Avon
Napisano 18 maja 2007 - 12:46
Jestem konsultantką Avonu, sama mam całą, ogromną szufladę, jeśli nie więcej kosmetyków tej firmy. A jednak dostrzegłam, że najwięcej osób kupuje te kosmetyki nie dlatego, że są dobre, ale głównie przez wpływ reklamy. Przykładowo - moim zdaniem szampony z avonu są do niczego, a jednak wiele osób je kupuje. Porównując też produkty z innymi firmami, dochodzę do wniosku, że nie zawsze opłaca się kupować w avonie i niejednokrotnie są lepsze lub bardziej wydajne z innych firm.
A co Wy sądzicie o avonie?
Napisano 18 maja 2007 - 13:10
Ogolnie jesli juz to wybralabym kosmetyki Oriflame. I takie kupowalam i bylam mega zadowolona.
Avon, jakos za mna nigdy nie przemawial
Napisano 18 maja 2007 - 19:51
tak. kupuję. i lubięjak oceniacie kosmetyki z Avonu? W ogóle lubicie je?
niektóre są dla mnie rewelacyjne i nie zastąpiłabym ich żadnymi innymi, np. żele pod prysznic, perfumy, kulki. są też takie, do których jestem po prostu przyzwyczajona, a do tego są nie drogie
a szampony pomagają mi bardzo w walce z łupieżem, więc ja akurat je lubię
Guest_Kociak_*
Napisano 19 maja 2007 - 09:46
no ja akurat też tak sądzę, przynajmniej na moich włosach się nie sprawdziły. Moja blond czupryna była po nich matowa i suchamoim zdaniem szampony z avonu są do niczego,
Guest_niki_*
Napisano 19 maja 2007 - 10:58
Napisano 19 maja 2007 - 14:20
ja też jestem:)
i również zgadzam się, że jest kilka super rzeczy( jak dla mnie żele pod prysznic, balsamy seria naturals, perfumy, kulki).
Jednak jest także dużo bubli, moim zdaniem to bardzo często kometyki kolorowe. Przykłądowo ostatnio zamówiłam sobie lakier do paznokci bordowy, a przyszedł ciemno różowy. trudno trafić dobrze z kolorem.
szampony jak dla mnie też do niczego, w ogóle się nie pienią
nie znoszę też atyperspirantów w kulce,"leją się " i są bardzo mało wydajne, za to te kremie rewalacja:)
Napisano 19 maja 2007 - 21:18
a tak, to też bolączka Avonu. nie zamawiam w nim żadnych kolorowych kosmetyków typu szminki, lakiery. takie kosmetyki muszę zobaczyć w realu, i dopiero potem się decyduję.Przykłądowo ostatnio zamówiłam sobie lakier do paznokci bordowy, a przyszedł ciemno różowy.
a ja je akurat lubięnie znoszę też atyperspirantów w kulce,"leją się " i są bardzo mało wydajne,
tyle gustów ile nas
Guest_Kociak_*
Napisano 19 maja 2007 - 23:06
bo te kolory w katalogu są zupełnie inne od tego co jest w rzeczywistości. Ja mam taki plus, że kosmetyki kupuję w sklepie, więc jak chcę kupić sobie czy komuś coś z kosmetyków "kolorowych" to najpierw mogę to zobaczyć i przetestować. Ale wydaje mi się, że to bolączka nie tylko avonu tylko każdej firmy sprzedającej kosmetyki poprzez katalog.zamówiłam sobie lakier do paznokci bordowy, a przyszedł ciemno różowy
Napisano 30 maja 2007 - 13:52
Jestem bardzo zadowolona z żeli(świetny jest ten nowy o zapachu owoców tropikalnych poprostu super zapaszek
Napisano 30 maja 2007 - 16:49
Napisano 10 czerwca 2007 - 12:04
Napisano 02 lipca 2007 - 18:20
Ja na szampon wygładzajacy nie narzekam, ale myje wlosy dwa razy w tygodniu-nie wymagaja czestszego.Od razu mówię, że nie chcę robić reklamy, a jedynie zapytać się Was, jak oceniacie kosmetyki z Avonu? W ogóle lubicie je?
Jestem konsultantką Avonu, sama mam całą, ogromną szufladę, jeśli nie więcej kosmetyków tej firmy. A jednak dostrzegłam, że najwięcej osób kupuje te kosmetyki nie dlatego, że są dobre, ale głównie przez wpływ reklamy. Przykładowo - moim zdaniem szampony z avonu są do niczego, a jednak wiele osób je kupuje. Porównując też produkty z innymi firmami, dochodzę do wniosku, że nie zawsze opłaca się kupować w avonie i niejednokrotnie są lepsze lub bardziej wydajne z innych firm.
A co Wy sądzicie o avonie?
Reklama jak reklame chodzi raczej o wygode nie musisz jechac, szukac itd.Sama jestem konsultantka i bardzo lubie te kosmetyki-sa naprawde ''nie drogie''-w porownaniu z innymi tej samej jakosci. Ostatnio jednak stwierdzilam, ze chyba mam alergie na nowa pianke do oczyszczania twarzy, nie moge tez uzywac kosmetykow z tej seri dla nastolatkow.
[ Dodano: 2007-07-02, 19:24 ]
Co do kosmetykow kolorowych to rzeczywiscie roznie bywa, ale kupuje probki np.mam nowej szminki wiec wiem czego moge sie spodziewac. Zalezy poprostu od konsultantki czy zaopatruje sie w probki-to naprawde pomaga. Oriflamu nie lubie..
Napisano 03 lipca 2007 - 13:27
Podkłady są mało trwałe, tusze do rzęs się sypią, rozmazują, są zadkie,mają zadkie szczoteczki...szminki szybko sie "Zjada", perfumy są nietrwałe... Nie zbyt lubię tą firme, kupuje w niej tylko żele pod prysznic lub ewentualnie płyn do kąpieli brzoskwiniowy lub waniliowy. Reszta to shit jak dla mnie
Napisano 30 sierpnia 2007 - 16:37
Napisano 30 sierpnia 2007 - 19:05
Wczoraj dostałam od mamy żel pod prysznic senses czy coś takiego zielony. Cudownie pachnie
żele z tej serii są bardzo fajne, mi się najbardziej podobał pomarańczowy (chyba mandarynkowo - korzenny zapach), ale od kąd pracuje w FM, to przerzuciłam się na te żele, są perfumowane i dłużej utrzymuje się zapach
Guest_Kociak_*
Napisano 30 sierpnia 2007 - 20:38
to jest moim zdaniem najlepszy kosmetyk avonużel pod prysznic senses
Napisano 30 sierpnia 2007 - 20:45
Kociak, a co możesz powiedzieć o tym serum do włosów po prostowaniu? Taki mały spray z zielonym koreczkiem
Napisano 30 sierpnia 2007 - 23:24
ja tam lubie to firme.. hmm może dlatego że prawie wszystkie kosmetyki mam właśnie z tej firmy.. no ostatnio tusz do rzęs kupiłam Golden Rose... ale w avonie też są dobre.. wydłużają, pogrubiają... przynajmniej na moich rzesach.. hmm perfumy wcale krótko nie trzymają... Pur Blance czy For Away (moje ulubione)
[ Dodano: 2007-08-31, 00:25 ]
ajjj ale się zasiedziałam
Guest_Kociak_*
Napisano 31 sierpnia 2007 - 09:56
wiesz, sama nigdy nie używałam ale chyba jest dobry na zniszczone końcówki, bo miałam klientki które uporczywie go u mnie kupowały, po czym widać, że były zadowolone. Co do dostawy... No raczej do Ciebie już nie dojdzie, chyba, że byłabyś w Lublinie, to możesz sobie kupić bezpośrednio w Biurze Obsługi Konsultantek.Kociak, a co możesz powiedzieć o tym serum do włosów po prostowaniu?
Na wszelki wypadek podaję Ci adres i godziny otwarcia :
Lublin, ul. Zana 41
Godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek 10.00-18.00
sobota nieczynne
Tam możesz sobie kupić kosmetyk normalnie jak w sklepie
Napisano 31 sierpnia 2007 - 10:32
zgadzem sie, perfumy wcale nie sa takie złe, mam Pur Blanca i jestem zadowolonahmm perfumy wcale krótko nie trzymają... Pur Blance czy For Away (moje ulubione)
są bardzo trwałe.. ja czuułam je nawet na drugi dzień..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych