Makijaż permanentny
Napisano 05 września 2013 - 14:25
Napisano 15 września 2013 - 07:54
sporo koleżanek ma i wygląda to super - o ile dobrze dobierze się kolor itd
bo mega grube, czarne krechy są tragiczne
ja mam bardzo cienkie i jasne brwi.. muszę ja podkreślać jak robię mocniejszy makijaż.
trochę bym je pogrubiła, zrobiła ładniejszy łuk i przyciemniła ale naturalnie.
na razie tylko myślę...
Napisano 15 września 2013 - 08:37
ja mam grube bardzo , cos jak Socha na poczatku swojej karieryja mam bardzo cienkie i jasne brwi.. muszę ja podkreślać jak robię mocniejszy makijaż
tez mysle o takim makijazu, ponoc ceny sa wysokie
Napisano 18 września 2013 - 10:40
Napisano 18 marca 2014 - 11:57
Witam serdecznien na forum babskiswiat
Myślę, ze pobęde tutaj dlużej. Różna tematyka jest tutaj poruszana. Każda z nas wie, że inny makijaż robi się jak idzie sie do pracy, koscioła, a inny jak na randkę lub imprezę typu śłub
Coraz wiecej osób decyduje sie na mkiajaż trwały, czyli makiajaż tak na 5 lat. Zyskuje się na pewno dużo czasu i zawsze się świetnie wygląda. Zbaczajać z tematu o urodzie naszej decyduje makijaż, ale i zgrabna sylwetka, jak i piękne , bialłe zęby. Również oczywiście fryzura, paznokciie.... ![]()
Napisano 23 marca 2014 - 20:38
Niezbyt rozumiem ideę tematu, ale domyślam się, że chodzi o makijaż permanentny?
Nie dla mnie. Co jeśli by mi się nagle znudził? Codziennie wyglądać tak samo? O nie.
Idziesz na randkę - taki sam makijaż, idziesz z facetem do łóżka - dalej nienaruszony, budzisz się rano - wygląd jakby się wyszło od kosmetyczki. ![]()
Zbaczajać z tematu o urodzie naszej decyduje makijaż, ale i zgrabna sylwetka, jak i piękne , bialłe zęby. Również oczywiście fryzura, paznokciie....
Odkrywcze. ![]()
Napisano 23 marca 2014 - 23:17
Ja widziałam ostatnio brwi u znajomej.... ja bym nie chciała- nie naturalnie to wygląda- odrazu jak ją zobaczyłam to zwróciłam
uwagę na jej brwi i niby ładne, równe, nie za grube, ale na świeżo takie mega ciemne, a z kolei jak widziałam u kogoś takie starsze to wypłowiałe mi się
wydawały ![]()
Już wolę raz w miesiącu zrobić sobie henną u znajomej lub sama z braku laku przyciemniam sobie henną.
A cena dla mnie kosmiczna- ona dała 800 zł
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 24 marca 2014 - 08:18
Ja kiedyś chciałam sobie brwi zrobić, ale jak zobaczyłam na kilku osobach, to faktycznie może to i ładnie wyglądało, ale widać, że to nie naturalne. Ja sobie sama raz na jakiś czas hennę robię i nie widzę z tym problemu, nałożenie zajmuje mi kilka minut i gotowe. ![]()
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 24 marca 2014 - 08:45
Kiedyś rozważałam kwestię i brwi i konturu ust...ale...to przecież taki tatuaż...a wiadomo jaki ja do tatuaży mam stosunek.No i zasadnicza jest kwestia ceny...są to drogie zbiegi a jak się trafi na partacza to potem efekt taki,że klękajcie narody...
Narazie sama wyskubuję włoski i robię kreski kredką, co jakiś czas wędruję do kosmetyczki,aby fachowo linię brwi zrobiła.
Myślę o hennie ale sama nigdy jej nie nakładałam więc musiałabym z tym do kosmetyczki znowu iść.Podziwiam Cię @89kasienka89,jesteś zdolna bestia.No i pomyślałam,że przed urlopem,latem sobie hennę strzelę.
Napisano 24 marca 2014 - 08:50
@gogi wbrew pozorom nie jest tak trudno zrobić hennę, ja zawsze sobie sama robię, ot po prostu malujesz brwi, tak jak włosy, a w zestawie jest pędzelek malutki, żeby precyzyjniej było
A co do permamentnego, koleżanka podchodziła do robienia kresek na powiekach, wytrzymała chwilę dosłownie i zrezygnowała, za bardzo ją bolało.
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 24 marca 2014 - 08:59
Kurczę nie dość,że drogie to jeszcze boli...fuj. ![]()
Użytkownik gogi edytował ten post 24 marca 2014 - 08:59
Napisano 30 czerwca 2014 - 14:01
Wydaje mi się że wszystko zależy od 'okoliczności' jeśli ktoś rzeczywiście nie ma brwi a chciałby delikatnie je sobie 'dorysować' to jest to fajny i wygodny pomysł. Trzeba tylko pamiętać żeby nie robić tego staromodnymi metodami przez które brwi wyglądają jak dwie pijawki
czyli np. metodą tzw piórkową, która imituje prawdziwe włoski a nie wygląda jak pociągnięcie pędzlem. Również kreski na powiekach jesli są delikatne i ktoś rzezcywiście ma jasna oprawe oczu i zdecydowanie walczy z nia każdego poranka to można to zrobić - ważne żeby w sprawdzonym salonie ............... Natomiast mi samej osobiście bardzo nei podobają się permanentne usta.
reklama usunięta
Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 30 czerwca 2014 - 14:17
Napisano 04 lipca 2014 - 09:29
ja tez bym sie nie zdecydowała:)
Napisano 05 lipca 2014 - 13:40
Oj nie... nie zdecydowałabym się na makijaż permanentny. Widziałam dziewczyny z bardzo źle zrobionym, które wyglądały fatalnie. Na pewno, te co mają zrobione prawidłowo wyglądają tak, że nie widać różnicy między codziennym makijażem a tym trwałym. Ale bałabym się, że u mnie wyglądałoby to źle, albo coś poszłoby nie tak
Napisano 26 sierpnia 2014 - 10:43
Osobiście niezbyt podoba mi się makijaż paramentny. Słyszałam też bardzo dużo negatywanych opinii na jego temat. Wolę pozstać przy tych zmywalnych ![]()
Napisano 26 sierpnia 2014 - 11:56
Też bym się nie zdecydowała na brwi, bo wygląda to kiepsko według mnie
Ja widziałam ostatnio brwi u znajomej.... ja bym nie chciała- nie naturalnie to wygląda
Wolę wykonać sobie hennę sama w domu - taniej, bezpieczniej i nie na stałe ![]()
Jedyny rodzaj permanentnego makijażu nad jakim bym się może kiedyś zastanowiła to kreseczki na powiekach. Nie potrafię ich ładnie namalować eyelinerem czy kredką ![]()
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 26 sierpnia 2014 - 12:46
Też bym się nie zdecydowała na brwi, bo wygląda to kiepsko według mnie
Wg mnie tandetnie i mega zabawnie ![]()
Mam kumpele, która nie dość, że ma brwi permanentne (wygląda jak clown
) to jeszcze usta nabotoksowane. I prawie codziennie wrzuca fotki twarzowe, które skutecznie mnie zniechęcają do takich makijażów.
"Ale zdziwko"
Napisano 26 sierpnia 2014 - 13:09
No właśnie co tym sądzicie ? Myślałam już dawno o tym, żeby zrobić sobie makijaż permanentny ale trochę się obawiam (mam 40 lat). Koleżanka poleciła mi /link/, sama chodziła tam do dziewczyn. Nie wiem już sama, pomóżcie ![]()
Użytkownik Olenka edytował ten post 26 sierpnia 2014 - 13:41
Napisano 26 sierpnia 2014 - 13:11
@Olenka nie mów, że to jest zdjęcie tej Twojej koleżanki? ![]()
Ja mam sąsiadkę z takimi 'namalowanymi' brwiami i szczerze przyznam tragicznie to z bliska wygląda, Są takie kwadratowe i proste.
Domyślam się, że niektóre kobiety nie mają wyjścia ze względu na chorobę w wyniku której wypadają włosy czy same maniakalnie wyskubywały brwi i one teraz już nie odrastają ![]()
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!