Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#301 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:33

Na poczatku zwiazku troche mi nawet przeszkadzało , że Krzysiek jest w moim wieku z racji tego , że ja inaczej patrzylam na świat ( chyba nawet zbyt powaznie jak na tamte moje lata)
Przy nim i ja wyluzowałam a on wydoroślał i teraz tych róznic jest coraz mniej ;-)

Chociaz zawsze marzyl mi sie tak 3 -4 lata starszy <dreams></span>

Mój pierwszy facet byl 3 lata starszy jaka ja wtedy byłam dumna , że mam takiego faceta <hoho2></span> <hoho2></span> <hoho2></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#302 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:37

Ja obecnie jestem z facetem o 9 ( rocznikowo , ale tak w zasadzie to 8 bo ja jestem z marca a on z listopada) starszym. Wcześniej byłam 1,5 roku z chłopakiem (celowo podkreślam chłopakiem a nie facetem) w moim wieku. Generalnie uwazam , ze facet musi być starszy od kobiety, szczególnie gdy dziewczyna ma te naście -> 20 parę lat. Moze jak są oboje w wieku 30 lat to ta róznica sie zaciera i wtedy jest mozliwy zwiazek z facetem w swoim wieku. ale przeciez faceci dojzewają 4 lata wolniej niz kobiety. wiem ze sa wyjatki od reguły, ale uwazam ze jak kobieta ma 20 lat i jest z 20-sto latkiem to maja nikłe szanse . facet musi sie "wyszalec" , ma w głowie imprezy i kolegów głownie a dziweczyna powoli mysli o rodzinie, małżeństwie. wg mnie zeby zwiazek był udany to nie moze to oboje musza miec jakies doswiadczenie, w szczególnosci facet. Starszy facet, ktory miał juz powazniejsze zwiazki, bardziej zna potrzeby kobiet, jak z nimi postepowac , nie zdziwi sie ze raz w miesicu im odwala itd itp. mam kilka kolezanek , ktre w wieku 19 lat były z chłopakami młodszymi od siebie o rok lub 2. zaden z tych zwiazków nie przetrwał. Podsumowujac zdecydowanie jestem za tym zeby kobiety miały starszych facetów o te 3-4 lata CONAJMNIEJ. Oczywisciie nie mówie ze nie ma wyjątków. moja przyjaciołka jest z facetem, ktorego poznala w 2 klasie liceum. byl to jej pierwszy chlopak a ona jego pierwsza dziewczyną, są ze soba od 8 lat i we wrzesniu sie pobierają. wszystkich zastanawia ze decydują sie na taki krok , bez żadnej skali porównawczej...ale cóż wyjątek zawsze potwierdza regułe:)

#303 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:45

niestety tak to juz bywa ze chloak ktory ma 20 pare lat ma wiecej w glowie od tego co ma juz 30 pare :evil: ( albo po 30 im sie cos przestawia i wracaja emocjonalnie do mlodzienczych lat?JAKIS KRYZYS CZY CUS?) <bezradny></span>

#304 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 15:22

Moj ma 29 lat.Bardzo mi to odpowiadalo bo myslalam ze jak starszy to dojrzalszy psychicznie, ze taki niby madrzejszy. A wychodzi na to ze chyba wcale tak nie jest do konca <bezradny></span>

#305 Nuvola

Nuvola
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:45

Nie wiem czy wiek ma jakies znaczenie, jezeli mowimy o prawdziwej milosci. Przeciez kiedy zakochujemy sie w kims , to nie pytamy o wiek! Pomiedzy mna a moim polowkiem jest dokladnie 4 lata roznicy.
A mam znajomych gdzie roznica ta wynosi 22 lata! sa malzenstwem od 7, i wydaje sie ze udanym. :roll:

#306 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:46

A mam znajomych gdzie roznica ta wynosi 22 lata! sa malzenstwem od 7, i wydaje sie ze udanym.

to tylko pogratulować :-P

#307 Nuvola

Nuvola
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:48

A mam znajomych gdzie roznica ta wynosi 22 lata! sa malzenstwem od 7, i wydaje sie ze udanym.

to tylko pogratulować :-P

nawet sobie nie wyobrazasz jaka wznbudzaja sensacje!
Co bede ukrywac, roznice wieku widoc golym okiem, maja rocznego syna, wiec czesto on slyszy zachwyty pod adresem ...wnuka! :-P To chyba dla niego nie jest zbyt mile.

#308 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:49

Nuvola, a kto jest starszy on czy ona?
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#309 Nuvola

Nuvola
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:58

Ona ma 36(notabene bardzo ladna ), on 59,

#310 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 11:00

Dla mnie osobiscie 22 lata to za duzo <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#311 iwa222

iwa222
  • Użytkownik
  • 608 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 11:05

A mam znajomych gdzie roznica ta wynosi 22 lata!

oj dla mnie to trochę przydużo <bezradny></span>

#312 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 11:29

moj misiek jest miesiac starszy, wczesniej bylam z kims o rok starszym a byl tak niedojrzaly ze po dwoch miesiacach zakonczylam zwiazek. Ten miesiac roznicy miedzy mna a Miskiem miewal rozny wplyw na nasz zwiazek, na poczatku oboje bylismy jeszcze zwariowanymi nastolatkami (17 lat) wiec oboje lubilismy balety, imprezki i rozne szalenstwa, z czasem ja zaczelam dojrzewac i powazniec a moj Misiek jakby zatrzymal sie w miejscu bo nadal uwielbial biegac na balety i imprezowac z kolegami i wogule nie myslal o przyszlosci, to byly ciezkie czasy w naszym zwiazku, oj bardzo ciezkie <zleee></span> ale jakos to przetrwalismy i teraz jest cudownie :-D za kilka miesiecy bierzemy slub i dogadujemy sie swietnie :mrgreen:
nie wiem jak to jest z facetem mlodszym o kilka lat lub starszym, zawsze myslalam ze bede z kims o co najmniej dwa lata starszym, ale wyszlo jak wyszlo i wyszlo dobrze dla mnie :mrgreen:
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#313 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 12:38

Dla mnie osobiscie 22 lata to za duzo <bezradny></span>

Dla mnie też, już 10 lat wygląda co najmniej dziwie a 22 to już nie jest normalne.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#314 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 17:59

a ja ostatnio zartuje, ze facet powinien byc mlodszy od kobitki. bo dziewczyny, jakby nie bylo, ale statystycznie zyjemy od nich o te pare lat dluzej... :P

zawsze mowilam, ze mezczyzna powinien byc starszy a to guzik prawda. wszystko zalezy od osoby. ale powiem Wam, ze poznalam pewna pare [wlasciwie to dwie pary], gdzie kobieta jest starsza. i chyba sama nie mialabym nic przeciwko.
:)

ale jak to sie mowi, milosc czesto weryfikuje nasze poglady na zwiazki, idealy itd.

#315 Nuvola

Nuvola
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 19:13

ale jak to sie mowi, milosc czesto weryfikuje nasze poglady na zwiazki, idealy itd.

Cropca swieta prawda.

Milosc nie pyta o wiek. Moim znajomym mimo ze jest im ze soba dobrze latwo sie nie zyje. Ludzie kiedy ich widza (ci z roznica wieku ponad 20 lat) mowia uszczypliwe uwagi, czasem sa zlosliwi, a ja sie pytam, a co komu do tego?

#316 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 22:16

R. jest starszy ode mnie o 3lata i to mi odpowiada :mrgreen: między moim bratem a jego dziewczyną jest 11 lat różnicy i jakoś są razem szczęśliwi 8-)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#317 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 22:20

tuptunio, między moimi rodzicami jest 11 lat różnicy i odpowiadało im to...do czasu :-P ale może właśnie z domu to wyniosłam, że wolę starszego faceta :-P

#318 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 23:31

moj r jest starszy odemnie o 2 lata - ale czy to cos zmienia?

#319 Tatiana

Tatiana
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 23:37

wiek jest beznaczenia;)

#320 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 02:27

a powinno przeciez im czlowiek starszy tym madrzejszy? :-? CZY NIE?