Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

płodne - niepłodne...dni jak to jest?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#41 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 10:00

Dni plodne wypadaja mniej wiecej okolo 12 stego dnia cyklu,tak mi sie wydaje

w każdym przypadku to sprawa indywidualna, zależna od długosci cyklu, jego regularności...

Masz racje,w moim przypadku mam raczej regularne miesiaczki.

[ Dodano: 2009-11-10, 10:13 ]

Dni plodne wypadaja mniej wiecej okolo 12 stego dnia cyklu,tak mi sie wydaje

w każdym przypadku to sprawa indywidualna, zależna od długosci cyklu, jego regularności...

Masz racje,w moim przypadku mam raczej regularne miesiaczki.

Kiedys one takie nie byly,od pewnego czasu sie unormowaly

#42 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 19:23

Dni plodne wypadaja mniej wiecej okolo 12 stego dnia cyklu,tak mi sie wydaje.Dawno pytalam juz doktorki.O ILE DOBRZRE PAMIETAM,chociaz nie chce nikogo wprowadzac w blad.Najlepiej spytac lekarza. ;-)

Płodne teoretycznie są 6 dni przed jajeczkowaniem i 3 dni po. A kiedy ono wystąpi to już sprawa każdej dziewczyny indywidualna. U mnie zwykle w okolicach 14 dnia cyklu, a trwają 27-29 dni.
Dołączona grafika

#43 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 13:00

a trwają 27-29 dni.

te płodne tyle u ciebie trwają? przecież to cały cykl :shock:

#44 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 13:41

mloda, chyba chodziło właśnie o o cały cykl, bo wcześniej było napisane że płodne pojawiają się ok. 14 dnia ;-)

#45 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 15:34

Tak, że cykl tyle trwa :)
Dołączona grafika

#46 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 15:36

a ja sie zastawiam czy sie do tego stosować...gin kazała mi mierzyc temperature ( pewnie mnie ochrzani że nie mierzyłam) i nic z tego, po tygodniu mnie szlak trafić chciał nie wspominajac o tym że później to już zapomniałam.

Wiec może iść na całość poprostu :-P wspołżyć najlepiej każdego dnia, kiedy jest ochota a nie tak z zegarkiem " bo dziś sa płodne"
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#47 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 08:23

Wiec może iść na całość poprostu :-P wspołżyć najlepiej każdego dnia, kiedy jest ochota a nie tak z zegarkiem " bo dziś sa płodne"

Najlepiej to rozluźnić się i nie myśleć o tym,że bardzo chce się mieć dziecko.Nie stresować.
My o syna staraliśmy się przez pół roku współżyjąc dzień w dzień.I nic.Dopiero pani doktor poleciła,by właśnie rozluźnić się,jakaś lampka wina ,wieczorkiem i nie stresować się.A uda się.I tak było.Miała rację.

#48 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 08:58

Takie kochanie się dzień w dzień wcale nie przyniesie nic dobrego, gdyż jakość męskiego nasienia znacznie się obniży. Najlepiej odczekać 2-3 dni między współżyciem, dlatego tak istotną rolę odgrywa poznanie własnego ciała i swoich dni płodnych.
Ale to nie wszystko, poza tym tak jak napisała viola nie stresować się, nie nastawiać na to, że musi być dziecko. Jakiś wypadzik, imprezka, lampka wina czy maleńki drink i powinno się udać. Przynajmniej u nas się udało a też staraliśmy się troszkę.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#49 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 09:03

Sajuri, przede wszystkim to ta Twoja lekarka od początku mnie zadziwia... Bo niby taka skrupulatna, a tylko moim zdaniem nerwową atmosferę wprowadzi :-P Jeszcze się nie zaczęliście starać, ale już masz temperaturę mierzyć, i męża w razie co do łózka ciągnąć. Jeszcze się nie zaczęliście starać, ale już 1001 badań- ok, niektóre potrzebne, ale inne nie, mało tego jakieś 98% zdrowych dzieci zapewne, urodziło się bez wykonania tych badań przed ciąża, tylko już w trakcie, albo i wcale. Po prostu cieszcie się sobą i tymi staraniami, bez zbędnych przemyśleń. Nic na siłę, bo trzeba, tylko BO CHCEMY. I zobaczysz, ze nam się w innym wątku będziesz chwalić niedługo fasolką (albo i dwiema :-P).

#50 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 12:13

Takie kochanie się dzień w dzień wcale nie przyniesie nic dobrego, gdyż jakość męskiego nasienia znacznie się obniży

ale też słyszałam że np. nie kochanie si eprzez tydzien również ta jakaś obniża

podobno najlepiej co 2- 3 dzień.
Nie chce nic robic mechanicznie tj. " wiesz kochanie od jutra robimy dziecko"
bo to by przyniosło chyba tylko stres mnie i mężowi.

lampka wina czy maleńki drink

to akurat odpada u mnie ;)

Bo niby taka skrupulatna, a tylko moim zdaniem nerwową atmosferę wprowadzi

wiesz też tak mysle.
Raz temperatura - już wprowadziła stres.... pewnie ginka uzna że jestem nieodpowiedzialna .. :roll: a jesli tak to chyba ja zmienie. :-?
Jeszcze nie zaczelismy sie starac a wysyła meża na badanie nasienia :-/

tylko już w trakcie

no kolezanka robiła w trakcie :)
sam test na tesko z racji
posiadania kotów mozna zrobic , to samo z rozyczka...ale te całe usg narzadów rosnych i reszta... nie widze teraz potrzeby

albo i dwiema

jak sie podam na babcie to możliwe :lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#51 nokijka

nokijka
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 12:00

Ja stosuję metodę termiczną już jakiś czas. Zaczynam coraz lepiej poznawać swoje ciało. Mam dodatkowo cyclotest- moniotorek plodności, więc jest mi dużo łatwiej

#52 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 14:12

Ja stosuję metodę termiczną już jakiś czas

nie wiem czy to dobrze kojarze, ale czy to nie jest przypadkiem metoda, gdzie mierzy się temperature ciała <hmm></span> i co dobra jest ta metoda :?: długo już ją stosujesz nokijka :?:

201407101662.png

#53 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 18:36

nie wiem czy to dobrze kojarze, ale czy to nie jest przypadkiem metoda, gdzie mierzy się temperature ciała

tak to ta metoda. jest dobra dla kobuet, które maja regularny okres , nie maja strseów, nie podrózuja czesto itp, bo to wszystko rozregulowuje cykl.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#54 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 23:38

osobiście uważam ze najlepszym rozwiązaniem jest stosować testy owulacyjne i wtedy wie się dokładnie kiedy owulacja nastąpi, wiem bo sama stosowałam i bardzo mi to ułatwiło sprawę. Taki test jest banalnie prosty w użyciu, robisz go codziennie, jeśli wyjdzie pozytywny to oznacza ze do owulacji dojdzie od 24-36godz.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#55 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 20:44

osobiście uważam ze najlepszym rozwiązaniem jest stosować testy owulacyjne i wtedy wie się dokładnie kiedy owulacja nastąpi, wiem bo sama stosowałam i bardzo mi to ułatwiło sprawę. Taki test jest banalnie prosty w użyciu, robisz go codziennie, jeśli wyjdzie pozytywny to oznacza ze do owulacji dojdzie od 24-36godz.

kaskuskaa a jaka jest cena takiego testu :?: drogo kosztuje :?:

201407101662.png

#56 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:36

kaskuskaa a jaka jest cena takiego testu drogo kosztuje

Ja nie kaskuskaa, ale powiem ze sama korzystalam, kupilam na allegro i zaplacilam za jeden 1zl ;-) A aptece sa drozsze ;-)

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#57 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 22:23

jeśli dobrze pamiętam to w jednym opakowaniu jest przeważnie 5 testów czyli na kolejne 5dni i ja płaciłam za takie opakowanie ok 35zl, ale cena waha się od 20 do 40zl.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#58 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 08:34

cena waha się od 20 do 40zl

ja zapłaciłam niecałe 17 :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#59 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 10:07

I te testy rzeczywiście pomagają. Stosowałyście je, kiedy planowałyście ciążę :?:

201407101662.png

#60 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 10:26

sama się zastanawiam nad ich wiarygodnością ale chciałabym wiedzieć czy będę miała owulację zaraz po odstawieniu antykoncepcji więc kupiłam na próbę ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika