nauka pływania
Napisano 16 marca 2008 - 23:02
Napisano 16 marca 2008 - 23:09
Najtrudniej nauczyć się utrzymać na wodzie, jak już to się opanuje to wszystko inne pójdzie łatwo
Napisano 16 marca 2008 - 23:54
nauka pływania nie jest trudna o ile nie boisz sie wody, zachłysniecia ( bo jednak na poczatku moze sie zdarzyc- choc nie koniecznie
Napisano 17 marca 2008 - 00:06
nauka pływania nie jest trudna o ile nie boisz sie wody, zachłysniecia ( bo jednak na poczatku moze sie zdarzyc- choc nie koniecznie ) i podchodzisz do tego jak do zabawy optymistycznie
nie boję się wody
Napisano 17 marca 2008 - 03:13
Donn, uwazam ze szybko sie nauczysz plywac a probowalas kiedys polozyc sie na wodzie nie ruszac sie i plywac ale unosic sie na wodzie to jest pierwszy krok to nawet nie chodzi o strach ale oswojenie sie z woda!
Ja tez nauczylam sie plywac jak mialam 5-6 lat dziadek mnie wrzucil na gleboka wode dokladnie cos jak Madae,
TRZYMAM KCIUKI!Pisz jak ida postepy!
Napisano 17 marca 2008 - 10:32
Napisano 17 marca 2008 - 11:27
Donn, uwazam ze szybko sie nauczysz plywac a probowalas kiedys polozyc sie na wodzie nie ruszac sie i plywac ale unosic sie na wodzie to jest pierwszy krok to nawet nie chodzi o strach ale oswojenie sie z woda!
raczej nie próbowałam leżeć na wodzie czy unosić się na wodzie... ale miałam taką przygodę raz, że zaczełam się topić
ale teraz twardo stawiam na nauke...wody się nie boje, myśle że z osojeniem nie będe miec problemu
TRZYMAM KCIUKI!Pisz jak ida postepy!
trzymam za Ciebie kciuki!
po świętach ruszam na 1 lekcje
Guest_niki_*
Napisano 17 marca 2008 - 13:18
Napisano 17 marca 2008 - 13:25
Ogólnie pływanie jest bardzo przyjemne.
Jak ktoś umie pływać to woda staje się tak przyjazna,że sama go niesie.
Tak jest ze mną.
Choć są osoby, które mają tak silny lęk przed wodą,że nie są w stanie nauczyć się pływać.
Ważne,aby być rozluźnionym.
Tata nauczył mnie pływać jak byłam małym dzieckiem więc ciężko powiedzieć czy było to trudne.
Podobno szybko "załapałam" .
Nie bój się wody a szybko nauczysz się pływać.
Napisano 17 marca 2008 - 13:56
Napisano 17 marca 2008 - 13:59
jak się nie potopie
Napisano 17 marca 2008 - 14:04
ja nie potrafiewidzę, że tu każda z Was umie pływać
Guest_Kociak_*
Napisano 17 marca 2008 - 14:49
Co do nauki pływania - nigdy nie jest za późno, przykładem może być moja mama - nauczyła się pływać jakieś 5-6 lat temu
Napisano 17 marca 2008 - 14:55
Napisano 18 marca 2008 - 03:09
Napisano 18 marca 2008 - 11:07
Nauczyłam się w podstawówce, ze szkoły jeździliśmy na basen. Jejku ile ja się wtedy strachu najadłam, strasznie bałam się wody(od zawsze).
Nie potrafiłam normalnie pod wodą głowy mieć, a na plecach się położyć - nigdy w życiu
No ale Pan od w-fu uparł się, że mnie nauczy no i faktycznie udało się.
Na początku były zachłyśnięcia wodą, kazał mi dużo ćwiczyć w domu. Kazał nabierać powietrza w płuca i wypuszczać pod wodą, np. podczas kąpania się lub poprostu w misce z wodą. No i tak powoli, powoli przestawałam bać się wody.
A na plecach nauczyłam się z taką deseczką styropianową, na basenach są takie. Najpierw Pan mnie trzymał i niby pływałam, sama się bałam oczywiście, a później puścił mnie, a ja o tym nie wiedziałam.
Bardzo ważne są ćwiczenia przed wejściem do wody. Żeby podczas pływania nie złapał skurcz. No i żeby trochę rozciągnąć nasze mięśnie.
Także Donn możesz zacząć takie oddychania pod wodą porobić, albo poczekaj na 1 lekcję i zobaczysz co instruktor powie albo jakie ćwiczenia zaleci.
Napewno nie można się bać, bo to tylko zniechęca.
My ze znajomymi po świętach się wybieramy na basen, ciekawe czy coś z tego wyjdzie
Napisano 18 marca 2008 - 12:41
Napisano 18 marca 2008 - 14:23
Napisano 18 marca 2008 - 17:46