Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

płodne - niepłodne...dni jak to jest?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#21 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 00:00

7 dni temu mialam okres

pierwszy dzien, czy 7 dni temu sie skoczyl?
wszystko zalezy od dlugosci twoich cykli.

,on nie skonczył we mnie

wiec maarne szanse.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#22 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 08:01

estella85 napisał/a:
7 dni temu mialam okres
pierwszy dzien, czy 7 dni temu sie skoczyl?
wszystko zalezy od dlugosci twoich cykli.

no wlasnie, bo jesli skonczyl sie 7 dni temu, to dla mnie to mogly byc plodne dni. Ale skoro nie skonczyl w Tobie to nie powinno sie zdarzyc nic czego bys nie chciala ;-)
Dołączona grafika

#23 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 02:35

Na ile mozna ufac plodnym/nieplodnym dniom? A jesli bierze sie anty? To liczymy tak samo?

#24 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 09:22

Mirabelka__22, ciężko wyliczyć sobie płodne dni, jeśli masz nieregularny okres, jesteś przeziębiona czy nawet zestresowana, bo wszystko może się rozregulować. A jak się stosuje antykoncepcję, to w zasadzie cały czas masz dni niepłodne, bo tabletki hamują owulację ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#25 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 09:29

Na ile mozna ufac plodnym/nieplodnym dniom? A jesli bierze sie anty? To liczymy tak samo?

jak się bierze pigułki antykoncepcyjne to po pierwsze nie ma dni płodnych!! nic się nie liczy :roll:

<ookk>

#26 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 13:02

po co ci liczenie tych dni ? nie wiesz jak działają tabletki ? nie ma owulacji nie ma jajeczkowania o to sa dni płodne wtedy gdy ono jest ... :roll:

czy któraś z was zważyła u siebie zmianę w wynikach krwi (dokładnie w poziomie żelaza) przy braniu tabletek ..albo lekarz ją o tym ostrzegał ?

#27 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 13:31

fajna babka, gsdyby nie bylo mi potrzebne to bym nie pytala. Ale nie bede o tym gadac. Dzieki, juz wiem.

[ Dodano: 2009-02-02, 13:34 ]
Chodzilo mi o owulacje w przypadku nie brania tab. Zreszta niewazne o co chodzilo.

#28 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 13:36

gsdyby nie bylo mi potrzebne to bym nie pytala. Ale nie bede o tym gadac.

przeczytaj moje pytanie jeszcze raz i przekonasz sie ze cie nie atakuje a ty się w swoim komentarzu oburzasz ...............zapytałam czy nie wiesz jak działaj tabletki by ci wyjaśnić wiec sie nie fochuj

#29 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 13:58

Nie moge powiedziec dokladnie o co chodzi bo nie chce. Uznajmy ze nia mam o tym pojecia. Nie wiem jak dzialaja tabletki. Zadalam pytanie. Widac za glupie. Nie potrzebuje odpowiedzi.

#30 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 14:06

więc po co zaczynasz jakies pytania jeżeli forumki chcą Ci pomóc a teraz

Nie moge powiedziec dokladnie o co chodzi bo nie chce.

chyba, ze to jest tak żeby nabić sobie post, który nie wnosi nic do dyskusji :roll:

Nie potrzebuje odpowiedzi

więc po co zaczynać pytać :roll:
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#31 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 14:11

Donn, zapyalam prosto. Na ile to skuteczna metoda. Z tego co rozmawialam to kobiety traktuja to nadal jako plodne dni. Np w wypadku nie wziecia jednej tabletki.
Wiec zastanowilo mnie czy to sie liczy tak samo, czy np pomijasz tabletke i zaczyna sie owulacja.
Dzieci sie rodza przy braniu tabsow, sporadycznie ale jednak. Wiec w jakims wypadku ta owulacja wystepuje.

#32 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 14:28

Mirabelka__22, moim zdaniem nie liczy sie tak samo, bo hormony jednak wprowadzaja zmiany w cyklu
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#33 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 14:40

tak jak kolezanki wczesniej pisały jak sie bierze tabletki to nie ma płodnych dni , dopiero jak sie nie wezmie tabletki. nie wiem czy juz w pierszym dniu bez tabletki jest juz owulacja , ale skoro trzeba ja zażyc w ciągu kilku godzin to chyba sie juz pojawia.
Tez jak przeczytałam twojego posta mirabelka_22 to nie wiedziałam za bardzo o co ci chodzi i o co pytasz.:-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#34 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 16:11

Donn, zapyalam prosto. Na ile to skuteczna metoda. Z tego co rozmawialam to kobiety traktuja to nadal jako plodne dni. Np w wypadku nie wziecia jednej tabletki.

działanie pigulek antykooncepcyjnych można porównać do stanu kiedy to kobieta jest w ciązy.
Podczas całej ciąży nie ma owulacji pod wpływem hormonów i nie można ponownie zajść w ciąże. ;-)

irabelka__22, moim zdaniem nie liczy sie tak samo, bo hormony jednak wprowadzaja zmiany w cyklu

pigułki anty hamują cykl. czyli przy ich braniu nie możemy mówić o cyklu, gdyż nie ma owulacji, jak nie ma owulacji nie ma miesiączki.
Pigułkowiczki mają jedynie krwawienie z odstawienia ;)

ale skoro trzeba ja zażyc w ciągu kilku godzin to chyba sie juz pojawia.

"zapomnianią" pigułke można wziąć do 12stu godzin od pory kiedy to się stosowało i antykoncepcja będzie zachowana, gdy mamy więcej niż 12h niestety trzeba pominać pigułke ;)

#35 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 18:44

Dni płodne...jak je dokładnie określić?!

[ Komentarz dodany przez: Donn: 2009-11-09, 19:41 ]
scaliłam

#36 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 18:56

Dokładnie? Test owulacyjny. Możesz też spróbować kalkulatorem, jest ich sporo w necie
LINK

Natomiast tak naprawdę, jeżeli chodzi o liczenie to bywa ono zawodne, bo czasem potrafią różne rzeczy wpływać na cykl

#37 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 20:26

płodne nie płodne- dla mnie to gra w rosyjską ruletkę :lol:

#38 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 09:08

Kalkulatory pomagaja, tylko trzeba kilka cykli wczesniej notowac dlugosc ich trwania, bez tego ani rusz.

Na bejbi.net mamy kalkulator http://bejbi.net/oblicz-dni-plodne.htm
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#39 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 09:54

Dni plodne wypadaja mniej wiecej okolo 12 stego dnia cyklu,tak mi sie wydaje.Dawno pytalam juz doktorki.O ILE DOBRZRE PAMIETAM,chociaz nie chce nikogo wprowadzac w blad.Najlepiej spytac lekarza. ;-)

#40 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 09:57

Dni plodne wypadaja mniej wiecej okolo 12 stego dnia cyklu,tak mi sie wydaje

w każdym przypadku to sprawa indywidualna, zależna od długosci cyklu, jego regularności...