Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Przedluzanie wlosow =)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
160 odpowiedzi w tym temacie

#121 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 11:50

amoramor, jasne ze moge napisac cos wiecej.

Siostra ma kolezanke ktora zajmuje sie tym "amatorsko". Calkiem sprawnie jej to idzie.
Zamowila mi naturalne wlosy w hurtowni bo ma "wejscia". Poczatkowo zamawiala wlosy z allegro ale potem udalo jej sie nawiazac kontakt z ta hurtownia i twierdzi ze te wlosy sa jakosciowo lepsze.
Za pasemko placilam 1,50 zl do tego tzw mikro ringi z czymś silikonowym nie wiem czym. Zalozyla mi 75 pasemek aczkolwiek mam takie geste wlosy ze stwierdzila ze musi mi jeszcze dolozyc ok 40.
Jak do tej pory za 75 pasemek do tego mikro ringi i jej robocizna zaplacilam 130 zl. Uwazam ze naprawde tanio.
Efekt jest fajny tylko ze tak jak mowie mam geste wlosy i musi mi dolozyc jeszcze tych pasemek wiec narazie nie jest to to co chcialam uzyskac w 100%.
Mozna z tymi wlosami robic praktycznie wszystko. Myc farbowac prostowac krecic suszyc. Uzywam szamponu i odzywki takiej samej jak do tej pory, szczotke do wlosow tez mam ta sama, prostuje je.
Minusem jest to ze przez pierwsze pare dni "czuje sie" te wlosy. Trzeba sie do tego przyzwyczaic. I pierwsza noc byla ciezka bo jednak te mikro ringi troche uwieraja ale teraz jest juz ok.
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#122 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 16:42

saja, a one są przyczepione takimi kępkami? <hmm></span>
czy w jakiś inny sposób jest to zrobione? ;>
bo widziałam kiedyś przedłużone włosy takimi jakby malutkimi klipsami i wyglądało to mało korzystnie bo było widać te 'obrączki' <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#123 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 16:57

saja nie widać różnicy między włosami? Słyszałam, że to jest bardzo niewygodne bo ciągnie itd a mówisz, żę już nic nie czujesz... hmmm... ciekawe :-D
szczęście ma smak truskawek :D :D

#124 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 10:14

Ja temu zabiegowi mówię stanowcze nie, tak jak wszystkim sztucznym pazurkom itp...
Mruczę więc jestem :)

#125 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 17:52

ogólnie uważam, że nie jest to złe, dla kogoś kto chce szybko zapuścić włosy jest świetne, bo jego rosną powoli a ona cieszy sie z tego że są długo.
Mi to nie potrzebne, bo sama mam długie włosy i niech sobie powoli rosną.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#126 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 14 września 2010 - 13:18

/link/

ja miałam włosy kupione na allegro..ciemny brąz mówię wam fajna rzecz..
mięciutkie, lśniące, geste nikt z moich znajomych nie skapnął się ze są doczepiane :->
po paru dniach w ogóle nie czułam ich na głowie..jakby to były moje..mam zamiar sobie nie długo kupić następne..tamte nosiłam przez 7 miesięcy dzień w dzień...no i juz się trochę zniszczyły.

[ Komentarz dodany przez: Elodi: 2010-09-14, 14:25 ]
Nie linkujemy na forum!

#127 madzia89m

madzia89m
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 27 września 2010 - 08:18

Jeśli przedłużać włosy to tylko u profesjonalistki. Wtedy mamy pewność że włosy się nie zniszczą ani nie będą wypadać i zsuwać się. Jednak łatwo mówić a trudniej znaleźć taką specjalistkę. Polecam zajrzenie na stronę reklama bo tam są adresy sprawdzonych salonów, co pozwoli zminimalizować nam ryzyko ;)

#128 kasik18

kasik18
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 21:25

Hej dziewczyny!!

Co sądzicie o przedłużaniu włosów? Bo myślę, czy na studniówkę sobie nie przedłużyć właśnie...

I czy może któraś z Was korzystała z usług/link usuniety/ metodą clips?

pozdrawiam i proszę o odpowiedzi!!

[ Dodano: 2011-12-29, 21:50 ]
CZy któraś z Was miała do czynienia z firmą Szukam opinii o tej firmie, bo nie wiem, czy można im zaufać.

#129 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 23:53

Ja chyba będe przedłużać wlosy na ślub. Mam strasznie krótkie włosy, z których nie ma za dużo kombinacji. Także będe prawdopodobnie musiała przedłużać

201407101662.png

#130 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 22:18

przedłużanie włosów to świetny pomysł oczywiście najlepiej byłoby mieć własne piękne i długie włosy ale nie każdemu jest dane niestety. Sama zastanawiałam się nad przedłożeniem i może kiedyś się zdecyduje. Ważne jest aby wybrać profesjonalistkę która będzie pewna tego co robi żeby nie obciążyć naszych włosów. Bardzo ważne są tez włosy jak się nie myślę najlepsze i bardzo ciężko spotykane są rosyjskie dziewicze lub słowiańskie. Takie włosy są bardzo drogie i dlatego usługa od razu wzrasta, wiec jeśli widzicie jakaś promocje przedłużania włosów za 600zl to nie spodziewajcie się cudów.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#131 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 16:24

Ja chyba będe przedłużać wlosy na ślub. Mam strasznie krótkie włosy, z których nie ma za dużo kombinacji. Także będe prawdopodobnie musiała przedłużać

a wczesniej spróbujesz czy pierwszy raz zrobisz przed slubem :?:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#132 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 10:16

a wczesniej spróbujesz czy pierwszy raz zrobisz przed slubem

muszę udać się do jakiejś dobrej fryzjerki, żeby mi doradziła co zrobić z tymi włosami. Najlepsze byłoby przedłużenie, tylko że to pewnie kosztuje :-/

201407101662.png

#133 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 11:20

tylko że to pewnie kosztuje

ano musisz liczyć się z kosztami ok. 700-1200 zł - w zależności od tego czy chcesz mieć dopięte włosy sztuczne czy naturalne i tego jakiej mają być długości ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#134 kiki888

kiki888
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 02:55

a może zagęszczanie włosów> spróbuj, bo warto! ja mam zagęszczone i wreszcie nie wstydzę się swojego wyglądu, naprawdę za niewielką cenę można poddać się przyjemnemu zabiegowi i od razu widać efekty, a wcześniej też ładowałam w suplementy, zresztą poczytaj sobie o tym to się dowiesz
zajrzyj na internet reklama, tam mają wszystko opisane
jakby coś to podpowiem, napisz prywatną wiadomość

#135 kiki888

kiki888
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 02:56

Witajcie drogie kobietki. Powiem Wam, że moje doświadczenia z przedłużaniem włosów są bardzo duże. Korzystałam już trzykrotnie z tego zabiegu, niestety nie zawsze efekt jaki uzyskiwała moja fryzjerska był zadowalający dla mnie. Poza tym musicie uważać na niektóre Panie zajmujące się tym dodatkowo – jako zajęciem na weekendy i tanim sposobem na zarobienie pieniędzy. Raz dałam się tak naciągnąć. Teraz nauczona na swoich błędach mogę z całą stanowczością polecić Wam jak nie dać się oszukać.
Po pierwsze proponuję poczytać co nie co o samym zabiegu i metodach jakich można użyć. Zajrzyjcie koniecznie na reklama. Tam można wszystko na spokojnie przeczytać, jest opisane każde z rodzajów przedłużania. Potem dopiero zastanówcie się i zadecydujcie co będzie dla Was najlepsze.
Jest wiele, coraz więcej powiedziałabym różnych metod, które są coraz to ulepszane, aby były jak najmniej widoczne miejsca łączenia i jak najmniej obciążały włosy, do których są przyczepiane. Do przedłużania czy zagęszczania można użyć włosów sztucznych lub naturalnych. Niestety, na rynku powstało wiele firm, które chcąc szybko się wzbogacić, zbierają różne włosy (w tym już farbowane, rozjaśniane i nawet te zniszczone). Stosując nieodpowiednie szybkie metody, mocząc w środkach chemicznych, wprowadzają do handlu włosy, które już po pierwszym myciu nadają się do zdjęcia, ponieważ rwa się i plączą, nie dają się czesać.
Ja przedłużam włosy od trzech lat bez dnia przerwy i nie zauważyłam jakichkolwiek zmian w strukturze moich włosów . Na początku nosiłam syntetyki ale teraz wole naturalne. Mam swoją zaufaną fryzjerkę – Pani Ewa z Krakowa, u niej można wszystko załatwić a i zawsze dogadać się odnośnie ceny.
Odbywa się to tak, ze najpierw dobiera metodę odpowiednią do włosków. Przy moich akurat było to metoda laserowa, tzn z takim aparatem Laser Extend. Dziewczyny, powiem wam że ma ona dużo plusów – bo po pierwsze jest bardzo trwała, nosi się do 4 miesięcy włosy bez odwiedzania fryzjerki ponownie, poza tym antyalergiczna, więc też się nie macie co obawiać problemów ze strony skóry. No i te całe „łączenia” są naprawdę malutkie i mój Ukochany aż się zdziwił, jak naturalnie to wszystko się udało. No i cena jest też super, bo po przeliczeniu na 4 miesiące to wychodzi standardowy koszt na fryzjera! Więc gorąco polecam.
W ogóle sobie możecie na stronce zajrzeć, reklama bo ja to dosyć skrócenie tylko napisałam.
I nie bójcie się przedłużania, warto spróbować. Tylko mam kilka takich moich wskazówek w pigułce, jak dbać o włoski. Po pierwsze używajcie odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji włosów – takich, które nie wpływają na siłę łączeń, najlepiej z profesjonalnych linii kosmetyków do włosów przedłużanych. Poza tym nie noście włosów przedłużanych dłużej, niż to wskazane – „przenoszenie” włosów przedłużanych może spowodować ich splątanie, co będzie się wiązało z koniecznością rozczesywania kołtunów – nigdy nie jest to przyjemne, a na dodatek może odbić się na własnych włosach. Dopilnowanie terminowych wizyt jest bardzo istotną kwestią. No i oczywiście do czesania włosów używajcie specjalnej szczotki do włosów przedłużanych – takiej, która nie będzie zahaczać o łączenia. To tyle co powiem. :)

#136 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 24 marca 2012 - 14:14

mam zamówione włosy na początek kwietnia.
80 pasemek p 45 cm za 250 zł (naturalne)
nie mogę się doczekać bo tak marzę o długich włosach :lol:

#137 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 24 marca 2012 - 17:07

Torii1988, a w jaki sposób będą przyczepiane? :) Nie boisz się zniszczenia swoich naturalnych włosów?

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#138 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 24 marca 2012 - 17:12

MICRORINGS(obrączki,metoda na zimno)
Polega ona na doczepieniu pasemek do Twoich naturalnych włosów przez niewielkie i po zamocowaniu niewidoczne aluminiowe obrączki dopasowane kolorem do koloru włosów. Główną zaletą metody jest to, że Twoje włosy nie są poddawane działaniu temperatury. Kolejnym atutem jest to , że gdy pojawia się odrost po odgięciu obrączki można je wraz z pasemkiem można je podciągnąć i nosić przez kolejne miesiące.Obrączki są gwintowane lub pokryte sylikonem( obie możliwości mają na celu poprawienie wytrzymałości łączenia)
madamestudio.pl

Nie boisz się zniszczenia swoich naturalnych włosów?

moje i tak są w opłakanym stanie ;P
poza tym mam 2 koleżanki z pracy które maiły przedłużane włosy i po ściągnięciu podcięły tylko końcówki ;-)

#139 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 24 marca 2012 - 17:19

moje i tak są w opłakanym stanie

to tak jak moje obecnie - wyszło teraz maniakalne prostowanie i rozjaśnianie <bezradny></span>

MICRORINGS

moja znajoma też miała w ten sposób przedłużane i faktycznie nie zniszczyło jej to jakoś specjalnie włosów ;-)

a jak w trakcie czesania? nie zaczepia się szczotką o te obrączki?

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#140 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 24 marca 2012 - 17:22

a jak w trakcie czesania? nie zaczepia się szczotką o te obrączki?

nie wiem <bezradny></span> boje się właśnie czesania i prostowania bo ja zawsze wszystko tak dokładnie po 30 min prostuje ;P
trzeba mieć specjalną szczotkę :)

zależny mi na fajnych lokach, warkoczu, długim kucyku teraz to nierealne mimo ze mam włosy dłuższe niż do ramion