Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co pamiętany z młodzieńczych lat?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
726 odpowiedzi w tym temacie

#441 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 11:48

Ja też zbierałam plakaty <luzak></span> Mieliśmy z rodzeństwem bardzo duży pokój, ale mimo to calutki dookoła obklejony był plakatami :P

bardzo ciężko odchodziło, właściwie razem z farbą ;-)

Pamiętam :P Potem ściana miała nieco zły wygląd, ale co tam :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#442 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 12:52

Potem ściana miała nieco zły wygląd, ale co tam

Nieco to mało powiedziane. Mój śp. brat kiedyś postanowił podklejać wszystkie i ściany wyglądały w jego pokoju masakrycznie ale Krzysiu wpadł na genialny pomysł, że trzeba pomalować. Po skończonym dziele jak tato wszedł do pokoju to tylko ręce załamał bo wyglądało to kosmicznie
Dołączona grafika

#443 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 13:16

Dlatego u mnie w pokoju zawsze była tapeta. Rodzice byli zapobiegliwi ;-)

Przypomniał mi się właśnie jeden serial - hit mojego dzieciństwa. "Tajemnica Sagali" :mrgreen: Pamiętam, że puszczali to kiedyś w ferie i oglądaliśmy codziennie u kogoś innego :-)

#444 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 16:04

ale jak mnie kogut gonił po całym podwórku,

mnie pocharatał pod kolanem , do dzis nie lubie zywego drobiu ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#445 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 16:12

ale jak mnie kogut gonił po całym podwórku

Mnie indyk,uczepił sie ,bo miałam czerwoną kurtkę.
Pamiętam wakacje na wsi u babci i spanie na sianie.Obie z siostrą lubiłyśmy czasami spać w stodole. ;-)

#446 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:26

viola, ja też mam wspomnienia z sianem. Kiedy mieszkałam na wsi, mieliśmy sasiadów od których kupowaliśmy mleko - prosto od krowy i zawsze ja chodziłam po to mleko na 19 tyle, że z domu wychodziłam koło 17, a wracałam koł 22, bo tak super się bawiło w wojnę lub chowanego na strychu stodoły, gdzie było pełno siana - z dziećmi tych sąsiadów się tam bawiłam.
Aleś mi viola, przypomniała :mrgreen:

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#447 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 08:44

hit mojego dzieciństwa. "Tajemnica Sagali"

kurde, tytuł mi sięprzypomina, ale o czym to było to już nie <co></span> jakies kryształy i czary-mary, nie ? ;>

puszczali to kiedyś w ferie

zapewnie ;-)

ja też mam wspomnienia z sianem.

<niemoge1></span> jaki tekst <lol></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#448 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 10:33

jakies kryształy i czary-mary, nie ? ;>

taki niebieski kryształ zbierali do kupy. Też pamiętam i bardzo miło wspominam :mrgreen:

jakie siano... pustaki koło domu moich dziadków były the best. z kuzynem tak je poprzestawialiśmy, że przypominały samochód (a że były ustawione wysoko, to po schodkach trzeba było do niego włazić :lol: ). Ściągnąć nas stamtąd nie można było <lol></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#449 Asiulek23

Asiulek23
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 10:43

a pamietacie gry telewizyjne pegazusy ?? mario itp itd ??:) one do dzis sa dostepne :):):)

pamietam jeszcze jak bylam mlodsza i chcialam miec inny kolor wlosow to moczylysmy bibule i malowalysmy pasemka hehehe rozne kolory :):) ale byly pomysly wtedy

#450 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 22:17

Oj ja lubię sobie czasem powspominać.
:arrow: Pamiętam, że w sobotę od rana leciał cykl bajek i wszyscy spali jeszcze a ja wkulałam się rodzicom do łóżka i cyk pilocik w ruch :-D
:arrow: Przesiadywanie na placu zabaw od rana do wieczora grania w gumę, linkę, chowanego itp...
:arrow: Wakacje co roku na wsi a tam to dopiero mnóstwo zabaw i 'odkrywanie tajemniczego świata' :mrgreen:
:arrow: LO 27 i Kuba Molenda
:arrow: w przedszkolu obowiązkowo leginsy w dalmatyńczyki :)
:arrow: adidasy które świeciły jak się chodziło (absolutny bajer - kto je miał był kimś na podwórku
:arrow: ciuchy szyte przez mamę (z braku kasy) takie same dla niej dla mnie i młodszej siostry, które przeklinałam jak tylko zaczęłam być świadoma
:arrow: przedzielanie pokoju który dzieliłam z siostrą przez koc na sznurku
:arrow: pisanie do siebie listów z przyjaciółkami mimo iż widywałyśmy się co drugi dzień ;-)
:arrow: "bazy" czyli miejsca o których wiedziała niby mała grupa osób i były trochę oddalone od 'naszego placu zabaw' a chodzenie tam było wielką tajemniczą wyprawą (najczęściej jakieś drzewa czy krzaki)

Sporo by się tego znalazło, ale tak porozrzucane w czasie troszkę

Przypomniał mi się właśnie jeden serial - hit mojego dzieciństwa. "Tajemnica Sagali" :mrgreen: Pamiętam, że puszczali to kiedyś w ferie i oglądaliśmy codziennie u kogoś innego :-)

Mi przypomniał się jakiś czas temu i nawet ściągnęłam na kompa, żeby sobie pooglądać...

a pamietacie gry telewizyjne pegazusy ?? mario itp itd ??:) one do dzis sa dostepne :) :):)

oczywiście, że pamiętam. Grało się całymi popołudniami ;) A kiedyś jeszcze taką czarno-białą miałam. Zero porównania z komputerem.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#451 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 10:25

LO 27 i Kuba Molenda

U mnie był Łukasz z tym samym nazwiskiem :P LO 2 :P

"bazy"

Oj tak, bazy to było coś - my mieliśmy pośród jakichś porozrzucanych cegieł, a jak szedł niedaleko ktoś, kto o bazie wiedzieć nie powinie, to dopiero była panika.
Jak już byłam starsza, to mój brat z sympatii pozwolił mi dostąpić zaszczytu takiegoż, że pokazał mi gdzie mają swoją bazę <luzak></span> <umieraam></span>

pisanie do siebie listów z przyjaciółkami mimo iż widywałyśmy się co drugi dzień ;-)

Ja miałam długo taką prawdziwą przyjaciółkę - od 5 klasy podstawówki, codziennie byłyśmy albo u mnie, albo u niej i wymyśliłyśmy dla siebie skróty :P WPOSINZ - wielka przyjaciółka od serca i na zawsze :P
I miałyśmy obie napisane to na tenisówkach, z tym, że z przodu skrótu były inicjały tej przyjaciółki :P

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#452 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 12:11

Pamiętam ciuchy tureckie,spodnie Malviny i Piramidy.Obowiązkowo musiałam mieć.
Pamiętam także długie kolejki do zieleniaka jak przywieźli arbuzy. :-D

#453 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 13:49

Akurat w temacie. natknęłam się na to i o wielu rzeczach już mówiłyśmy, ale mi się jeszcze sporo przypomniało rzeczy z dzieciństwa - Idol, Bar, Ich Troje - ich piosenki znało całe podwórko, Od przedszkola do Opola, które namiętnie w niedzielę oglądałam i skoki Adama, które w niedzielę po obiedzie u babci oglądała cała rodzina - wtedy był to nasz sport narodowy :mrgreen:
Dołączona grafika

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#454 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 13:58

i skoki Adama, które w niedzielę po obiedzie u babci oglądała cała rodzina

Matko kochana ja to dinozaur jednak jestem, bo ja to wtedy już nie taka młoda byłam :-P

Idol, Bar, Ich Troje

Jak wyżej ;-) Kurczę ale wtedy to były pierwsze tego typu programy, oglądalność miały wielką ;-)

A ta fotka mnie wzruszyła ;-) Ehhh :mrgreen:

#455 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 14:01

Aaaaaa! :lol: Pamiętam gwiazdki milkyway pyyysznośći :mrgreen: fury to jużnie moje dzieciństwo :lol: ale przypomniał mi się dziś mini playback show... i jak go nieudolnie kopiowaliśmy na szkolnych przedstawieniach :D i na dzień matki... odstawiłyśmy występ spice girls i ja byłam victorią (w tym miejscu pękam z dumy <umieraam></span> ). A jakie mamy były z nas dumne <lol></span> tylko jednej nam laski zabrakło i tym sposobem przewidziałyśmy zmniejszenie się składu spicetek do 4 <lol></span>

EDIT:

bo ja to wtedy już nie taka młoda byłam :-P

ee tam :P pierwsze sukcesy małysz odnosił w okolicach1994 jeżeli dobrze pamiętam :P miałam w sumie 8-9 lat wtedy :lol:

Ich Troje

zastałem jolkę? JOLKA! DO CIEBIEEEE <umieraam></span>
http://www.youtube.com/watch?v=869mcrMEysE&feature=player_embedded#at=53

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#456 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 14:10

Kilka wspomnień z lat 80-tych.Gra w hacele na szkolnej przerwie.

#457 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 15:23

Ich Troje niedawno sobie odświeżyłam :mrgreen: Znalazłyśmy z dziewczynami na YouTube i co najlepsze, okazało się, że znam wszystkie teksty ich piosenek. Słowo w słowo! :lol:

Getry z dalmatyńczykami też pamiętam. Miałam czerwone i granatowe, oprócz tego jeszcze z Królem Lwem i Małą Syrenką. Wszystkie moje koleżanki chodziły w takich :mrgreen:

#458 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 16:15

Idol, Bar, Ich Troje

ooo to ja byłam juz wieksza dziewczynka:)
serial Beverly Hills 90210 czy jak mu tam :lol:

A ta fotka mnie wzruszyła

oj mnie też ;) soczki Frugo:)
wszystko było takie dziwne, nieznane..
teraz dzieciaki wszystko maja
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#459 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 16:53

matko ale się rzeczy poprzypominało... wakacje... to był czas, że się na podwórku od rana do wieczora siedziało z przerwami na obiad... albo w porze podwieczorku mama mi kanapkę robiła i tylko pod nią podbiegałam i dalej na dwór :-P bawiło się z dzieciakami o parę lat starszymi i nie było w tym niczego dziwnego... moja kuzynka 5 lat ode mnie starsza z koleżankami zawsze wymyślała najlepsze zabawy :-P podwórko to było magiczne miejsce :mrgreen: :mrgreen: dzieciaki miały wyobraźnie :-P

wszystko było takie dziwne, nieznane..
teraz dzieciaki wszystko maja

dokładnie... nie miało się wszystkiego na tacy, więc bawiło się powiedzmy sobie szczerze "byle czym". Nawet zwykła zabawa w dom... teraz dziewczynki mają cudowne kuchnie, naczynia, produkty spożywcze z plastiku... za moich czasów zabierało się stary garnek mamy, jakies tam naczynia, które nam oddawała a za jedzenie robiły liście, trawa, woda, piasek itp itd...
Może nie miałam super zabawek, dostępu do wszystkiego, wymyślnych słodyczy... ale nie zamieniłabym swojego dzieciństwa na żadne inne :-D
Dołączona grafika

#460 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 17:21

nie zamieniłabym swojego dzieciństwa na żadne inne :-D

Podobnie jak większość z nas ;-) Ale tak to jest, że zawsze idealizuje się swoje dzieciństwo i swoja młodość i narzeka się na obecne pokolenie. Doskonale pamiętam, że kiedy byłam mała, moi rodzice też mówili, że "za ich czasów było lepiej", nie mówiąc już o moim dziadku. Pamiętam, że ja też wolałam np zimą posiedzieć w domu przed telewizorem, albo grać w jakąś grę, zamiast wyjść na dwór, czego nie mógł zrozumieć mój tata "bo przecież za jego czasów brało się sanki, łyżwy i szło się na cały dzień zjeżdżać z górek albo grać w hokeja". Dlatego jestem pewna, że te dzieci, którym teraz tak wszyscy współczują, swoje dzieciństwo będą wspominać tak dobrze, jak my swoje i wcale nie będą czuć się gorzej przez to, że urodziły się w tych czasach i coś je ominęło.