Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zachowanie na drogach i kampanie społeczne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#41 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 15:06

kilka filmów...

http://pl.youtube.co...h?v=VKAMOn59wmw

http://pl.youtube.co...h?v=JJYfOU9GIXg

http://pl.youtube.co...h?v=2BDZRD2NNeU

http://pl.youtube.co... ... re=related

http://pl.youtube.co... ... re=related
nie ma mnie tu i nie będzie.

#42 D4ncer

D4ncer
  • Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 22:50

Najs.
O mezczyznie swiadczy Jego kobieta!

#43 kot_czpiot

kot_czpiot
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 15:27

Wybacz, wybiore pasy - kondom ma inne zastosowanie.

Widze rozmowa z Toba to jak walenie glowa w mur. Zrozum wreszcie, ile krzywdy wyrzadzilbys bliskim gdybys w cos dupnal. "Ostatni skok na miasto". Malo to takich jak Ty BYLO? Chcesz byc kolejnym ktory doceni wartosc zycia gdy bedzie za pozno?

Te Twoje dane pokazują również co naród zyskał jeżdżąc w dzień na światłach a zyskał bardzo dużo, debilnych ustawodawców.

I nie wiem czy wiesz ale statystycznie jak ktoś używa jedynie statystyki do rozwiazywania problemów życiowych to z góry przegrał nawet więcej niż życie.

#44 D4ncer

D4ncer
  • Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 08:38

Nie piszemy tutaj o jezdzie w dzien na swiatlach. Nie pisze ze masz "isc przez zycie ze statystyka", pisze o zdrowym rozsadku, o ktorym zreszta mozna duzo pisac, a ktorego i tak nie mozna sie nauczyc. "Oby nie bylo za pozno". Wybywam, Pzdr!
O mezczyznie swiadczy Jego kobieta!

#45 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 20:49

Ale sie rozpetalo... wg mnie (poczatkujacego kierowcy) picie alko i wsiadanie po za kierownice jest poprostu zenujace... znajomy w ten oto sposob zalany jechal z kumplami, auto na drzewie rozwalil, na szczescie nikomu sie nic nie stalo... poprostu wiecej szczescia niz rozumu... co do pasow - bedac pasazerem zawsze pasy zapinam, jak juz bede kierowca to bede robic to automatycznie ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#46 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 listopada 2008 - 19:12

to bardzo dobra sprawa taka kampania,moze chociaz czecs zdjela by noge z gazu. osobiscie bylam swiadkiem juz dwoch wypadkow-jednego gdzie mloda dziewczyna wjechala pod tira i zabila sie na miejscu... to bylo straszne przez caly dzien bylam w szoku... to niewiarygodne co w jednej sekundzie moze sie stac z czlowiekiem i samochodem... od tamtej pory bardzo boje sie wypadkow. mysle ze wiele ludzi po takim doswiadczeniu jezdzi ostrozniej....

#47 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 06 listopada 2008 - 20:09

Jejcia ta druga scena w tym filmiku przerażająca, sam mieszkam przy ruchliwej szosie, nie raz jakiś samochód wleciał nam w płot, teraz sobie wyobraziłam że nie raz bawiłam się przy tym płocie, dopiero teraz sobie to uświadomiłam :-( to prawda z roku na rok samochodów i kierowców przybywa wszyscy sie spieszą, i to jest najgorsze, uważam że więcej powinno być łapanek policyjnych nietrzeźwych kierowców. Szczerze mówiąc to ludzie ludzą zgotowali ten los :-/ Może kiedyś nasze bezpieczeństo się polepszy oby to kiedyś było jak najszybciej :roll:

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#48 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 18:08

Myślę, że u nas bez skrępowania powinny być emitowane co jakiś czas takie spoty. Uważam że traffiło by to do wielu kierowców, zwłaszcza młodych...
A już nie raz w internecie oglądałam rózne tego typu filmiki, kiedyś dostałam na maila taką sreię zdjęć z wypadków samochodowych, w których zginęła chociaż jedna osoba. Zdjęcia bardzo drastyczne, dla osób o bardzo mocnych nerwach...Ale do mnie to trafiło, nie jeżdzę już tak szybko, zawsze zapinam pasy..

<ookk>

#49 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 16 listopada 2008 - 20:19

nooo fajne :shock: :shock: a zobaczcie sobie na youtubie kampanie reklam społecznych:
:arrow: http://pl.youtube.co...h?v=p5E6idFpfpg
:arrow: http://pl.youtube.co...h?v=AeHTRwqQf4k
:arrow: http://pl.youtube.co...h?v=solyyagUMa0
:arrow: http://pl.youtube.co...h?v=CS3DVyFGyfs
:arrow: http://pl.youtube.co...h?v=HLbqTPero2U
:arrow: http://pl.youtube.co...h?v=P_Xmgpq0Xa0

mnie wcięło... :-/
Dołączona grafika

#50 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 16 listopada 2008 - 23:03

straszne :shock:
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#51 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 09:23

W TV powinni puszczac te rekalmy ale poki co zupki knorr i te inne kroluja aha, no i reklamy swiateczne ze sporym wyprzedzeniem...a szkoda.
bo chociaz raz na kilka dni kazdy powinien to obejrzec ale mysle, ze i tak na wielu ludziach nie robi to wrazenia;(

ps. przenioslam posty do odpowiedniego tematu
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#52 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 09:33

Zdecydowanie daja do myslenia nawet osobom które jeżdzą trzezwo , które zapinają pasy po prostu nam wszystkim powinny co jakis czas dawac do myslenia co może stac sie na drodze
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#53 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 18:11

Dobrze mowicie dziewczyny - takie filmiki powinni puszczac w tv i to dosyc czesto, zeby trafialy do kazdego
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#54 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 04:39

Wstrząsające są te reklamy, wydaje mi się, że jeśli chce się przemówić do rozsądku ludziom, którzy nie zdają sobie sprawy z tego co może się stać przez ułamek sekundy to rzeczywiście te reklamy są skuteczne.

#55 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 19:57

ALe tez nie kazdemu do rozumu przemowia... niestety, gdzies na forum czytalam wypowiedzi jednego z kolegow, ktory nie daje sobie przetlumaczyc, ze pasy bezpieczenstwa, jak sama nazwa wskazuje, sa wlasnie dla bezpieczenstwa, a nie od parady... :roll:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#56 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 22:25

Wiecie jeśli chodzi o pasy to one uratowały mi życie jakieś pół roku temu... więc ja teraz po wejściu do samochodu od razu je zapinam... po prostu...
Dołączona grafika

#57 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 22:35

Ja pomimo tego, iz zadnych na szczescie przezyc nie mialam - zapinam pasy. Taki nawyk wpojony przez tate i tyle, robie to juz automatycznie
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#58 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 22:42

w sumie to ja przed wypadkiem też zapinałam ale tylko wtedy jak siedziałam z przodu. a teraz to już po prostu zawsze!!!! tyle razy słyszałam że pasy to i tak nic nie dają.... jaka bzdura!!! gdyby nie pasy to ja nie wiem. Dlatego mówię że warto i trzeba koniecznie je zapinać :!: :!: :!:
Dołączona grafika

#59 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 kwietnia 2009 - 18:08

podbijam temat i troche przekieruję rozmowę w inną stronę ... zastanawiałam sie czy nie otworzyc nowego tematu, ale ten jest na tyle podobny że wrzucam to tutaj ... (w razie czego prosiłabym o wyrzucenie z nawwy tematu "brytyjska" i będzie jak znalazł ... zamiast otwiera nowy ;-) )

policja rozpoczeła kolejną kampanię społeczną ... wg mnie rezultat będzie podobny do wszystkich innych tego typu ... częśc społeczeństwa będzie święcie oburzonana jej treścią ...

Od marca tego roku na bardzo szybkich motocyklach zabiło się już 25 osób. Żeby powstrzymać szaleńców, policja rozpoczęła akcję o prowokujących hasłach. Jedno z nich brzmi: "Idzie wiosna. Będą warzywa".
Pościg za motocyklistą
Stróże porządku nie przebierają w środkach, by ich akcja zyskała rozgłos. Agencja reklamowa realizująca akcję o nazwie "Użyj wyobraźni" dla Komendy Głównej Policji przygotowała kilkanaście plakatów. Są bardzo mocne.

Szokują dla naszego dobra?

Czarno-biały rysunek marchewki na motorze i podpis "Idzie wiosna. Będą warzywa" - to jedno z haseł kampanii. - Jest mocne, może nawet przerysowane. Żeby jednak przebić się w dzisiejszych czasach z przekazem, musimy używać takich środków - tłumaczy w rozmowie z reporterem TVN24 Zbigniew Korytnicki z gdańskiej drogówki. Przyznaje, że policja musi podejmować kroki nietypowe, bo skala zagrożenia, które sprawiają szaleńcy na motorach, jest coraz większa.

I są już pierwsze efekty. "Kupiłem dopiero motocykl. jestem w trakcie robienia prawa jazdy, a po tej sesji nie wiem, czy ruszać go z garażu" skomentował rysunek jeden z internautów na stronie uzyjwyobrazni.pl. Inny dodał: "Pomyślmy teraz co czują ludzie, którzy nie spowodowali wypadku jadąc motocyklem".

Policja przeciw piratom

Oprócz kampanii, funkcjonariusze liczą na inne sposoby: wideorejestratory, fotoradary, kontrole na drogach. Muszą to robić, bo w pościgu za motocyklistami są często bezradni.

- Trzeba przyznać, że posiadacz mocnej maszyny w wyścigu z nawet najmocniejszym policyjnych samochodem wygrywa. Mamy jednak nadzieję, że te pomoce zdyscyplinują bardziej kierowców - zaznacza Korytnicki.
Tragiczne święta dla motocyklistów
20-letni motocyklista nie żyje, a 18-letni kierowca skutera jest ciężko... czytaj więcej »

Zatrważające statystyki

Od marca, kiedy zaczął się sezon motocyklowy, w wypadkach z udziałem tzw. ścigaczy zginęło już 25 osób. Zagrożenie wzrasta wraz z poprawą pogody, która sprzyja wypadom na jednośladach i brawurowej jeździe. A na polskich drogach spotykamy coraz więcej motocykli. Według policyjnych danych, jeszcze w 2005 roku było zarejestrowanych 753 648 takich pojazdów, w 2007 roku zaś – już 825 305. Funkcjonariusze dodają, że od 2005 roku notują wzrost liczby wypadków z udziałem motocyklistów. W ubiegłym roku doszło do prawie trzech tysięcy takich wypadków.

Policja zwraca jednak uwagę, że nie wszyscy motocykliści to drogowi piraci. - Krzywdzące byłoby generalizowanie, że wszyscy stwarzają zagrożenie. Są grupy motocyklistów jeżdżących spokojnie i regularnie się spotykających, którzy promują regulaminową jazdę - przyznał Zbigniew Korytnicki.
To hasło jest ostre, mocne, może trochę przesadzone a nawet przerysowane. Żeby jednak przebić się w dzisiejszych czasach z przekazem, musimy używać takich środków
Zbigniew Korytnicki, KMP Gdańsk

źródło: onet

co wy myślicie o tej i o podobnych kampaniach społecznych ? może znacie jakieś inne ...

Załączone miniatury

• e1d899bbb0fe2117ce82dbb7e5571538,21,1.jpg
  • d2e443cec472f3fe267c6dd605eec9d2,21,1.jpg
  • 07619cb4cbb077faa1b47abc2533ec15,21,1.jpg
  • 0b65164ece3414826de834375bc6c8dc,21,1.jpg

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#60 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 17 kwietnia 2009 - 18:28

nie(d)oceniona, jak dla mnie to dobrze, ze takie kampanie powstaja. Moze niektorym cos do lba dojdzie, choc znajdzie sie wielu takich, ktorzy beda sie sprzeciwiac... a to tylko dla Naszego dobra...
Dołączona grafika
Dołączona grafika