@Tilia dziękuję ![]()
Praca
Napisano 18 listopada 2015 - 21:15
@halynka - gratuluję ![]()
Ja dzisiaj dostałam informację o awansie o który się starałam, więc od grudnia nowe wyzwania przede mną ![]()
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 28 grudnia 2015 - 14:03
]Jak myślicie, czy warto zaczynać pracę po 30-tce? Przez długi czas byłam typową kura domową, zajmowałam się dzieckiem, które urodziłam dość wcześnie oraz domem (pranie, sprzątanie, gotowanie). Teraz postanowiłam zrobić coś dla siebie i zacz ełam pracę. Koleżanka zachęciła mnie, abym odpowiedziała na ogłoszenie firmy KRUK. Złożyłam swoje CV i teraz jestem zatrudnuiona jako doradca terenowy. Praca bardzo mi sie podoba, ponieważ mkogę pomóc osobom w trudnej sytuacji finansowej, rozwiązać ich problemy. Ogłoszenie, . .. więc może któraś z Was również będzie miała ochote spróbowac swoich sił.
Napisano 08 lutego 2016 - 13:50
@magdaaaaa szkoda gadać. Umowę miałam do końca stycznia, ale zaraz po świętach moja bezpośrednia przełożona poszła na urlop i kogoś innego poprosiła o rozmowę ze mną, że nie potrzebują tylu ludzi w dziale, więc nie przedłużą i mówią mi to wcześniej, żebym sama podjęła decyzję co dalej. Jako, że sugestię zrozumiałam podpisałam ze starostą porozumienie i pracowałam do końca roku tylko. Nie było sensu zostawać na ten miesiąc bo atmosfera byłaby okropna a pieniądze i tak żadne.
Napisano 08 lutego 2016 - 21:44
Pracowałam, pracowałam i zostałam bezrobotna. Właśnie dziś skończył mi się okres wypowiedzenia. Zrezygnowałam sama, bo musiałam. Od miesiąca szukam nowej pracy, bezskutecznie. Jestem już trochę tym podłamana. Kilka rozmów za mną, ale zero odpowiedzi. Musiałam załatwić jeszcze kilka formalności i idę rejestrować się w UP; mam nadzieję, że na coś uda się załapać.
Przenoszę się do typowo przemysłowego miasta, tam najmilej jest widziany konkretny fach (czyt. górnictwo). ![]()
Napisano 09 lutego 2016 - 09:02
@Findmysky. jakie miasto? ![]()
Ja od 2-go listopada jak nauczyciel w przedszkolu. Po czasie kiedy tam pracuję stwierdzam, że jest to moja wymarzona praca.
Mimo, że czasami dzieciaki dają mocno w kość to i tak lubię to co robię. ![]()
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 09 lutego 2016 - 23:08
@palomka super, że robisz to co lubisz.
Jeśli praca jest przyjemnością to już bardzo dużo. ![]()
Ja jutro idę na kolejną rozmowę. Może tym razem się uda. ![]()
- palomka lubi to
Napisano 10 lutego 2016 - 08:49
@Findmysky. powodzenia na rozmowie!
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 10 lutego 2016 - 09:16
@Findmysky. powodzenia!
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 10 lutego 2016 - 14:22
Od piątku szkolenie. Udało się.
Napisano 29 kwietnia 2017 - 20:59
Ma koleżankę, która zajmuje się dorywczo przyjemną pracą w postaci opiekunki do zwierząt
Mówiła mi, że zajęcie znalazła dzięki portalowi .... .pl
Nie wiem, czy go znacie ale uważam, że to bardzo praktyczne narzędzie. Może i Wy się zarejestrujecie?
Napisano 23 listopada 2021 - 12:53
Co do pracy zdalnej... Wszystko zależy od tego jaki masz zakres obowiązków, zdarzają się takie dni kiedy nie ma czasu zjeść, ale zdarzają się takie ze na spokojnie ogarniesz nawet jakieś małe rzeczy w domu. Trzeba się dobrze zorganizować żeby nie popaść w pracoholizm i potrafić o tej 16-17 skończyć robotę. Na początku było mi ciężko bo brakowało rozgraniczenia między praca, a czasem wolnym, ale tata już wszystko przychodzi naturalnie.
Od siebie polecam przede wszystkim pamietać o zorganizowaniu miejsca pracy w domu: https://tutumi.pl/bi...dab-sanoma.html Polecam takie wygodne biureczko.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 24 stycznia 2022 - 08:45
Wiele firm chętnie zatrudniłoby cudzoziemców, ale mają wątpliwości odnośnie tego, czy jest to możliwe na podstawie karty stałego pobytu https://www.norwork....stalego-pobytu/ . Myślę, że każdemu pracodawcy przyda się taka wiedza, zwłaszcza teraz, gdy w wielu zawodach brakuje rak do pracy.
Napisano 07 marca 2022 - 14:27
Na szczęście teraz coraz więcej pracodawców idzie na rękę pracownikom, więc ze zmianą pracy nie powinno być problemu.