Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jakie Wy polecacie kosmetyki dla niemowlat?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#41 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 16:25

kremem na całe ciało? jaki masz? bo ja tylko buźkę smaruję kremem, a reszte ciała raz na jakiś czas oliwką... nie codziennie, bo kąpię go też w płynie z oliwką, wiec nie widzę takiej potrzeby

#42 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 17:36

widzę, że moje dziecko nie jest samo. ja szybko odstawiłam j&j

moja bratanica tez była uczulona , uzywalismy babbino kremu do twarzy, a chusteczek kazdych innych ale nie te.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#43 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 21:21

nie te czyli nie bambino?

Ja po kąpieli smaruję tylko twarz małemu kremem pielęgnacyjnym a czasem jak widzę, że coś się dzieje na "dole" to kremem pielęgnacyjnym z tlenkiem cynku z Cleanica.
też uważam że płyn z oliwką zupełnie wystarczy.

a oliwkę to ja sama stosuję :D uwielbiam ...
Dołączona grafika

#44 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 09:11

Bambino,swietne kosmetyki,fajny zapach,wyprobowane i sprawdzone.Syn uwielbia jak smaruje mu buzie wlasnie kremem tej marki.

#45 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 09:53

Moja bratowa kupiła swojemu synkowi cały zestaw z Johnsonna i mały dostał takiej wysypki, że od razu wszystko poleciało do kosza. Przerzuciła się na Bambino i Nivea i jest ok ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#46 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 00:49

u nas była ta sama sytuacja, mały też był wysypany i wtedy ja je musiałam przejąć.. a małego przerzuciłam na Cleanic Kindii i jest jak najbardziej ok :D
Dołączona grafika

#47 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 20:55

ja sama zużyłam te kosmetyki, jak młody dostał wysypki :)
jego oliwkę do te pory też używam, mimo, ze już mam z cleanic a nie z J&J, tak pięknie pachnie, ze czasami sobie rękę posmaruję i wącham :lol:

#48 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 20:11

ja też mam coś takiego, że niektóre kosmetyki przejmuję po synku. tak było z oliwką a nadal jest z płatkami kosmetycznymi dla dzieci. to jedyne płatki, które mają odpowiednią wielkość, a nie takie malutkie jak pozostałe. te z kindii nie zostawiają włókien co dla mnie jest najważniejsze bo noszę soczewki, a cokolwiek na soczewce to... tragedia.
Dołączona grafika

#49 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 15:33

czasami zakładam sobie kolorowe soczewki, wiec wiem jak to jest :)
a te płatki duże to ogólnie dla mnie rewelacja, nie spotkałam się z takimi żadnej innej firmy... używałam ich po porodzie i dla siebie i dla synka

#50 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 21:31

ja też ich używałam zaraz po urodzeniu Wiktorka. przemywałam mu oczy, uszy. a teraz stosuję już patyczki higieniczne do uszu te z zabezpieczeniem. chwalę sobie również bardzo.
Dołączona grafika

#51 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 15:20

jako ciocia wiem tylko że siostra używa dla małego chusteczek pampers, pieluszek tez pampers:) kremu bambino, mleko bebilon i bobo wita kaszki ryżowe:)
Dołączona grafika

#52 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 19:10

widać, że ciocia dobrze się orientuje :D
Dołączona grafika

#53 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 22:46

ja uzywałam kosmetyków nivea,as najlepsze dla dzieci:)

#54 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 13:31

dla jednych nivea będzie najlepsze a dla innych Cleanic Kindii :) stąd temat kosmetyków dla dzieci jest zawsze tematem żywym :)
Dołączona grafika

#55 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 20:32

w sumie to ja miałam tylko krem z nivea... chyba, ze nie pamiętam o czymś... nie wiem jaka jest reszta kosmetyków, ale ten krem na oparzenia był do d***

#56 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 20:38

dla mnie było do du.. to że strasznie ciężko się do wyciskało z opakowania... siły trzeba było tyle włożyć.. z czego oni to robią :D
Dołączona grafika

#57 gosia123

gosia123
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 23 grudnia 2009 - 14:11

Ja dla swojej córci używałam: pieluszek - tylko org. pampersy
a kosmetyków pielęgnacyjnych (oliwki, kremy, szampony) bambino lub nivea. Johnoson niestety nam się nie sprawdził. A krem na odparzenia polecam tormentiol.

#58 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 14:19

tormentiol to raczej też jest lek, a nie kosmetyk... słyszałam nawet, że teraz juz się od niego odchodzi, że to stara szkoła i że jest za silny, raz go tylko użyłam, nawet nie pamiętam czy pomógł czy nie...
polećcie mi proszę, coś na podrażnioną od kataru skórę na nosie i policzkach... albo chociaż podpowiedzcie czy lepiej to wysuszać czy nawilżać? :-/

#59 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 14:27

ja zawsze u siebie stosuję taką maść majerankową na wysuszoną skórę dookoła nosa :) nie wiem czy dla niemowlaczków też może być ale skoro jest to maść na bazie ziół to nie powinna być szkodliwa :) wypróbuj bo u mnie zawsze działa ;-)
Dołączona grafika

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#60 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 15:03

amoramor domyslam sie ze mozna ja kupic w aptece , ile kosztuje ??? nie wiedziałm ze produkuje sie kosmetyki na takie przypadłosci. ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko