Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Makijaż ślubny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#21 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 12:59

jakoś róż i niebieski to nie...odpada

a mi ladnie w takich kolorkach :-D

ale zanim sie na ktorys zdecyduje to wyprobuje wszystkie :mrgreen:

[ Dodano: 2008-07-23, 13:01 ]

Nie znosze tylko jak widze strasznie jasno umalowana panne mloda...

ale chodzi ci o kolory cieni i szminki czy podkladu?
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#22 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 13:02

angik1683, do Twojej sukni poprawinowej niebieski będzie pasował :-P
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#23 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 13:03

do Twojej sukni poprawinowej niebieski będzie pasował

e na porawiny to ja juz sie sama pomaluje,a na slub to ide do jakies pani co profeszzzzional mi to zrobi :-P
sl-11609.png

#24 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 13:04

angik1683, glownie cieni... Ostatnio ogladam zdjecia na klasie. Moja kolezanka byla swiadkowa:)
Po piatym zdjeciu zorientowalam sie ze znam tez panne mloda.. Normalnie jej nie poznalam przez ten makijaz... :shock:

#25 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 13:04

mi tak jak dla Donn , dwa ostatnie
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#26 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 13:07

Mirabelka__22, no zalezy jak kto woli i komu co pasuje :-D
ja chce miec w miare wyrazisty makijaz bo zdjecia bedziemy mieli tego samego dnia,a do zdjec makijaz musi byc bardziej wyrazisty niz normalnie,
ale pomimo tego ze jestem bruneta z brazowymi oczami (a nie blondina) to pasuja mi wlasnie niebiskie i rozowe cienie :->
no i szare tez wiec moze cos srebrno-szarego znajde :-D

[ Dodano: 2008-07-23, 13:15 ]
a tu jeszcze kilka takich mocniejszych,ktore tez mi sie podobaja :-D

Załączone miniatury

• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

sl-11609.png

#27 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 16:26

z pierwszego wrzutu:
:arrow: 1 jest ok ladny..
:arrow: 2 jest dla mnie poprostu okropna ta lacha wygolada jakby byla komputerowo stworzona i makijaz nie ladny
:arrow: dwa ostatnie makijaze sa dla mnie przynajmniej super jakie delikatnne i naturalne ;)

a z drugiego wrzutu:
:arrow: niestety tylko 2 mi sie podoba ;) ale na tematy gustu sie nie dyskutuje ;)

#28 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 17:47

mocne te makijaże ;-)
podoba mi się tylko nr 2
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#29 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 19:36

z tego zestewu podoba mi sie 3 i 4 nawet bardzo :-) :-) 1 jest za codzienny jak dla mnie taki bez głębi może jakby była bardzo mocna kreska, 2 jest jakiś nie wyraźny wszytko w jednym odcieniu usta i twarz oczy niby inne ale prawie takie same

z poprzedniego zestawu podoba mi się 1 jest śliczny, 2 jest dla mnie jak nie na ślub tylko na zabawę, 3 i 4 jakoś do mnie niemówiąc choć nie są złe. Jak znam siebie to bym najpierw wszystkie spróbowała na twarzy a potem zapytał kobietę czy może mi zrobić coś niecodziennego ale psującego do okazji (tym sposobem na weselu siostry miałam malinowe oczy :-) )

#30 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 19:51

angik1683, oprócz pierwszego to trochę za mocne jak na ślub , moim zdaniem
nie ma mnie tu i nie będzie.

#31 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 20:03

trochę za mocne jak na ślub

one sa mocne to prawda,ale wezcie pod uwage fakt,ze te zdjecia byly robione specjalnie pod makijaz tzn. zdjecie z bliska i mocne swiatlo

Moja przyszla szwagierka jest blondina i miala na ciemny braz oczy i dosc gruba kreske czarna i powiem wam,ze na zdjeciacyh slubnych jej makijaz wyglada slicznie,chociaz na zywo tez wydawal sie bardzo mocny...

jak juz jakis wyprobuje i wybiore to sie pochwale :->
sl-11609.png

#32 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 20:46

za bardzo wyzywające
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#33 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 16:40

ze zdjęć angik1683 2 najlepszy i najbardziej przypadł mi do gustu:) może dlatego ze mam też taką ciemne włoski, złocista skóre :):)
Już nie panna a żona :*

#34 oliandas

oliandas
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 11:07

Dziewczynki z racji tego że moja siostra nie wybiera się do kosmetyczki postanowiłam ją pomalować a skoro to będzie jej dzień to chciałam to zrobić profesjonalnie. Pani młoda ma śliczną cerę jak z okładki wiec z pudrami itd nie będzie problemu bo tylko troszeczkę dam tego specyfiku, dlatego też wcześniej pytałam o techniki stosowania różu, bo ona ma okrągłą buźkę i chciałam coś z tym zrobić. Suknia jest tradycyjnie biała ze srebrnymi dodatkami, ciemna oprawa oczu i ciemne włosy. Możecie mi dać kilka wskazówek typu jakie dobrać cienie, odcień różu i ewentualnie jakieś pomadki, błyszczyki? :-o

#35 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 11:15

oliandas, jeśli ma ciemne włosy, a cerę bladziutką, to ładnie by wyglądał błyszczyk w kolorze czerwonym, a cień stonowany, rozświetlający oko, ale nie wyróżniający się za bardzo ;) Świetne są musy z drobinkami połyskującymi, które kolorem ze skórą się nie różnią, a fajny efekt dają ;) Jeśli z kolei włosy ma ciemne, a cera też bym powiedziała jest lekko opalona (a sądzę, że będzie) to dobre są dodatki w odcieniach brązu, zarówno cień do powiek, jak i błyszczyk czy pomadka, z czego dominować ma błyszczyk, a oko ma być delikatnie muśnięte ;) Można też zrobić kręskę na powiece eyelinerem ;) A jeśli chodzi o róż, to też nietrudno się domyślić, że powinien być w kolorze brązu, czy pomarańczy, ja używam kuleczek właśnie zmieszanych, w odcieniach żółty i brązowy i naprawdę ekstra efekt jest :)

#36 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 11:16

oliandas, ja się nie znam na makijazach za bardzo;-)
Ale skoro to jest jej dzień to powinien ja malować ktos kto faktycznie to potrafi... ;-)
Nie koniecznie w salonie jakims ale jakas znajoma ciotka kuzynka ktora potrafi fajnie pomalowac ;-)

#37 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 11:22

mom zdaniem makijaz oczu na slub powinien byc jasny... biel, beż, ewentualnie rozowe czy tez inne akcenty... cienie oczywiscie matowe, zeby nie swieciły oczy na sesji ;-) jesli chodzi o roz to tez poszlabym w brazy a jesli chodzi o technikę to okrągłą twarz najlepiej wysmuklic malujac kosci policzkowe po ukosie :-) jesli chodzi o pomadkę to ja bym proponowala jakis bez... bedzie pasowal do oczu i nie bedzie zbyt pstrokaty... ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#38 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 11:24

Ale skoro to jest jej dzień to powinien ja malować ktos kto faktycznie to potrafi... ;-)

A wg mnie to nie ma znaczenia... Jeśli choć odrobinę zna się na rzeczy, to nie zbabrze makijażu. Każda babeczka chyba potrafi zadbać o odpowiedni dodatek, można się podpytać, co i jak powinno się zrobić. Zawsze można zaprosić na próbę tego makijażu i jak uzna, że coś trzeba poprawić, to się poprawi i już.

#39 oliandas

oliandas
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 12:05

A wg mnie to nie ma znaczenia... Jeśli choć odrobinę zna się na rzeczy, to nie zbabrze makijażu. Każda babeczka chyba potrafi zadbać o odpowiedni dodatek, można się podpytać, co i jak powinno się zrobić. Zawsze można zaprosić na próbę tego makijażu i jak uzna, że coś trzeba poprawić, to się poprawi i już.

No właśnie zgadzam się z Tobą bo wcale nie powiedziałam że się absolutnie nie znam na rzeczy ;-) chciałam zebrać kilka pomysłów od was. Nie pytam jak nakładać cień tylko jakie kolory mogą pasować, a cera jej jest opalona :-) co do różu to przyznaję że nie nakładałam :-/

#40 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 13:34

oliandas, kolory zaleza od kreacji, bukietu od wielu innych rzeczy... i tez kazdej kobiecie cos innego pasuje... A skoro rozu nie nakladalas to moze do czasu robienia tego makijazu pocwicz na sobie, bo moze Ci cos nie wyjsc... :->
Dołączona grafika
Dołączona grafika