Jak to jest z Waszym eks ;)
Guest_Kociak_*
Napisano 16 maja 2007 - 21:47
Napisano 16 maja 2007 - 21:49
frywolna dusza mi rozkazuje haha
ze strusiem kontakt mam dobry
a tak ogolnie to nie mam za wielu eks ale z kazdym staram sie miec jakis kontakt
z jedym lepszy z drugim gorszy czesto to oni sie tak zachowuja ze nie da sie z nimi odzywac po ludzku
Napisano 17 maja 2007 - 07:39
A z Misiem nie gadamy o przeszlosci
Napisano 17 maja 2007 - 13:46
ani nie rozstaliśmy się w gniewie, ani nie jesteśmy przyjaciółmi. po prostu nic nas nie łączy, każdy żyje swoim życiem i tyleJakie macie stosunki z Waszymi byłymi partnerami? Rozstaliście się w gniewie, czy może jesteście nadal przyjaciółmi? A może po prostu nic Was nie łączy?
Marcin nie ma żadnego kontaktu ze swoimi byłymi. I dobrzeA jak sprawa się ma u Waszych drugich połówek? Jakie oni mają kontakty ze swoimi byłymi?
a tak. rozmawiać, to rozmawiamy. Misiek z reguły się wtedy troszkę wkurza i robi się zazdrosnyRozmawiacie w ogóle o swoich eks-miłościach czy omijacie ten temat szerokim łukiem?
Napisano 17 maja 2007 - 14:17
Guest_Kociak_*
Napisano 17 maja 2007 - 18:12
Jeśli zaś chodzi o rozmowy, to teraz już rzadziej, no bo ile można wałkować jeden temat, ale na samym początku, jak jeszcze byliśmy przyjaciółmi tylko i później na początku związku to rozmawialiśmy o swoich byłych. Nie jest to dla nas żaden temat tabu. W końcu eks to eks, a teraz jesteśmy dla siebie my najważniejsi i to jest ważne
Guest_niki_*
Napisano 20 maja 2007 - 11:03
Napisano 04 czerwca 2007 - 08:51
I teraz już wiem, że podstawowy błąd to rozmawiać z aktualnym chłopakiem o przeszłości, ja taki błąd zrobiłam i troszkę mieliśmy z tym problemów. Był czas, że sobie to wypominaliśmy
Napisano 04 czerwca 2007 - 08:54
I teraz już wiem, że podstawowy błąd to rozmawiać z aktualnym chłopakiem o przeszłości
popieram...tez mialam kiedys taki okres, ze za wszelka cene chcialam wyciagnac od Niego rozne informacje z przeszlosci...konczylo sie roznie...klotniami, obrazaniem a nawet ze ja jestem zazdrosna
Napisano 04 czerwca 2007 - 20:24
Napisano 05 czerwca 2007 - 06:51
Napisano 05 czerwca 2007 - 08:22
Napisano 05 czerwca 2007 - 16:00
a to prawda.Jak dla mnie nie ma przyjaźni z eks, zawsze jest jakiś podtekst.
raz próbowaliśmy się z byłym "zaprzyjaźnić". te próby stanęły na tym, że umówiliśmy się na niezobowiązujące spotkania z przytulańskiem, całusami itd. i jeszcze szybciej takie spotkania się skończyły niż zaczęły.
z innym znowu chłopakiem przez jakiś czas potrafiliśmy się naprawdę fajnie kumplować, studiowaliśmy razem, on mi załatwiał wszystkie notatki, no niby czysta przyjaźń, znajomość, ale wystarczył jeden wspólny wyjazd do Zakopanego na kilka dni, żebym zaczęła myśleć o nim znowu jako o TYM konkretnym dla mnie.
a u nas to nie jest akurat problem. i nie żałuję, że z Miśkiem wiemy wszystko o swoich hyłych. w jakiś sposób nas to do siebie zbliżyło. fakt, że przy takich rozmowach jedno z nas (zazwyczaj Marcin) robiło się zazdrosne, ale to tak na chwilkę i szybko przechodziłopodstawowy błąd to rozmawiać z aktualnym chłopakiem o przeszłości
Napisano 06 czerwca 2007 - 11:59
Guest_Kociak_*
Napisano 06 czerwca 2007 - 14:33
ja też czasami sama się o jego eks dopytywałam a później żałowałam, bo jak mi odpowiedział to byłam zazdrosna i sie denerwowałamrobiłam mu sceny nie powiem
Napisano 06 czerwca 2007 - 16:17
i mama wtedy do mnie to co wiesz z kim chcesz być? ja pogadałam i wybrałam.. odchodzę a mama na co czekasz dzwon do niego i powiedz czego chcesz... wtedy zadzwoniłam do eks... powiedziałam ze chce przerwy w związku...
potem pisaliśmy trochę, dzwonił... potem sie spotkaliśmy... teraz nie utrzymuje z nim kontaktu...
za to utrzymuje z moja pierwsza miłością... i to mam bardzo dobre z nim kontakty... i nadal wiem ze mnie kocha
Napisano 14 czerwca 2007 - 13:57
No ja moglabym dokladnie tak smo napisac! tez przez pewien czas, okolo miesiaca nie moglam sie zdecydowac.Bylam jeszcze z tamtym facetem, ale spotykalam sie z innym, ktory teraz jest moim obecnym. Ten moj obecny mezczyzna dowiedzial sie ze kogos mam - ode mnie, nie chcialm go oszukiwac,a tamten nie mial pojecia co sie dieje. wiedzialam, ze nie moge tego ciagnac, ale trudno mi bylo sie zdecydowac, z tym poprzednim bylam 4 lata!W koncu zdecydowalam i byla to najmadrzejsza decyzja w moim zyciuheh ja pamiętam.. ciagłam 2 sroki za jeden ogon..
i mama wtedy do mnie to co wiesz z kim chcesz być? ja pogadałam i wybrałam.. odchodzę a mama na co czekasz dzwon do niego i powiedz czego chcesz... wtedy zadzwoniłam do eks... powiedziałam ze chce przerwy w związku...
potem pisaliśmy trochę, dzwonił... potem sie spotkaliśmy... teraz nie utrzymuje z nim kontaktu...
Nie utrzymuje z nim kontaktu juz od dluzszego czasu, po pierwsze nie chce mu sie przypominac, bo wiem ze przezyl nasze rozstanie, latwiej zapomni jak nie bedziemy miec kontaktu, a po drugie, moj obecny facet napewno wolalby zebym sie z tamtym nie kontaktowala. czesc sobie oczywiscie mowimy, ale nic poza tym.
Napisano 15 czerwca 2007 - 10:28
b. mądre podejścieNie utrzymuje z nim kontaktu juz od dluzszego czasu, po pierwsze nie chce mu sie przypominac, bo wiem ze przezyl nasze rozstanie, latwiej zapomni jak nie bedziemy miec kontaktu,
swoją drogą widzę, że dużo tutaj dziewczyn rozstało się z facetami po długim związku. dobrze, że tak potrafiłyście i że w tym kolejnym związku odnalazłyście to prawdziwe szczęście
Napisano 19 czerwca 2007 - 11:12
Pozdrawiam
Napisano 19 czerwca 2007 - 12:01
nie zrozumiałam, kto knuje coś innego? Ty czy On?Choc pewnie i tak to nie wypali bo knuje cos innego...
tez miałam kiedyś podobną sytuację. kumplowałam się z moim byłym, z taką różnicą, że On chyba cały czas coś do mnie czuł, a ja nic. i też byłam b. ostrożna, żeby nie dać mu przez przypadek żadnego znaku, który miałby go zachęcić do czegoś więcej. jednocześnie nie chciałam całkiem zrezygnować z tej znajomości. udało się
dzisiaj już zdecydowanie rzadziej się widzimy, wiem, że Łukasz zakochał się na zabój z wzajemnością