Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Makijaż ślubny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#1 Guest_renia_*

Guest_renia_*
  • Gość

Napisano 29 czerwca 2007 - 10:59

Makijaż Panny Młodej powinien w sposób bardzo subtelny podkreślić jej urodę, a także ukryć wszelkie niedoskonałości. Makijaż ślubny powinien być również delikatny, świetlisty i trwały.

Jego jakość i trwałość zapewni nie tylko fachowa dłoń, ale i dobry kosmetyk. Taki, który przetrwa wszystkie uściski gości i nie tylko...

Makijaż ślubny powinno zacząć się od nałożenia podkładu, odpowiednio dobranego do koloru skóry. Podkład powinien ukryć wszelkiego rodzaju przebarwienia, zaczerwienienia skóry. Twarz przede wszystkim powinna wyglądać naturalnie i lekko. Następnie grubym pędzlem nakładamy transparentny puder, który utrwali cały makijaż, a także zmatowi twarz, co jest szczególnie ważne zwłaszcza przy fotografii.

Nastepnym krokiem jest makijaż oczu. Dla podkreślenia warto użyć cieni, najlepiej delikatnych, dopasowanych np. do kreacji ślubnej. Potem tuszujemy rzęsy, ale należy uważać, żeby wyglądały naturalnie, nie można nałożyć zbyt wiele tuszu, ponieważ rzęsy będą posklejane.

Makijaż ust rozpoczyna się od korekty za pomocą kredki. Kredka powinna być w kolorze pomadki lub tylko o pół tonu ciemniejsza. Nałożoną kredkę ponownie należy przypudrować w celu jej utrwalenia. Następnie nakładamy szminkę za pomocą pędzelka. Na koniec można nałożyć błyszczyk. Usta powinny być subtelnie zaznaczone, z lekkim mokrym połyskiem, bedą miały świeży, namiętny wyraz.

Na koniec nakładamy róż. Kolor różu powinien oscylować w odcieniach pomadki. Powinien on delikatnie ożywiać twarz i podkreślić kości policzkowe.

Całość makijażu utrwalamy specjalnie przeznaczonym do tego fixatorem. W ten sposób wykonany makijaż będzie mógł zdobić Pannę Młodą przez całe przyjęcie weselne.

Załączone miniatury

• sm-tracey2_1_.jpg

#2 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 11:15

Przypomina mi się mina mojej przyszłej teściowej jak umalowałam na poprawiny panne młodą(siostre mojego mena) ponoć zrobiłam to o niebo lepiej niż "profesjonalistka" a za makijarz u niej zapłacili 80 zł :D
Dołączona grafika

#3 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 11:17

Ja zawsze mocniej podkreslam oczy i nie wyobrazam sobie zeby w dniu slubu moglo byc inaczej ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#4 vermilla

vermilla
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 03 lipca 2007 - 15:42

ciekawe propozycje

Załączone miniatury

• 6.jpg
  • isa_dora_perl.jpg
  • Bridal-Final-Cover.jpg
  • 10102725.jpg
  • h279.jpg
  • womensgdec0012.jpg

#5 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 03 lipca 2007 - 18:30

podoba mi sie 4, taki delikatny, nie kapie z twarzy a kobieta ładnie wygląda

#6 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 03 lipca 2007 - 18:43

czwarty zdecydowanie naj :D pierwszy zupelnie odpada.. zbyt mocny poza tym nie zastosopwano tu zadasy " mocne oczy, subtelne usta" i na odwrot, w 2 i 5 zdjeciu tez..
Slubny make-up ma podkreslac urodę a nie ją robić.. z resztą.. codzienny tez :)

#7 Amelia

Amelia
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 20 sierpnia 2007 - 14:54

je też zdecydowanie optuje nad makijażem nr 4:)

#8 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 20 sierpnia 2007 - 20:44

Oj, ta czwóreczka jest świetna :) Tylko pewnie na każdym co innego ładnie wygląda. Ale taki delikatny makijaż naprawdę jest świetny.
Swoją drogą, gdyby któraś z Was miała namiary na dobrego wizażystę w Warszawie, który mógłby zrobić makijaż ślubny, to będę baaardzo wdzięczna.

#9 oOmikuniaOo

oOmikuniaOo
  • Użytkownik
  • 430 postów

Napisano 05 października 2007 - 10:50

ja uważam że na slubie powinnien byc delikatny makijaż... delikatnie podkreślone walory urody...
Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...

#10 izi1

izi1
  • Użytkownik
  • 163 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 14:58

Trudno rozmaiwać o makojażu bo jest ich mnówstwo tak jak typów urody i do każdej z nas pasuje co innego, zdjęcie modelki jej makijaż może na nas wyglądać ochydnie. Przyjete jest ze makijaż panny mlodej powinen być delikatny ale każda z nas lubi co innego :D

[ Dodano: 2008-02-18, 14:59 ]
Pozatym zasady są po ty by je lamac :D
Izka

#11 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 15:15

1 i 4 - cudne
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#12 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 15:18

a mi się podobaja mocno podkreślone oczy i tak chciałabym mieć pomalowane.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#13 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 15:20

vermilla bardzo mi się podoba zdjęcie numer 5 śliczny makijaż przepiękny <serduszka></span>

#14 izi1

izi1
  • Użytkownik
  • 163 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 16:31

Ja naprzykład nie znosze pomalowanych ust.U kogoś mi sie podoba ale sama zle sie w tym czuje. Pozatym bardzo mało sie maluje, ale jak juz zrobie makijaż to taki zeby bylo go widac :D
Izka

#15 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 16:36

Pozatym bardzo mało sie maluje

to tak samo jak ja, rzadko kiedy się wymaluję, ale ja to robię bardzo delikatnie.. ;-)

#16 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 20:02

szczerze to ani jeden takie dziwne :-D

#17 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 01:19

mi sie ten 1 podoba :D taki anielski :D ale nie kazdej by pasował ...trza miec w miare duze oczka i ciemne włoski :mrgreen:

#18 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 12:52

mi sie takie makijaze podobaja

Załączone miniatury

• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#19 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 12:54

nr. 3 i 4 tylko te mi się podobają ;-)
jakoś róż i niebieski to nie...odpada
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#20 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 12:56

angik1683, dwojka mi sie nie podoba.. Ale reszta fajna. Nie znosze tylko jak widze strasznie jasno umalowana panne mloda...
Wiekszosci to wogole nie pasuje.. I nie tylko wygladaja jak nie one, ale jak dla mnie po prostu brzydko... <bezradny></span> Zdecydowanie za jasno. Ostatnio czesto takie widuje. Jak sukienka biala to makijaz tez ma taki byc, nawet jesli sie glupio wyglada...? Bezsens..