Szukam pracy za granicą
Napisano 21 lutego 2008 - 16:51
Może ktoś pomoże znaleźć prace w Anglii, Irlandii, Holandii itp dla dwóch osób? Połówek nie zna angielskiego, ja tylko co nie co rozumie, nie mówię prawie wcale. Znam bardzo dobrze niemiecki.
Proszę o pomoc
Napisano 21 lutego 2008 - 21:08
Przełużcie wyjazd np na wakacje i teraz zapiszcie się chociaż na podstawowy kurs angielskiego,bez znajomości choc minimalnie języka będzie wam bardzo ciężko
Bardzo dobra rada!! Niestety jeśli nie znacie języka to owszem znajdziecie pracę ,ale najgorszą z możliwych i płatną do kitu!!!
A "praca i życie zagranicą" to jest dwutygodnik
Napisano 21 lutego 2008 - 22:06
Przełużcie wyjazd np na wakacje i teraz zapiszcie się chociaż na podstawowy kurs angielskiego
My ledwo wiążemy koniec z końcem, mój połówek gdyby nie ja to pod koniec miesiąca nic by nie jadł. Musimy zbierać w ogóle na bilety i na jakiś czas żeby tam przeżyć, a nie w głowie i na naszą kieszeń jakieś tam kursy.
Może być na początek najgorsza praca, później język podłapiemy i będzie lepiej.
Guest_Kociak_*
Napisano 21 lutego 2008 - 22:29
a może podpytajcie się w urzędzie pracynie w głowie i na naszą kieszeń jakieś tam kursy.
Albo w ogóle zajrzyj na stronę dolnośląskiego urzędu pracy - tam często można coś wygrzebać. Warto też sprawdzić organizowane przez wojewódzkie urzędy pracy programy EURES.
Napisano 22 lutego 2008 - 04:25
Moja kuzynka (bardzo dobrze zna jezyk skonczyla anglistyka)wzeszlym roku byla w Anglii wyjechala w polowie lipca i robote znalazlam dopiero pod koniec sierpnia
[ Dodano: 2008-02-22, 04:27 ]
ps. jakakolwiek robote ale pewna zalatwcie sobie jeszcze przed wyjazdme, a dopiero na miejcu mozna sie rozgladac za lepsza inna......
POWODZENIA!
Napisano 22 lutego 2008 - 07:09
Napisano 22 lutego 2008 - 08:40
Napisano 24 lutego 2008 - 01:24
Napisano 24 lutego 2008 - 19:45
Napisano 24 lutego 2008 - 20:57
LeeLoo, popytaj w urzędzie tam zawsze mają oferty pracy i często załatwiają transport a nawet kursy więc warto sprubować.
Napisano 23 listopada 2008 - 10:40
dużo sie czyta w interniecie o wyjeździe młodych dziewczyn do włoch jako hostessy ale są niektóre artykuły które przedstawiają że dziewczyny jadą tam i zostają prostytutkami.
Ja w sumie w to nie wieże bo te artykuły sie ciągle powtarzaja, a ja mam sama zamiar jechac bo moja kolozankja była i nic złego jej sie tam nie przytrafiło.
Czy może jechała któraś z was z
Opiszcie jak byłyście jak to wyglądało.
Napisano 24 listopada 2008 - 13:12
LeeLoo jesli jednak chcesz wyruszyc do Londynu wejdz na strone : www.londynek.net,
http://www.praca4u.net/, www.mojawyspa.co.uk tam znajdziesz oglaszenia o prace, mieszkania do wynajecia itd.
Jesli jednak bedziecie mieli okazje wyjechac poza Londyn to ja bardzo polecam poniewaz w Londyn jest najdrozszym miastem w europie i ciezko tutaj cokolwiek odlozyc. Aby Cie zniechecic do tego miasta podam prostyprzelicznik np mieszkan: za pokoj dwojkę w Londynie zaplacisz od 115 do 140 futow tygodniowo, wiec ponad 500 funtow miesiecznie, natomiast za mieszkanie 2 pokojowe w innym mniejszym miescie zaplacisz niewiele wiecej.
Zycze powodzenia i dam rade miejcie oczy szeroko otwarte!!!
Napisano 24 listopada 2008 - 13:18
ja jakbym już szukała pracy za granicą to patrzyłabym raczej na skandynawię, albo pokusiłabym się nawet o Kanadę, ale szczerze nie wiem jak tam taktują obcokrajowców wiem że w skandynawii angielski nie wystarczy i trzeba umieć jeżyk w zależności od kraju do jakiego się jedzie.
Napisano 07 stycznia 2011 - 12:10
Napisano 09 lutego 2011 - 19:15
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 11 lutego 2011 - 00:31
Opowiedz proszę troszeczkę o faktycznych zarobkach, mieszkanku i transporcie. Chyba, że jest jeszcze coś o czym trzeba wiedzieć.