Co tam u Was forumki ?
Pogaduchy II
Napisano 18 lipca 2008 - 11:56
Co tam u Was forumki ?
Napisano 18 lipca 2008 - 12:02
Napisano 18 lipca 2008 - 12:09
Napisano 18 lipca 2008 - 12:10
co sie stalo? czym cie wkurzyl ?
aaa,niby nic wielkiego ale sie wkurzylam...
dostalismy zaproszenie na urodziny synka jego "kolegi" ,
dzieciak jest super i wogule,ale kolesia nie lubie bo taki chodzacy walek,jak by mogl to by wszytskich wykolowal na kase,
no i ten koles nam sie wprasza na wesele i wydaje mi sie,ze to zaproszenie na te urodziny to po to zebysmy my z grzecznosci zaprosili ich na nasze wesele..a ja nie che,bo koles jest naprawde dupkiem i nie chce zeby mi albo komus z naszy ch gosci posul zabawe
no i tlumacze Lukaszowi,ze nie mam ochoty isc wlasnie dlatego,ze jesli pojdziemy to bedzie wypadalo zaprosic ich do nas na wesele,
dodatkowo tlumacze L. ze bedzie trzeba kupic jakis prezent no i flaszke (bez tego sie nie obedzie niestety) a to bedzie jakies 30-40 funtow,a nie mamy teraz kasy,
poza tym tydzien w tydzien jezdzimy gdzies na jakies imprezy,nie dosc ze to kosztuje,a mamy teraz mase wydatkow zwiazanych z weselem,to jeszcze nie mamy czasu na odpoczynek,bo te imprezy zazwyczaj trwaja do niedzieli rani i pozniej cala niedziele przesypiamy
za tydzien lecimy do Polski na wesele mojej kuzynki,L. nawet jeszcze koszuli nie ma bo w tygodniu brak czasu na zakupy (oboje jestemy w domu o 19ej) a w weekendy imprezy,no i znow wydatek,prezent dla mlodych,dojazd na lotnisko,fryzjer,bajery no i znow zmeczenie,bo lecimy w piatek rano,w sobote wesele,a w niedziele prosto z poprawin na samolot,wiec znow brak odpoczynku
tyle argumentow przeciw,a on nadal sie upiera ze powinnismy isc
Napisano 18 lipca 2008 - 12:14
Napisano 18 lipca 2008 - 12:16
Napisano 18 lipca 2008 - 12:16
Napisano 18 lipca 2008 - 12:19
no ja tez ale L sie wyjatkowo uparlja bym tak zorbila heh
ja bym powiedziala im wprost,ze niestety ale mamy mnostwo wydatkow w zwiazku z weselem,a poza tym mamy juz inne plany...
w sumie to koles zaprosil nas dzis wysylajac smsa do L.
wiedzielismy juz wczesniej,bo brat tego kolesia mieszka z nami i nam wczesniej wspominal o tym,ale i tak...jutro impreza a on dzis nas zaprasza
Napisano 18 lipca 2008 - 12:21
ja bym powiedziala im wprost,ze niestety ale mamy mnostwo wydatkow w zwiazku z weselem,a poza tym mamy juz inne plany..
w sumie racja.. tez bym tak powiedziala...
jutro impreza a on dzis nas zaprasza
troche pozno... mogl to zorbic wczesniej.. zwarzywszy ze przeciez molg sie domyslic ze mozecie miec juz jakies plany...
Napisano 18 lipca 2008 - 12:24
no to roznie bywa,najczesciej jak sobie cos przemysli to przyznaje mi racje,ale nie wiem jak bedzie tym razem bo jego kontrargumenty byly takie:moze twoj L musi sobie poukladac te twoje argumenty przeciw i stwierdzi ze masz racje
nie wiem jak on jest, ale moj tak zawsze ma
nie martw sie o kase,sprzedaje motor wiec pieniadze beda,
powiedz ile potrzebujesz to ci dam
przeciez nie musisz pic na imprezie wiec nie bedziesz zmeczona
zakupy zdazymy zrobic ,przeciez w czwartek sklepy sa dluzej czynne
Napisano 18 lipca 2008 - 12:27
ja bym powiedziala im wprost,ze niestety ale mamy mnostwo wydatkow w zwiazku z weselem,a poza tym mamy juz inne plany...
angik1683, nie musicie się z niczego tłumaczyć
powiedzcie tylko, że macie już cos na jutro zaplanowane, a zaproszenie Was zaskoczyło z dnia na dzień...ale przykro Wam bardzo ale nie wpadniecie...
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 18 lipca 2008 - 12:32
powiedzcie tylko, że macie już cos na jutro zaplanowane, a zaproszenie Was zaskoczyło z dnia na dzień...ale przykro Wam bardzo ale nie wpadniecie...
masz racje,ze nie musimy sie tlumaczyc,
ani z tego ze nie przyjdziemy (tzn. ja juz postanowilam i nie ide,a jesli L zdecyduje sie isc to droga wolna niech sam idzie)
ani z tego,ze nie zapraszamy ich na wesele
a co
Napisano 18 lipca 2008 - 12:34
Ide poprasowac
Chmury nadciagnely.. znowu bedzie padac
Napisano 18 lipca 2008 - 12:51
my Cię pocieszymytyle ze humor mi zepsul
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 18 lipca 2008 - 12:52
Napisano 18 lipca 2008 - 15:08