Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Świadkowie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
156 odpowiedzi w tym temacie

#61 ONA

ONA
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 14:25

Pomocy Dziewczyny:/
Już od jakiegoś czasu moja siostra poprosiła żebyśmy byli świadkami na Ich ślubie (ja z moim narzeczonym) no i ok zgodziliśmy się ba nawet się ucieszyliśmy:)
a teraz bach...Jego siostra mówi, że bierze ślub i to...tego samego dnia co i moja://///
i co teraz robić? nie iść do Jego siostry bo później powiedziała? każde pójdzie na wesele do swojej siostry? nie mam pojęcia:(
aż odechciewa nam się w ogóle gdziekolwiek iść:/
proszę doradźcie co byście zrobiły...........................................................

#62 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 14:36

hmmm nie za fajnie... no jak na moj gust to nic innego jak kazde pojdzie do swoeje. Bo jak to nie isz do siostry na wesele? albo do jednej na chwile i do drugiej na chwile... A sluby o jednej godzinie tez?

#63 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 15:55

ONA, trudna sytuacja,mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie pojscie osobno,ty do swojej siostry,a twoj polowek do swojej <bezradny></span>
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#64 ONA

ONA
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 17:01

no niby tak byłoby najodpowiedniej chyba (każde do swojej siostry) ale u jednej mieliśmy być świadkami razem.....szkoda troche...
pomyślimy...zobaczymy ale dzięki za pogląd zawsze to lżej człowiekowi:)
ps. nie możemy trochę u jednej a trochę u drugiej bo to odległe krańce województwa...

#65 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 17:18

no to jak na moj gust pozostaje osobno isc kazde do swojej siostry...

#66 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 19:04

ONA, no to najlepiej zeby kazdy poszedl do swojej w koncu to najblizsza rodzina(ja bym tak zrobila, bo moja siostra bylaby dla mnie oczywiscie wazniejsza duzo)
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#67 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 19:17

Ja bym poszła do swojej . Nie wyobrazam sobie innej sytuacji. Siostra to siostra .

Slubu co prawda jeszcze nie mialam , ale na swiadków wezmę ludzi , którzy są odpowiedzialni na tyle by zajmowac sie mną , nie upic się , zachecac ludzi do zabawy i samemu sie bawić, a nie siedziec przy stole .
I najlepiej jakby swiadkowie byli parą, badz osobami które są singlami i podobaja sie sobie nawzajem ;)

#68 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 19:18

siostra jest na całe zycie i to jest bliska rodzina a facet moze na całe zycie ale nie koniecznie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#69 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 20:19

A ja mam takie pytanie laseczki czy wy wiecie czy swiadkowie musza w kosciele przedstawic jakies dokumenty mam na mysli akt chrztu bierzmowania czy cos jescze?
A i kiedy swiadkowie maja sie stawic z nami w kosciele?
Dołączona grafika

#70 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 20:23

skinnybitch, jak moj byl swiadkiem, to nie przypominam sobie, aby dostarczal jakies dokumenty poza dowodem osobistym <hmm></span>

#71 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 20:24

Madzik :), na a mi moja swiadkowa dzis powiedziala ze musi miec akt bierzmowania... <bezradny></span> Chyba najlepiej bedzie ksiedza spytac :-/
Dołączona grafika

#72 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 20:27

najlepiej bedzie ksiedza spytac

najlepiej ;-)

ale jak moj wroci to go dopytam, jak to bylo z tym swiadkowaniem ;-)

#73 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 20:30

A i jeszcze jedno mam pytanko od swiadkowej mam miec cos pozyczonego?Czy jak to leci? :->
Dołączona grafika

#74 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 20:40

skinnybitch, u nas swiadkowie nie musieli dawac tych dokumentow,musieli isc do spowiedzi sw. z karteczka :-P

A i jeszcze jedno mam pytanko od swiadkowej mam miec cos pozyczonego?Czy jak to leci?

ja od swojej swiadkowej dostalam podwiazke niebieska
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#75 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 lutego 2009 - 19:03

ja byłam swiadkiem u brata i nic nie musiałam tylko podac nazwisko , date urodzenia i podpisac sie kilka razy

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#76 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 17 lutego 2009 - 19:05

my musieliśmy mieć zaświadczenie z Kościoła, że możemy być świadkami. potwierdzenia ze spowiedzi od nas już nie wymagano, choć w niektórych kościołach chcą

#77 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 20 lutego 2009 - 23:53

ja jak bylam swiadkeim to nic nie musialam pokazac, nawet zadnego dokuemntu stwierdzajacego tozsamosc, no i nasi swiadkowie tez nie musza nic dostarczac
Dołączona grafika

#78 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 24 maja 2010 - 11:59

U nas drużbą jest mój brat z moją przyjaciółką ( są parą) 8-)
A starostowie to siostra W. z mężem :mrgreen:
Długo nad tym nie myśleliśmy. Od razu taki pomysł się nasunął :mrgreen:

#79 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 maja 2010 - 16:10

A starostowie to siostra W. z mężem :mrgreen:

Pierwszy raz słyszę o takiej "funkcji" na weselu,że aż musiałam spojrzeć w google co to oznacza.
U mnie nie ma takiego zwyczaju. Jest jedynie świadek/świadkowa i oni pełnią rolę również tego starosty/starościny z Twojego regionu.

A jeśli ktoś nie wie jeszcze o co chodzi to świadkowie podpisują dokumenty,że przysięga ślubna była i oni byli jej świadkami,a starostowie pilnują żeby na weselu np wódki nie zabrakło ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#80 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 maja 2010 - 16:23

a starostowie pilnują żeby na weselu np wódki nie zabrakło ;-)

eee... to ja niby ten sam region a też pierwszy raz słyszę :lol: raczej jestem przyzwyczajona do tego że ojcowie młodych albo świadek pilnują wódki i zajmują się tego typu rzeczami ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych