Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wakacyjne plany

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
490 odpowiedzi w tym temacie

#81 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 14:46

Donn, tam jest przepieknie bylam kiedys w Beskidzie Żywieckim... cudownie bylo... dla mnie to magiczne miejsce.... <dreams></span> <dreams></span>

W Beskidach to ja mieszkam... :-P ale taki wypad w okolice Krynicy Górskiej mmm :-P małe górki a cieszą :mrgreen:
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#82 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 28 lipca 2008 - 12:51

większość naszych wakacyjnych planów już za nami.
ale jeszcze coś zostało ;-)
16 sierpnia ślub i wesele znajomych...ale jakoś nie mamy na nie wcale ochoty.
ale potem, jak Marcin będzie już po wypowiedzeniu, mam nadzieję, że uda nam się wyskoczyć na 3, 4 dni dni gdzieś blisko nad jakieś jeziorko czy zalew z pieską :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#83 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 28 lipca 2008 - 13:34

a ja byłam na początku lipca na tydzień w Sousse, w Tunezji z takim biurem Alfastar :) super pozytywne wrażenia, hotel tuż przy plaży (nazywał się jakoś El Hana beach), pogoda nie mogła nie dopisać :P spaliłam się na czekolade :P

#84 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 28 lipca 2008 - 13:38

piwkuję :P aktualnie z Julią :)
w piątek do Krakowa..
a potem szara rzeczywistość > szukam pracy ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#85 Kejti

Kejti
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 14:13

ja znając życie wybiore się na wycieczke last minute :P nie wiem jeszcze tylko gdzie i z jakim biurem :P ale z pewnością nie na własną rękę ;) zastanawiam się nad orbisem, albo nad Alfastarem, moja kuzynka była teraz w Grecji właśnie z alfą i nie dość, że wróciła opalona jak murzynka to jeszcze super zadowolona z wycieczek :P ja też tak chce :P

#86 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 14:45

a ja juz odliczam dni do wyjazdu do Polski,rodzice chcieliby po weselu jechac z nami nad nasze polskie morze na kilka dni wiec pewnie tak zrobimy,ale chcialabym tez jeszcze na jakas wycieczke pod palemki,marzy mi sie Dominikana <dreams></span>

[ Dodano: 2008-07-30, 14:48 ]
a tu relacje znalezione na stronce http://www.odyssei.c...ticle/1185.html

Podrównikowy klimat, wiecznie zielone lasy, cudowne krajobrazy i najpiękniejsze karaibskie plaże przyciągają na wyspę każdego roku ponad milion turystów, przede wszystkim z Europy i obu Ameryk.

Muzyka merenge, niezwykle żywiołowa i dynamiczna, rozbrzmiewa tu wszędzie: na lotnisku, w sklepie, restauracji i na plaży. Dzięki niej łatwiej jest znieść Europejczykowi szok, jaki przeżywa o poranku, gdy po otwarciu okna zderza się z niesamowitą zielenią roślin, prawdziwym, oszałamiającym błękitem nieba, śpiewem kolorowych ptaków i gorącym, wilgotnym powietrzem.

Muzyka merenge doskonale współgra z roześmianymi twarzami życzliwych każdemu Dominikańczyków. Żywe rytmy, szczęśliwi ludzie i buchająca zewsząd zielono-żółto-czerwona roślinność sprawiają, że tam, między Oceanem Atlantyckim a Morzem Karaibskim człowiek czuje się, jak w raju.

Słońce hojnie rozdaje promienie, które przebijają się poprzez parasole poruszających się na wietrze palm. Drzewa te, w niezliczonej chyba liczbie gatunków, tańczą taniec merenge, tak jak każdy Dominikańczyk, który muzykę ma i w ciele i w duszy.

Merenge nie można się oprzeć - tańczy się ją na plaży i w klimatyzowanym eleganckim pokoju hotelowym. Tańczy się w basenie i wysoko w górach, skąd rozciągają się widoki na morze, kaniony, maleńkie wioski i rozległe pastwiska. Tańczy się, gwiżdże i śpiewa na łodziach i w autobusach - muzyka bowiem jest objawem niezmiernego zadowolenia, które przybywających na wyspę nie opuszcza nawet na moment.

Dominikańczycy, mimo wielu problemów, nie narzekają. Nawet ci mieszkający w chatach zbudowanych z liści trzciny cukrowej wydają się szczęśliwi. Mówią, że Bóg dał im wszystko, co potrzebne do życia - mieszkać można i pod gołym niebem; by zabić głód, wystarczy sięgnąć ręką po banana, pomarańczę, mango czy orzechy kokosowe; do okrycia potrzebny jest ...

i fotka
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#87 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 10:15

angik1683, jak z bajki <dreams></span> zdjęcie mówi samo za siebie :-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#88 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 10:31

Ania, piekna ta wyspa <zakochany></span> oby udały sie wam wasze plany
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#89 Dalia

Dalia
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 12:23

angik1683, moja siostra była na Dominikanie i była bardzo zadowolona z pobytu na tej wyspie.
Widziałam fotki, filmiki - robią wrażenie.
Jak tam pojedziesz, pewnie powiesz tak samo - oby się udało, życzę szczęścia i udanego urlopu.

Ja w przyszłą sobotę tj. 9 sierpnia - jadę na tydzień do Zakopanego.
W sumie dawno nie byłam, więc chciałabym sobie odświeżyć wspomnienia, zakątki, trochę odpocząć i pobyć ze swoim boy'em.
Mam nadzieję, że do tego czasu pogoda się utrzyma, dzięki czemu wyjdą super foty, no i się trochę podrepta ;-)
Oby się udało ufff...

#90 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 13:14

Ja w przyszłą sobotę tj. 9 sierpnia - jadę na tydzień do Zakopanego

ja też w tym czasie się na Zakopiec wybieram :mrgreen:
moje Tatry kochane <serducho></span>

#91 Dalia

Dalia
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 13:53

ja też w tym czasie się na Zakopiec wybieram
moje Tatry kochane

Gdzie dokładnie się zatrzymujesz?
I co polecasz zwiedzić w pierwszej kolejności?
Skoro kochasz Tatry, to z pewnością znasz miejsca, które warto zobaczyć.
Ja tam dawno nie była, tydzień szybko zleci, więc chciałabym wykorzystać ten czas na maxa.

A nocleg zarezerwowany mamy na ul. Jagiellońskiej, niedaleko dworca PKS.

#92 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 13:54

Dalia, jesli chodzi o Zakopane to ja tez tam byłam na pare dni
na Jagiellońskiej jest aquapark
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#93 Dalia

Dalia
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 14:08

asia21_87, to super.
Jakieś wskazówki dla osób, które tam jadą?
Pewnie jest wysyp turystów i każdym zakątku tłoczno.
Polecasz jakieś ciekawe knajpki, gdzie coś pysznego serwują do picia i jedzonka?

na Jagiellońskiej jest aquapark

Tak, tak - byłam już na stronie tego obiektu.
Może skorzystam, choć wolałabym bardziej wędrować gdzieś jakimiś ciekawymi dolinami, gdzie można nacieszyć oczy pięknymi widokami i zrobić parę uroczych fotek.
Poczytam jeszcze trochę, poszukam i stworzę swój mału, własny przewodnik ;-)

#94 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 17:43

Tatry i Zakopane zawsze w sezonie są przepełnione turystami...
to prawda jest wiele miejsc do zwiedzania....

Czerwone Wierchy poprostu przepiekne... <zakochany></span> ale trzeba najpierw dostać się na Kasprowy Wierch...albo pieszo...albo kolejką linową - ale żeby się do niej dostać należy odczekać jakieś 3-5h w kolejce...jazda wagonikiem trwa 15 minut z przesiadką ale naprawde warto tyle czekać, bo widoki są nie do opisania... ;-)
Giewont też oblegany przez turystów...
Dolinki...hm byłam na Małej Łące - trasa łatwa, przyjemna - taki spacerek
Morskie Oko to dla wytrwałych...
Gubałówka - można wyjść na nią a zjechać torem na takich saneczkach - też polecam :mrgreen:

#95 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 22:10

Dolina 5 Stawów jest Piękna :-)
Dolina Chochołowska - to taki łagodny spacerek

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#96 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 22:15

Tak Dolina Chochołowska też spacerek (jest to najdłuższa z dolin)
...również byłam...ale tam nie spacerkiem - tylko rowerkiem...można było sobie wypożyczyć... :-) rowerem zaoszczędziło się czas...bo w planach miałam jeszcze szczyt 'kominiarski wierch'

#97 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 22:54

ja bylam tez w Dolinie Koscieliskiej tez latem i bylo przepieknie na koncu oczywiscie jest schronisko z jedzonkiem a po drodze sa jaskinie do zwiedzania ;D

#98 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 02 sierpnia 2008 - 22:11

a ja urlopu w pracy nie mam :-( mój R. też nie więc o jakimkolwiek wyjeździe nie ma mowy :-(
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#99 Dalia

Dalia
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 02 sierpnia 2008 - 23:25

Bardzo dziękuję za Wasze wskazówki <przytul></span>
Wspomniany przez Was:

- Kasprowy Wierch
- Gubałówka
- Morskie Oko
- Dolina Chochołowska
- Dolina 5 Stawów

... mam właśnie w planach odwiedzić. Wiem, że tydzień jest zbyt krótki, żeby pozwolić sobie na więcej atrakcji, ale jeżeli się uda, to chciałabym jeszcze więcej zobaczyć.
Dawno nie byłam w Zakopcu, stąd też chciałabym nacieszyć oczy, jak tylko się da ;-)

Do jaskini mroźnej muszę wejść, bo pamiętam, że ciekawa była.
Giewont, Rysy, itd. - pewnie piękne widoki i niezapomniane wrażenia, adrenalinka i te sprawy...ale ze mnie straszek jest i boję się łańcuchów, przepaści, że spadnę i się zabiję :-/

#100 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 02 sierpnia 2008 - 23:47

a ja sobie glupia nic nie zaplanowalam na tego roczne wakacje...:[ przez mojego durnego bylego...myslalam ze bede z nim jeszcze dluugo dluuugo i nie chcialam przez to nigdzie jechac bo jak bym pojechala to by mnie zdradzil;/ a teraz zaluje bo i tak i tak zdradzil...wiec nudne wakacje mam w tym roku;/