Dlaczego on nie chce slubu?
Napisano 23 sierpnia 2010 - 15:25
Jednak ja jestem wychowana w rodzinie w której Kościół jest bardzo ważny z tego powodu baaardzo dużo czytałam na ten temat co zrobić ja wiem najłatwiej powiedzieć nie grzeszyć ... tak ale ja uważam ze Ślub byłby dla Nas najlepszy, bylibyśmy razem szczęśliwi , ale mój chłopak nie chce o tym słuchać, a ja męczę się i boję ze ten moment nadejdzie gdy zajdę w ciąże.
Jeżeli źle temat umieściłam przepraszam
Napisano 23 sierpnia 2010 - 15:43
a teraz nie jesteście szczęśliwi?uważam ze Ślub byłby dla Nas najlepszy, bylibyśmy razem szczęśliwi
może Twój chłopak jeszcze nie jest gotów na aż taki duży krok do przodu...z drugiej strony porozmawiaj z nim szczerze bo może się okazać że nigdy nie będzie na to gotowy a Ty będziesz się dalej męczyła
Napisano 23 sierpnia 2010 - 17:02
ja rowniez pochodze z rodziny katolickiej gdzie religia jest bardzo wazna i cie po czescie rozumiem, ze pragniesz tego slubu i chcialabys wyjsc za niego za maz chcialabys przez to przypieczetowac wasza milosc i nie miec dylematu ze grzeszysz. Rozumiem cie az za dobrze. Jedyne wyjscie z tej sytuacji jest takie abys z nim poprostu pogadala. Ja tak wlasnie z moim chlopakiem zrobilam. Rozmowa moze tutaj pomoc. szczera rozmowaJednak ja jestem wychowana w rodzinie w której Kościół jest bardzo ważny z tego powodu baaardzo dużo czytałam na ten temat co zrobić ja wiem najłatwiej powiedzieć nie grzeszyć ... tak ale ja uważam ze Ślub byłby dla Nas najlepszy, bylibyśmy razem szczęśliwi , ale mój chłopak nie chce o tym słuchać, a ja męczę się i boję ze ten moment nadejdzie gdy zajdę w ciąże.
Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:17
Napisano 23 sierpnia 2010 - 22:19
Wiem po sobie ze faceta w "tych" sprawach nie powinno sie naciskac za bardzo.
ja bym nie patrzyla na to pod tym katem. Jesli chodzi o branie slubu przez dziecko to nie jestem ani na Tak ani na nie. Wiekszosc slubow jest brana wlasnie z powodu dziecka. Czy slub jest sakramentem spychanym na boczny tor. zalezy nie chce tu mowic za wszystkich, ale przez niektorych ludzi na pewno. Duzo zalezy od podejscia ludzi do samego slubu. Jedni biora slub bo chca a inni odkladaja go na dalszy plan.Dlaczego Ślub jest dobry gdy kobieta jest w ciąży a gdy tego chce spycha się ten sakrament na "dalsze tory"???
Napisano 23 sierpnia 2010 - 22:29
Napisano 24 sierpnia 2010 - 08:37
skoro z nim rozmawiałas a on nie chce...nie naciskaj.Jesli zalezy Ci na tym zwiazku .
Czas pokaże .
Ja kiedys miałam taka sytuacje...byłam z facetem pare lat. Była mowa o ślubie, on nie był gotowy.BO " jeszcze ma czas" . No ale za 2 miesiace po tej rozmowie przespał sie z inna...
Noi zrobił jej bobasa i chajtnał sie z nia
Napisano 30 sierpnia 2010 - 23:13

Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą..
Napisano 01 września 2010 - 21:33
Napisano 01 września 2010 - 22:04
To nie taki majątek... on raczej o tym wie, więc chyba Cię spławił po prostu.ze nie ma pieniędzy na pierścionek..
Może to typ, który nie zamierza się zaręczać? Skoro po tylu latach nawet nie poruszył podobnego tematu..
Napisano 01 września 2010 - 22:47
tyle czasu razem a my nawet nie zaręczeni:(dla mnie to jest ważne..chciałabym jakoś zapieczętować naszą miłość...chciałabym żeby był moim narzeczonym..nie wiem co mam o tym myśleć..boi się zobowiązania??moje koleżanki już po roku wychodzą za mąż..zaręczają się..a my chodzimy i chodzimy ze sobą...
mnie czasami nachodza podobne mysli jesli chodzi o mnie i o K
Napisano 02 września 2010 - 03:27
a mnie się wydaje, że przesadzaciemnie czasami nachodza podobne mysli jesli chodzi o mnie i o K z tym ze my jestesmy ze soba 4,5 roku
Nie porównuj sie do innych, bo nic dobrego z tego nie wychodzimoje koleżanki już po roku wychodzą za mąż..zaręczają się..a my chodzimy i chodzimy ze sobą..
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 02 września 2010 - 07:32
Masz dopiero 21 lat - może on uważa, że jesteście po prostu jeszcze za młodzi na zaręczyny, może tez nie chce nacisków z Twojej strony, bo to musi być jego decyzja.
Co innego sprawa, czy podczas tych 7 lat bycia razem poruszaliście temat założenia rodziny? Bo może on dokładnie nie wie czego Ty oczekujesz, a Ty nie wiesz, czego on.
nie ma pieniędzy na pierścionek..
Tutaj, to akurat moim zdaniem była raczej wymówka, ale nie bądź o to na niego zła, bo może był po prostu zaskoczony pytaniem.
Widzisz, na temat narzeczeństwa ja mam inne zdanie - może Twój chłopak też. ja myślę, ze zapieczętowaniem miłości jest ślub, dlatego zaręczyny następują niedługo przed ślubem ( rok - dwa). Może on też tak myśli i dla niego decyzja o zaręczynach to już planowanie ślubu, a na to albo nie jest gotowy, albo nie ma funduszy.chciałabym jakoś zapieczętować naszą miłość...chciałabym żeby był moim narzeczonym..
Proponuje szczerą rozmowę o waszej wspólnej przyszłości bez jakichś wyrzutów i pretensji.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 02 września 2010 - 10:28
oczywiście ze tak..rozmawialiśmy o tym ze bardzo chciałby mieć ze mną dziecko no ale za wcześnie jest.czy podczas tych 7 lat bycia razem poruszaliście temat założenia rodziny?
może macie racje..pewnie nie chce sie zaręczać bo jestem po prostu za młoda..i nie myśli o tym.(poznaliśmy się za małolata..miałam 14 lat
no właśnie i tu tez jest problem..jakbyśmy sie zaręczyli wypadało by zamieszkać razem..mieszkaliśmy ze soba 1.5 roku za granica..było superw między czasie zamieszkajcie razem (mieszkacie? ) zobaczysz jak się ułoży....
no ale tu w Polsce mieszkamy osobno...bo narazie nie mamy gdzie.
tak tak...może i się rozpędziłam..najpierw szkoła..praca..(bo aktualnie nie pracuje)potem nazbieramy wspólnie pieniądze na wynajęcie czegoś..a potem jak się będzie układało..masz 21 lat... może jednak myślenie o zaręczynach i ślubie to trochę za wcześnie? Nie lepiej najpierw o szkole, nauce, pracy,
to dopiero zaręczyny,ślub i dziecko.wszystko po kolei..chociaż trochę to potrwa..nie ma co się spieszyć.jestem młoda i jeszcze mam czas na wszystko.
dzięki za pomoc
Napisano 03 września 2010 - 13:05
mój mąż przez miesiac robił fizycznie TYLKO na ten pierscionek.ze nie ma pieniędzy na pierścionek..rozumiem ze nie zarabia nie wiadomo ile..ma swoje wydatki ale jakby chciał to zrobić
kolezanka czekała 10 lat. Doczekała sie...a my chodzimy i chodzimy ze sobą.
Ile on ma lat ??
myśle że on sie obawia odpowedzialności jeszcze, widocznie nie dojrzał.
Masz 21 lat...wiem wiem..jesteś i czujesz sie dorosła. Ale ...daj sobie czas, Wam ??
teraz może studia i praca, lub tylko studia ?? wyszalej sie.
Wiem że każda kobieta chce slubu, biąłej sukini ale wiesz...później poza czymaniem sie za raczke sa też obowiazki.
Zobaczysz jak bedzie. Czas pokaże.
Mam kolezanke co ma 32 lata... facet ma 35 i On jeszcze sie nie oswiadczył po ...5 latach razem.
Jest wiec różnica Wy i ONi , prawda ??
Napisano 04 września 2010 - 12:34
23Ile on ma lat ??
to prawda jest wielka różnica.To nie chodzi o to jak długo jesteśmy ze soba tylko o nasz wiek;/może i się rozpędziłamMam kolezanke co ma 32 lata... facet ma 35 i On jeszcze sie nie oswiadczył po ...5 latach razem.
Jest wiec różnica Wy i ONi , prawda ??

Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą..
Napisano 04 września 2010 - 12:53
To nie chodzi o to jak długo jesteśmy ze soba tylko o nasz wiek;/może i się rozpędziłam
Ekhem ! Jaki wiek, że zapytam? 21 i 23 lata ?
Ja sama mam 21 lat i mój partner 23; razem jesteśmy 2 lata.
nie ma co się spieszyć.jestem młoda i jeszcze mam czas na wszystko.
Dokładnie. Niech zaręczyny będą dla Ciebie niespodzianka - nie naciskaj na Niego, bo to go może jeszcze bardziej zniechęcić
Napisano 30 listopada 2010 - 20:15
Napisano 30 listopada 2010 - 21:04
Napisano 30 listopada 2010 - 21:17