Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

gafy i pozytywy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
260 odpowiedzi w tym temacie

#201 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 23 czerwca 2013 - 22:58

Ja w moich wypowiedziach nigdzie nie napisałam, że ubranie do kościoła nie ma znaczenia. Odniosłam się tylko do spodni jeansowych, bo dla mnie to żadna gafa. Moje zdanie w tej kwestii jest takie, żeby do kościoła ubierać rzeczy czyste i schludne, bez jakiegoś tam przesadyzmu.

#202 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 czerwca 2013 - 23:32

torii napis genialny :-P

do do gaf to dla mnie duze <dupki></span> i baskinka , albo duza <dupki></span> i legginsy w pasy albo panterke.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#203 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 05:52

Viola najpierw piszesz ze isc w dzinsach do kosciola to nie godnie, bo to spotkanie z Jezusem...pozniej ze jednak czasem idziesz....
Czyli jednak nie ubierasz sie zawsze godnie..co na to Jezus ?

Histeria ale czy ktos napisal ze ubior nie ma znaczenia ??? pisza dziewczyny ze trzeba czysto, ze nie mini, nie dekolt wielki, ze przyzwoicie, ze czysto....tylko ze dzinsy mozna. Ja tez tak uwazam. Poza tym sa dzinsy ktore wygladaja elegancko, do tego ladna bluzeczka, bucik i prosze. Przynajmniej ja takowe posiadam.
Nikt tu nie mowi o dzinsach spranych , z dziurami.
A ze ja uwazam iz pojscie do kosciola w bluzeczce na ramiaczkach , nie wykrojonej bardzo, i nie z wielkim dekoltem ale na ramiaczkach....jednak .
no coz..... widocznie ze mnie grzesznica. I bede sie smazyc w piekle. :P
No i totalna gafa ma sie rozumiec.

#204 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 06:44

Ja mam swoje zdanie na ten temat a niektorych zawsze musi myć na wierzchu i co poniektórzy nie umieją docenić innej opinii.
Riia,guzik mnie znasz i guzik o mnie wiesz.Tyle ode mnie.Nie zamierzam już więcej z wami na ten temat dykutować.Szkoda klawiatury.
Dla mnie możecie nawet chodzić nago,nie obchodzi mnie to.

#205 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 czerwca 2013 - 06:54

magdaaaaa, Takkk nie ktore babki chyba nie maja pojecia jakie sa grube zeto zakladaja :P

No i ocywiscie gafa jest celulit i krotkie spodenki.

Love Love Love

#206 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 07:28

Ja mam swoje zdanie na ten temat a niektorych zawsze musi myć na wierzchu i co poniektórzy nie umieją docenić innej opinii.

no , ty masz swoje zdanie, inni maja swoje. Nikt nie chce by jego bylo na wierzchu, poprostu kazdy uwaza inaczej....Masz prawo sobie myslec tak a nie inaczej. Ale to ze ja mysle w inny sposob nie znaczy ze nie szanuje Twoich pogladow.

.Nie zamierzam już więcej z wami na ten temat dykutować.Szkoda klawiatury.

Dla mnie możecie nawet chodzić nago,nie obchodzi mnie to.

brak mi slow.
Gorzej niz dziecko . Moja Emiska jest powazniejsza.

magdaaaaa, Takkk nie ktore babki chyba nie maja pojecia jakie sa grube zeto zakladaja

no tu tez sie zgodz.e Rozumiem otylosc, nie wysmiewam jej, ale jak widze dziewczyne ktorej waga jest do 100 , a ma ciuchy obcisle i mini to mam oczy jak 5 zl.
Ja mimo ze do niej jestem szczupla jak decha bym sie tak nie ubrala. Bo jakos srednio widze siebie w moim wieku w mini gdzie widac posladki...pewnych rzeczy nie pasuje juz ubrac
Co nie znaczy ze mam chodzic w dlugich kieckach :lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#207 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 07:28

do do gaf to dla mnie duze i baskinka , albo duza i legginsy w pasy albo panterke.

Dla mnie w ogóle leginsy noszone do krótkich bluzek wyglądają nie halo u dorosłej kobiety wszędzie poza siłownią. Ale jak do tego faktycznie ma tyłek w rozmiarze większym niż standardowy, to już porażka. :->
Taką gafą dla mnie jest jeszcze dorosła kobieta ubrana na słodko od stóp do głowy w różowy dresik/ getry/bluzeczki z cekinami.
Wczoraj pani ok 40 szukała piżamy z Hello Kity dla siebie.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#208 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 07:36

Wczoraj pani ok 40 szukała piżamy z Hello Kity dla siebie.

a mnie to akrat rozsmieszyło. :P
W domowym zaciszu - czemu nie. Gorzej jakby pojechala na wczasy i tak paradowała...
Choc pewnie to zalezy od kraju....nie wszedzie by to wzbudzilo zdziwienie

Ale juz jak widze Pania na miescie ubrana jak malutka dziewczynka, slodko na rozowo to jednak sie dziwie..

Dla mnie w ogóle leginsy noszone do krótkich bluzek wyglądają nie halo u dorosłej kobiety

ale dorosłej to znaczy ile ?
bo dorosła juz jest np. 25 latka . Wkoncu to nie dziecko. Moze bardziej u dojrzałej pani.
A juz szczegolnie u otylej.,
Ja mam spodnie rurki - udajace dzinsy ale sa to leginsy....do tego krotka bluzka i wygladam fajnie.
No ale otyła nie jestem.

U nas mieszka sobie taki pani. Ma juz ok. 80 chyba .
Chodzi ubrana w biala spodnice do kostek z naszytymi kwiatami. Biala bluzke z motywem kwiatowym...i bialy kapelusz z kwiatem....plus usta na czerwone a oczy wymalowane na niebiesko.
Jednia sa obruszeni no bo jak to wypada. Innym to nie wadzi. Inni sie smieja ze wyglada jak Pani Wiosna po przejsciach :P
Mnie to obojetne. Bo w sumie, co mi to szkodzi ?
Natomiast nie podoba mi jak kobieta dojrzala ma krotka kiecke, swieci cycem i tylkiem
wyglada wulgarnie, ma niestaranny wulgarny makijaz
Raz widzialam taka kobiete po 60, zmarszczka na zmarszczce a ona wlosy natapirowane rozpuszczone usta czerwone oczy na zielono...wygladała jak ...pani lekkich obyczajow.
No , ale to mi sie tylko nie podoba. Ale wkoncu ma prawo do tego...

#209 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 07:42

ale dorosłej to znaczy ile ?

No ja bym nie założyła. ;-)

Ja mam spodnie rurki - udajace dzinsy ale sa to leginsy

Niektóre leginsy wyglądają jak rurki, wiem. I to jest ok.
Ale takie typowe leginsy i krótka bluzka to według mnie fajnie wygląda tylko u dziewczynek. :-)

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#210 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 07:47

Ale takie typowe leginsy

w takich chodze po domu :P
te moje maja kieszenie nawet na tylku ;)
Moja mama chodzi w typowym leginsach ale nie wobraza sobie miec krotkiej bluzki.
a jeszcze jak takie leginsy sie wbijaja...z przodu i z tylu :P fe
No i chodzi tak tylko na spacery
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#211 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 08:41

Riia,guzik mnie znasz i guzik o mnie wiesz.Tyle ode mnie.Nie zamierzam już więcej z wami na ten temat dykutować.Szkoda klawiatury.

Tak samo jak Ty guzik znasz inne osoby, a dajesz sobie prawo oceniania i mówienia, że nie mają szacunku bo do Jezusa przyszli w dżinsach. Skąd wiesz co jemu się podoba czy nie?
I najlepiej się obrazić jak się nie ma argumentu.

I wcześniej padło gdzieś, że na ważne spotkanie nikt nie przyjdzie w zwykłych dżinsach. Oczywiście ale tylko dlatego, że tam liczy się ocena drugiego człowieka, w kościele chyba nei o to chodzi. A jeśli ktoś idąc do kościoła zastanawia się jak sie ubrać bo co inni powiedzą to powinien się zastanowić czy powinien tam chodzić.

Każdy z nas urodził się ateistą

#212 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 12:11

Co do stroju w kościele- wg mnie powinien być czysty, schludny, podstawa to nie odsłonięte ramiona, brak jakiegoś dużego dekoltu, nie za krótko. Co do dżinsów, jeżeli nie są to jakieś poszarpane dżinsy, tylko zwykłe proste, do tego skromna, lekko elegancka bluzka, to nie widzę w tym nic złego.

A co dla mnie jest gafą- gdy ktoś ma nadmiar kg, a nosi się bardzo bardzo krótko, ja rozumiem, że np w lato jest upał, ale przy obfitych kształtach chodzenie z tyłkiem na wierzchu nie wygląda zbyt apetycznie :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#213 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 12:26

A co dla mnie jest gafą- gdy ktoś ma nadmiar kg, a nosi się bardzo bardzo krótko, ja rozumiem, że np w lato jest upał, ale przy obfitych kształtach chodzenie z tyłkiem na wierzchu nie wygląda zbyt apetycznie :-P

Też tak uważam, ale niestety niektórzy nie mają w sobie samokrytycyzmu. Można założyć coś krótszego nawet przy większej ilości kilogramów (chociaż ja nie umiem), ale trzeba mieć umiar. Niestety zbyt krótkie ubranie często takie osoby szpeci i ośmiesza.

No i niestety te skarpety do sandałów lub klapek. Matko ile facetów to nosi.

No i ja nie znoszę wpuszczania koszulek w spodnie. To jest dla mnie mega gafa

#214 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 13:22

-wystające zapiecie stanika spod ubrania
-źle dobrany odcień podkładu do twarzy
-przymałe klapki,gdzie pięty wystają z butów.
-nie zadbane stopy z lakierem na paznokciach.

#215 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 13:28

-nie zadbane stopy z lakierem na paznokciach.

O tak też tego nie znoszę.
I od razu mi się skojarzyło, że nie mogę patrzeć jak ktoś ma krótsze paznokcie u rąk niż palce i ma je pomalowane np na czarno czy jakiś inny mocny kolor.

#216 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 14:02

- pozostałości lakieru na paznokciach :-/
- chodzenie bez stanika jak cyce na brzuch :-/
- chodzenie na bardzo wysokich obcasach jak sie chodzić w takich butach nie potrafi :-?
- ubiór nie odpowiedni do sytuacji tzn ubrana do koscioła jak na dyskoteke itp :-/
- osoby otyłe w obcisłych, wydekoltowanych bluzkach i mini :shock:
- kobieta idąca chodnikiem i paląca papierosa i często z dzieckiem za rączke...no widok mnie zabija :-/ :shock:
- starsze baby które robia się na młódke...porażka bo przesadzaja w tą złą stronę :evil: :roll:
- skarpetki do sandałów i dres do innych butów niz sportowe :shock:
Dołączona grafika

#217 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 14:19

No i ja nie znoszę wpuszczania koszulek w spodnie. To jest dla mnie mega gafa

To jeszcze nic, najlepsze to są swetry wpuszczane do spodni, masakra.

#218 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 14:22

kobieta idąca chodnikiem i paląca papierosa i często z dzieckiem za rączke...no widok mnie zabija

mnie jeszcze razi widok dziewczyny idącej i bluzgajacej w głos

chodzenie bez stanika jak cyce na brzuch

niestety taki widok czasami mozna zobaczyć u starszych pań :-/

#219 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 14:35

Jak już tak burzliwie dyskutujemy o gafach to dla mnie to jest największa ubraniowa gafa ostatnich czasów:

Załączone miniatury

• goły tyłej.jpg

#220 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 14:38

Chlopak wyglada nieźle,ale dziewczyna,brak mi słów po prostu. :shock:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych