... ja bym nie chciała- nie naturalnie to wygląda
Też bym się nie zdecydowała na brwi, bo wygląda to kiepsko według mnie <zleee> Nawet te zabiegi wykonane poprawnie jednak mnie nie przekonują, od pierwszego spojrzenia można poznać makijaż permanentny  <bezradny>

Wolę wykonać sobie hennę sama w domu - taniej, bezpieczniej i nie na stałe <jezorek11>

Jedyny rodzaj permanentnego makijażu nad jakim bym się może kiedyś zastanowiła to kreseczki na powiekach. Nie potrafię ich ładnie namalować eyelinerem czy kredką  <bezradny>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#78 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 12:46

Też bym się nie zdecydowała na brwi, bo wygląda to kiepsko według mnie

Wg mnie tandetnie i mega zabawnie :lol:

Mam kumpele, która nie dość, że ma brwi permanentne (wygląda jak clown :lol: ) to jeszcze usta nabotoksowane. I prawie codziennie wrzuca fotki twarzowe, które skutecznie mnie zniechęcają do takich makijażów.

"Ale zdziwko"

Załączone miniatury

• 2.jpg

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#79 kingasieczka

kingasieczka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 13:09

No właśnie co tym sądzicie ? Myślałam już dawno o tym, żeby zrobić sobie makijaż permanentny ale trochę się obawiam (mam 40 lat). Koleżanka poleciła mi /link/, sama chodziła tam do dziewczyn. Nie wiem już sama, pomóżcie :cry:

Użytkownik Olenka edytował ten post 26 sierpnia 2014 - 13:41

#80 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 13:11

@Olenka nie mów, że to jest zdjęcie tej Twojej koleżanki?  :lol:

Ja mam sąsiadkę z takimi 'namalowanymi' brwiami i szczerze przyznam tragicznie to z bliska wygląda, Są takie kwadratowe i proste.

Domyślam się, że niektóre kobiety nie mają wyjścia ze względu na chorobę w wyniku której wypadają włosy czy same maniakalnie wyskubywały brwi i one teraz już nie odrastają  <bezradny>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>